Сополиви ЯНУАРЧЕТА тровят нервите на свойте майчета

• 31 948
  • 741
  •   1
Отговори
# 480
Дони вярвам, че си оправна и достатъчно навреме си взела мерки за разрешаване на проблема, който те мъчи.  Hug силно.

Сис, на мен ми се гадеше до 4-я месец. За мен лично /да си призная/ бременността беше неприятно преживяване /макар че детето беше много чакано и искано/ - гадене, отвратителни киселини, албумин, много килограми, напрежение, чуствах се като инкубатор  Tired.... сега ми е едно виновно, че все се оплаквах как се чуствам ужасно и некомфортно, и детето ми все мрънка, все нещо не му е наред, сякаш аз съм му го "предала" Tired. За гаденето мога да ти кажа, че май е по-добре да повръщаш - поне ти олеква. Установих го последния месец дето изкарах 2 ротавируса  Crazy. Дано бързо да мине  Hug. Но и аз като теб до последно ходех на работа, за което сега съжалявам - трябваше д си седя в къщи и да се наслаждавам, а аз се занимавах с пълни тъпотии, да ме пита човек защо  newsm78.

# 481
  • Русе
Вие пък какво се оплаквате, че децата са ходили цели три седмици в месеца?? В началото, ако Кало изкараше 2 без прекъсване, купон вдигах, вие за три ще се оплаквате  Crossing Arms  Wink При нас всъщност нещата взеха да се подобряват действително след около година ходене по ясли... Сега вече е много по-добре - ето - миналия месец платих цялата такса  Wink

Peace Точно!
Карина преди да тръгне на ясла ( 1г. и 8м) не знаеше какво са болести и АБ. Като тръгна септември мин. година и се попиля. 1 седмица на ясла - 2 в къщи, 2 седмици там - месец у дома. Тогава имах по-малко работа и можех да отсъствам. Сега ме гони яка параноя, защото вече не мога, а и няма на кого да я оставя. За щастие се позадържа - платихме цяла такса  Mr. Green
През уикенда се осополиви, без други симптоми. Дано не се усложни.  Praynig

Хайде, всички болни да се оправят. Стискам палци и на Сиси за прегледа. Ралче, и на майка ти.

# 482
Накри, а вие с Микеле имате ли брак всъщност? Странно ми е и на мен защо автоматично присъждат на децата бащиното гражданство, та затова питам - евентуално при брак може и така да е в Италия  newsm78 А ти имаш италианско, нали?
Не. По принцип (като няма брак) тук бащата го признава още в болницата, ако не детето излиза с името на майката и после е много сложно в общината да се прехвърли на името на бащата. Съответно от болницата пращат документацията в общината и оттам ти вадят акт за раждане, който ти отиваш само да изтеглиш. И в 2 акта намерих вече гражданството сложено. Когато исках да правя паспорт на Крисито се обадих в бълг. посолство о съответно ме пратиха в румънското да регистрирам бебето, да извадя акт за раждане и съответно паспорт. Но си мисля, че макар и регистрирани с рум. гражданство имат право и на бълг., съответно и на бълг. документи. Говорих в общината и ми обясниха, че за гражданството винаги питали и може би мъж ми като ги е записвал ги е сложил с рум. и без да се усетил. Crazy
Бубс итал. нямам, защото досега не ми е трябвало. Баща ми сега прави, но на него му трябва за пенсията. Иначе годините ги имам и само трябва да започна практиката, но засега ми се вижда излишно. Правата за европейски гражданин са ми горе долу същите.
Бракът ни е пак толкова сложен Crazy Трябва ни разрешение от нашето посолство, тяхното и после от общината тук. Сватба вече ми се струва и смешно да правим, та ще е едното подписване, но стига да остане малко време да се обикалят посолствата. Whistling Съответно и аз ще взема румънско гражданство и пак няма да имам право на итал., че не може да имаш повече от 2. hahaha Сложна работа, взимайте си българи, че всичко е по лесно. Mr. Green

