КРУИЗИ

• 83 959
  • 840
  •   1
Отговори
# 360
  • Живее на Луната
Момичета, някой знае ли кога пускат тези 72-часовите промоции за MSC?

# 361
Bell@, обикновено на 2-3 месеца пускат такива. Абонирай се за бюлетините на Contitrans-m и Infocruises.bg и ще получиш на мейла писмо когато имат промоции  Peace!
Между другото ми прави впечатление, че тази година май не са чак толкова добри цените като миналата пролет, защото тогава наистина имаше изключително изгодни предложения!

# 362
Да нещо тази година намаленията понамаляха Joy
Дано не е за това ,че и аз се наредих на опашката за круизче newsm78
Определено миналата година имаше по-изгодни предложения.

# 363
  • София
По принцип на сплендида маршрута е по-добър според мен, отколкото на епик. Отделно, че и техните промоции са по-добри. Но ще изчакам юни, юли та ще видим.. Иначе миналата година си спомням,че точно за септември беше пълно с изгодни предложения месец преди това. Но не мога да рискувам, защото ще трябва да буквам и полети и хотели, а в последния момент е неизгодно

# 364
  • Пловдив
А какво ще кажете за Коста? Май почти никой не ги ползва,а имат интересни кораби и различни маршрути...

# 365
  • sofia
От Атина някой пътувал ли е?

# 366
По принцип на сплендида маршрута е по-добър според мен, отколкото на епик. Отделно, че и техните промоции са по-добри. Но ще изчакам юни, юли та ще видим.. Иначе миналата година си спомням,че точно за септември беше пълно с изгодни предложения месец преди това. Но не мога да рискувам, защото ще трябва да буквам и полети и хотели, а в последния момент е неизгодно
И аз мисля да изчакам до юни-юли, но малко ме е страх дали ще мога да намеря "изгодни" цени за  полетите и хотела. 

# 367
  • София
....Следователно за тези, които желаят да направят този круиз с тази дестинация бих посъветвала да изберат MSC (Divina, Splendida), а не NCL (Epic).  Peace
пп. Всъщност, причината да изберем NCL през ноември 2011 беше основно кораба - Epic, който до пускането на Divina беше най-големият пътуващ в този регион и искахме да го видим от близо  Laughing.
При равни други условия MSC е последната, която бих избрала - по-нисък е рейтинга на корабите и (дори и на новите) от всички споменавани досега. Епик и след пускането на Дивина е по-голям. hahaha

# 368
  • Стара Загора
От Атина някой пътувал ли е?
Аз съм пътувала от Пирея

# 369
  • Варна
При равни други условия MSC е последната, която бих избрала - по-нисък е рейтинга на корабите и (дори и на новите) от всички споменавани досега. Епик и след пускането на Дивина е по-голям. hahaha

Ако размера е от чак толкова голямо значение Епик наистина е най големия-153 000 тона докато 4те големи на МСЦ са по 137-139 000 тона.Иначе са строени в една и съща корабостроителница по едни и съще проекти и стандарти.Наистина Епик е най луксозен , но МСЦ круизите са обикновено поне на 50% по ниски цени.Кой каквото може да си позволи , все пак и МСЦ круизите са достатъчно луксозни и незабравимо преживяване.

# 370
  • София
Днес видях в crusit ,че за 11 септември от Чивитавекия на Епик е 654 евро на човек и се чудя дали да резервирам. Цената ме устройва и честно казано не ми се чака вече. Не мисля, че ще мога да намеря много по-евтино. Ще отида на място и ще говоря, но все пак вие как мислите, дали да изчакам още? Май последно реших, че между Епик и Сплендида, определено предпочитам да се качим на Епик.А и датата ме устройва перфектно, защото ме притеснява горещото време и септември ми се вижда идеален.

Последна редакция: сб, 16 мар 2013, 11:41 от insane

# 371
  • Варна
Днес видях в crusit ,че за 11 септември от Чивитавекия на Епик е 654 евро на човек и се чудя дали да резервирам. Цената ме устройва и честно казано не ми се чака вече. Не мисля, че ще мога да намеря много по-евтино. Ще отида на място и ще говоря, но все пак вие как мислите, дали да изчакам още? Май последно реших, че между Епик и Сплендида, определено предпочитам да се качим на Епик.А и датата ме устройва перфектно, защото ме притеснява горещото време и септември ми се вижда идеален.

