ЗОНАТА и ние (здравословното хранене) - 5 тема

• 51 021
  • 725
  •   1
Отговори
# 510
  • Chicago/Varna
Аз като новак в Зоната имам закуска една и съща всеки ден.  Та от това меню ми втръсна, за това се радвам на вашите рецепти, тази със спанака съм я набройкала. Така, че моля ви давайте идеи, моля ви. newsm78
lindor,веднага давам рецепта,която току що изядох с кеф Simple Smile
Гювеч с бамя и зелен боб-3 блока
Пилешки Гърди-3БП
Бамя-1ч.ч (100гр)-1БВ
Патладжан- 60 гр.-1,2 БВ
Зелен Боб- 90 гр.-1/2 БВ
Доматен сос (по етикет)-1/2 БВ
Малини за десерт-1/2 ч.ч (50 гр.) -1/2 БВ
Бадеми-9 бр.-3БМ

Хвърлям всичко в мини тенджерката,слагам сол,магданоз и малко водичка,и забравям за 20-30 мин и готово.

На външен вид мацаница в чинията,обаче за вкус мъжо много ме похвали Simple Smile

Последна редакция: сб, 05 ное 2011, 05:27 от Emigrantка

# 511
Еmigrantka, сподели какви пилешки гърди купуваш, моля!

Супер ти е гювечът! Аз лично ще си спестя бамята, но това си е въпрос на вкус.  Peace

# 512
  • Los Angeles CA
Emigrantka,
 GrinningСтрахотно имам всичко това в хладилника и малко свободно време ще намеря, за до го сготвя утре. Grinning

# 513
  • Chicago/Varna
lindor,и моите закуски са много еднообразни.Едната е е овесена каша със сирене и месце вътре,която си накисвам от предната вечер,а другата ми е 1блок домати,един блок печен пуешки кренвирш(неблагоприятен протеин)но какво да се прави  Embarassed,един блок пуешка наденичка,запечена във фурничката или на тиган,и един блок котидж чийз,и после една праскова и половин ябълка с 9 бадема. Като не забравям задължителното рибено масло. Сутрин не ми се правят омлети и кво ли не,първото нямам време сутрин,второто и да имам време,ме мързи рано рано да се разготвя Simple Smileи вместо да ми мирише на кафе ,да ми мирише на манджи из кухнята рано рано Simple Smile Simple SmileИ после закуската ме държи спокойно до обед,без да огладнея,ама първите месеци беше ад,все огладнявах по никое време,чудех се коя храна как ми действа,изобщо беше кошмар,а сега забравям да ям,защото не огладнявам,добре че ми е навик да си поглеждам часовника.Иначе като огладнявах,пиех много вода,както съветва доктора,и така малко по малко се справих с глада в началото,ама отделно и трябва много много вода да се пие,за да си в зоната както трябва:) Минимум 8 чаши на ден.

Последна редакция: сб, 05 ное 2011, 05:06 от Emigrantка

# 514
  • Chicago/Varna
Еmigrantka, сподели какви пилешки гърди купуваш, моля!

Супер ти е гювечът! Аз лично ще си спестя бамята, но това си е въпрос на вкус.  Peace
Марлела,ми купувам най обикновени пилешки гърди,обезкостени такива,по 2  дебели филета в тарелка,без кожа. От две такива гърди като си ги нарежа,ми излизат средно по 6-8 пържолки по 3 или 4 блока.Аз като ги купя,си ги разфасовам на по 3 и 4 блока(заради мъжо по 4)в малки торбички и айде във фризера,и после само вадя и на скарата.Вече често ги улучвам да отрежа точно по 3 блока,и после много се надувам Simple Smileтака съм задобряла Wink,ама в случаите когато дойде  в повече,режа крайчетата докато ги напасна,и малките останки си ги прибирам накълцани,пак по грамаж,готови за готвене на парченца Simple SmileА за бамята,и аз не съм фенка,но единствено така на гювеч я проядох и ми хареса,но на друга манджа забрави да я пробвам.Свекърва ми правеше страшен гювеч в гърне,само че и с картофи,и от там се научих,и сега това е жалко подобие на оригинала,ама зоново няма как да е по добре Simple Smile

# 515
  • Chicago/Varna
Лелеее, такива ли са правилата? - веднъж да кривнеш, почваш броенето отначало?  Confused Аз криввам от снощната пица насам. Утре пак почвам броенето... ех, да му се не види!!  ooooh!
Хаа,айде да те видим сега и теб  smile3508,ще има да се връщаш докато ти се завие свят:) Ама Баронес не можеш да я биеш по  прегрешения Simple Smileда не мислиш че и е лесно на милата  Weary Води кървави битки с инсулиновите войници  ooooh! Ако си мислиш,че с една пица ще я надминеш,много си в грешка Simple SmileАма да  не говорим много,че тъкмо се е кротнала,и усещам леки нюанси на покорство в зоната Simple Smile

Последна редакция: сб, 05 ное 2011, 05:28 от Emigrantка

# 516
  • Los Angeles CA
Emigrantka,
Спомена за кафе, знам че не е по зоната, но сутрин особено събота и неделя едно еспресо ще ми се скъса душата да откажа и не знам дали да го броя за 1 блок .  Какво е това рибено масло, което пиеш на таблетки или течно и това заместител на мазнините ли ти е?

