Порасна февруарското човече и на ясла тръгва вече (37)

• 24 799
  • 737
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Ъъъ, това не го разбрах, ама ако е това, което си мисля - честито  Hug
Имаме ли новина?  Crazy Crazy Аз не следя фейса и ако може да ме светнете, ще съм безсрайно благодарна!

# 136
  • offshore & overseas
Слънч, не е така, за жалоС, но верно тъй прозвуча любезния адаш. hahaha Влез в групата във ФБ и ще разбереш. Mr. Green

# 137
  • София
Докладвам Ники - никъде Любезното Миме не споменава бременност - прегледах набързо публикациите в последните дни.  Peace

# 138
  • София
Мда, и аз се зачетох и дори видях страхотните имена на новите попълнения!  Heart Eyes

# 139
Какви бременни дрехи, какви имена...какво пропуснах? smile3530
Любезната има нещо да каже, пък го споделя само в няк'ва си лицева книга, ааа, не може така! Naughty

Мики, добре, че всичко е наред! Hug
Никич, ще свикне мъника! Hug

# 140
Мда, и аз се зачетох и дори видях страхотните имена на новите попълнения!  Heart Eyes
Ех, Никеее, и ти веднъж да Фърлиш поглед у Фейс-а!  Wink Радвам се, че са ти допаднали избраните именца. И на мен всички ми харесват- дамските са нежни и красиви, а мъжкото- властно и силно.
Аз откога се каня да ви споделя наето име и да ви поискам мнение, ама нали бременното ми мозъче дава фира честичко, та все забравям. Имахме 3 варианта още от раждането на Алекса- Никол, ния и Натали. в последствие последното отпадна и май се спряхме на Ния. Първите две ни харесват много, но Никол Николаева Николаева ми идва малко множко. Та, Нийка- щуротийка- да й отива на темперамента, че денонощно шава в корема ми и не спира да рита.  Simple Smile

# 141
  • София
Танче, Ния е без грешка,браво на вас!  Heart Eyes
И за справка - сем. Борисови мама Уиндоу ли са? Че имената им изглежда ще се дублират с имената на нашите гаменчета!  Laughing

# 142
Танче, ще правите конкуренция на прекрасниците на Катето и Съни, а? Laughing
На много хубаво име сте се спрели! Peace

Никич, доколкото знам, Уидоуви са Борисови. Wink

# 143
  • София
Аз няколко дни нямам време да погледна и вие сте изписали половината нова тема!
Коте, мерси за темичката!  bouquet ( малко късничко, но по-добре късно от колкото Хич  Wink )

Има много неща, които исках да коментирам, но Андреа е супер кисела и едва ли ще ми отпусне много време на комп-а, за това по същество:
Мяу, за съкращаването от работа, ако закрият щата принципно могат да те съкратят, нищо че си с деца до 3 г.
Аз скоро назначих една дама, която са я съкратили от банка в деня, когато детето е навършило 1 г. и болничния и е изтекъл. За да си вземе майчинските до 2 г. трябваше да я назнача за поне 1 ден. Щом банката не са искали разрешение от ИТ.....
При съкращение се визмат 60% от заплатата, а месеците са до 12 в зависимост от стажа. Новата ми счетоводителка, която назначих ми каза че след като е напуснала старата работа, е помолила една приятелка да я назначи в нейната фирма за 1 месец, после да я съкрати и за малко над 11 г. стаж е взимала обещетение 11 месеца от БТ. Изчислението го правят на база средодневното възнаграждение за последните 12 м.

Ника, добре е че все пак сте хванали болестта в начален стадий, нямам си на идея каква точно е, но щом са ти казали че не е нещо страшно вярвам че е така  Hug
Как е Максо, тръгна ли вече на ясла?
Хайде може да се уговорим при по-хубаво време да пием някъде по кафе след градината.

И тук да кажа, че всички избрани за новите попълнения имена са прекрасни!

Хайде, зоват ме..... хубава вечер, ако имам време ще пиша пак Simple Smile

# 144
  • София
ТанчеГ, мерси за разясненията!  Hug В тоя случай си обяснявам коментарите от БТ днес, че съм могла да се възползвам от системата къде-къде по-качествено, с 14г. стаж съм.  Laughing
Максо е във вашата група, но не сме се засичали с теб сутрин.  Peace

Айде оставям ви и аз, че третото бебе е кисело.  Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil Заради един стар счупен телефон и защо съм го дала на децата бла-бла... не спират да ме изумяват тия мъже....

