Кухните - 40 тема

• 93 010
  • 757
  •   1
Отговори
# 315
  • Раковски
Цвета на вратите и шкафовете е ванилия на Акритас, гърба и надстройката на шкафовете е венге на Орма, всичко е ПДЧ. Водобрана е това което описваш, има едни с двойнолепящо тиксо (или както се води) които не им вярвам, инак всички се хващат с винтове и зад тях се силиконизира. Цветове една камара... аз съм с един кашон (среден на големина) който все се къса. Венгето има няколко разновиднсти и те идват от различния производител, всъщност всеки прави венгета, череши и т.н. ама имат малко разлики в цветовете.

# 316
Благодаря за отговорите Shadowman Peace
Поредния въпрос, който излиза: При мен фурната ще е върху плота. Питам се шкафа, който ще е над фурната 60см ли да е дълбок т.е. да се образува една колона до горе или да е дълбок 30см колкото останалите горни шкафове. Иска ми се да е 60 см, за да може колоната да е едно цяло, обаче се опасявам от фурната. Излиза ли топъл въздух над вратичката, защото в нашите съседи така шкафа отгоре им е дълбок 60см и дръжката му се е деформирала (разтопила) от топлия въздух, който излиза от фурната примерно като се отвори вратичката?  Освен това искам да наместя и един отцедник, ама в долен шкаф Sick . Има ли някой предложение къде да бъде? newsm78 . Мислих вдясното (малкото) крило вляво от чекмеджетата, ама като съм пред мивката точно този шкаф няма да може да се отваря Thinking newsm78
Кухнята е Г образна , точно на 90 градуса (не както съм го начертала - тъп ъгъл hahaha)

Последна редакция: вт, 08 ное 2011, 15:41 от didida

# 317
didida, аз съм в същата дилема. Искам  в проекта ми да има колона с надградени фурна и микровълнова, но ме тревожи същият въпрос, защото ми казаха, че вградените фурни изпускат въздуха отпред, т.е. парата ще отива нагоре. Дано някой сподели опит.

# 318
Изпускат пара отпред, но не мисля, че е чак такъв проблем, щом ги вграждат в колони. Това като отвориш фурната. Иначе въздуха, който излиза по време на готвене дори не е горещ.

# 319
nellli ако над фурната имаш микровълнова - няма проблем. Обаче ако е шкаф.....незная, в нашите съседи дръжките са пластмасови и точно тази е изкривена, разтопила се е, така си е истинала и се е втвърдила и така е останала. А пък с ПДЧ-то какво се случва вътре.... ooooh! Няма начин да не се надуе след време и то.

Може би оптималния вариант е да е "навътре" горния шкаф  т.е. с дълбочина 30см, че поне да не излиза парата директно върху него Rolling Eyes

# 320
  • Бургас
Различните фурни за вграждане изпускат топлия въздух от различни места, някои от горе, където непосредстено свършва фурната, виждала съм и такива които отстрани имат отвори, моята специално- отворът и точно където свършва стъклената вратичка има процеп и след това е металната част с копчета и т.н., т.е.парата отива по скоро настрани-напреде, отколкото нагоре.

# 321
И още нещо забравих да питам: не мога да избера гръб и плот за кухнята, която ще е оранжева. Давайте съвети. Избирам едно, после не го харесвам и избирам друго, не че има и голям избор.
Не намерих в нета цветовата гама на мдф като названия и цвят и не запомних и цвета на оранжевото, но накрай беше 2003. Някой ако знае къде мога да разгледам цветовете, моля да пусне линк.
Ето тук намери нещо за комбинирането на цветовете : http://www.mebeli-dimas-bg.eu/kombinaciamdf%20i%20pdch.htm
Помагайте със съвети  предложения!

# 322
madlena Hug видях твоята кухня на предната страница. При теб са по различни нещата. Непосредствено в/у фурната нямаш ПДЧ вратичка. Peace
П П  Каква е причината да монтираш котлоните хоризонтално? Аз лично още се чудя newsm78. И моите ще са двойка.

# 323
nellli ами зависи към какви цветове си се ориентирала и към останалото обзавеждане - кухненска маса, столове, ако е свързано помещение с хола, цвят на пода, стените, вратите....Ако изобщо искаш да го свържеш с хола, щото може и да ги разграничиш (отделиш) цветово. На мен лично оранжевото ми върви с тъмно кафяво (тип венге), със сиво или с бяло. Ето една картинка с бяло Wink. И тук над фурната има шкаф, ама не е с разтопена дръжка Mr. Green

# 324
  • София
Здравейте,

Някоя от Вас да има бяла кухня от ПДЧ гланц? Интересува ме доколко стои красиво материала, предвид че при ПДЧ се вижда този конец кант от лепилото, за разлика от МДФ гланца, който няма никакви кантове
И изобщо бялото в материал ПДЧ бива ли го, ако цялата кухня е така изпълнена  Rolling Eyes

# 325
  • Раковски
Няма спасение от този конец при светъл материал независимо от материала (дали пдч или мдф). Конеца е лепилото с което се лепи канта, в повечето случай го дават натурално (на цвят) което леко бежевее, има и безцветно но ефекта е същия, тоест конеца си остава. Единственото спасение ако не можете да траете конеца е вратите да са боядисани или да минете на врати от модекс (някаква форма с пвц фолио)... само да вметна, че супергланца или хайглоса от тях повече не мисля да го работя.

# 326
Спасение има но е свързано със пари. Тук видях само една такава кухня, изработена е със МДФ лак.

# 327
  • Бургас
Аз  имам бяла  кухня гланц   Peace   

# 328
  • София
Аз  имам бяла  кухня гланц   Peace 

От пдч или мдф е?  Mr. Green Има ли къде да я погледна?  Mr. Green

shadowman, точно конеца ме гложди...не че е болка за умиране де. Бял мдф гланц изглежда най-красиво, но от друга страна материала ми се струва някак мек и лесен за драскане, а и оскъпяването си е сериозно при цялостно изпълнение в мдф

Затова се бях насочила да комбинирам в два цвята - по-голяма част от кухнята да е венге в пдч, и само едни горни шкафове да са бели, в мдф гланц.
 На визуализация е така:
В бяло нещата ще изглеждат така:
Тук и плота е по-практичен като не е бял, но пък ако бялото е пдч не знам дали ще е ок

С риск да стана съвсем досадна, на Вас кое съчетание Ви харесва повече?  Embarassed

# 329
В два цвята.

Общи условия

Активация на акаунт