От инат и гордост не е със детето?

• 14 625
  • 226
  •   1
Отговори
# 105
В нейния случай точно тя май няма интерес от развод.

ПП - съгласна съм с Бърди, че авторката е добре да потърси помощ от психолог.

# 106
   Добре, защо сте решили, че мъжът и не ги иска и не ги обича? Защото не ще да дойде в техния град? Може и той да не може да живее с техните, точно както и тя не иска да живее с майка му. Може да му е нетърпимо. Чу се, че обвинява нейното семейство за раздялата - сигурно и той си има причини, ние не знаем дали не са основателни. Може да няма работа в нейния град. То не е толкова лесно - щом обичаш жена си и детето, ще дойдеш тук. Същото може да се каже и от другата страна.

Въпроса е прагматичен. Къде може да живее това семейство така, че да са относително доволни и двамата. Без да зависят от други, родители, майки и прочие. Ясно, че компромис трябва да бъде направен. По разумно е да действат в сближаване на позициите, а не в мерене на мегдан кой на кого трябва да е благодарен. И накрая детето да живее без баща си, докато се намразят окончателно.
   И защо всички я съветвате да се откаже от бащата на детето си, докато има и минималния шанс тия хора да могат да се разберат? Доколкото виждам, проблемите им са на битова основа.

Последна редакция: ср, 12 окт 2011, 10:15 от Iris04

# 107
  • София
   Добре, защо сте решили, че мъжът и не ги иска?

Аз го реших след историята с пушещата печка.
Мъжът ама по нищо не ми прозвуча като мъж, който иска жена си и детето си при него. Колкото и на мики да й се иска и да си измисля, че всъщност той много ги иска, ама в неговия град. Ето, като тя в крайна сметка е казала добре, идваме при теб, в твоя град, той се е дръпнал. Доста тъпанарски, ама явно това първо му е дошло на ума.

# 108
Аз не съм решила, но авторката явно се е заинатила, че трябва да живее в нейния си град.  А на него му е писнало.

# 109
     И аз го реших, заради пушещата печка. И заради някакви бегли спомени от други теми, в които описва поведението му. Цялото ми усещане е, че я манипулира и се възползва от ситуацията (градено само от нейните думи, така че напълно възможно да е погрешно). Затова попитах и за издръжката.

# 110
   Добре, защо сте решили, че мъжът и не ги иска?

Аз го реших след историята с пушещата печка.
Мъжът ама по нищо не ми прозвуча като мъж, който иска жена си и детето си при него. Колкото и на мики да й се иска и да си измисля, че всъщност той много ги иска, ама в неговия град. Ето, като тя в крайна сметка е казала добре, идваме при теб, в твоя град, той се е дръпнал. Доста тъпанарски, ама явно това първо му е дошло на ума.

Аз пък разбрах, че им е казал, че не могат да идат за празниците, както тя е предложила, защото печката пуши. Което не е същото, като тя да предлага да се върне при него въобще, пък той да и отказва. А и в нормална ситуация хората могат да се разберат кой кога да се мести - сега или лятото.

Авторката да каже - предложила ли е да иде да живее при него, а пък той да и е казал - недей.

# 111
Уговаряли са се да му отидат на гости за малко, а в последствие той им е отказал заради печката.

# 112
Като му казах искаш ли зимата да дойдем за празниците ми казва оооо не трябва да се пали печка на дърва която много пушела.По-добре лятото елате...и т н

Еми печката си е основателна причина да отложиш гости, според мен... Не всички хора имат възможност моментално да си сменят печката...

Авторката - при възрастите хора това са смешни работи - ще дойдеш да живееш тука, иначе се развеждаме. Хората преценяват кое им е най-изгодно, на тях, на връзката им, и най-важно на детето им. Най- маловажното нещо е кой ще победи да е на неговата.
 Важните неща са къде ще си изкарвате прахраната най лесно и изгодно, къде ще бъдете защитени от чуждо вмешателство и натрапчиви роднини, къде ще е най-добре за детето ви в перспектива. Голям човек си, би трябвало да ти е ясно.
   И може от всичките тия гледни точки твоя град да е по-добър, обаче ако мъжът ти тук няма работа, или не може да търпи роднините ти, ще трябва да идете другаде. Както и ти ще трябва да си прецениш, дали не е по-разумно да изискваш да живеете в неговия гад, но отделно от майка му - ако там има добра работа.
   Това са прагматични неща, не е ли ясно?

Последна редакция: ср, 12 окт 2011, 10:32 от Iris04

# 113
Уговаряли са се да му отидат на гости за малко, а в последствие той им е отказал заради печката.

Тя за постоянно категорично отказва да живее при него .
Само за гостуване ставаше дума . Peace

# 114

Еми печката си е основателна причина да отложиш гости, според мен...
На луда се правиш нещо, не мога да повярвам какви ги пишеш Confused. Какви гости - това са жена му и собственото му дете, какви гости те гонят ooooh!

# 115
За мен семейство-гости са несъвместими. За семействата, разделени само териториално, не би трябвало да е проблем по-всяко време партньорите да се посещават един друг. А детето да чака покана и подходящо време да иде в дома на баща си, който уж иска да живее с това дете в дома с пушещата печка, звучи съвсем различно от "той иска да е с нас, но в неговия град".  

# 116
Като му казах искаш ли зимата да дойдем за празниците ми казва оооо не трябва да се пали печка на дърва която много пушела.По-добре лятото елате...и т н

Еми печката си е основателна причина да отложиш гости, според мен...
Не, и когато става дума за жена ти и детето ти,които ти твърдиш ,че много ,ама много обичаш и страдаш без тях!    Peace
И какви гости....откога жена ти ти "идва на гости"?!  

# 117
Е, какво семейство? Те нямат общ дом. При това положение ходенето в дома на другия си е гости. Това, че не е нормално, не е - ама при тях - оттам насетне идва проблема.

# 118
Разбирам ако става въпрос за пети братовчеди, да те е срам да го поканиш заради печката - да, но жената и детето...абе желание като има никаква печка или комин няма да те спре. Стига й пудрите мозъка със заблуди Rolling Eyes

# 119
Тя категорично отказва да живее при него, най-после кандисала на гости, той трябва все на полусъединител да е.

Общи условия

Активация на акаунт