Сополиви ЯНУАРЧЕТА тровят нервите на свойте майчета

• 31 983
  • 741
  •   1
Отговори
# 180
Zdraveite momi4eta, pomnite li ni? Simple Smile)
Iskam da spodelq s nqkoi problema koito imame s Gabi za6toto prosto neznam kum kogo da se oburna i se 4ustvam meko kazano oburkana da ne kaja 4e po4vam da se 4ustvam poburkana!!! Ta na vuprosa. Gabi ot pov4e ot 6 meseca hodi na gradina edna ot nai dobrite v grada nai renomiranata! Dnes kogato otidoh da q vzema ot tam pla4e6e(ne6to koeto ne i se e slu4valo) i kogato se pribrahte tq produljava6e da izgljda dosta razstroena i koga na 100_niq put q popitah kakvo se e slu4ilo tq mi kaza 4e edno mom4e na ime Eli q e pipnalo na mqsto koeto ne bi trqbavalo ( dose6tate se nadqvam se kude)!Sled tova vednaga otidohme do gradinata da se razpravqm i da pitam nqkoi adjeba v tazi renomirana gradina znae li ne6to po vuprosa oba4e ne namerih nito neinata u4itelka nito direktorkata , na koito rabotnoto vreme svur6va v 4.Utre imam sre6ta s tqh surinta tui kato im zvunqh po telefona, da popitam nqkoi ne6to vidql li e!! Problema e e 4e ne za purvi put tq se oplakva ot vuprsniq Eli, oba4e se oplakva 4e i e bruknal okoto 4e q e oskubal na koeto u4itelkite kazaha 4e e normalno no 6te vzemat merki po vuprosa! Oba4e sled tozi slu4ai dnes ve4e neznam kakvo da pravq zapo4vam da mislq da q spiram ot gradina neznam kakvo da pravq pla4e mi e 4e deteto mi e izjivqlo ne6to takova! Samata tq ot 2 dni e dosta mul4aliva dori ne  govori mnogo kakto predi koeto me navqva na misluta 4e moje i drug put da s e e slu4valo ne6to!! Neznam kakvo da pravq iskam da ida i da mu izviq vrata na tova hlape!! Izvinqvaite momi4eta za oburakaniq post oba4e neznam kude sum ! Molq vi posuvetvaite me kakvo da pravq!

# 181
  • Варна
bili_bili, първо се успокой, аз драма не виждам... За съжаление има такива деца, нашите ще се срещат все по-често с такива - било то в градината, в училище, да не говорим в пубертета. По притеснително ми се вижда, че се опитва да и бърка в очите!

Ако ходи с желание на градина, аз лично, не бих я спряла. Бих говорила с родителите на детето, с учителките. Ако има пак някакъв случей с това дете, ще помоля да я преместят друга група /не знам дали имате повече от една/. Но пак казвам, ако и харесва там, спирането ще е най-крайния вариант.

Успех ти желая! Кажи после какво е станало.

# 182
bili_bili и аз подкрепям сватята  Peace Успокой се и говори, както с персонала, така и с родителите. Но след като 6 месеца не сте имали проблем, мисля че спирането от градина е доста краен вариант. Няма как да ги държим изолирани и в "стерилна среда", колкото и да ни се иска понякога  Blush
И да, много е гадно, когато детето ти е подложено на тормоз  #Cussing out Не знам къде се корени проблема, но моето лично мнение е, че всичко започва от семейството...
Ще чакаме да ни кажеш как са се развили нещата  Hug
И нашите градински драми продължават - сутринта, пак рев. После се беше успокоил, даже се разбрахме с директорката по телефона да го пробваме да спи, но синковеца категорично отказал, та тичах да го прибирам. После се тръшна, че иска да види къде работя /това мрънкотене за работата ми е от както е тръгнал на градина/, та ходихме до работата. Много беше щастлив и доволен. Заяви, че не иска да ходи на градина, а на работа  ooooh! ooooh! ooooh! Обиколи всички кабинети и нарисува по един шедьовър за всички, натъпкаха го зверски със сладки, бонбони и вафли  ooooh! А нямате си на идея в какъв потрес изпаднах като го видях да борави перфектно с телбод и перфоратор  Shocked
Сега се пазари в другата стая с баща му, утре да не ходи на градина  Whistling Whistling Whistling
Лека и наздраве !

