Сополиви ЯНУАРЧЕТА тровят нервите на свойте майчета

• 31 953
  • 741
  •   1
Отговори
# 465
  • Варна
И от мен наздраве!

Ние днес пак ходихме на док, защото не мога да и овладея кашлицата с бабините лекарства. За съжаление, на слушалката се чуха и хрипове:( Бронхит..та от сутринта е на АБ, мамка му!

Иначе за работата, чакам да си мръднат задниците/без извинение/ и да изкарат резултатите!

# 466
Сватя Hug Бързо да се оправя куклата  Hug
Ние трети ден сме с антибиотик, надявам се да се е разминало лошото  Praynig Много ме стреснаха с тая диагноза  Tired Още една седмица съм си планувала болничен, да се закрепи. После ще го мислим.
Накри на мен ми се губеше този момент, че Микеле е с румънско гражданство. А той няма ли италианско  newsm78 И да, българското си го придобиват, защото майката е българка  Peace Единственият проблем /ако може да се нарече такъв/ е, че след време няма да могат да заемат определени длъжности в България. Ама не ми се вярва да се хукнат да бачкат в България, де  Rolling Eyes
Абе хора, докато са на градина все ли така ще боледуват  newsm78 Щото на мен обяснението "ходи на градина = болен е" нещо не ми допада особено  newsm78 Няма ли някакъв шанс след определено време да се спре с тия болести  Praynig И кога точно?!? 
Кой каза наздраве  cheers

# 467
  • Варна
Бубс, четеш ми мислите...макар аз да се бях настроила за по-сериозно боледуване....за октомври имаме три пълни седмици на градина. Казват, че повечето го израстват след първата година... Но всичко е много индивидуално!

# 468
Бубс, четеш ми мислите...макар аз да се бях настроила за по-сериозно боледуване....за октомври имаме три пълни седмици на градина. Казват, че повечето го израстват след първата година... Но всичко е много индивидуално!
Мим и ние 3 седмици  Crazy Една година дали ще оцелея ?!? Нещо нервичките ми не държат  Tired

# 469
Добро утро.
В отпуск съм. Малко изненадващо, че го бях планирала за другата седмица, но и сега става. То не че големият отпуск де. От всички дни са ми останали само 3  Tired. Ние още декември даваме разчет кой кога ще почива, но за да не вземам болнични вземах отпуск, че иначе не се гледа с добро око...

Бубс, Марти ходи 2 пълни месеца вече. Сополи има от 3-я ден в яслата /цяло лято в Ракитово нито сопол, нито кашлица, нито нищо/, съответно и кашлица  Tired. Ходя при педи почти всяка седмица да го слуша, за да не стане лошо. Температура не е вдигал, което ме "успокоява" до някъде, но като няма кой да го гледа, като няма как да излизам в болнични, просто се примиряваш  ooooh!. Почти всички деца, които ходят в яслата съм ги чувала с тази кашлица и с тези сополи - ужас. Миналата година, защото беше малък и незаякнал, се разболяваше директно, сега явно наистина е придобил имунитет  ooooh!. Вероятно се проявява това и при вас като ходещи за първи път. Но и аз съм на мнение, че ако всички болни деца се оставят в къщи, няма да има такива сополи, кашлици и т.н. Друг е въпросът, че в инкубационния период, преди проявата, всички са заразни....... Ето оня ден едно дете било с температура - Марти разправя как й мерели температурата  ooooh!.
Всичко е като омагьосан кръг определено. Кофти е, че го изкарват децата, а на родителите им трябват наистина здрави нерви  Peace.

# 470
Вие пък какво се оплаквате, че децата са ходили цели три седмици в месеца?? В началото, ако Кало изкараше 2 без прекъсване, купон вдигах, вие за три ще се оплаквате  Crossing Arms  Wink При нас всъщност нещата взеха да се подобряват действително след около година ходене по ясли... Сега вече е много по-добре - ето - миналия месец платих цялата такса  Wink

Мим, да се оправя Ели!  Hug Ама хрипове не значи задължително бронхит (поне това съм научила от опита ми досега де)  newsm78.  Веднъж Кало взе да диша учестено - бяхме в Силистра, извикахме познат лекар да го чуе (нямаше кашлица, нямаше Т - нищо - само учестено дишане и именно това много ме притесни) - оня слуша, слуша - аууу, двустранни хрипове, много дълбоки, това най-малкото е бронхиолит, а може и пневмония да е  ooooh!. Айде в спешното - там като го чуха, казаха - ооо, я се прибирайте - имал малко хрипчета, ама нищо страшно. И с хом. се оправихме пак.

Накри, а вие с Микеле имате ли брак всъщност? Странно ми е и на мен защо автоматично присъждат на децата бащиното гражданство, та затова питам - евентуално при брак може и така да е в Италия  newsm78 А ти имаш италианско, нали?