# 517
Лунувах само на вода - 2,5 кг..))
тия 2,5кг които си изгубила,какво е,натрупани мазнини,или вода? Аз не бих гладувала,най вече като знам какво става в тялото ми при глад...не бих жертвала килограм течност от организма ми,за сметка на здравето ми.И може би с айрян щеше да е същия ефект,но без странични ефекти,знам ли? newsm78
Кантарът ми показа, че са свалени мазнини и мускули. За мускулите се очакваше, защото от 1 седмица не съм ходила на спорт. Освен това - при пиенето задържам доста вода, та не е зле от време на време да разтоварвам организма.
Нищо не му става на организма за 1 ден глад - само се разтоварва.
Преди го правех редовно и се чувствах супер добре и кг си бяха стабилни.

# 518
  • София
И аз съм на мнение, че 1 воден ден е полезен, но разбира се след изтичането на 24 часа храненето се подновява стриктно по режима, а не да се преяжда и наваксва  Peace
Аз вече 9 дена спазвам стриктно, наблюдавам кое как ми влиае и се опитвам да не изоставам с водата  Peace Вече съм от няколко дена 54.700 кг и се надявам за 2 седмици да сваля 1 кг - без нарушения  Hug   bouquet
Забелязах, че китайското зеле хич не ми понася на стомаха  Crazy Малко е беден избора на сурови зеленчуци сега  Sad Хапвам си обаче броколи и карфиолче, печени чушки и разни други добри въглехидратки и така   chef
А вие пишете, че още 16 дена имам преди да се похваля, да не ме зарежете  Naughty

# 519
На мен закуската ми е любимото хранене за деня.
Преди малко закусих:
- чаша вода
- 2 блока овесени ядки с парченца сушени ябълки, изчислени по кутията с малко обезмаслено мляко на око
- блок и половина крехка шунка
- половин блок нискомаслена извара
- 6 бадема
- чаша безкофеиново нескафе с няколко капки мляко (тях не ги броя  Embarassed)
- рибено масло - аз пия в момента ето това . Не е личното рибено масло на Сиърс, но пак е хубаво  Wink

За закуска може и филийка пълнозърнест хляб - 1 блок (27 грама), с 2 блока топено сирене, фета, нискомаслен кашкавал или извара, и 1 блок плод. 27 грама пълнозърнест хляб не е чак толкова голяма болка Wink Освен това ми харесва, а и онзи ден даже си правих многозърнест хляб. Ако се гледат рецептите на сайта на Сиърс - пълно е със сандвичи там, даже май имаше и палачинки. Но чак толкова няма да се разглезвам  Naughty Засега дори и след 1 ден отлъчване, падналият килограм си го запазвам, така че продължавам.  Hug

Emigrantка Хубава нова манджичка Simple Smile Само че и аз не обичам бамя и никога в живота си не съм купувала. Може да я заместя с нещо друго.

# 520
Моля ви, някой да ми каже колко са овесените ТРИЦИ като грамаж в 1 блок и какво са- въглехидрат или мазнини ?

# 521
  • Chicago/Varna
Моля ви, някой да ми каже колко са овесените ТРИЦИ като грамаж в 1 блок и какво са- въглехидрат или мазнини ?
14 гр. -един блок

# 522
  • София
Овесени трици 100 гр. : чист въглехидрат  Peace
 Б :17.3 / В : 66.22 / М: 7.03

Да ви споделя любимата си закуска :
2 ВБ круша /или ябълка/, 2 ББ обезмаслена извара, 2 лъжици канела- пасирам и добавям счукани орехи  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Може да се добави и 1 блок кисело мляко ако искате по -голяма порция  Hug

Последна редакция: сб, 05 ное 2011, 17:42 от The Baroness

# 523
               Марлела, дай рецаптата за хляба ако обичаш. Каня се утре да правя.

# 524
Здравейте, момичета!
Позволете ми и аз да се присламча към вашата компания. От днес реших сериозно да се завърна към Зоната след доста дълго прекъсване.
Като за начало ще ми позволите да ви задавам малко по-честичко въпроси, на които се надявам да ми отговорите. Praynig Hug
Някоя от вас знае ли какво количество сусамов тахан е за 1БМ? Досега редовно го включвах към закуските си, тъй като е доста полезен за костите, а аз имам проблем с тях и ми се иска да продължа да го консумирам.
Другият ми проблем е, че започнах работа в един цех, в който съм 8 часа без прекъсване на една машина и ще съм ви много благодарна за идеи за хапвания "на крак" и " на бързо"

Общи условия

Активация на акаунт