Киноклуб 3

• 30 232
  • 465
  •   1
Отговори
# 435
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Джазмин май не се беше посветила много на мъжа си и момчето. По-скоро на лъскавия живот. То не бяха ретроспекции за сбирки, партита, шопинг...  Grinning
Peace
Чудно ми беше дали наистина беше толкова повърхностна, че в предишния живот са я вълнували само партитата и парцалките, или това беше нейният сапунен мехур- начин да не се сеща за изневеряващия мъж и собствения грях. Склонна съм да вярвам на второто сякаш.

# 436
Джазмин май не се беше посветила много на мъжа си и момчето. По-скоро на лъскавия живот. То не бяха ретроспекции за сбирки, партита, шопинг...  Grinning

Така, така. Но възниква логичният въпрос: ти тъпа ли си да предадеш мъжа си и основен източник на лукс на ФБР, щом толкова обичаш лъскавия живот?! Или повлияна от моментната емоция, без мисъл за последствията за теб? Дали сега, принудена да живее на улицата, съжалява че е вдигнала телефона и не се е примирила с развод и издръжка, която да и осигурява много повече от това, което има сега.

# 437

Така, така. Но възниква логичният въпрос: ти тъпа ли си да предадеш мъжа си и основен източник на лукс на ФБР, щом толкова обичаш лъскавия живот?! ...

Аз бих казала, че не беше тъпа, а по-скоро малко луда още в ретроспекциите, а после очевидно много се беше задълбочила  Rolling Eyes . Да, поддаде се на моментната емоция, преди да си даде сметка за последствията, или може би това, което беше започнало от доста време да се чупи в нея - съвсем се прекърши...Тъжно ми беше за Джазмин, но като че ли долових и някаква гротеска. Както казва Тина "срамно богатите хора" са особена порода, да, но тук Уди определено е успял да "принизи" проблемите им по пътя на хиперболизирането на първичните им страсти (освен споменатите обсесии на Джазмин по партитата, шопинга и т.н., да не забравяме и избора на мъжа й за втора жена след безбройните изневери)...
И да, още като гледах трейлъра, свързах много неща с "Трамвай желание" и после като изгледах филма си останаха много сходства (това го обсъждахте в други теми)   Thinking
Много харесах актрисата в ролята на сестрата на Джазмин, макар че Кейт беше като слънчево затъмнение  Sunglasses и мисля че нейните истории потвърждават тезата ми за гротеската -  темите обвързани със сестра й (осиновяването им, загубата на парите на първия съпруг, интригата с любовника) са до голяма степен извън рамките на нормалното и лудостта на Джазмин се усеща в тях, дори преувеличено,  докато връзката й с Чили и ежедневния й живот са направо груб натурализъм  Mr. Green...

# 438
А какво мислите за новия кандидат-съпруг на Джасмин? Дали ако беше искрена с него, щеше да се ожени за нея? Доколкото помня, той си търсеше украса за дипломатически соарета основно (някои неща ми с егубят вече, повече от месец мина, откак го гледах).

# 439
  • София
снощи и аз гледах филма. някои може би помнят, не съм фенка на Уди. не съм фенка и на Кейт.
обаче много добре са се справили. филмът е пипнат отвсякъде, а Кейт е абсолютно в костюма на Джазмин, не ми хрумва коя дама би се справила по-добре от нея в тази роля.
хареса ми Simple Smile

накрая ми остана едно такова странно и необяснимо чувство към Джазмин - не точно антипатия, не и яд, не и съчувствие, но не мога да го определя. някаква странна смесица от чувства необясними и заради това още повече харесах филма Simple Smile

# 440
А какво мислите за новия кандидат-съпруг на Джасмин? Дали ако беше искрена с него, щеше да се ожени за нея? Доколкото помня, той си търсеше украса за дипломатически соарета основно (някои неща ми с егубят вече, повече от месец мина, откак го гледах).

