Кухните - 40 тема

• 93 007
  • 757
  •   1
Отговори
# 345
На мен също ми хареса повече тъмно и бял плот.
Никога не ми е идвало на ум да се прибират кърпите - все с мокра ръка да отварям - вижда ми се досадно и неудобно. Важно е да е красиво, но на първо място поставям удобството.
Оранжевото ми идва много силно като цвят, който да гледам всеки ден. Може би като цветови акцент да, но като цялостно изпълнение ще ме натовари. За малка дневна светлото е за предпочитане /в случая 3-я вариант/.

# 346
Здравейте,

Някоя от Вас да има бяла кухня от ПДЧ гланц? Интересува ме доколко стои красиво материала, предвид че при ПДЧ се вижда този конец кант от лепилото, за разлика от МДФ гланца, който няма никакви кантове
И изобщо бялото в материал ПДЧ бива ли го, ако цялата кухня е така изпълнена  Rolling Eyes

Аз имам и тези дни ще качвам снимки.

Да, канта се въжда на ПДЧ гланц, но много зависи как е нправен самия кант, тоест мебелиста каква работа е свършил. При мен не е грозно, натрапчиво или нещо от сорта просто се вижда. Още повече, че за бяло ПДЧ гланц повечето майстори препоръчаха кант 1 мм. а не 2 мм. както аз исках (2мм. кант бил с леко мръсно бял цвят, а не искрящо бяло и стояло по-добре с 1мм. искрящо бял кант) и в крайна сметка си избрах 1мм. канта и не съжелявам. При мен бялото ПДЧ гланц е в комбинация със светъл дъб, не е изцяло бяла кухнята, макар че този дъб се вижда едва на 5% от цялата кухня и все едно го няма.

Питай ако има друго  Peace

# 347
Аз пък да попитам от къде (в София) купувате релсите и аксесоарите за тях каквито има тук :

http://media.snimka.bg/1995/010244978.jpg?r=0

(Извинявам се, че поствам кухнята на някоя от вас  Embarassed)

Аз лично от Икеа  Rolling Eyes

# 348
Чак пък и кърпите да крием...
Е, нямах впредвид да ги крия от височайши гости  Wink , обаче в сегашната ми кухня всичко е струпано отгоре и на показ (сушилник, кафеварка, кутия за хляб, окачени прибори, кърпи, ръкавици за горещо....)Rolling Eyes . Някак ми създават чувство за хаос  Mr. Green , та ми се щеше да поприбера повечето работи по шкафовете (в бъдещата нова кухня Grinning)

# 349
  • София
На мен с венгето ми изглежда по-добре, поне бял плот се намира по-лесно от черен. Котлоните и мивка са ти много близко един до друг, ако може ги размени с един шкаф, ако имаш миялна я вкарай между тях. Гланцираните плоскости не се драскат толкова лесно, само на модекс ми изглеждат по-меки. Има ся нови плоскости които са дори по-евтини от акрила (с малко), но казват, че са с много здраво покритие, водят се полиестерни.

Мерси, финално по план точно така с миялна ще разделим котлона и мивката, както ме съветваш
В тази визуализация мислех да набутам миялната под фурната, където строителите й бяха изкарали изводите, но в крайна сметка ще е до мивката и главоболията ще са по-малко  Laughing

Иначе плота при белия вариант е венге, като за гръб ще има плочки тип мозайка в подобен цвят
Пробвах и решение в бяло, където плота е светъл, като цвета на ламината...колебанието ми е чисто естетическо, предвид че стаята съчетава кухня,двевна и хол и венгето може би ангажира повече с избора на останалото обзавеждане - маса, хол и т.н.

Благодаря на всички за мненията, страхотни сте  Hug

# 350
Зад миялната не трябва да имаш изводи за вода и канал - няма да ти се събере машината. Изводите трябва да са встрани.

# 351
  • София
Flowers, специално сушилника мисля че е на tescoma. Tescoma има на много места, но аз съвсем скоро гледах същият в ТехноМикс. Ето го online http://athome.bg/products/50002095/tescoma-r900050. Предполагам останалите неща също са на tescoma, но най добре ще каже собственичката на кухнята Simple Smile  Иначе аз също мисля да си взема подобни неща от Икеа - по качествени ми се виждат от турските боклуци които има навсякъде, но дано не греша Simple Smile Аз пък съм в замисъл къде мога да си окача ръкохватките в новата кухня..Вие къде си държите подобни неща?

# 352
Благодаря за отговорите, Albenavk на икея не ми хареса сушилника, тези с тавичка отдолу ми харесват Simple Smile

# 353
  • София
Някои има ли впечатления от сушилника за окачване на Икеа? Неръждавейка ли е?
Иначе и аз съм си заплюла на Тескома от ТехноМикс. Там са най-евтини.

Ръкохватките ги държа в чекмедже, също и престилката за готвене. Не обичам накичени неща.

Относно миалната - всичко трябва да е в страни. Водопровода, канала и контакта за включване в ел.мрежата. Над миланата не е добре да има др.ел.уреди за вграждане, въпреки, че и аз съм заложила МВ за вграждане и кафемашина. Но за сега ги нямам, така че не му мисля. Но като отворя шкафа над миялната когато работи се усеща, че е топло. Предполагам че ако не работят едновременно няма да има проблеми.

# 354
Момичета търся си мебелист или мебелна фирма за изработка на кухня по индивидуален проект за Варна. Дайте кординати, отзиви... БЛАГОДАРЯ ВИ.

# 355
shadowman, точно конеца ме гложди...не че е болка за умиране де. Бял мдф гланц изглежда най-красиво, но от друга страна материала ми се струва някак мек и лесен за драскане, а и оскъпяването си е сериозно при цялостно изпълнение в мдф

Моята е ПДЧ корпус и вратичките са боядисани.
Стои много красиво, чистила съм я с микрофибърна кърпа и нищо не се е надрало, но предполагам трябва да се внимава.
Плота ми също е бял.
Нямам никакъв "конец" , какво е това?
На плота или на вратичките кантирането коментирате?
Понеже на плота и при мен има една тънка линия на канта, но подозирам, че няма как да е иначе/освен с камък или Кориан, който е висок като цена/.

# 356
Аз имам Икейския GRUNDTAL отцедник, хубава стомана е. Харесва ми, че се затваря, може да се прибере, когато не се ползва. Кърпата, ръкохватките, всичко виси на кукички от същата серия.
http://media.snimka.bg/9592/025439472.jpg?r=0
http://media.snimka.bg/9592/025439473.jpg?r=0 - тук май още нямам самите кукички.
Извинявам се, за качеството на снимките.

Последна редакция: ср, 09 ное 2011, 17:51 от Черепахова

# 357
Черепахова как така може да се затваря, като не се използва newsm78 - за сушилника става въпрос. Пуснете по-близки снимки, моля на затворен (отворен го видях в предния ви пост   bouquet )

# 358
  • Раковски
Кантовете на плотовете са с гетинаксови и основата им е кафява, но на белия съм му хванал цаката вече, кантира се с бял пвц кант и всичко е ОК.

# 359
Черепахова как така може да се затваря, като не се използва newsm78 - за сушилника става въпрос. Пуснете по-близки снимки, моля на затворен (отворен го видях в предния ви пост   bouquet )

Дидида , ще го снимам тези дни. Сега ще се опитам да обясня. Когато е празен частта, която се пада успоредно на плота, може да я прибереш към другата. Тогава заема място само на стената. Ако и това не е достатъчно, просто го сваляш от кукичките и го прибираш в някой шкаф.

Общи условия

Активация на акаунт