Кухните - 40 тема

• 92 950
  • 757
  •   1
Отговори
# 435
  • Раковски
malka s4etka
Малко по назад коментирахме кантирането на гланц. Проблема на светлите материали е лепилото с което се лепи канта, оставя една тънка ивици от него между канта и материала и понякога дразни. Сега обаче да нямаш предвид боядисана врата с пвц фолио...

BellaBass
Кантирането се извършва на машина, не на ръка, за да е качествено трябва лепилото да е добро и да не се пести понеже лепилото пази от влага, ето подобна машина -> http://www.griggio.com/components/com_virtuemart/shop_image/prod … /8127066%20CE.jpg. Има ръчни машини където не става работата както трябва, също така не препоръчвам хартиен кант а само ПВЦ с нужнара дебелина. За 50 ст може би пантите са турски или китайски. Бих ти препоръчал панта на блум пригодена за амортисйор, цената и е към 1,7 -> , задължително да е с винт и дюбел (само такива използвам) макар, че майстора може да те разубеди дръж на това (ако минеш на блум), амортисьора е около 2 лв и може да се сложи по всяко време.

# 436
Благодаря ти !
Изобщо няма да слушам този майстор със пантите за 0,50лв. Peace Изобщо си нямах напредстава , че е толкова трудно да се направи кухня , при все че според майстора всичко е едно и също като качество   Rolling Eyes Благодаря ти , много ми помогна Simple Smile

# 437
Хайде и аз да се похваля с нова кухня. Масата и липсва само, но и тя ще се появи по-натам.  newsm47

# 438
flyaway Честито!Доста добре изглежда!

# 439
flyaway, много красива! В този цвят и стил беше замислена моята, една година преди началото на ремонта. С времето и движението се промениха плановете.

не мога да разбера и друго,какво толкова има човек да иска бяла кухня,досега на всеки който съм казала че искам такава и те Shocked мнооого учудени,било кумунистическо,било се цапало, и се почват едни приказки чак да те откажат

Белите кухни са истинска класика надживели времена и култури    Simple Smile  Стоят интелигентно и елегантно в интериора. Красиви са и ненатрапчиви. Имат по- фино присъствие. В България витае синдрома на посткомунистическия кич. Поколения са обременени от сивотата и еднообразието на живота от тези години и сега рязко са тласнати в обратната посока - много и ярки цветове, натруфено, смесица от всичко, за което си мечтал цял живот, та дай сега да го направим наведнъж, че друг път няма да ни се падне. Не очаквай одобрение от всеки - няма да го получиш. И не, бялата кухня не се цапа  Simple Smile  Тази година определено има тенденция за навлизане на белите кухни в България, скоро може дори да са модерни.

# 440
Flyaway, изключително стилно, семпло. Класическо. Може би заради орнаментите има това класическо излъчване, а не просто модернистично.
И аз по моите си интереси да питам нещо: хладилникът къде е? Вграден?

# 441
На първата снимка, колоната от дясно, двете вертикални дръжки са на хладилника.

# 442
Благодаря, Flyaway. Сега ги видях.

По този повод... виждам, че има и доста хоризонтални дръжки. Прави ми впечатление напоследък много ги правят кухните с вратички отварящи се нагоре. Това удобно ли е? И задължително ли е щом дръжките са хоризонтални, вратичката да се отваря нагоре?

# 443
Не, не е задължително, както се вижда и в кухнята на flyaway има хоризонтални дръжки, а вратичките се отварят настрани. И аз имам такива. По- скоро е модна тенденция, също и за да е всичко в една линия се прави. За отварянето нагоре -  шкафове на нивото на носа са удобни, но по- нависоко - не. Зависи и от ръста, де. Ако си 175см е едно, ако си 160см е друго.

# 444
  • София
много ми е интересен този начин на мислене - "бялото се цапа". всъщност, такива хора имат предвид следното - "на бялото повече му личи изцапаното, а ние искаме не да е чисто, а да не личи, че е изцапано"....
безумни работи.

# 445
flyaway прекрасна кухня , със здраве да си я ползваш  Grinning

# 446
  • София
flyaway прекрасна кухня , със здраве да си я ползваш  Grinning

тук превъзходните степени за нищо ги нямате...  Laughing

# 447
flyaway много ти е стилна кухнята Peace аз исках същата но бяла/ бяла като на pina / Laughing обаче от фирмата която щеше да ни я прави ни казаха че ще стане по към Коледа а ние бързаме и затова на друго място ще ни я правят само че бял гланц Rolling Eyes пък ще видим какво ще излезе на края,че от идеи на майстори какво е хубаво и какво не вече се обърках ooooh! ooooh!

# 448
Shadowman , сега се сетих че ще ми трябва и един шкаф на терасата 100/270h , но терасата ми е остъклена с алуминиева дограма и зимата се получава конденз . Та въпроса ми е  до колко е удачен материала на който съм се спряла  ЛПДЧ на Егер / Бялата Хасиенда/ и дали е по-добре вратичките да се окантят с алуминиев профил ? newsm78 newsm78 newsm78

# 449
  • Раковски
То конденза е по-прозорците, по мебелта не вярвам, че ще има. Вратите с алуминиевите профили кой знае как ще се залепени...

Общи условия

Активация на акаунт