КРУИЗИ

• 83 950
  • 840
  •   1
Отговори
# 345
Ние пътуваме на 22.03 със Сплендида от Рим. Предвидливо преди круиза имаме 2 дни Рим , а след круиза 5 дни. То тогава е и католическият Великден  , та ще е голяма тарапана. Пък и новият папа да видим, дай боже.

# 346
......тези ,които се интересуват от норвежките фиорди...определено юли или август...и ако не държите непременно да е круиз има много добри оферти на тур-оператори,които включват фиордите,но и вътрешността на страната...миналата година предпочетохме този вариант и не съжаляваме...беше много добре организирано и изпълнено всичко от предварителната програма...пътят на троловете,ледниците,пътуването из норвежката тундра и националният им парк...и разбира се Осло,Берген,Ставангер,Алесун...разходките по фиордите са с малки кораби,които стигат до места,по-трудно достъпни за лайнерите...

# 347
И ние си резервирахме круиз от 29.03 с MSC Orchestra, по маршрута, който виждам и доста други момичета тук са избрали (Геноа-Рим-Палермо-Тунис-Ибиса-Френската ривиера-Геноа).
Две семейства сме, с по 1 дете на 6-7 години и силно се надявам децата да не ни "пречат".
Дали има други за този пеиод, дори да се качват от друго пристанище?

До Геноа решихме да летим с Алиталия (по 1200 лв на семейство ни излязоха билетите с таксите) и имаме по една нощувка в Геноа на отиване и връщане.

Няколко въпроса към по-опитните:
- Геноа: Колко време отнема разглеждането на аквариума и какво му е работното време. Какво друго си струва да се види? Как се стига от центъра на града до пристанището?
- Рим: Ясно е, че няма време, но мислим да вземем hop-on-hop-off автобус - не мога да намеря сайт с маршрутите им. Дайте моля ви работещ и разбираем линк, или 2-3 централни места, от където можем да се качим на такъв автобус
- Тунис: за тук наистина се колебаем дали да не се присъединим към организираните екскурзии, макар че ни се виждат скъпи. Опасно ли е да се разхождаме сами?

За другите пристанища виждам че има доста коментирано, затова се връщам назад да чета по-подробно

# 348
......тези ,които се интересуват от норвежките фиорди...определено юли или август...и ако не държите непременно да е круиз има много добри оферти на тур-оператори,които включват фиордите,но и вътрешността на страната...миналата година предпочетохме този вариант и не съжаляваме...беше много добре организирано и изпълнено всичко от предварителната програма...пътят на троловете,ледниците,пътуването из норвежката тундра и националният им парк...и разбира се Осло,Берген,Ставангер,Алесун...разходките по фиордите са с малки кораби,които стигат до места,по-трудно достъпни за лайнерите...
Би ли споделила с коя фирма пътувахте?

# 349
пътувахме с Profitravel...мисля,че имат за тази година обявена дата за месец юли...и екскурзията е малко по-скъпа...влезте в сайта им и ще разберете подробности...ако имате въпроси,ще ви отговоря...

# 350
пътувахме с Profitravel...мисля,че имат за тази година обявена дата за месец юли...и екскурзията е малко по-скъпа...влезте в сайта им и ще разберете подробности...ако имате въпроси,ще ви отговоря...
Благодаря,задължително ще проверя.

# 351
  • sofia

Преди 10 дни се завърнахме от круиз  - Амазонка, карибски острови-14 дни.уникално преживяване!!Беше ми за първи път,защото имам страх от морска болест. Пътувахме с"АИДА ВИТА',много комфортно.Имаше доста деца на различна възраст.Амазонка и бразилската джунгла са нещо, което не може да се опише лесно-Манаус,Сантерем,Белем-екзотика!Малко е клуб за
немскоговорящи.Карибските о-ви -Ил,роял,Порт ъф Спейн,Мартиника,С-т Мартен, Ла романа-плажове,музика, настроение и красота!Горещо препоръчвам!Особено в комбинация с Пунта Кана.

# 352
Обръщам се към вас за съвет относно круизи за началото на м. септември - Средиземно море. Спряла съм се на компания MSC. Интересувам се дали през лятото правят промоции за този месец, както сега правят за април и май или да не чакам и да резервирам още от сега. Миналото лято си спомням, че имаше промоция за 72 часа - двама на цената за един, но незнам за кои месеци бяха круизите. В смисъл, ако са за октомври и следващите, въобще няма да чакам.     

# 353
Обръщам се към вас за съвет относно круизи за началото на м. септември - Средиземно море. Спряла съм се на компания MSC. Интересувам се дали през лятото правят промоции за този месец, както сега правят за април и май или да не чакам и да резервирам още от сега. Миналото лято си спомням, че имаше промоция за 72 часа - двама на цената за един, но незнам за кои месеци бяха круизите. В смисъл, ако са за октомври и следващите, въобще няма да чакам.     

Да, MCS правят промоции и то точно такива, които ти си видяла 2-ма на цената на 1. Разпродажбата зависи от запълняемостта на круиза за определената дата, но обичайно ги пускат през юни/юли. 

# 354
Благодаря за бързия отговор. Ще изчакам до юли и ако няма такава промоция ще резервирам на нормални цени.

# 355
  • Пловдив
Здравейте,момичета! Първо,благодаря за прекрасната тема,която ме запали пи круизите и се надявам тази година да ми е круиз 1. В тази връзка, имам въпрос - избрала съм сресиземноморски на Norwegian epic, октомври месец,начало и край Барселона. По повод това, има ли шанс да намалят цените или пуснат промоция по- нататък,или не? Питам,за да знам има ли смисъл да чакам,или да организирам нещата по- навреме. Благодаря!

# 356
  • София
И аз се присъединявам към чакащите промоции. Насочила съм се или към Епик, или към Сплендида... Ще изчакам до юни и ако няма ще резервирам на нормални цени.

# 357
  • Варна
И аз се присъединявам към чакащите промоции. Насочила съм се или към Епик, или към Сплендида... Ще изчакам до юни и ако няма ще резервирам на нормални цени.

Освен промоций винаги имА и ''ласт минит''-сега в кризата запълняемоста е трудна.

# 358
Здравейте!  Grinning

За желаещите да пътуват по Средиземноморието с Епик от Барселона и чакащи промоции, бих искала да споделя, че пътувах по този маршрут май 2012, а букнах круиза ноември 2011.
В следствие на това равносметката за мен е: - 1-во не си заслужава да правиш по-ранни резервации, защото цените спадат адски много за датите на самия круиз и тези след това (това между другото е тенденция в последните година-две, преди не беше така и точно за това направихме толкова ранна резервация) и 2-ро много е глупаво да пътуваш с американска компания (NCL) в регион като Средиземно море  Naughty

Следователно за тези, които желаят да направят този круиз с тази дестинация бих посъветвала да изберат MSC (Divina, Splendida), а не NCL (Epic).  Peace

пп. Всъщност, причината да изберем NCL през ноември 2011 беше основно кораба - Epic, който до пускането на Divina беше най-големият пътуващ в този регион и искахме да го видим от близо  Laughing.

# 359
  • Пловдив
Чери,много ти благодаря! Адски ми помагаш! Още повече,че MSC пускат след 2 седмици нов кораб - пречиоза,та много му се чудех! Сега вече, не се чудя,ще изчакам до лятото и тогава ще букна  Laughing благодаря отново за съвета / а на всичкото отгоре е и по-евтино/

Общи условия

Активация на акаунт