Кухните - 40 тема

• 92 943
  • 757
  •   1
Отговори
# 135
  • София
За удобни - сигурно са удобни, но на мен лично не ми се струва добра идея да се слагат мокри чинии в шкаф. Ако нещо се размести тавичката или покапе по шкафа може да се надуе, а не знам дали няма да мирише на влага вътре...
Аз си сложих подобна поставка, но за сухи чинии - да редя там ежедневните чинии след като ги извадя от съдомиялната. Не съм го ползвала още, но смятам, че е по-удобно да се слагат на поставка, отколкото една върху друга.
Охххх, другата седмица ще е готова и нашата кухничка - направо треска ме тресе от нетърпение  Simple Smile

# 136
Pina, аз нямам съдомиялна сега, ще имам живот и здраве в новата къща, но все си мисля, че от време на време ще ми се наложи я чашка да изплакна, я нещо друго...Иска ми се много да не се налага да си намокрям ръцете дори Mr. Green (не обичан да мия съдове), ама все ще се наложи нещо. Мммм? До сега съм нямала съдомиялна и незнам newsm78

# 137
Аз имам миялна, но си сложих такъв сушилник за чиниите и чашите, които ползваме всеки ден - много ми е удобен, пък и чат-пат се случва да премия нещо на ръка и е хубаво да има къде да го оставя. Хич не обичам да ми се премятат поставки и всякакви подобни по плота - харесвам си го чистичък и празен Heart Eyes

Колкото до това дали няма да се надуе шкафът от влагата - може да се направи шкаф без дъно и отдолу да стои само тавичката. При мен не е така само защото почти нищо мокро не слагам вътре, но ми показваха такива в мострените кухни и изглеждаха много добре Peace Единственото условие било да е вътрешен за редицата шкафове, за да не остава висяща страница.

# 138
Не мия на ръка. Всичко в миялната.

# 139
Пух, стича ли ти се по ръката вода като поставяш чинията горе?
Pina, ти вероятно имаш много посуда. Завиждам ти Wink

# 140
Не съм обръщала внимание, но и нищо не мия "серийно" и една-две капки не биха ме притеснили. Ако трябва всичко да мия на ръка и чиния по чиния да ги качвам горе вероятно би било неприятно Thinking

# 141
  • София
Момичета, споделете, моля удобни ли са тези сушилници, които са над мивката - в горните шкафове. Ще поръчваме кухня, много искам такъв (за да не се гледат и натрупват измитите съдове на плота - в момента съм така), а една приятелка ми каза, че като вдигнеш ръка да сложиш измитата чиния горе - водата ти се стича по ръката  Sad . Кажете, моля - при вас как е?

ще ти се стича вода в ръкавите, разбира се. опитай да вдигнеш мокра чиния на височина над главата си. освен това, като изваждаш пълната с вода тавичка, ще ти се излива на главата. ще се образуват бактерии по засъхващата тавичка. ще ти се заеме един шкаф излишно.

ако имаш миялна, а ти трябва инцидентно да премиеш нещо дребно - измий го, избърши го с кухненска кърпа и го прибери веднага.

# 142
  • София
Момичета, споделете, моля удобни ли са тези сушилници, които са над мивката - в горните шкафове. Ще поръчваме кухня, много искам такъв (за да не се гледат и натрупват измитите съдове на плота - в момента съм така), а една приятелка ми каза, че като вдигнеш ръка да сложиш измитата чиния горе - водата ти се стича по ръката  Sad . Кажете, моля - при вас как е?

ще ти се стича вода в ръкавите, разбира се. опитай да вдигнеш мокра чиния на височина над главата си. освен това, като изваждаш пълната с вода тавичка, ще ти се излива на главата. ще се образуват бактерии по засъхващата тавичка. ще ти се заеме един шкаф излишно.

ако имаш миялна, а ти трябва инцидентно да премиеш нещо дребно - измий го, избърши го с кухненска кърпа и го прибери веднага.

абсолютно подкрепям горното мнение +1 от мен! При много кухни слагат отцедници в горния шкаф, но според мен отцедник в горен шкаф създава повече неудобства. Ако имаш място и все пак държиш на отцедник, предвиди го за другаде (примерно закачен на тръба...)