Радост, още не съм разгледала снимките, че досега все през телефон влизах и не ставаше от там. Сега ще наваксам!  Grinning

Момичета, на мен ужасТно много ми се гади... това е по цял ден - няма спиране просто... Долу-горе бивам, докато дъвча нещо, ама не мога нон-стоп да ям... пък и за каквато и да е храна да си помисля, още по-зле ми става, идея нямам как ще издържа докато мине това чудо... Утре съм на хом и ще го заставя да вземе този ми симптом под първостепенно внимание!  Laughing  Иначе - на заветния преглед съм в четвъртък вечерта и тогава вече ще знам има ли точка, тя пък има ли сърце и така Simple Smile.

Айде, отивам да ми се гади на спокойствие  Laughing  Crazy (ако можеше и да не ходя на работа...  Tired  Sick)

# 471
  • Ловеч
Добро утро !Ние за октомври 3 дни на градина и 3 седмици в къщи.Миналата седмица пак 3 дни -от вчера възпалени уши и червено гърло-цяла нощ рев-сега отиваме при доки  да видим какво ще го правим Rolling Eyes Да е жива и здрава майка ми ,че го гледа не ,че аз на работата съм с акъла си .Шефа ми нещо се е е взел на сериозно и чакам да ме настъпи и да го отвея #Cussing out
А как ми се спииии....
Хубав ден на всички и бързо оздравяване на болничките Wink
Усмихнато- Hug точица расте ,симптомите са на хубаво Praynig

# 472
  • София
Ей, да потъркаш и от мен малката Усмивка - що ли реших, че ще е мома  newsm78
Мим, подкрепям Сиска, че хриповете не са бронхит. Гого е с хрипове. Постоянни. Няма температура, сополи, гърло. Здрав си е. Но го отдавам на сливиците, които по рождение при него са уголемени.
Снощи мъжО беше на работа...Легнахме си с дребното и като влюбени гълъбчета се държахме за ръцете, докато заспи Blush Като заспа ме хванаха лудите си сипах винце и си го зяпах как спи Rolling Eyes Па кат му ударих един рев...Защото вчера попаднах на едно клипче с него от нова година и установих, че все си е същия без грам напредък...Днес ще звъня на една университетска преподавателка. Дано се съгласи да го види Praynig

# 473
  • Варна
Елена, едно е да прокашля от време навреме, друго е да има и сополи! Това в ДГ и ясли е явно някаква инфекция, защото децата си я предават. И докато се водят "здрави деца, на които нищо им няма" - ще е така, 3 дена и хоп болни. Елия например от 10 дена кашля, ама няма сополи...и аз не знам какво е това чудо. Кофти е, че повечето, както и аз, нямам помощ, трудно отсъствам, добре, че сега съм на 4 часа, ама скоро...но пак ще го мисля как да стане...здравето е най-важно! Абе дано го израстнат с времето....

Сиси, ами тя не просто кашля, а взе да се дере. Когато легне да спи на тихо, чувам гърдите и как "свирят", та...колкото и да съм против, не рискувам...аз не съм чак толкова върла противничка на АБ, толкова поколения са израстнали с тях, вкл. и ние. Все ми се струва, че крехкото ни здраве е по-скоро от стреса и гадната храна, отколкото от друго...

Сега видях, че Доника е писала  - ако беше само с хрипове добре, но тя кашля много, дере се, а и както казах и "свирят" гърдите... абе не рискувам, че при децата всичко става многооо бързо. Уфф, и на теб не ти е лесно!!!

# 474
Сватя направо си ми взела думите от устата дет се вика, по всички въпроси  Hug И аз не рискувам да лекувам с хомеопатия, като видя, че нещата не вървят на добре. Като е нещо лекичко - нищо против, даже съм "за" с двете ръце, ама като се влошава вместо да се оправя, си давам антибиотик без всякакви угризения...
И докато се водят "здрави деца, на които нищо им няма" - ще е така, 3 дена и хоп болни.
Peace Peace Peace
Дони аз продължавам да си мисля, че детето има проблем с ушите и от там всичко друго. Заведи го на УНГ изследване - ама не само външното, а и средното и вътрешното ухо да видят ... Де да знам и аз. Искрено се надявам и се моля с Гого всичко да е наред  Praynig Да са някакви проблемчета дето се израстват... Нали знаеш, че ми е слабост от бебе  Heart Eyes
Хайде лек ви ден и спорна седмица  Hug И болничките бързо да оздравяват  Hug Hug Hug
И Сис погали точица от мен  Heart Eyes
Сега малко Делян ще попише:
                                                                                                                                                             фффффффффффффффффффффффффффффффффффффффффффффффффффффффффффффффффффффффффффффффффффффффффффффффффффффффффффффффффффффффффффффффффффффффффффффффффффффффффффффффффффффффффффффффффффффффффффффффффффффффффффффффффффффффффффффффффффффффффффффффффффффффффффффффффффффффффффффффффффф                                                                                           хххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххх

