Майчинството счетоводно - 44

• 36 964
  • 738
  •   1
Отговори
# 405
  • София-Младост
 Kirilka
Според мен всичко ти е вярно

# 406

3. В молбата-заявление: "Моля да ми бъде разрешено да ползвам отпуск според чл. 164, ал.1 от КТ за отглеждане на дете до 2г. възраст за детето ми родено на 28.12.2010г. в размер на ...................календарни дни за периода от.............(28.12.2011г.) до....................(28.12.2012г.).

А размера на календарните дните 365 ли е?
Ала-Бала, благодаря много!  bouquet

# 407
  • София-Младост

3. В молбата-заявление: "Моля да ми бъде разрешено да ползвам отпуск според чл. 164, ал.1 от КТ за отглеждане на дете до 2г. възраст за детето ми родено на 28.12.2010г. в размер на ...................календарни дни за периода от.............(28.12.2011г.) до....................(28.12.2012г.).

А размера на календарните дните 365 ли е?
Ала-Бала, благодаря много!  bouquet

Кое приложение е това?

# 408
Молбата-заявление за отпуск до работодателя.

https://docs.google.com/document/pub?id=1KPU8R-sanXbT60mDbIHQ8lt … pvRQEw4&pli=1

Най-отдолу предпоследният документ.

# 409
  • София-Младост

https://docs.google.com/document/pub?id=1KPU8R-sanXbT60mDbIHQ8lt … pvRQEw4&pli=1

366 са май, февруари ще е с 29 дни...
Я си потърси молба без да упоменаваш брой дни, според мен не е нужно.

# 410

366 са май, февруари ще е с 29 дни...
Я си потърси молба без да упоменаваш брой дни, според мен не е нужно.

Така ще направя, още веднъж благодаря! Hug

# 411
Здравейте,извинявам се ако въпроса ми не е за тук ,но не знам къде другаде да попитам.Та ситуацията е следната : от яслите ми казаха ,че сме влезли в списъка за приемане и да си готвим документите ,но аз искам да знам откога водят детето че посещава яслите и пращат списък до НОИ ,не искам да се налага да връщам пари на държавата или да имам други проблеми.Понеже аз сега съм в отпуск за отглеждане на дете до 2 г.,което ще ги навърши на 4.11.2011г.,и съм бременна с второ,а болничния ще ми го издадат на 4.11.2011г. с дата 3.11.2011г.(45 дневен болничен преди раждане) и съответно искам да застъпя майчинствата.Ако документите за ясли станат в петък(4.11.2011г.) готови и ги занеса от кога ще заведат детето реално че посещава ясли ,и дали така ще се застъпят майчинствата? Много дълго и объркано стана ,извинявам се ,ако може помогнете да си изясня ситуацията.Благодаря предварително.
П.П. Нали когато съм се съгласила да приготвя документи за яслата ,детето ми не е записано автоматично и не се води че посещава вече яслите?

# 412
  • Пловдив
П.П. Нали когато съм се съгласила да приготвя документи за яслата ,детето ми не е записано автоматично и не се води че посещава вече яслите?

да

ще го водят да посещава от деня,в който го заведеш да посещава яслата.нека това да е 4 ти ноември.щом като 45 дневния ти започва на 3 ти.така ще си запазиш застъпеното майчинство.
макар че в петък не е добре да започва,защото събота и неделя ще забрави.пусни го в понеделник на 7 ми

# 413
Благодаря за бързия отговор   bouquet . Те ми казаха че и да занеса документите в петък най-вероятно ще започне на следващата седмица понеделник или друг някой ден.Мен ме притесняваше да не би като дам документите и от същия ден да я заведат като бройка,та затова питам.Че хич не ми се иска да ми водят майчинството прекъснато,че много ще ми падне дохода за първата година с второто дете.

# 414
  • Пловдив
Благодаря за бързия отговор   bouquet . Те ми казаха че и да занеса документите в петък най-вероятно ще започне на следващата седмица понеделник или друг някой ден.Мен ме притесняваше да не би като дам документите и от същия ден да я заведат като бройка,та затова питам.Че хич не ми се иска да ми водят майчинството прекъснато,че много ще ми падне дохода за първата година с второто дете.

Все пак обясни на директорката случая и че не искаш да я завеждат,че посещава преди 4 ти ноември.
Коя ясла ще сте?

# 415
19 ясла Веселушка с/у Каменица. Ами аз забравих да питам дали днес като казах ,че ще правя документи ,да не вземат да я запишат,то все пак докато не ги занеса няма как да знаят дали всичко ОК и дали тя ще ходи на ясли,или поне аз така си мисля,Взех да се притеснявам малко ,ч е не попитах за това,щото ако вземат че я заведат от днес отиде ми застъпеното майчинство.
иначе като приготвя документите и ги занеса да ги проверят,че можело и да ме върнат за нещо ,ще питам откога ще я водят за присъствия.

# 416
  • Пловдив
19 ясла Веселушка с/у Каменица. Ами аз забравих да питам дали днес като казах ,че ще правя документи ,да не вземат да я запишат,то все пак докато не ги занеса няма как да знаят дали всичко ОК и дали тя ще ходи на ясли,или поне аз така си мисля,Взех да се притеснявам малко ,ч е не попитах за това,щото ако вземат че я заведат от днес отиде ми застъпеното майчинство.
иначе като приготвя документите и ги занеса да ги проверят,че можело и да ме върнат за нещо ,ще питам откога ще я водят за присъствия.

преди да им представиш документите няма да я запишат-споко  Hug

# 417
Ох успокоих се, Благодаря ти за инфото и разясняването на случая ми . успешен ден ти желая  smile3525

# 418
  • о`майна лунна нощ е
Детето се води "записано" от момента, в който представиш всички документи за направени изследвания, прегледат ги и го впишат в регистъра на децата в яслата. Едва тогава то може да посещава занятията. В този регистър има колонка  "дата на постъпване". Съответно има и "дата на изписване". При нас /ясла "Послушко" - бивша № 33 в "Изгрев"/ записването става в рамките на два дни. На единия носим готовите документи, директорката ги преглежда и още на следващата сутрин ни вписва в регистъра и ни пускат в групичката. Предполагам практиката е същата и/или подобна и в другите ясли.

# 419
Значи когато е първия ден на посещаване на яслата реално се завежда детето,а не дена на носене на документите,понеже при нас детето на 4.11.2011 ще навърши 2г.Казаха ми че най-вероятно от другата седмица ще започне да ходи на ясли,което означава че датата на записване на детето ще е понеделник, правилно ли съм разбрала,дори ако документите се занесат в петък.

Общи условия

Активация на акаунт