ЗОНАТА и ние (здравословното хранене) - 5 тема

• 51 050
  • 725
  •   1
Отговори
# 525
  • София
В 100 грама "Сусамов тахан" се съдържат мазнини 50.87 g, въглехидрати 24.05 g, белтъчини 18.08 g.
Според мен не са малко и въглехидратите, може би е добре и тях да броиш при калкулацията на блоковете  newsm78

Ето моите идеи за хапване набързо на работа:
- 1 кисело мляко - 2 блока . Може да добавиш 6 бадема към него
- 1 сварено яйце или 2-3 сварени белтъка + плод /ябълка или круша/ + няколко бадема
- плод + парче кашкавал+ ядки
- филийка пълнозърнест хляб+парче кашкавал /или шунка/+ ядки
Естествено си слагаш в кутийка или пликче толкова блока, колкото ти трябват за 1 хранене от изброените продукти  Peace

# 526
Моята закуска днес:
1 филийка (27 г) пълнозърнест хляб – 1 БВ
23 г лютеница (изчислена по етикет) – ½ БВ
30 г крехка шунка – 1 БП
40 г нискомаслен кашкавал – 1 БП
6 бадема – 2 БМ
¼ чаша грозде – ½ БВ

Филийката се намазва с лютеницата. Отгоре се слага шунката и се покрива с парченца кашкавал. Поръсва се с шарена сол и се запича под грила за 5 минути.
 Simple Smile

Последна редакция: нд, 06 ное 2011, 13:38 от Carmen

# 527
  • Chicago/Varna
Ето и моята вечеря:
Прясно-Кисело зеле

Пуешки гърди-3 БП
Кисело зеле-1 ч.ч (100гр.)-1 БВ
Прясно зеле-1 ч.ч (100 гр)-1/4 БВ
Доматен сок (по етикет)-1/2 БВ

салата:
краставици-1ч.ч(140 гр)-1/4 БВ
домати-120 гр -1/2 БВ
десерт: 1/2 ч.ч (50гр) малини-1/2 БВ
бадеми-9 бр-3 БМ

Смесвам зелето с доматения сос, малко чубрица,доливам малко зелева чорба,и оставям да си ври на слаб огън.След това 15 мин преди да е готово,слагам пуешкото нарязано на парченца.и да ви е сладко Simple Smile

# 528
  • Los Angeles CA
 HugГолямо Браво момичета, че споделяте вашите хранения. Много ми помагате да разнообразя менюто си. Hug 

# 529
Лелеее, много авантюристична комбинация - прясно с кисело зеле. Никога не съм готвила такова чудо, но с удоволствие ще експериментирам  Simple Smile

Имам въпрос - кантарът ми показва вече кило и половина надолу, а аз не се усещам видимо отслабнала, нито по дрехите личи нещо. На някой да му се е случвало? Това дали означава, че не отслабвам правилно, губя мускулна маса, или нещо такова?  newsm78

# 530
  • Chicago/Varna
Лелеее, много авантюристична комбинация - прясно с кисело зеле. Никога не съм готвила такова чудо, но с удоволствие ще експериментирам  Simple Smile

Имам въпрос - кантарът ми показва вече кило и половина надолу, а аз не се усещам видимо отслабнала, нито по дрехите личи нещо. На някой да му се е случвало? Това дали означава, че не отслабвам правилно, губя мускулна маса, или нещо такова?  newsm78
Споко Carmen,слабееш си точно както трябва.Това се случи и с мен и с мъжо,имаше моменти в които не знаехме от къде сваляме. Няма как да губиш мускулна маса,след редовното приемане протеин.Мускулна маса губят тези които гладуват,или постят.Тези които гладуват,грам не мога да ги разбера.ще ходя аз на фитнес,на тренировки,да блъскам ,да се стягам,и после ще погладувам,и за какво съм спортувала цели 2 часа например,за да натрупам мускул,които на първото ми гладуване ще бъде разграден по заповед на мозъка ми:) нещо никаква логика няма в тези действия на глад и спорт..И най лошото е,че имунната ни система е създадена от протеин, и при често гладуване не искам да си помисля  какво става.отслабне ли ти имунната система,няма да знаеш кое нещо от всичките  по напред да лекуваш,ужас направо.Малко се отнесох,ама Carmen, напълно си си ок,радвай се че вървиш на долу Simple Smile  bouquet
а зеленцето между другото става много вкусно така WinkЛесно и мързеливо манджаре Simple Smile