# 475
  • София
Пропуснала съм пиенето събота и неделя Mr. Green
Много болнички., да се оправят бързо всички Praynig Praynig Praynig Praynig
Леле, ама като чета за тези градини и това боледуване, направо страх ме хваща Tired, ЙоЙо да чукна на дърво последно преди около месец и половина имаше за около две седмици сополи, ама без нищо друго и тогава не я водих на лекар, защото бяха на село. Аз , обаче, ако каже педито да давам АБ, давам...просто не се имам за толкова компетентна, и за хомеопатията и иначе, за да не смея да дам, не ми се и налагало и да се сблъсквам толкова покрай нея с диагнози и лечения, та...не искам да рискувам на своя глава.
Радостчо- наистина са прекрасни снимките, многоооо обич лъха от тях Heart Eyes, да се оправяте бързо всички Hug Според мен човек не е робот и не може винаги да успява с всичко, а и като те чета, само мога едно голямо Браво да кажа, че и с всичко, което си написала, успяваш Crazy
Накри- благодаря ти, че се сещаш за мъжа ми Hug- засега изчаква от едно място да му се обадят с резултат, а от друго място, чака да се върне един познат от чужбина /той е шеф в една фирма- мъж на негова братовчедка/, за да говори с него, всъщност на това разчита много, защото човека е казал, че за него ще намери място във фирмата, а той е на достатъчно висока позиция, за да има доверие в думите му. Та, засега, продължаваме да се надяваме и да стискаме палци Praynig
Усмихнатко- ще стискам палци за четвъртък Praynig
Дони- Hug Hug Hug, аз също плача, като ми тежи, после ми поолеква...не се опитвам да тая емоциите в мен, че после съм още по нервна и положението става даже по зле.
ПП- Майка ми е с бъбречни кризи от събота насам ooooh!, днес е на преглед, дано да й изпишат адекватно лечение, че казва, че болките са непоносими- три пъти вече ходи до Бърза помощ.

# 476
  • Ловеч
Върнах се-гърдите чисти ,проблема третата сливица от там нос и уши,на капки  и Нурофен за сега .Спирам го от градина за да няма контакт -пък аз само Спин дето не нося от работата ooooh!

# 477
  • София
Върнах се-гърдите чисти ,проблема третата сливица от там нос и уши,на капки  и Нурофен за сега .Спирам го от градина за да няма контакт -пък аз само Спин дето не нося от работата ooooh!
Плюй си у пазвата, че...
Комшу, не са ушите за жалост.Чува добре. Тестван е по бая методики. Не се обръща на нискочестотни и сега по това работят с логопедката...Проблема е, че той не дава индикации да разбира това, което му се говори. Разбира, когато му е повторено поне хиляда пъти и го прави заучено като кученце, а не защото по принцип така трябва. Поне сега с израстването истериите намаляха и го успокоявам по-лесно, но до там. На площадките е агресивен, защото ... не осъзнава доста неща. Вече не ми прави впечатление, че го гледат странно, когато започне да изразява емоциите си. Когато се радва, той не се смее като всички деца. Той трепти и пърха с ръце, свити очи и отворена уста...Не използва никакви думи освен мама, баба и тате. Знае още не повече от 20, но не ги казва. Има си някакъв проблем в главицата, ама какъв...Защото не може едно дете на почти 3 години да се държи като дете на 1 Rolling Eyes Cry

# 478
Всички болни да се оправят!  Hug

Дони, с друго не мога да помогна, поне да стискам палци да откриете къде е проблема и да работите за разрешаването му!  Hug Hug Hug Hug
Мим, така, както го описваш, може би е спазъм. Опитай да й правиш инхалации с пара и я заведи пак на лекар, може да има нужда от нещо противоалергично и от бронходилатиращо, но лекарят ще прецени.

Аз лично не вярвам много на хомеопатията и не съм давала до сега. Антибиотик като изпишат давам, че ме е страх от усложнения. Навсякъде изписват много трудно АБ, така че щом са го дали, сигурно има причина. За големия и за нас, имам АБ от БГ и ако се закучат нещата - започвам.

# 479
Бубссс, при класическата хомеопатия е важно да се взима само тя...т.е. леки неща с нея, пък тежки не, не става...Усмихнатото разбира повече, та може да каже...значи като цяло, ако е  нещо сериозно, което не може да се овладее с хомеопатия или ако е нещо споешно няма проблем, но за да действа някои неща от страна на майката трябва да се преодоляват...както температура и то висока...и Сис е устисквала с 40 без да сваля...дори моя хомеопат лекува деца с епилепсия и астма...и там също се изключват другите лекарства, но това си изисква наблюдение...и на мен ми беше тегаво като започнах да не свалям Т, ама свикнах, предвид това, че тя от висока Т повръща...

а друго си мислех, поне в частните градини не е ли по-строг контрола и сътоветно по-малко болните деца...но имам още две-три познати ползващи услугите на частни градини и при тях е така...една седмица на градина, две вкъщи...

Дони
,   Hug Hug Hug ти май само на класически хомеопат не си го водила, що не пробваш? а коя е върпосната преподавателка, защото си мисля за няколко, които познавам Simple Smile

и малко хубави неща...имам си диванче и детски мебели...после ще сглобяваме като заспи Тити...

Общи условия

Активация на акаунт