Гъбички!!!Писна ми...почвам да се лекувам сама 9

• 452 436
  • 1 400
  •   1
Отговори
# 180
  • WonderLand
Добре... никой не ми отговори  Tired
Днес бях на лекар и ми изписа Дифлукан 2 капсули и една за приятеля ми, и Канестен Гин - 6 вечери по една. Сега взех едната кутия Канестен, защото нямаше повече в аптеката, но ми излезе много солено. Мога ли да го заменя с Полижинакс или нещо друго, не толкова скъпо?

# 181
Лично аз от полижинакса не съм имала добри резултати, но то зависи от симптоаматика
Флоражина напр. последния път ми подейства много бързо, но при повторен опит - нямах същия успех, искам да кажа - зависи какво точно ще се лекува. А така ми писна от лекари и изследвания ...

# 182
  • Другата България
Добре... никой не ми отговори  Tired
Днес бях на лекар и ми изписа Дифлукан 2 капсули и една за приятеля ми, и Канестен Гин - 6 вечери по една. Сега взех едната кутия Канестен, защото нямаше повече в аптеката, но ми излезе много солено. Мога ли да го заменя с Полижинакс или нещо друго, не толкова скъпо?
Аз съм много доволна от Дифлукана, но глобулите ми бяха Fluomicin, изчистих се от това перфектно, но сега според последната малко...спорна микробиология имам пак и само глобули Клотримазол са ми изписани , а симптоми никакви нямам Tiredне си заменяй на своя глава терапията-поне според мен, въпреки че то и на доктори вече да се чудиш кога на кой колко да вярваш Rolling Eyes Thinking Peace
То Канестен Гин мисля че е Клотримазол, но 6 глобули са около 7 лв. Embarassed

# 183
  • WonderLand
Ами това което ми дадоха в аптеката според рецептата съдържа 200mg Клотримазол и в кутията са 3 глобули, а на мен ми трябват 6, т.е. - още една кутия. Общо само това ми излезе около 20лв - едната опаковка е 9 и нещо... Просто за едните гъби оставих почти 50лв до тук само за медикаменти и за мен това си е скъпичко  Confused

# 184
  • Другата България
Ами това което ми дадоха в аптеката според рецептата съдържа 200mg Клотримазол и в кутията са 3 глобули, а на мен ми трябват 6, т.е. - още една кутия. Общо само това ми излезе около 20лв - едната опаковка е 9 и нещо... Просто за едните гъби оставих почти 50лв до тук само за медикаменти и за мен това си е скъпичко  Confused
Да, аз това имах предвид-че активната съставка на Канестен Гин е Клтримазол, а самия Клотримазол на глобули е около 7 лв. Peace и да скъпичко излиза лечението на тези гадове, аз бях добавила и мазане с Низорал, и промивки с калиев перманганат и като теглиш чертата....... Shocked ooooh!

# 185
  • София
Искам да попитам някоя от вас дали е пробвала с тампони със сребърна вода, защото ми писна от традиционната медицина, която явно не помага. Ако някоя е ползвала, моля да каже дали има ефект или не  newsm78

Аз пих около 3 месеца сребърна вода и ентеросан /разбира се сребърната вода ако не е колоиден разтвор от аптеката не трябва да се пие дълго, тъй като предизвиква дисбактериоза/.
Количеството на гъбичките се намалява, което е видно по изтичащата течност и сърбежа.
Но резултатът дойде след като спрях да ям бяло брашно и бяла захар /всякакъв вид хляб не консумирам - преминах на варени ядки и жито, за подслаждане мед и стафиди, фурми/.
Основните храни, които подхранват Кандида са брашното и захарта /всички видове, дори и пълнозърнесто брашно и кафява захар/. Спрете ги и ще видите веднага резултата.
Всички лекарства са само с временно действие. Ако човек може да си промени хранителните навици, всичко се оправя от само себе си.

Нека храната бъде вашето лекарство!

Последна редакция: чт, 05 апр 2012, 14:35 от Dobra_jena

# 186
  • София
Здравейте! Преди около година ми се появиха гъбички и едва тогава чух за Кандида ,при мен май беше резултат от ядене на много сладки неща Sad.Тогава ми изписаха хапчета за гълтане и свещички,но не си спомням името им.
Сега отново ми са се появили,но искам да питам друго-дъщеричката ми спи при мен, има ли риск да се зарази по някакъв начин. А от целувка или ако пием от една чаша,понеже из форумите прочетох доста неща,че гъбичките живеят и в устата и по кожата?

Всеки човек има от тези гъбички, проблемът се изостря когато станат твърде много /гъбичките обичат захар и брашно/.
Ако давате на детето си от тези храни, значи то със сигурност вече има от тези гъбички, дори да не го целувате. Има доста филми по въпроса.
Индийците ползват КУРКУМА, която убива Кандида, както и джинджифил, черен пипер. Потърсете в интернет за куркумина, основната съставка на куркумата. Използвайте ги обилно във вашата кухня.

