КРУИЗИ

• 83 963
  • 840
  •   1
Отговори
# 150
На 3-ти март се завърнах от кораба Сплендида- маршрут Генуа,Барселона,Мароко,Гибралтар,Валенсия и Марсилия.Беше незабравимо преживяване и съм много доволна от компанията.Бих искала пак да замина с тях,но ми се струва 4е вси4ки кораби на МSC са много сходни и с еднакъв дизайн,а на мен ми се иска нещо разли4но.Останаха ми незабравими спомени,за съжаление тези 7 дни са крайно недостатъ4ни да се насладиш на лукса на кораба и да разгледаш толкова много места.Ако имате въпроси съм на разположение.

# 151
cvete,можеш да се запишеш към друга компания.7 дни са наистина много малко предвид ,че от тях при всички случаи има дни изцяло на море.

# 152
Може ли някой да ми каже по какъв начин става "зареждането" на бордните карт с евро- само в брой ли или и с кредитни/дебитни/ карти - през пос устройства или по някакъв друг начин?

# 153
Ние избрахме да заредим с кредитна карта,което ми се струва доста по-удобно.Записват я по-време на регистрация и си полу4аваш бордната карта.Последния ден ни дадоха разписка за вси4ки сметки,оставяш едното копие на рецепция и си тръгваш.После като се върнеш в България си плащаш разхода на кредитната карта.Процедурата е лесна и бърза,другия вариант е пари в брой-450 евро на каюта.Ние изхар4ихме доста по-малко,и ако бяхме избрали това,щеше да трябва да 4акаме последния ден да ни връщат ресто.

# 154
да, с кредитна карта е идеалният вариант - просто я даваш като гаранция на рецепцията и нищо повече не те вълнува по харченето на борда. Wink

# 155
В какъв смисъл я даваш, предполагам данниите от нея, а иначе предполагам, че можеш да си я ползваш за други разплащания извън кораба,

# 156
Да,просто я регистрират и ти я връщат веднага.

# 157
Тъй като информацията за Марсилия и Кан е по оскъдна, може ли да ми кажете какво е добре да се види там или в района при престоя на кораба. Дали е добре самите градове да се разгледат или някъде да се отиде. Може би до Монако, но не съм сигурна дали ще ни стигне времето.

# 158
Записвам се да следя темата.Планувам круиз лятото в щатите и Канада.По-конкретно щата Аляска към фирмата Роял Карибиан.Някой да е ходил по тези дестинации?
Тъй като виждам, че почти всички в темата са ходили на круизи по и около Средиземноморието, да ти дам аз малко информация за Аляска. Не съм била на круиз като пасажер, но работя в една от по-големите компании и 3 лета досега бях в Аляска. Мястото е невероятно откъм природа и по-активни занимания. Лошото е, че самите градчета, които са на 5-10 мин от доковете, са се превърнали в низ от магазини за бижута или сувенири, и честно казано, който разчита да не иде на екскурзия и само да разгледа града, губи мноого. Имам щастието да съм била на повечето предлагани екскурзии и определено ако не си кацнал с хеликоптер на глетчер и да си се разходил по него, няма как да разбереш напълно магията на Аляска. За съжаление, това са и най- скъпите екскурзии от порядъка на $400-500, но има и други страхотни комбинации. Организираните от кораба екскурзии са малко по-скъпи от алтернативите, ако се свържеш директно с туроператорите, но пък ти дават определени гаранции. Моят съвет е да погледнеш какво се предлага на сайта на Роял Карибиан и оттам да вземеш идеи и да си направиш план какво най-много искаш да видиш. Не знам кое канадско пристанище ви е включено, но ако искаш мога да ти дам насоки и за там. Дано съм ти била полезна и на останалите да не съм доскучала.

# 159
dannon4e,много благодаря!
Канадското пристанище е Виктория.

# 160
dannon4e,много благодаря!
Канадското пристанище е Виктория.
Виктория е много приятно място, доста напомнящо на Англия според някои хора. Аз бих препоръчала да посетите Бучарт Гардънс, ако имате интерес. Доста градини съм посещавала по света и не очаквах нещо кой знае колко по-специално, но останах впечатлена. Аз бях през деня, но съм чувала, че вечер е още по-забележително  Иначе просто разходка из центъра и покрай морето е много хубаво за по-релаксиращ ден, ако ви е писнало от екскурзии. В Сиатъл съм била само веднъж, ходих на круизче с лодка/яхта и след това на вечеря във въртящия се ресторант на върха на The Needle. Скъпичко е и непременно трябва резервация, но според мен си заслужаваше. Може и просто да се качите да видите гледката, без да посещавате ресторанта, естествено  Simple Smile
(мисля, че прочетох, че и в Сиатъл ще имате 1 ден)

# 161
Данонче,още веднъж много ти благодаря!  bouquet
Сиатъл е началото и края на круиза.
Засега е само план,но много се надявам да видя описаните от теб красоти.
В смисъл такъв подробностите около едно такова пътуване са доста.
Друго ако се сетя ще питам,надявам се някой ден и аз да разкажа тук. Simple Smile

Последна редакция: вт, 03 апр 2012, 14:09 от Nataliiiiiii

# 162
Здравейте всички почитатели на круизити! прочетох абсолютно всичко от вашите коментари за круизите. Много съм впечатлена. Ние с моя съпруг заминаваме на 14 май от Амстердам с кораб Опера на 10 дневен круиз .Търсихме си компания от нашите приятели но никой не можеше да се организира и сега сме си сами за първи път ни е но и сам войнът е войн . Ако някой ще пътува с този кораб моля ако иска да ми пише на лични.

# 163
Скъпи дами и мами,

Аз съм последна година студентка по туризъм и пиша теза за круизите по Черно Море. Много ви моля от сърце  Praynig, тези от вас, които са били на круиз (не е задължително да са били на Черноморски) да отделят 2 минутки  да отговорят на въпросите ми. Много ще съм ви признателна, ако ми помогнете   bouquet

Само да отбележа, че въпросите са на английски, но ако имате поне малко познания не би трябвало да ви затрудни.

Ето го и линка към въпросите:
http://kwiksurveys.com/online-survey.php?surveyID=LMJNLF_24e50b73

Лек ден и весело посрещане на празника   bouquet Peace  love001

# 164
антоанет успех,аз отговорих  Peace

Общи условия

Активация на акаунт