# 143
  • Варна
Да попитам къде във Варна могат да пробият дупка за кухненски смесител на мивка Бланко-синтетичен гранит,дали само във фирмения магазин или може и на друго място.Мивката е купувана от Германия.

# 144

Моя сушилник е поставен в шкаф без дъно. Имам съдомиялна и мия всичко в нея, но сложих и сушилника защото понякога се налага да измия нещо дребно на ръка. Когато обмислях поставянето му чух доста мнения за и против, но в крайна сметка го направих и изобщо не съжалявам. Ползвам го вече над 5 год. и нито ми се стича вода в ръкавите, нито има влага и мухъл в шкафа. Когато се поставят измитите неща в него, от тях не тече вода, а капе. Отделно не си вдигаш ръката над главата защото не си под него, а си встрани. Единствено се притеснявах, че ще е неудобно да изливам тавичката със събралата се вода, но се оказа че не се налага. Водата се изпарява. Периодично вадя, измивам и връщам обратно. Шкафа без дъно добре се проветрява и няма проблем с мухъл и влага. Монтирахме го така, че да заема възможно най- малко място, но да има такова и за чашите и за чиниите.

http://media.snimka.bg/9574/025402792-big.jpg

http://media.snimka.bg/2512/011279888-big.jpg?r=0

# 145
  • Cофия
ако някой има отзиви за тази фирма, нека сподели  Praynig
http://demeni.eu/
обиколих 10 фирми вече и незнам къде да поръчаме, да не кажа, че на места разликата в цената е повече от 2-3000лв...
Бях в Айко, в АРДеко, Кедър, Диалог, Лемез и не помня колко още.... препоръчайте ми нещо

# 146
RS, къде ти хареса най-много:)Wink

# 147
  • Cофия
То харесването едно, но ми се иска да знам как работят, кой от коя фирма е доволен....
Проблема е, чи много се мотах с решението и сега нямам никакво време

# 148
Ако не е късно да се изкажа за вградения сушилник. Аз исках адски много такъв. Освен факта, че чинии не се виждат друг плюс не виждам. На мен дори ми е много малък и винаги нареждам и до мивката на плота разни неща върху кърпа. Това, че ти се стича вода е едно на ръка, ама и доста мирише на влажно и леко кисело. Колкото и с каквото да го мия все ми мирише. Решила съм за следващата кухня да си имам пак нормален сушилник, но от тези по-малките и да го прибирам в шкаф, когато идват гости примерно за да не се вижда. Иначе определено е по-удобно с външен! Да не казвам и колко чаши и чинии се чупиха падайки от въпросния сушилник, защото е хубаво да седи отворено повечето време и да се проветрява. Ако все пак си сложиш такъв е хубаво да минеш вътрешността на шкафа със силикон, защото при мен започна да се разлепя канта от влагата. А иначе не тече от тавичката стига всичко да си капе там, но аз го препълвам и понякога се стича по гърба. В общи линии е много удобно за чаши и чинии, но тенджери и други просто не пасват добре Simple Smile

RS
аз така се подлъгах за една фирма. Само добри отзиви четох за нея и попаднах на възможно най-несериозните хора. Всичко беше точно докато не взеха парите, а после ходи ги търси. Дори сега шкафа, където ми беше закачена кофата седи без врата от 2 месеца. Никой не се обажда, а когато аз звънна или ми нямат телефона или са в провинцията и тн. Ако те интересува на лична ще ти кажа името на фирмата.
За това съм решила следващата да я правя при една съседска фирма, където ще ми излезне хем по-евтино, хем хората си обичат работата, а не гледат как да ти съдерат кожата.

Последна редакция: нд, 23 окт 2011, 18:38 от Dai4eto

# 149
ако някой има отзиви за тази фирма, нека сподели  Praynig
http://demeni.eu/
обиколих 10 фирми вече и незнам къде да поръчаме, да не кажа, че на места разликата в цената е повече от 2-3000лв...
Бях в Айко, в АРДеко, Кедър, Диалог, Лемез и не помня колко още.... препоръчайте ми нещо
[/quote]
Разтледах сайта на тази фирма, снимките са стари, още от 2006г, не е задължително да не е читава фирмата, естествено. Аз имам две кухни, изработени от една фирма, едната е на 6 години, другата на 4 години, нямат дефекти досега, цехът им е в София, ако искаш, мога да ти изпратя координати на лични.

Общи условия

Активация на акаунт