Да сопълня, че забравих, покрай моите работи... Laughing
Лорини дивана е невероятен.
Дони, дано всичко се оправи по възможно най добрия начин. Hug Като водих Крис си спомням, че и мен ме пратиха за преглед на слуха. Нямаше проблем и съответно го прегледа психолог (не знам как се казва този специалист на бълг. Embarassed). Та точно това гледаше дали се подава на команди и дали разбира, това което му говориш. Каза, че детето разбира нужното и сътветно няма място за притеснение и само трябва да му дадем време. Крис сега почна да повтаря и говори, но допреди 2,3 месеца беше точно като 1 годишно дете. Племенницата на Микеле е на 1 год. и половина и говори точно колкото Криси сега. Shocked Та ти си знаеш най добре, ама все се надявам да му трябва просто повече време и да няма никакъв проблем. Praynig

Последна редакция: пн, 07 ное 2011, 14:21 от nakri88

# 483
  • Варна.....
Дони, много ми се иска да мога да ти дам съвет. Единственото, което мога да те посъветвам е да потърсиш алтернативи на традицонната медицина. При нашата хомеопатка съм виждала деца с вродени заболявания, за които родителите казват, че определено има подобрение. Стискам палци и от все сърце се моля всичко да отмине и твоите опасения да са безпочвени и скоро зад теб!!!
Аз Пъсела още не съм го пускала на градина, но с Алекс имах злощастният опит- първата година в яслата беше 2- дена там, 1 седмица у дома. В градината дали защото беше изболедувал всичко, дали защото му махнахме третата сливица, дали защото го лекувах с хомаопатия или просто защото детето порастна, беше друга бира. Изобщо не мога да кажа, че е бил болнав. За това и Преслав не го пуснахме на ясла, а и защото има баби. Но, детето има нужда от своята среда, от играта със себеподобни и т.н.
Лорини, страхотно розово!!!! ОООбичам го този цвят!!!!
Смайлинг, искай си Деган. И на двете бременности това ми е бил най- гадният период- гаденето.
Бубс, трябва само да повярваш!!!

# 484
Лорини аз сополиво в нашата детска градина, с изключение на моя не съм виждала, а всяка сутрин влизам вътре, нали държи да ми покаже децата, леглото, гардеробчето кухнята...  ooooh! Пък и моя само последния ден му текнаха сополите - преди това просто говореше носово. Което също е проблем за мен ... Иначе всяка сутрин сестрата ги гледа и ако има проблем ги връща. Директорката още в началото ми заяви категорично, че компромис в това отношение няма да прави, защото са й малко децата и едно болно ли е - всички са болни, и градината работи на празни обороти...
Пак казвам, моя нямаше нито сополи, нито зачервено гърло, само говореше носово. Едва след като го оставих вкъщи като текнаха сополите вдигна температура и се появиха и другите екстри  ooooh! ooooh!
И друго си мисля, че от стреса при тръгването на  градина им пада имунитета, освен това не са свикнали на новия режим, ставането сутрин, излизането на студено... Абе много фактори са според мен  ooooh! Каквото и да е да минава бързо този период, че наистина е гадно  Praynig
Между другото диванчето е екстра  Heart Eyes Със здраве да си го ползвате  Hug
Накри много се оплетох с вашето семейство  Crazy
Хайде да лягаме ние с Делянски, че ни дойде времето за сън  bowuu

# 485
Накри, от 2-3 дена се опитвам да проследя нишката на вашето семейство и тотално се обърках  Crazy

Дони, като те чета и ми се свива сърцето и за Гогата, а и за теб. Много силно вярвам, че ще се пребориш и ще го оправиш. Това е нещо, за което не се жалят нито сили нито средства.

Усмихнатото, ей сега разбирам за новината при теб. Това с гаденето е много неприятно, но минава, знаеш. стискам палци всичко да е ок.

Лорини,  готин диван! Ние имаме още доста работа докато го докараме до ниво диван.