Като се прибавят и таксите се получава 100 евро/ден/човек което си е една доста висока цена,която си е и нормална за ЕПИК.
На ЛАСТ МИНИТ по  МСЦ корабите и по подобен маршрут лесно се намира и за 50 евро/ден/човек.Те обаче се появяват най рано месец преди круиза и малко трудно се организира логистиката , ако се пътува със самолет .Ако се пътува с кола няма проблем.
Недейте се прехласва по Епик,на външен вид не бихте ги различили.Колкото до по високата цена вие едва ли бихте  се възползвали от нея.Разликата в двата кораба е в изобилието на платени ресторанти в които ние никога не видяхме повече от 2-3 двойки.А и не изпитвахме някаква нужда да плащаме по 50-100 евро на вечеря при положение ,че имаме платена 5 степена вечеря в масовия ресторант.Тя беше толкова обилна , че жена ми не можа нито една да довърши ,а аз (като добро прасе,дето си изява всичко,ама то беше толкова вкусно ,че ми беше съвестно да го хвърля  макар и 108 кг. преяждах всяка вечер.Хубаво че вечерята беше рано -в 18 ч. и до нощната закуска в 24 часа понякога огладнявахме.В интерес на изтината от 12 вечери само 3-4 пъти ходихме на нощната закуска - когато ни изглеждаше особено апетитна.
Ако ние трябваше да избираме щяхме да направим два круиза с МСЦ отколкото един с ЕПИК. Или пък щяхме на същата цена да вземем 12 дневен вместо 7дневен.

# 372
Аз пък съм твърдо за Епик и най-вече за фрийстайл круизите на NCL. Няма такова нешо като вечеря в 18:00, а се храниш когато ти е кеф. Освен това в а-ла-карт ресторантите няма защо да плащаш 100 Евро за вечеря - просто избираш от предложените менюта с предястие, основно и десерт ( не струват нито стотинка) и единствено си плащаш да речем бутилка вино, която обаче не е необходимо да изпиваш на веднъж, а спокойно си я запазваш за следваща вечеря в който и да е от ресторантите на кораба. Повярвай ми, опитът с прекрасните а-ла-карт ресторанти е много положителен. За всеки от тях таксата на човек, която единствено заплащаш е различна - доколкото помня най-скъпа беше за стек-хауса, който е на СВЕТОВНО ниво и беше към 25 Долара, за Тепанякито също, за френския май беше към 20 Долара, за италианския 15 и т.н. - говоря за цените от преди 2 години все пак.
Така или иначе, ако се храните на бюфета, пиенето също се плаща, освен ако не карате на вода и студен чай, който е меко казано гадничък, така че единствената разлика е таксата на човек за тези 11 май бяха ресторанта на всеки кораб на NCL и аз като пътувала 3 пъти с тях, горещо ги препоръчвам.

# 373
  • София
Здравейте, да ви кажа в крайна сметка какво се случи. Крузит обявиха цена от 654 евра за каюта от 11 септември за всички палуби (IA, IB,IC,ID..), което ме устройваше. Казах им, че искам каюта на най-горна палуба и те казаха, че ще резервиват. Хубаво всичко ама днес ми се обаждат и ми викат, че цената която предлагат е 679 евра на човек на 8палуба (за справка IA е на 12та). Викам обявената цена е друга в сайта и се отнася за всички палуби, при което ми се отговаря, че на по-високо е по-скъпо, и че това са цените. При въпроса защо обявяват цени, които които не отговарят на истината отговорът беше - ами то пише,че цените са до изчерпване на количествата... ок, ама то количества има, ама на други цени. Много несериозно и некоректно. Ще се насоча към някоя друга агенция. Ще изчакам до по нататък, може и на МСЦ да се качим в крайна сметка.

Последна редакция: пн, 18 мар 2013, 13:24 от insane

# 374
Тази агенция не съм я и чувала...От години аз и семейството ми се доверяваме само и единствено на Contitrans-m, тъй като те са оригиналните представители на MSC, NCL and Holland за БГ и до момента за всичките направени от нас круизи и други съпътстващи услуги като сам.билети и трансфери нямаме нито една забележка!
От миналата година, ако не се лъжа, направиха дистрибуторска мрежа от агенти /в т.ч.и туристически/, които предлагат техните круизи, но по мое мнение само надуват цените с техните си комисионни, като в крайна сметка крайната услуга излиза доста неизгодно и оставя едно доста неприятно усещане...

Общи условия

Активация на акаунт