# 183
  • София
Били, ти най-добре си познаваш детето, но спирането от ясла ми се вижда твърде краен вариант Rolling EyesДобре си решила да поговориш с персонала, но истината е, че явно въпросното момченце си е калпазанин, а такива хора има навсякъде. Не мисля, че има място за чак такова притеснение, но им обърни внимание, да го наблюдават юнака SunglassesВинаги ще има по-силни, по-високомерни, по-лоши и по-по........ от нашите деца. Аз подобно имам проблем с една от лелите-Преслав от доста време не се напишква, но когато една от лелките е там-това се случва, много го спича тая жена CryИмат едно ново детенце, за което той се грижи-подава му биберончето, успокоява го когато плаче (не е да няма опит), а въпросната леля му крещи, да не закача бебето #Cussing outТой е много чувствителен и само думичка да му кажеш с неподходящ тон млъква и се свива някъде настрани ooooh!
И на мен ми е криво, но се надявам, че това е едно добро училище (не става дума за крайности естетвено), където има сблъсък на характери-така растат децата, така разбират кое е лошо и добро, правилно и неправилно Confused
Дано намериш лесно разрешение на проблема и малката да се успокои по-бързо и ти също Hug Hug
Ами Бубс, решението е ясно-ти отиваш на градина, след като има кой да те замества в работата Joy Joy

# 184
  • Варна
Ами Бубс, решението е ясно-ти отиваш на градина, след като има кой да те замества в работата Joy Joy

Така, така....

Елия е в много странно състояние вече седмица - носа и не тече, но го чувам, че е запушен, и кашля да речем по 5-6-7 пъти на ден! Да, ама аз днес трябва задължително да отида на работа, а утре пък имам тест за работа в Общината и съвсем няма да мога да отсъствам. Стискайте палци да не се развие болестта - давам и Проспан, вит. С, а в носа капя отвара от лайка....

Вижте я кога стана моята.....и отново ми заяви: Не мамо, няма да лягам, ще чакам слънцето....

# 185
Здравейте момичета, рано рано се включвам:)Благодаря ви за съветите, малко с успокоих! Заведох Габи на градина сутринта съответно плака много, но хубавото беше че заварих бащата на въпросния Ели, извикан на ранна среща в градината със директорката и учителката им.. и тъй като чаках пред кабинета успях да чуя нещата които си говорят, с което разбрах че момчето явно има някакъв проблем защото всички се оплакват от него, дори учителката каза че вчера я е бил ритнал Shocked. Увериха ме че ще го следят много внимателно да не я закача, и ще повикат детски психолог да говори с него пък и с другите деца! Радвам се на бързата реакция на учителките и директорката  Naughty

# 186
Ку-ку  Simple Smile

Били, тъкмо се засилих да пиша, че на твое място бих говорила с учителките/директорката; бих казала на дечко, ако това се случи отново - да търчи при учителката и да казва. Ние също си имаме един тормозител в групата - Майки - налага ги кой където свари и е яко нахален (не е толкоз гадно, като вашето де - лично аз това го намирам за отвратително, просто защото си представям какво му е на детето ти  Hug). Като говорих с учителките, те казаха, че го знаят и го наблюдават по-внимателно.. Казала съм и на Калоян да им казва, ако го удря и едната учителка ми сподели, че Кало винаги ходел да си каже. Кофти ми е също, че се налага да се сблъска с такова нещо на тая крехка възраст, но... друг вариант нямаме в момента и ще трябва да се каляваме взаимно.

Аз пък съм болна и съм си вкъщи. Което не пречи да поработвам пак де  Tired.  Веднага ме разконспирираха от яслата, като им закарах Калоян в 8.30, вместо в 7.15  Mr. Green. Дадоха ми един много странен и интересен въпросник - "Поведенчески въпросник за деца на възраст 1.5 - 5 г. Изкефих се, защото има разни места да описваш и там точно мисля много добре да си опиша как не искам да му повишават тон, защото и той (също както Тачо на Моник) е мнооого чувствителен и само малко да му скръцнеш почва да плаче  Sad. Пък там продължава да се напишква по време на сън и всеки път му се карат.. Ще трябва по-сериозно да си говорим на тази тема...