Ани вече мина периода с боледуване, да чукам на дърво. Ходи си, плащам си пълните такси, с кеф. Записала съм я и на танци Simple Smile

# 486
  • София

Хайде да лягаме ние с Делянски, че ни дойде времето за сън  bowuu
Ти ся заяждаш ли се с тез, дет им се спи и 2 не видят, а са на работа  Twisted Evil
Лорини, Антоанета Георгиева се казва, но не мога да се свържа с нея по телефона Sad Работи в СУ
На всички ви  Hug ей така активна темата много ми харесва   love001
А ако знаете с каква прическа е днес...Стил Румънеца и Енчев - само че на дупки.  Просто защото бяга и е трудно да бъде приклещен и подстриган  Laughing

# 487
Активна ами. То дето сме в отпуск и не можем да спим през деня, тук се подвизаваме.
И толкова ме е яд значиииии.
Скоро ми изтича срока на шофьорската книжка и аз като радетел за златен талон, исках в тази отпуска най-чинно и почтено да я подновя, и да почна да си я ползвам  Mr. Green. Но КАТ, разбира се имат друго мнение по въпроса. Понеже досието ми се води в Пазарджик, ще трябва да чакам 20-30 дни за да пристигне и ЧАК тогава да подам за нова книжка  ooooh!. То пеша да тръгне това досие, по-бързо ще стигне. Защо е толкова мудно и бавно, какво точно се случва тези 30 дни на придвижване  Tired. Оплакох се и аз.

# 488
  • София
Дони- зная, че като майка би направила всичко, което ти е по силите за Гого! Ще чакам снимки с новата прическа Heart Eyes
Накри- и аз бая се поомотах, докато вдяна кой и какво- важното е, че се обичате и имате прекрасни деца Heart Eyes, нвжду другото, аз на теб много ти се радвам, защото имам сестричка, горе-долу на твоята възраст и така... Hug Heart Eyes
Лорини- разгледах и снимките във фейса, наистина е много хубав дивана и се вписва много добре цялостно в концепцията за стаята.
Люби- дано да се размине Кари само със сополите Praynig
Бубсссс- надявам се скоро Дели да се оправи напълно Hug, аз самата като малка, съм имала много проблеми с ушите, те и досега са ми слабо място, та от личен опит зная, че е много гадно нещо отита Confused.
Тоби- дано не се стигне до АБ при Ивко Hug
Мим- надявам се и Елия да се оправи скоро Hug
Сега питах резултатите от цитонамазката, дето си я правих преди известно време- 2-ра група, било добре, имайки предвид, че пия хапчета и съм раждала, нямало нужда от други прегледи засега според лекаря, поне за идните месеци се надявам да съм приключила с прегледите за себе си, че хич не обичам да ходя.

# 489
Дони, забравих да "мерси" за идеята за трактора от Джъмбо! Само че не искам такова за каране, а просто да си играе с него - голямо да е, ама не чак толкоз, че сега и за туй нящо място да мислим  Crazy. А на теб много прегръдки  Hug и опитай наистина с хомеопатия.. Ако е вродено заболяване трудно ще помогне, но ако ваксините имат връзка... шансът определено е по-добър.. опитай..

За да лекувате с хомеопатия обаче наистина трябва да вярвате. И то не заради разни плацебо-ефекти, а за да устоите на навиците, които са ни натиснали нашите родители и баби - и не говоря само за високата Т, но най-вече за нея, да. Защото лечението с хомеопатия не представлява нищо повече от стимулиране на организма да се справи сам. Т.е. ние не лекуваме, ние му показваме пътя, по който той сам да се излекува. Това е вълшебството на хомеопатията - никакви хапчета, дори витамини; никакви мазила - дори обикновените цинкови (като Здраве-то) при подсичане например, никакви противоалергични (с изключение на тежки случаи, когато животът е в реална опасност)... всичко това само потиска и вкарва проблемите все по-навътре и по-навътре... и това не се вижда сега, вижда се след месеци, години...

Но няма да агитирам де, не го приемайте така, моля Simple Smile.

Мим, не ми е била цел да ти казвам да не даваш АБ - давай, щом това е твоят начин, щом така се чувстваш спокойна и добре - това също е важно, разбира се. Само споделих, че хриповете не са равни на бронхит, защото от поста ти ми се стори, че така са ти казали  Peace.

