Киноклуб 3

• 30 245
  • 465
  •   1
Отговори
# 390
  • в сърцето на един мъж...
Ех, супер Hug Да взема и аз да гледам филмите Embarassed

# 391
Ку-ку?  Grinning
Аз май ще пропусна Клер. Ерик Ромер нещо никога не съм го харесвала ужасно заради темпото и героите му, които са винаги себе-обсебени. Идеален пример за това е L'ami de mon amie. Въпреки това в момента съм заинтригувана от Ma nuit chez Maud заради Жан Луи Трентинян, покрай прекрасния Amour. Simple Smile А и ми е любимец от Un homme et une femme та та та табадабадап табадабадап , та та та табадабадап табадабадап   Laughing

# 392
# 393
На мен ми се гледа и Un homme et une femme, има и продължение филма - за след 20 години... Ех, хубаво френско кино...

Ами да продължим Grinning

# 394
Ами да ги включим? Нямам нищо против да ги изгледам пак, и Мод да включим. Тъкмо пианиното изгледах.

# 395
   Привет пак!  Laughing

Продължаваме нататък. Laughing Laughing

Неоконченная пьеса для механического пианино (1978) .

Или аз съм се променила доста с течение на времето, или ...Този филм на Михалков бях гледала доста отдавна, много ми беше харесал, развълнувал и т.н. А сега- нищо. Не само, че не ми се понрави, ами през цялото време усещах някакво напрежение и неудобство. Беше ми неудобно от това, че актьорите, а и самият режисьор сякаш преиграват на моменти. Някак пресилено всичко, цитират се реплики и цели пасажи от Чехов, но извадени от контекста, губи се основното.
   Изборът на актьори също не ми допадна. Макар Калягин да играе много добре, не си представям Платонов точно по този начин. Жените при Чехов нямат нищо общо с дамите, които видяхме във филма. Не става дума за самите актриси, а за героините им- нервни, резки, дори цинични на моменти...
Като че ли харесвам Никита Михалков повече като актьор, отколкото като режисьор....
   Филмът не че е лош, напротив. Актьорите играят добре, режисурата също не е чак толкова зле. Но някак не е това, което очаквах. Прекалено много истерия, патетика...Героите на Чехов съвсем не са глупаци, а във филма почти всички изглеждат такива- безлични, глуповати... Прошу прощения, но при чем тут Чехов?...
   По същия начин се разочаровах преди години от екранизацията на Шахназаров  "Палата №6". Там диалозите са буква по буква от самия разказ. Но и това не помага, филмът за мен беше доста слаб.

Всъщност, прочитайки тази статия, на която попаднах случайно, ми става ясно защо не ми е харесал филма. Прословутата самоувереност на Никита Михалков, която е основната му черта и като актьор, и като режисьор, а и като човек, бих казала, си е казала тежката дума и тук.
    Чета и не вярвам на очите си :
«По пьесе Платонов погибает, убитый Софьей, - вспоминает Михалков. - Мы от этого отказались. Мне кажется ошибкой писателя то, что его Иванов застрелился. Застрелиться может человек, способный на поступок. Чеховские герои поступков не совершают. Таков и Платонов».

От тук

Грешка бил допуснал Чехов, и Михалков изменил пиесата, че да я поправи...  Laughing Laughing Поне чувство за хумор има, трябва да му се признае. Laughing

Гледах новата екранизация на "Ана Каренина" и ми хареса. Оригинално заснет, освен това си личи, че сценарият и режисурата са правени от хора, които познават в детайли литературното произведение. Не само, че го познават добре, но явно го обичат, защото повечето от любимите сцени бяха много добре пресъздадени. По отношение на диалога имаше още какво да се желае. За избора на актьори - Вронски наистина беше сполучлив. Самата Ана-очите и бяха достатъчно красноречиви, за да се абстрахирам от някои други недостатъци...Като цяло, много приятно преживяване беше за мен този филм.
  Да допълня още нещо- Алисия Викандер, която играеше Кити, я гледах в "A Royal Affair (2012)". Изключително талантлива, много ми хареса. Особено в ролята на кралицата е забележителна.

Последна редакция: сб, 09 фев 2013, 11:19 от Соня.

# 396
Зарязахме ли темата?

ДА препоръчам, точно тук, документалния филм за Бергман, качили са го в Замунда

# 397
Абе уж не сме, ама Сончето я няма Sad

# 398
Не сме я, ама нали сме малко, та се изчакваме (негласно) да се съберем Simple Smile))

# 399
Отвори ми се време и се сетих за темата - да ги подпукаме отново, а?

# 400
Ми може Mr. Green
Аз да си кажа, след много моткане и нагласи, гледах "Елена" на Звягинцев. Е, честно едва го изтраях. Големи претенции, голямо чудо и накрая едно нищо. Много ме доядя и все се каня да го наплюя, ама все не ми остава време Embarassed
Та аз поне нямам нищо против да я вдигнем темата Peace

Гледах и "Срещу стената" - мислех, че съм го гледала преди, но явно съм засичала само откъси. Невероятен филм, отвинтва ти главата. Ама като решите за кой ще пишем, тогава ще коментирам повече Embarassed

# 401
Ми да подпукаме. Утре ще погледна кое беше наред от списъка, който остана от Соня. Ако имате други предложения, казвайте. Програмата е волна, знаете.

# 402
# 403
Аз ще мина директно на атлантик сити, сякаш... Трябва да погледна дали пазя руския и какво имам от останалите.

# 404
Пиесата го гледах преди време и сякаш не ми хареса много, малко претенциозен ми дойте. Хареса ми една сцена много -
- Господи, как я счастлив! Вольтер, ты и маман, больше мне ничего в жизни не нужно. Впрочем, ещё Глинка, ничего больше. 

Laughing

Много се хилих, на този герой точно - разглезен наивник. Иначе ме дразнеха всичките с глупостта си, а и посланието беше ясно пре-революционно, което колкото и да е вярно, ми е и досадило вече. Не че аристокрацията не беше направо разложена, е гати досадния живот това - от имение в имение, от вечеря на вечеря, глупави забавления, клюки. Иначе уж възвишени разговори водят.

другите филми ги нямам май.

Общи условия

Активация на акаунт