НакриJoy Joy Joy

Бубс, Кало също ги въртя по едно време тия номера с работата и яслата - той също искаше да ходи на работа и му казахме - ми да, мамо, ти точно там отиваш - това е твоята работа. И той почна да ги нарича - малката работа (ходенето на ясла) и голямата работа (нашите работи)  Laughing

# 187
Мойто пък от повишаване на тон никак не се впечатлява. Само пита:"Ама защо викаш?" и си прави каквото си е почнал  Mr. Green. Едно дете в яслата го хапе за втори път по бузите ooooh! ... но честно казано не мисля да се разправям с госпожата. Тя ми се извини 100 пъти, пък аз и без друго преди се бях конфротирала с тях /или по-скоро те с мен, ако помните гт6ъо0т69ъутит95-ирт57поур4ш7=5ит0ртъ6
ющлъ6ю++++++++++++++++++++++++++ - това е писано от Марти  ooooh! - трябва ни още един комп  ooooh!/.
Ако е нещо по-сериозно не знам.
Бубс и мойто така - все в банката иска, да слга подписи и печати, а не да ходи на градина  Mr. Green.

# 188
  • Варна.....
Направо сте за завиждане.
Пъсела си играе и иска за става Майстор. На калфа се обижда. Казах ли, че системно е въоръжен с чук, отверка и дрелка(тя поне е в мини вариант)? Или размахма тенджера с голяяяма лъжица за спагети  ooooh! От три дена е обзаведен от баща си и с дъски, поне 50 см. дълги. Ако обаче днес не изченат трайно утре баща му ще спи на изтривалката. От тия дъски кокошката ми взе да лае  hahaha
На всичкото отгоре наколо всички правят някакъв ремонт, което направо го влудява!
Искам да избягам вечер.
Другата поръчка за дядо му е да му купи банка с кораб!

Били били, утрото е по- мъдро от вечерта, казват старите хора, а при теб се е случило точно така.

ААА и пропуснах, от няколко дена е решил, че има мустаци  hahaha, а снощи констатира и наличие на брада   hahaha hahaha hahaha

# 189
ААА и пропуснах, от няколко дена е решил, че има мустаци  hahaha, а снощи констатира и наличие на брада   hahaha hahaha hahaha
Joy Joy Joy
Време е за "Жилет" май... Ти що го пускаш да ходи брадат и мустакат по улиците, а ?!?  hahaha
Тихичко да се похваля, днес минахме без рев и истерии в градината. Само лекичко намрънкване, че не иска до ходи, а да си стои в София - разбирайте гарсониерата. За него София е гарсониерата и апартамента на съседката, който е другата София  Joy
Даже баща му го взе чак в 15.30ч., съответно не е спал, а си е играл с какичките, но за сметка на това заспа към 21.00ч., което за нас е чудо невиждано  Party
И ми домъкна някакво листо, изработено според надписа от него, защото пише Делян, ама според него Стела го била направила, а той само гледал  hahahaЗащо ли съм склонна да вярвам повече на него, а не на надписа и въпреки това ми стана много миличко  Heart Eyes
А иначе процедурата сутрин е следната - задължително трябва да вляза в градината - да ми покаже гардеробчето, леглото, масичката, столчето, играчките, да поиграя с него и другите деца и тогава на работа  ooooh! Абе както и да е - само да ми е здравичък и спокойничък  Praynig
В интерес на истината даже ми е приятно с тях и ми се иска да оставам повече, някой ден ще си взема почивка и ще си седя при тях за цял ден. Толкова са смешни и сладки на тази възраст  Heart Eyes
Божеееееееее, един месец на работа и почнах да им се умилявам  Rolling Eyes
Накри и с твоя синковец много се смях, ама не смея да си помисля ти какъв срам си брала, докато си се обяснявала на учителките  Joy
Елена хубаво е, че и младежта почна да се включва в темичката ни, щото редиците ни доста оредяха напоследък  Peace Направо си представих как някой ден те ще си пишат вместо нас или по-скоро паралелно с нас  Party
Сис тази вечер докато мрънкотеше, че не иска на градина, а на работа, пробвах твоя метод, като му обясних, че градината е неговата работа и май проработи  Peace
Пак се олях  Embarassed
Лека  Hug