# 187
  • WonderLand
Ами това което ми дадоха в аптеката според рецептата съдържа 200mg Клотримазол и в кутията са 3 глобули, а на мен ми трябват 6, т.е. - още една кутия. Общо само това ми излезе около 20лв - едната опаковка е 9 и нещо... Просто за едните гъби оставих почти 50лв до тук само за медикаменти и за мен това си е скъпичко  Confused
Да, аз това имах предвид-че активната съставка на Канестен Гин е Клтримазол, а самия Клотримазол на глобули е около 7 лв. Peace и да скъпичко излиза лечението на тези гадове, аз бях добавила и мазане с Низорал, и промивки с калиев перманганат и като теглиш чертата....... Shocked ooooh!

Аз също мажа с Низорал и външно плакна със содена вода, която облекчава сърбежа. Май ще взема втората кутия клотримазол, че пак 7лв е по-добре от 11. По план след шестия ден трябва да ми дойде и след това ще видя как е положението. С калиевия перманганат малко ме е страх да действам.  Иначе преустанових яденето на брашно и сладко. Надявам се скоро всичко да се оправи.

# 188
  • Другата България

Аз също мажа с Низорал и външно плакна със содена вода, която облекчава сърбежа. Май ще взема втората кутия клотримазол, че пак 7лв е по-добре от 11. По план след шестия ден трябва да ми дойде и след това ще видя как е положението. С калиевия перманганат малко ме е страх да действам.  Иначе преустанових яденето на брашно и сладко. Надявам се скоро всичко да се оправи.
Разреждаш го, няма страшно, аз от години си правя бани с него и нямам проблеми, малко боядисва, но не е болка за умиране.А от сладкото не мога да се откажа Party Peace

# 189
  • WonderLand
А как да го разреждам? Той е на много малки кристалчета. Между другото днес положението е малко по-добре - сърбежа намаля като че ли Whistling

# 190
  • Другата България
Ами аз го разреждам в шишенце до тъмнолилаво Embarassedи после от него сипвам във водата до светлолилаво Embarassedне знам дали го обяснявам точно, ама съм си намерила една пропорция и си я правя Hug

# 191
Момичета - здравейте!
.....оня ден на лекар -
-Кажете ,какви са оплакванията Ви?
Аз: - Пълна програма Grinning/ Вече на смях го ударих!/
След влагалищен секрет ,днес резултатите и разбира се гъбички и какво ли още не !
Интересно ми е ,че на резултата под всеки антибиотик ми пише буквата "R" -това дали значи резистентен? Чак в понеделник съм на разчитане на изследването?!
И още един въпрос-може ли от възпаление да ми закъснее цикъла?

# 192
При упорити влагалищни гъбички ме лекуваха цяла година с FUNGOLON по 2 таблетки по време на цикъл ,но това трябва да ви го назначи гинеколог

# 193

Цитат
ГИНО-ДАКТАРИН се предлага като: ♦ 400 мг (3 капсули в една опаковка)Лекарството като цяло се използва както е посочено по-долу, но Вашият лекар може да иска да адаптира тази схема към Вашето собствено заболяване. Винаги спазвайте съвета на Вашият лекар.1 вагинална капсула всеки ден вечерта преди лягане в продължение на три дни.Поставете капсулата , колкото е възможно по-дълбоко във влагалището. Най-лесният начин да направите това е докато лежите, със сгънати и разтворени колене. Най-подходящото време е когато си лягате вечер, за да може капсулата да остане там където е поставена.Продължете лечението докрай, дори ако нямате сърбеж, зачервяване или белезникаво течение. Продължете с приложението на ГИНО-ДАКТАРИН също ако менструалния цикъл започне преди завършване на лечебния курс.
http://apteka.framar.bg/04000175/%D0%B3%D0%B8%D0%BD%D0%BE-%D0%B4 … 00-%D0%BC%D0%B3-3

Ще има ли ефект от глобулите в такъв случай?  Thinking

[/quote]
Мога да кажа от личен опит, че Гино-дактарин са най-добрите вагинални глобули, които съм използвала и само те даваха резултат, но за съжаление ги спряха от аптечната мрежа.

# 194

JoyТова ми хареса, та ние ако до там го докараме предлагам и медицина да завършим.....вече не знаеш на кого да вярваш, аз заради това отидох в София щото не вярвам на провинциални лекари..... Thinking Thinking къде да я потретвам-освен да отскоча до Варна или Бургас... Joy освен това ми каза да слагам само Клотримазол глобули 6 дни без нищо друго-крем, хапче...предишния път правих комплексно всичко плюс промивки, бани и какво ли не.
[/quote]
На мен последният път ми изписаха Клотримазол да си слагам не 6, а 12 дни- това са 2 опаковки. За сега след това лечение имам добър резултат и съм доволна Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт