КРУИЗИ

• 83 939
  • 840
  •   1
Отговори
# 285
Круизната компания си е читава.По скоро организирането до началната и крайната точка са тема за размисъл,но решения има.

# 286
# 287
На мен и на мъжа ми ще ни е първото круизно пътешествие и сме с 3 деца и затова питам за отзиви... Да не стане някой гаф...  Laughing Като цяло има ли хора, пътували с MSC круизи? Моля, който е пътувал да си каже мнението.

След няколко дни заминавам за круиз с MSC с най-новия им кораб /Divina/. Круизът трае 12 дни. Тръгва от Генуа и отива до Мароко и Канарските острови. Като се върна ще споделя впечатления.

# 288
  • София
Illit аз писах и на лични. Никъде по маршрута ви няма нужда от шатъл. В повечето пристанища шатъла беше безплатен до края на пристанището и от там си в града. Единствено в Барселона е малко по-далече, но и там е на пешеходно разстояние, така че нужда от шатъл няма. В Барселона на връщане хранахме градски транспорт до кораба. На всяко пристанище даваха карта на града и в тази на Барселона имаше и градския транспорт. Там беше отбелязана градската линия и на връщане понеже заваля, а бяхме с малко дете си го хванахме. Беше около 2.50 евро на човек. Но пак казвам, ако не валеше, щахме да си отидем пеша, не е толкова далече.
За тези които питаха за Чивитавекия. Ние сме слизали там. Влака от там до Рим цялата градска мрежа в Рим и обратно беше 8-9 евро на човек, не помня точно. Не очаквам в едната посока да е по-голяма. Ние на връщане към кораба пътувахме към 17 часа, хората се прибираха с влака към домовете си и пак имаше места за сядане. Така че не виждам проблем, още повече, че ако ще ходим към кораба с влака, то това ще е по обяд и няма да има толкова хора.

# 289
  • София
Illit аз писах и на лични. Никъде по маршрута ви няма нужда от шатъл. 

Благодаря, аз видях, че си ми писала и живея  с мисълта, че ти отговорих, ама...старост, нерадост Hug 

# 290
  • София
На мен и на мъжа ми ще ни е първото круизно пътешествие и сме с 3 деца и затова питам за отзиви... Да не стане някой гаф...  Laughing Като цяло има ли хора, пътували с MSC круизи? Моля, който е пътувал да си каже мнението.
Аз съм пътувала с MSC - имам прекрасни впечатления от тях, пътувах с кораба им Fantasia - много е хубав. Не виждам какъв гаф би могъл да стане - хората имат страхотна организация, не се притеснявай.

# 291
  • София
Здравейте,
да се похваля,  Simple Smile че днес ми потвърдиха резервацията за круиз на кораба - MSC ORCHESTRA отплаващ на 03.05.2013 с дестинации:

03/05/2013                    17:00    Genoa, Italy
04/05/2013    07:00    18:00    Civitavecchia, Italy
05/05/2013    09:00    18:00    Palermo, Italy
06/05/2013    07:00    14:00    La Goulette, Tunisia
07/05/2013    16:00    23:59    Ibiza, Spain
08/05/2013    00:01    14:00    Ibiza, Spain
09/05/2013    13:00    21:00    Villefranche sur Mer, France
10/05/2013    09:00               Genoa, Italy

Много ще се радвам, ако пътувалите по някоя от тези дестинации сподели как стоят нещата с придвижване от кораба до сушата. Искам сама да подготвя какво ще гледаме и да избегна организираните екскурзии освен, ако не е прекалено сложно. Говоря Италиански и Английски език и мисля, че ще се справя.

Благодаря предварително!

# 292
  • София
В Палермо няма проблем - слизаш на пристанището и си в града - в центъра му, спокойно се обикаля за няколко часа.
В Ла Гулет - намира се на 10-20 км. от столицата и другите забележителности, при слизане може да наемете такси, може и да се пазариш. Нас ни разкарваха няколко часа и ни чакаха при всяка забележителност шофьорите - бяхме наели 2 коли, защото бяхме 6 човека, мисля, че струваше окоол 80 долара за всички.
За другите не знам /е, освен Генуа - там пристанището ти е близо до центъра/.

# 293
Здравейте,
да се похваля,  Simple Smile че днес ми потвърдиха резервацията за круиз на кораба - MSC ORCHESTRA отплаващ на 03.05.2013 с дестинации:

Хайде честито  Grinning

И на мен днес ми потвърдиха за същия маршрут, но за 01.06. Понеже и аз съм заела сама да организирам всичко, гледах за Villefranche, може с влакче до Монте Карло за около 15 мин. си там. За другите още не съм планирала. Като напреднеш с маршрутите да споделиш Rolling Eyes

# 294
Ха-ха събрахме се Laughing
И аз за този маршрут,но от 19.04.13
Давайте полезна информация baby_neutral

# 295
Точно ровя за Ибиза, ама ми се струва далече за пеша освен един плаж. Вие за кое сте измислили?
Чудех се дали някой знае за колела под наем например в Ибиза Shocked

Последна редакция: пн, 28 яну 2013, 21:59 от vuveto

# 296
  • София
Супер, явно доста хора сме харесали маршрута. Има доста време, но аз съм доста организирана и ще се захвана от сега с плановете. Вие с какво планирате да стигнете до Генуа? Аз мисля да летим до Милано с Уиз и от там с влак. След прекарана 1 година в Италия доста добре се справям с пътуването с влак и проверих, че цената е 9 евро и се пътува около час и половина до Генуа.

Когато имам време ще разровя за повече инфо и ще пиша пак.

# 297
Е аз понеже съм доста неорганизирана, реших отсега да планирам, за да успея до юни. Ние тръгваме от Чивитавекия. А от летището до пристанището сме с влакче. Обаче имам дилема понеже гледах и картата за метрото, което стига до Фиумичино. Мислех си дали може с метрото до централна гара за 1 евро и после от централна гара  Roma Termini  до пристанището с влак за 5 евро. Иначе може само с влак с прекачване пак, но по скъпо. Ако някой има опит

# 298
  • София
Не съм съвсем сигурна, защото бях преди 1,5 г. в Рим, но ми се струва, че това, което гледаш, не е точно метро до Фиумичино, а влакчето Леонардо експрес, което е доста по-скъпо от метрото, ето тук е описано с цени и алтернативни транспорти /мисля, че с автобуса е по-евтино, но пък с влака е по-бързо/. Всъщност метрото покрива линия А и линия Б - червена и синя, другото не е метро и съответно не се таксува като метро:
http://www.rometoolkit.com/airport/fiumicino_airport_train.htm

Ето я и темата за Рим, тук също може да попиташ за забележителности/транспорт:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=657601.630;topicseen

# 299
  • София
Привет отново!
Аз съм с нова дата за круиза, защото се оказа, че за 03.05 приятеля ми има проблем с отпуската. Ще плаваме на 31.05.2013. Може да се видим с някои от вас Simple Smile
Относно придвижването от летището в Рим. Аз също смятам, че няма как с метрото да се стигне от там до гарата. Опциите са - такси което е доста скъпо. Влака Леонардо до който се стига през един тунел от летището направо. Има и рейсче (шатъл) преди когато аз съм го ползвала беше около 8 евро и стига до гарата.

Надявам се да съм била полезна.

Общи условия

Активация на акаунт