Кухните - 40 тема

• 92 944
  • 757
  •   1
Отговори
# 105
но не си представям да сложа обикновен хладилник в основната редица от шкафове - някак ми стоят като кръпка.
Ами въпрос на вкус е. Специално на тази снимка има и други свободно стоящи уреди и изобщо не ми изглежда като кръпка хладилника, добре ми се вписва.В кухнята е нормално да има уреди, не е задължително да изглежда като гардероб цялата. Simple Smile

# 106
Момичета помагайте!!!  Направиха ми проект за кухня, но  не мога да преценя цената дали е нормална . За 2,11 м кухничка с шкафчета горе и долу от ПДЧ и само 4 наполовина стъклени вратички, без вградени ел.уреди и мивка ми изчислиха цена 4050лв. Линейният метър излиза около 1000 лв. Тъй като изобщо не съм в час с цените не мога да се ориентирам дали това е приемлива цена.

Ако не е удобно тук да се коментира цената, моля на ЛС да помагате с мнения.

# 107
  • София
Момичета помагайте!!!  Направиха ми проект за кухня, но  не мога да преценя цената дали е нормална . За 2,11 м кухничка с шкафчета горе и долу от ПДЧ и само 4 наполовина стъклени вратички, без вградени ел.уреди и мивка ми изчислиха цена 4050лв. Линейният метър излиза около 1000 лв. Тъй като изобщо не съм в час с цените не мога да се ориентирам дали това е приемлива цена.

Ако не е удобно тук да се коментира цената, моля на ЛС да помагате с мнения.

На мен не ми става ясно колко ти е кухнята в крайна сметка.
Но цена от 1000лв/м за ПДЧ е множко.
Това на Стройкото ли?

# 108
Дължина 2.28 / горе съм сбъркала размера/ м и дълбочина на шкафчетата 0,60м.
На Варненска фирма е - Паприкови.

# 109
1500 - 1700 лева.....и пак може да е висока цената. Според мен не би трябвало да е повече освен ако не е накичена с най скъпи плоскости и плотове. За тези пари и крепежа трябва да е сериозен пък и остъклените вратички да са от алуминий.

# 110
И аз се записвам в темата, въпреки че почти приключваме с кухнята.
Нели, на мен ми се струва много. Кухнята ни (от Икеа) излезе толкова а е към 5 линейни метра МДФ.
Момчета имам въпрос, не знам дали ще дочакам отговор, защото след час мисля да съм в магазина и да го реша на място, но все пак може някой да предложи нещо за това време. Остана ни едно място между последния шкаф и стената до прозореца от 40 см. Там беше предвидено да има колонен шкаф, но перваза на дограмата се оказа проблем. Сега вариантите ни са да вземем същия шкаф, но с вратички отгоре и отдолу, а по средата да стои като рафт отворено. Но Икейските шкафове имат дупчици за рафтовете. Мога да измисля нещо да ги скрива, като стойка за вина или нещо от сорта. Но се чудя ако пердетата (щорите) идват пред шкафа дали няма да я гадно. Другият варинат е количка-масичка като тази - http://www.ikea.bg/DefaultM.aspx?page=productview&iID=26670.

Ето снимка - http://a1.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/312243_1015033631 … _1502035827_n.jpg

# 111
Нели, много е скъпо това.

# 112
Благодаря на всички за отговорите. Дано има и варненки да споделят мнение.
Наистина мястото е за колонен шкаф, но без вратичките в средата някак не мога да си го представя.
Аз лично имам такава количка и много си я ползвам, но пък много празно ще стои нагоре.

# 113
celika, направо не знам какво да правя................ Като знам какво чудо беше докато се разберем с фирмата какво искаме, после цветове да избираме, после пак корекции, после ел.уреди ... Няколко пътувания да Варна само заради тази кухня, отне ни близо месец време и сега трябва да започвам всичко отначало.

# 114
Ако вратичките са гланц и има много механизми, е разбираемо, обаче.

# 115
Ако вратичките са гланц и има много механизми, е разбираемо, обаче.

За 2 метра ( и 28 см) ?

# 116
Ами виждала съм и други такива цени.
Имах предвид, ако шкафчетата са гланц.. Те само вратичките не се правят...
Ами има най-различни механизми, за плавно затваряне и какви ли не екстри, които са си скъпи.

# 117
  • Варна
nellli, и на мен ми се вижда висока цената, която са ти дали. За нашата кухня (аз съм от Варна) с размери: 229/164, ПДЧ, 2 вратички със стъкло(неалуминиеви),само 1 шкаф с механизъм и без уредите и мивката, само хладилника и пералнята няма да са вградени ни излезе 1800. Разбира се, ако имате повече шкафове с механизми и плавно затварящи се вратички и чекмеджета, това оскъпява. Ние нямаме.
Съветвам те, след като вече ви е ясно какво искате - отдели 1 ден и посети няколко различни фирми да ти направят проекти. Ще получиш различни оферти, но пък ще си наясно дали има смисъл да даваш толкова пари. Успех!!

# 118
Екстрите като плавно затварящи се вратички и др.такива изобощо не влизат в цената. Те са дадени допълнително, ако решим, че ги искаме да си ги прибавим към цената на основната кухня.

# 119
  • Раковски
Дай някаква снимка, материали, обков...Мога да покажа за 4000 каква кухня съм направил.

Общи условия

Активация на акаунт