# 145
  • София
Танче Г, аз имам огроооомна молба към теб.  Embarassed
Може ли пак да метнеш ония линк с декларациите, че дойде момента да си сприрам майчинството...
А ако може и малко разяснения да дадеш - ще си злато  Hug

# 146
  • До Балкана
Момичета, влизам само да докладвам, че в куфланд има промоция на бодита с къс ръкав - 4 броя, за 6,9-и-нещо. bowuu

Последна редакция: ср, 12 окт 2011, 19:46 от Dallcheto

# 147
  • София
Ника, ние сме в синята група. Просто няколко дни двете групи бяха заедно заради наводнението в градината. Иначе аз я водя рано, към 7:20-7:30, че съм на работа от 8...

Слънчи, това е декларацията за промяна на обстоятелствата ( прил.12) , подава се когато детето тръгне на ясла, ако не си тръгнала на работа преди това:
http://www.google.bg/url?sa=t&source=web&cd=1&ved=0C … nOW7zNom2OcHKW7rA
а това е декларацията, че се връщаш на работа преди навършване на 2 г. на детето ( прил.4)
http://www.noi.bg/content/laws/07/Pril.4.doc

# 148
Ника в болницата ми обясниха,че при Явор е алергия към вируса  Rolling Eyes Crazy .Реално пристъпа беше лек ,по-скоро задух и бързо го овладяхме,но останах в болницата ,защото доторката ме предупреди ,че в редки случай бързо се влошавали и се сетих за този случай с починалото дете  Cry
Бръм ние и в Токуда лежахме миналата година...друга работа е там ,заслужават си парите определено!Даже и на визитация не влизат ако детето спи,имат детски кът ,абе не се чувстваш в болница!Аз не че се изживявам като някаква принцеса ,ама не е нормално,да събират различни вируси в една стая .Ние например бяхме в отделение Кардиология  Shocked ,едното дете беше с детски артрит в следствие на вирус ,а циганчето беше с алергия  Rolling Eyes В отделението имаше с плевмония ,бронхеолит....абе май само едно дете беше с кардиологичен проблем  Crazy
Айде да звърша с нещо хубаво ,имаме си нов хладилник  bowuu

# 149
Гледам едни счетоводни теми са ви развълнували... Адашчето е безценна! И аз съм на такава вълна... От 08.10 съм в 45-дневен болничен и сега си подготвям декларациите за работа. Обадих се в НОИ, казаха ми да попълня приложения 12 и 4 и да ги занеса в счетоводството заедно с болничния и копие от акта за раждане на Алекса. Дано не са пропуснали или объркали нещо!
Ника, сем. Борисови е Мама Уидоу и да- имената на мъжлетата ви наистина ще се дублират- не бях се замисляла. Какво съвпадение!
Радвам се, че изборът ни на име ви допада!  Hug
Мики, неприятно преживяване сте имали... Да се оправя бързо юначето!  Hug Хайде, честита ви придобивка!
Сега да се отчета и тук- вчера бях на ЖК. Бебка ми е манекенка- 2010 грама в 34 г.с. и 5 дни, обърната си е надолу. Дадоха ми вече и направлението за болницата, остана само обменната карта. Взеха ми вагинален секрет, днес пуснах и изследвания, даже и резултатите излязоха, но подробно ще ги обсъдим с доки след 2 седмици- уж нямало нищо тревожно. Двете с Алето заминаваме сами за Варна при приятели следващия уикенд да чакаме раждането на бебка. Вече почти стегнах чантите за болницата... Ники няма да може да дойде за жалост, но ще разчитам на приятелите и съфорумките там. Wink
Аленцето вече почти няма сополки. Зъбките ни май са 16... newsm78 Голяма е дивачка- не се спира, все бърбори, пее. Не мога вече да бягам след нея- като стреличка е. От 2 месеца някъде заспива в леглото си, а не при нас и това много ме радва, та сме решили да не й "крадем" кошарката за сестричката й, а бебка първоначално времнно да спи... в количката. То и без това за друго легло място няма в стаичката, която е 3/3м., та само една количка ще съберем до нашето т.нар. легло (разтегнат диван), а даже и не съм напълно сигурна дали и за нея ще има място.
Простете, че ви занимавам с моите вълнения! Сега отивам да гладя... Желая ви спокойни сънища!
Hug

Общи условия

Активация на акаунт