# 531
Да покажа лещата тогаз.

3/4 чаша червена леща (става с всякаква) - 3В
1 чаша ситно нарязан лук - 1В
1/2 чаша ситно нарязан морков - 1В
1 чаша ситно нарязани домати - 1В
3-4 скилидки чесън
2 чаени лъжици олио - 6М
подправки по вкус

Всичко е 6 блока въглехидрати и мазнини, трябва да си добавите протеините - сирене, месо, каквото решите. Купичката от снимката е два блока, разделих тенджерката на три.

ахат, хлябът не е по Зоната конкретно. Използвам две чаши пълнозърнесто брашно, една - ръжешно и една - бяло, но не съвсем пълна, допълвам я с 2-3 лъжици овесени трици, подправки (чубрица, риган, как дойде) и на око - тиквени или слънчогледови семки. 3 супени лъжици олио, две чаени лъжици суха мая и между чаша и половина и две - топла вода.

Ми аз уж съм в Зоната, пък не мърдам, пфууу.

# 532
  • София
По 5 пъти ли се храниш? 3 основни и 2 междинни? Дай си менюто подробно, ще разнищим мистерията заедно с момичетата  Wink  Hug

# 533
А не, аз казах "уж".  Laughing Сутрин и обед съм толкова в Зоната, че повече няма накъде. Следобед обаче започвам да се излагам. Не всеки ден де, да се оправдая. Спортувам от понеделник до петък, поне по час, хапвам поне по 9 блока, случва се различни дни да ям различни блокове. Ама какво се оправдавам, споделям си само.  Mr. Green Всъщност свалила съм половин-едно кило, ама за цял месец само толкова... Пък аз не съм 50+ кг като вас.

# 534
  • Chicago/Varna
Марлела,страшна лещичка,давай и ти повечко снимков материал,че аз вече издъхвам Simple Smile

# 535
Я някой да ме светне колко блока са 1 райска ябълка?  Hug

# 536
  • Chicago/Varna
The Baroness,ти нещо си много тихичка в последно време,нещо съмнително има Thinking,да почнеш да докладваш викам аз Simple Smile

# 537
  • Chicago/Varna
Я някой да ме светне колко блока са 1 райска ябълка?  Hug
Ааа,на баба му шортите Simple Smile от къде го измисли това пък,райска ябълка Simple SmileНаправо ме хвърли в дълбок размисъл.Това не беше ли нар,или е нещо друго? Чакай Баронес веднага ще докладва от нейния сайт количеството вуглехидрати,мазнини и протеини съдържащи се в 100 гр. Simple Smile Айде Баронес,ти си на ред Simple Smile

# 538
Edi, в тоя сайт го намерих - http://www.formulazone.com/Help.asp?TID=ILUP&IID=09265&f … amp;Lookup=Lookup. Ако разчитам правилно, една райска си е кажи-речи един блок въглехидрати.

# 539
Здравейте и от мен! Hug

Да ви споделя и аз какъв гювеч си наготвих за днес:-6Б ВПМ
Зелен боб(варен) -2 чч -2В
Спанак(попарен) -2 чч -1/2 В
Домат консерва -1/2 чч-1/2 В
Праз -1чч-1В
Бамя -1чч-1В
Карфиол -4 чч -1В
Зехтин -2 сл-6М
Мислех да го комбинирам с 168 гр пилешко филе-6П ,но тъй като вчера бях цял ден на пилешко в последния момент реших да чукна 3 яйца -3П и отгоре настъргах 84 гр кашкавал-3П и се получи страшна вкусотия.Тъй като количеството беше доста голямо го разделих за 3 хапвания по 2 блока.  chef

А сега да ви попитам за вашето мнение:
Тъй като си изчислих необходимите блокове по книгата и се получиха 9Б , но след като ги спазвах два дена се чувствах леко гладна и огладнявах след 2-3 часа , според вас дали ще е проблем да си завиша блоковете на 11 и дали ще мога да отслабна по този начин? newsm78

Общи условия

Активация на акаунт