Накри, верно сте уникуми  Crazy  Laughing  Hug

Таис, къв Деган бе, душо  Shocked. Мойта личната поне каза, че е противопоказен при бременност... предписа някакво сиропче и съм му хвърлила око (само дето не си пазя рецептата) - ако хомеопатът не помогне - да си го взема него. Иначе сега се набухах с едни баклавички и малко торта - Шоко лешник ли как беше там - онази мноооого сладката  Mr. Green. И взе, че ми светна. Онзи ден пак така - хапнах шок.бисквити и се пооправих. Това малкото ще излезе някое сладкогъзниче като майка си (че и батко си)  Laughing  Heart Eyes

Лорини, не мога да видя диванчето Sad. Тук от офиса никакви снимки не виждам, не е честно значи  Crossing Arms А при частните градини логиката е следната - мама и тате си плащат. Я са им върнали сополивото дете, я са го спрели от градината и съответно - и плащанията  Wink. Верно, че и от другата страна могат да вдигнат скандал, но е по-малко вероятно Wink. Иначе - за болестите при ДГ съм чела едно много логично обяснение - не че там върлуват вирус след вирус и само чакат детето, за да го заразят.. А просто едно дете е било досега главно в своята си среда - тази, в която е било заченато, в която е растяло 9 месеца, тази, в която после е растяло още година - две - три. И въпреки че като е по-голямо неминуемо се среща с други деца по площадките, не е така, както в ДГ - там е за по-дълго време. И ако нашите бацили са Х и У, то вашите ще са А и В примерно. И затова ако Калоян и Катерина почнат да играят нон-стоп заедно, ще си обменят бацилите и Кало ще вземе А и В, а Тити Х и У. Но те са непознати до този момент за организмите им и затова реагират с болестни симптоми. Ама че обясних и аз, ама дано сте разбрали  ooooh!  Crazy. Има и много други теории де - това е една такава на официалната медицина. Алтернативните си имат други Wink.

Ралче, втора група си е супер, браво  Simple Smile  Peace

Пууу, мина ми малко гаденето и написах ферман  Mr. Green  Laughing

# 490
Усмихнатото, опитай с Вомитусхил. Доколкото знам е хомеопатично и помага много при гадене. Последния път спря на Ани влизането в болница, а моя приятелка го пи през цялата си бременност и беше много доволна.

# 491
Ееее вие пък и вие от толкова малко ли се объркахте, има и още. hahaha Микеле е с украински произход, роден в Румъния, отраснал в Италия. Съответно помежду си говорят украински, а румънския го знаят от училище. Има и още, но ще стане много информация наведнъж. Joy Та мисълта ми е че Крис трябва да се забърза малко с италианския и българския, че го чакат още 2 езика, преди да почне училище, че там пък ще учи английски и френски. Mr. Green

Сис а дано е спряло вече гаденето... Hug Hug Hug
Ралче браво за резултатите. Hug

# 492
АААААААА, Накри спирам да те, чета  Crazy
Абе много бърбориво туй мойто беееееееее . Глава ме боли от него  ooooh! Нон-стоп нещо мели, явно бях отвикнала от целодневното бърборене, та днес в повече ми дойде. И такива ги ръси, аз не смогвам да ги запомня всичките...
Току що ме сюрпризираха - голямо бачкане ще му бачкам и другата седмица - на семинар съм  ooooh! Баси, кой ще ми върши работата  ooooh! ooooh! ooooh!
Лорини много сърби туй тату  Whistling До кога така ?!? И се бели от няколко дни, аз стриктно мия с антибактериален сапун и мажа, и това до кога  newsm78
Айде до след малко, като заседнем с пиячката  hahaha

# 493
  • Варна.....
Айде до след малко, като заседнем с пиячката  hahaha

Дойде ли и времето и на нея???

Смайлинг, бях мнооого зле и тогава ми биха 3-4 дена, като бях бременна с Преслав.
Щом от сладкото с шоколад се оправяш, най- вероятно ти пада много кръвното. Опитай с айрян със сол да засолиш нещогъзничето си  Hug Hug Hug
Иначе и Копривата ти е казала- но да знаеш, че го има и на свещички Вомитусхил-а  Mr. Green

# 494
Накри, абсолютното италианско семейство...ама ако разкажеш повече за цялото фемили грешка няма да имаш...украински, румънски, италиански, английски, френски, български  Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green чак коко ме попита на кво се хиля...

Тайс не е розово...червено, черно и бяло е...така изглежда просто...

ето и гардероба...само някой трябва да ни спонсорира и за матрак, за да сглобим леглото и шкафчетата...

и сега си седи в стаята и се хили пред огледалото и пъха разни неща в гардероба...

Общи условия

Активация на акаунт