# 190
Момичета да ви кажа една страхотна новина. Момчето което тормозеше Габи а  не само се оказа в последствие вече не е в градината! Grinning Сутринта майка му дошла в градината и направила луд скандал как ще обвиняват детето и в такива работи и как така ще викат психолог че ще ги съди и тем подобни глупости и се е намесила директорката и е казала ,че предпочита сина и вече да не посещава градината, понеже имало оплаквания от почти всички родители #Crazy Представяте ли си какви ги е вършил и какъв тормоз са видели по малките от него такива като Габриела, а не мога да си представя какви ще ги върши това дете след 2-3 години  #2gunfire Единствено се моля на бог детето ми да не попада на такива деца повече Praynig

# 191
  • Варна.....
Всъщност, дори и ти да се чувстваш добре, директорката не е права.
Тя и учителките са длъжни да направят необходимото, за да възпират и контролират това дете. А не просто да вдигат рамене, или пък да изказла личните си предпочитания. Действително нямат право да викат психолог да разговаря с детето, без съгласие и присъствие на родителите.
Но, проблема не е решен. Детенцето ще отиде в друга градина и т.н. и т.н.
Както и нашите деца не растат в парници. Това е част от действителният живот, към който според мен трябва да ги учим да се нагаждат.

# 192
Момичета да ви кажа една страхотна новина. Момчето което тормозеше Габи а  не само се оказа в последствие вече не е в градината! Grinning Сутринта майка му дошла в градината и направила луд скандал как ще обвиняват детето и в такива работи и как така ще викат психолог че ще ги съди и тем подобни глупости и се е намесила директорката и е казала ,че предпочита сина и вече да не посещава градината, понеже имало оплаквания от почти всички родители #Crazy Представяте ли си какви ги е вършил и какъв тормоз са видели по малките от него такива като Габриела, а не мога да си представя какви ще ги върши това дете след 2-3 години  #2gunfire Единствено се моля на бог детето ми да не попада на такива деца повече Praynig

Не съм съгласна. Crossing Arms На колко години е това дете? Говорим за деца (предполагам) на 3,4,5 години, които съответно пипат и правят неща, които и те милите не разбират защо ги правят. И моят син да беше пипнал, ударил и т.н и решат да го махнат, заради това и аз щях да вдигна скандал. Naughty Да не говорим ако обвинят 3,4 годишното ми дете в сексуален тормоз. Mr. Green Говоря като майка на момче и момиче (гледам от двете гледни точки), никога няма да търся вината в детето, може би и не в родителите, ми в учителите. Peace Те са там точно затова (да възпитават, да внимават и т.н.). Мислите ли че 3,4 годишно дете пипа на определени места със зли мисли, та то милото и не знае какво е това. Тук ще допълня (не исках да казвам преди), че на Крис едно дете му беше проболо главата с молив. Това дете наистина е по палаво, но не давам на него вината (то и моето може да стори същото), но на учителите, че не са ги следели. Може би греша, но и на родителите не давам вина. Много пъти децата учат грешни неща от ДГ,ТВ  т.н.

# 193
  • Ловеч
Аз пък не мисля ,че това момченце е такова само в градината и родителите са напълно наясно с това.Има си моменти в които децата поради някакви причини започват да се държат странно ,но тези които скубят ,ритат ,хапят и пипат са такива и у дома - само че тук сме болни на тема "Моето дете" и когато се окаже ,че има проблем другите са виновни.
Знам, че и част от учителите са изтрещяли - но все пак има и такива които си разбират от работата и когато едно дете има проблем е необходима среща със психолог , който под формата на игра или чрез рисунки преценява какъв е проблема.
Уфф че сериозно стана -само да ви кажа че в училище е ад и възпитаните деца се броят на пръсти.
Дупе да ни е яко Mr. Green

Последна редакция: чт, 20 окт 2011, 16:03 от tobito

# 194
Здравейте!
Отношение няма да взема, че ми се скофти настроението и влизам да си се оплача  Blush. Ходих сега на преглед, като дори се надявах, че ако апаратът е много добър, ще може да се чуе сърчице. Да, ама то дори и точка не се видя. Само сакчето и жълтото тяло. И сакчето го изкара с 10 дни по-малко, отколкото би трябвало. И тъй, сега ми е малко сдухано, отивам да простирам и ще търча да взема Кало, че да ме развесели  Heart Eyes

И да го похваля - онзи ден се изправил и пял пред всичките деца  Shocked Моят свит и дръпнат Калоян!  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт