КРУИЗИ

• 83 959
  • 840
  •   1
Отговори
# 315
Благодаря за отговора!  Hug Значи първо с шатъла, после с влакче. Бях чела, че има влакчета Рома Експрес, това ли са влакчетата до Рим? Това, което си описала, се покрива с нашите желания, плюс евентуално Ватикана. Ще се радвам да получа карта на метрото, благодаря!
Ние сме трима - аз, съпругът ми и 5-годишната ни дъщеря.

# 316
  • София
Здравейте,
и аз съм на тази дата от Генуа Simple Smile
Сега гледах разписанието на влаковете от Civitavecchia до Рим.
Цената на билета за влака е 5евро а продължителността на пътуването е между час и 4мин. до час и 20 мин. зависи на кой точно влак се качиш. Влакове има през 30-40мин.
Според мен това е супер вариант да се придвижи човек. На гугъл мапс гарата ми изглежда много близо до пристанището. Моля някой който има опит да потвърди.
Аз в Рим съм била не веднъж и на didiga мога да кажа, че няма как да се разгледа само Ватикана, а дума да не става и за други неща за толкова кратко време. Естествено много зависи какво имаш предвид под разглеждане. Във Ватикана има наистина много за гледане, но аз смятам за не добра идея да прекараш деня затворен в музей били то Ватиканските. Рим е очарователен град с невероятна атмосфера. Аз препоръчвам разходки по обектите на открито. Мога да дам конкретни предложения, ако някой желае разбира се.

# 317
  • София
Съгласна съм, в Рим няма как за 1 ден /а то реално времето дори не е цял ден/ да се разгледат толкова много неща, за Ватикана си трябва отделно поне 1 ден, а може и 2.  Simple Smile
Общо взето площадите с фонтаните, Колизеума, Форумите отвън..., може да вземете един от бусовете, които обикалят забележителности, и да слизате на местата, които сте набелязали, но пак няма да имате време да слезете на всички, защото обиколките са по 2 часа стандартно. Пристанището все пак е извън Рим, и ще загубите доста време в пътуване, внимавайте да не изпуснете кораба.

# 318
Здравейте! Предстои ми круиз с тръгване от Валенсия. Вече сме купили и самолетните билети. Обръщам се с молба до пътувалите с начално пристанище Валенсия - Какви съвети бихте дали относно предвижването до круизния терминал? Къде е по-удобно да се вземе хотел /с оглед удобно предвижване до круизния терминал/ - в центъра на града или по-встрани, например до Океанариума? Благодаря, предварително на отзовалите се.

# 319
Здравейте! Предстои ми круиз с тръгване от Валенсия. Вече сме купили и самолетните билети. Обръщам се с молба до пътувалите с начално пристанище Валенсия - Какви съвети бихте дали относно предвижването до круизния терминал? Къде е по-удобно да се вземе хотел /с оглед удобно предвижване до круизния терминал/ - в центъра на града или по-встрани, например до Океанариума? Благодаря, предварително на отзовалите се.
Ами според мен най-удобния начин е с такси. От пристанището до центъра струва 10 евро!

# 320
  • София
Вземете си билет за влакът от Чивитавекия за отиване и връщане, така е по-изгодно. Излизаше около 8 евро на човек и включваше метрото в Рим. От влака може да слезете на спирката на Ватикана, а не направо на Термини, така може да разгледате Ватикана, без музеите естествено, ние така направихме. След това взимате метрото от Ватикана, до спирката на фонтана дьо Треви. Няма как да сбъркате. На всяка спирка на метрото си пише какви забележителности има наоколо. От там малко пеша и може да видите и българската църква до фонтана. След това продължихме малко пеша и излязохме на форума. От там си взехме билети комбинирани с колизеума и така после при него си минахме покрай огромните опашки транзит. След колизеума обаче не ни остана много време и тръгнахме с метрото към гарата. Съвет: освен влаковете на които пише крайна гара Чивитавекия, има и влакове, които само минават от там. Питайте на касата, за да не пропуснете влак, като нас. Билетите трябва да се чекират на перона преди тръгването, защото иначе се броите като пътник без билет независимо, че сте си закупи. При нас влакът тръгваше от 22 глух коловоз, и имаше ходене и на гарата докато стигнем до него. За сведение, бяхме с дете на 4 години и скоростта на придвижване зависеше и от нея, макар че, не е мръкнала много и си ходеше общо взето.

# 321
Привет, Доминика!
Радвам се, че и ти си в нашата група. С най-голямо удоволствие и благодарност ще приемем предложенията ти за разходки на открито из Рим, така че да ни стигне времето!
Предполагам Оливе говори за автобусите хоп-он-хоп-офф, те откъде се вземат и каква е цената за ден?
Приемаме всякакви предложения и споделени мнения, включително за Ибиза и Ница, за там сме планували по-лека програма, разходки по крайбрежието и евентуално някакви закътани плажчета. За Палермо си мисля да посетим зоопарка "Буенос Айрес" с животни от Аржентина и евентуално - ботаническата градина. За Тунис - вероятно Картаген и рибарското градче, за Медина разбрах, че няма да стигне времето.