Хаха, този също идеално си стоеше в ролята. Абсурд да я беше взел, ако беше искрена. Той избяга с мръсна газ, дори само когато дочу за част от нещата около нея, въобще и през ум не му мина да се изясняват или нещо такова, и определено си търсеше именно "украса за дипломатически соарета". И тук пак ще си кажа за преувеличенията  Wink Колкото и да са напълно лишени от всякаква естествена емоционалност подобния тип хора (като него) , все някаква (да използвам любимия ни израз  Wink ) "политически коректна" капка лицемерие можеше да прояви към нея, а той я изхвърли от колата...Пък, де да знам, за щастие не познавам толкова добре типажа, може пък да е прието в тяхната "етика" при такива ситуации да се действа немедленно и без "замазване"  Laughing

Aurora , като те прочетох си дадох сметка, че всъщност не ми беше чак толкова тъжно за Джазмин, колкото останах с цялостно такова усещане от филма, но и при мен много и необясними чувства се сблъскаха, което е хубаво наистина  Sunglasses

# 441
Според мен ако беше искрена с него, той щеше да се ожени за нея. Пък и реално това беше идеалния вариант за Джазмин. Какво от това, като я направеше трофи уайф, та тя беше такава и преди. Освен това видя какво е като спука розовия мехур. Реалността хапе.  Grinning

Много беше смешна, знаеше си насрания гъз и пак гледа с презрение сестра си, годеника й, приятеля му.

Ей за тва обичам тези дискусии, задълбаем филма и още повече го харесвам. Уди е избрал да разрови много хубава тема. Щото имам познати дори от реалния живот, дето много обичат да казват "Бяхме по-щастливи когато нямахме пари да си купим кисело мляко". И обикновено изпадат в подобни откровения пред хора, които биха дали мило и драго да са на тяхното място, да реват докато лапат кисело мляко.

# 442
  • в морето до колене
Според мен ако беше искрена с него, той щеше да се ожени за нея. Пък и реално това беше идеалния вариант за Джазмин. Какво от това, като я направеше трофи уайф, та тя беше такава и преди.

+1
АКО! Обаче тя нямаше как да бъде искрена с него. Сама си постла така...

# 443
Е добре, а как ще се обосновава после на соаретата, че е взел трофи уайф, но с компрометирано минало, освен това той вече я беше заподозрял и за лекарствата  Thinking

И аз обичам тези дискусии, особено като съм гледала филма и ми е горе-долу пресен, което ми се случва рядко Joy 

# 444
Да. Тя така е започнала, на уонаби начала. Не е могла да се примири като сестра си, искала да надскочи средата, влизала е в роли докато намери правилния съпруг. Когато срещна новият потенциален съпруг беше в ужасна форма, но извади костюма, накичи бижутата и подкара нов сценарий. И така цял живот...

Много тъжна финална сцена. Седи сама на пейката, бръщолеви с празен поглед. В началото на филма логорействаше, но някак напета, вярваше си на лъжите, докато накрая нямаше сили да се заблуждава вече.

Е, предполагаме, че онзи като много влюбен, при правилно поднасяне на истината, щеше да я приеме и да мажат за пред останалите там.

# 445
Е, предполагаме, че онзи като много влюбен, при правилно поднасяне на истината, щеше да я приеме и да мажат за пред останалите там.
Въпросът е- беше ли много влюбен? Според мен не.

# 446
Ами, влюбен! намери си безплатен интериорен дизайнер, наред с всичко останало. Перфектна съпруга за политически амбиции.

# 447
  • София
ако беше много влюбен, щеше да й прости. щеше да забележи каква развалина е с тоя Ксанакс, Прозак и прочее боклуци, които поглъщаше. и връзката й с този човек беше фалшива като всичко в целия й живот.
наистина много тъжен край.

# 448
Да, финалът вече нищо смешно не остави, а преди това имаше и доста комични моменти...
Апропо, бях чела някъде, че Кейт Бланшет като приела да се снима във филма, мислела, че ще е от типичните комедии на Уди (била останала с такова впечатление от разговора си с него) и се готвела за комична роля и в един момент в началото на снимките той й казал - и сега нали знаеш, че ролята ти е много сериозна и т.н. и тя без да се издава, коренно си сменила настройките и виждаме какъв е резултата  bowuu Голяма е  Heart Eyes

# 449
Брилянтна е Кейт, ама много, сляла се е с ролята. Има естествено комедийни елементи във филма, но си е драма, като цяло. Според мен целта беше да покаже как като имаш пари и се самозабравяш, тя забрави, нямаше страха, че без неговите машинации, ще остане на улицата и накрая това и се случи. Ама беше толкова вманиачена в себе си и в статуса си, че не се усети, как сама си подложи крак. Тя си мислеше, че е прекрасна, умна и най-вече че заслужава много повече от това, което и се предложи накрая. Затова и не прие атаките на зъболекарчето например Simple Smile. Те и загатнаха, че майка им ги е отгледала различно двете сестри, по Уди-вски психоаналитично Simple Smile)).

Общи условия

Активация на акаунт