# 322
  • Sofia

От Океанографико-то до пристанището е не повече от 10 мин. с такси. Покрай Марвароса също е удобно според мен, може и пеша да се стигне до пристанището.

# 323
Благодаря за отговора!  Hug Значи първо с шатъла, после с влакче. Бях чела, че има влакчета Рома Експрес, това ли са влакчетата до Рим? Това, което си описала, се покрива с нашите желания, плюс евентуално Ватикана. Ще се радвам да получа карта на метрото, благодаря!
Ние сме трима - аз, съпругът ми и 5-годишната ни дъщеря.

http://www.rome.info/metro/
Ето, тук също има карта. Ние предния път слязохме на Термини и от там се качихме. Този път пак там ще слезем, но ще се качим в обратната посока от Ватикана. Иначе е абсолютно вярно, че времето за разглеждане на Рим е страшно ограничено, но няма как. С няколко ходения ще успеем да го разгледаме с подробности  Laughing

# 324
Привет на групата, ние ще се качим от Рим  Simple Smile
http://www.rome.info/transportation/tickets/
Ето тук има полезна информация за цени на билети и автобусите, за които говорите. Ние ще имаме нощувка в Рим след круиза и може би ще се възползваме от автобуса или метрото и пеша. Още не сме решили, но и аз съм далече от мисълта да видим много неща. По- скоро ще се потопим в атмосферата на града. Нямам търпение мили дами  Hug

# 325
Повтарям се със сайта, извинете. Така е като правя 100 неща ...

# 326
Здравейте и от мен на круизните фенове  Grinning

Аз със семейството ми правим поне по 2 круиза на година.
Тази година, поради обективни обстоятелства може и да пропуснем, но...времето ще покаже.

За пътуващите от порт Чивитавекия с опция Рим, бих споделила, че времето е адски кратко, за всички забележителности се чака много и е пълно с хора. За Ватикана - абсурд, но има екскурзии, които са по около 10-12 часа. Пътят с автобус от порта до Рим, ако не се лъжа и в зависимост от трафика е около 2 часа. Ние, специално, си букнахме обиколна екскурзия на Рим, която беше 8 часа и успяхме да видим основните забележителности.

Само искам да обърна внимание на пътуващите за първи път, че корабът затваря 2 часа преди отплаване, като изключение от правилото се прави само за закъснелите, но с екскурзии, предлагани на борда. Така че, съветът ми е да си разчетете отлично времето извън кораба!

За този круиз по Средиземно море пътувахме с NCL - Epic. Останалите с MSC (предпочитаната от мен компания  Wink)

Желая ви успешно плаване!  Hug

# 327
А ние, както предният път, след слизане от кораба ще се придвижим до Милано и там ще спим две нощи. Не се притеснявайте, пътешественици, ще се справим с Рим, не беше трудно предния път, а и самото незнание на нещата и притеснението, че нямаш много време за губене, те стяга и на моменти от бързане чак прелиташ. И аз нямам търпение дано всичко до тогава е наред ... и живот и здраве сме там.  Laughing

# 328
.С удоволствие ще отговоря и на други въпроси Simple Smile
[/quote]
Много благодаря за отговора.А можеш ли да ми кажеш горе-долу какви бяха температурите-навън и вътре на кораба-чудя се какви дрехи и обувки да си вземем.Освен това организираните  екскурзии ме притесняват,защото не ми се иска цял ден да търча след някой гид и само да въртя глава на ляво-надясно.Мисля да ползвам такава само в Тунис.Можеш ли да ми кажеш как се справихте в Барселона? newsm78 

# 329
  • София
....
Предполагам Оливе говори за автобусите хоп-он-хоп-офф, те откъде се вземат и каква е цената за ден?
.....
За Палермо си мисля да посетим зоопарка "Буенос Айрес" с животни от Аржентина и евентуално - ботаническата градина. За Тунис - вероятно Картаген и рибарското градче, за Медина разбрах, че няма да стигне времето.
Да, точно за тези автобуси, може да погледнеш тук например, предлагат 2 маршрута:
http://www.city-sightseeing.com/tours/italy/rome.htm#tourlandingposition
В Палермо разгледахме основните забележителности в центъра на града, катакомбите с умрелите в някакъв по-далечен квартал /това благодарение ентусиазма на мъжа ми Confused/, а после си направихме разточителен обяд с прясна риба в едно рибно кръчме на пазара за плодове и зеленчуци, който беше много интересен, поне за мен. Simple Smile
В Тунис - Картаген само отвън, градчето със синьо-белите къщи и Медина /която, ако знаех какво представлява, щях да пропусна, честно казано./

Общи условия

Активация на акаунт