Майчинството счетоводно - 44

• 36 937
  • 738
  •   1
Отговори
# 390
  • София
Минимална работна заплата.  Peace Можеш да си изчислиш колко ще взимаш при НУ в мом. с някой от калкулаторите на първа стр. Вече за повече инфо ще трябва да се включи някоя от мамите-счетоводителки в темата!  Hug

# 391
  • Радомир
Благодаря ти много.
Бях се много притеснила но вече не са Grinning

# 392
  • Точно където трябва
Имам питанка, може ли, ако ми прекратят трудовия договор и си продължа платената борса, на която имам право, успоредно с нея да се самоосигурявам т.е. да си доплащам осигуровки с цел по-високо майчинство?

# 393
  • Пловдив
Имам питанка, може ли, ако ми прекратят трудовия договор и си продължа платената борса, на която имам право, успоредно с нея да се самоосигурявам т.е. да си доплащам осигуровки с цел по-високо майчинство?

не
двете са взаимно изключващи се
избираш едното или другото

# 394
Искам да попитам какви документи ми трябват след като родя и къде да ги подам за еднократната помощ за раждане и детски.Трябва ли документ от фирмата , в която работя за доходите ми за детските.След като нямам брак с бащата на детето полагат ли му се 15 дни болничен след раждането и трябва ли и той да представя доходите си за детски след като нямаме брак?

# 395
  • София-Младост
Искам да попитам какви документи ми трябват след като родя и къде да ги подам за еднократната помощ за раждане и детски.Трябва ли документ от фирмата , в която работя за доходите ми за детските.След като нямам брак с бащата на детето полагат ли му се 15 дни болничен след раждането и трябва ли и той да представя доходите си за детски след като нямаме брак?
Документите се подават в Соц. подпомагане по постоянен адрес.
Бащата има право на 15 дни отпуск от изписването, защото е баща на детето, това че не е съпруг не е пречка Simple Smile ОТ него удостоверение за доход за детските не се подава.
Документите за двете помощи са посочени в чл.11 и в чл.17:
http://lex.bg/laws/ldoc/2135456128

# 396
  • Радомир
Благодаря ти много,
Искам да попитам също колко ще ми дават взимам 270 лева заплата?
И колко пари ще ми дадат 45 дена преди раждане и след,и от къде трябва да си пусна документи затова и какви ?
Таткото кога и колко право има на бащинство?
И това плащали му се?  newsm78 newsm78 newsm78

# 397
  • Пловдив
вили-мена,прочети първа страница-ще ти се изясни

# 398
Здравейте мили мами..или бъдещи:)
Стана така че в момента съм бременна и не съм запозната все още със законите у нас.Искам да попитам имам ли право на някакви помощи като майчинство ако не съм работила до сега,така се получи че като завърших бях при майка ми в германия и там работих 4-5 месеца и в България още нямам и ден стаж,скоро забременях,таткото на бъдещето ни дете работи и зима добра заплата но все пак се интересувам.Случайно разбрах за този сайт от сестра ми която е редовна тук и реших да питам:)Благодаря

има социално майчинство 100 лв за една година,помощ за раждане 45 дни преди термин /150 лв/ и детски /35 лв месечно/.като и трите неща са с  изискване за доход /350 лв бруто на човек/-питай в социалните
всяка майка получава помощ за раждане без изискване за доход/250 лв за първо дете/-пак в социалните
не си редовна студентка,нали?

неее задочно съм първа година:(трябва да разпитам:)благодаря тииии много

# 399
  • Пловдив

неее задочно съм първа година:(трябва да разпитам:)благодаря тииии много

ако си редовно,ще получиш 2880 лв помощ за редовни студенти
може да минеш редовно преди раждането/раждаш,издават ти уверение от канцеларията,че си редовно,подаваш в социалните молба за помощта от 2880 лв/ и после пак да се върнеш задочно

# 400
  • Пловдив
Съкратена съм на 13.09 след 2г. стаж в тази фирма...Регистрирах се в БТ и в НОИ, на 7.11 ще ми излезе решението за полагащото ми се обезщетение /9 мес. по 60% от заплатата/

Ако сега почна работа на трудов договор /съответно си занеса новия тр. договор и се отпиша от БТ в законовия срок/, но стане така, че работодателят не ме одобри и ми прекрати дог. по време на срока за изпитване, ще мога ли да си продължа обезщетението?

Губя ли си обезщетението в такъв случай или не?
А новото обезщетение, ако не го губя, ще зависи ли от заплатата, на която съм осигурявана по новия тр. дог. /примерно за десетина дни или месец/?

# 401
  • София
Много благодаря за отговорите на Viva_123 и Bellheimer   bouquet
Ще изпратя запитване за забавянето на парите по мейла.
Намерих тези два, на кой ще ме посъветвате да пратя?
sofia@nssi.bg
benefits@sofia.nssi.bg
Благодаря  Hug

# 402
  • В полите на Пирин планина
Много благодаря за отговорите на Viva_123 и Bellheimer   bouquet
Ще изпратя запитване за забавянето на парите по мейла.
Намерих тези два, на кой ще ме посъветвате да пратя?
sofia@nssi.bg
benefits@sofia.nssi.bg
Благодаря  Hug

На който си избереш.  Peace

# 403
  • Точно където трябва
Съкратена съм на 13.09 след 2г. стаж в тази фирма...Регистрирах се в БТ и в НОИ, на 7.11 ще ми излезе решението за полагащото ми се обезщетение /9 мес. по 60% от заплатата/

Ако сега почна работа на трудов договор /съответно си занеса новия тр. договор и се отпиша от БТ в законовия срок/, но стане така, че работодателят не ме одобри и ми прекрати дог. по време на срока за изпитване, ще мога ли да си продължа обезщетението?

Губя ли си обезщетението в такъв случай или не?
А новото обезщетение, ако не го губя, ще зависи ли от заплатата, на която съм осигурявана по новия тр. дог. /примерно за десетина дни или месец/?
Не губиш правото на обезщетение. Когато занесеш новия трудов договор в БТ ти прекъсват изплащането на обезщетение. Ако работиш във фирмата примерно 3м. и не ти продължат договора, отново възстановяваш правото си да получиш остатъка от обезщетението от БТ. Примерно, ако си получила обезщетение за безработица 2 мес. след прекратяването на договора може да си получиш останалите 7, като заплатата на която си осигурявана на новия договор не оказва влияние Получава се на старата изчислена база.

# 404
Здравейте,
скоро дъщеричката ми навършва 1 годинка. Въпросът ми е свързан с документите които трябва да подам в работата. Тъй като работя в друг град, ще изпратя документите по служебен път и няма да мога да пътувам да централният офис, за да ги подам лично. Затова искам да ги попълня точно и коректно, за да не ме ги върнат и да загубим много време. Терминът ми беше 28,12,2010г. и бебчо се роди точно на термина - 28,12,2010г.

Въпросите са следните:

1. В заявлението-декларация коя дата се посочва "Моля в качеството ми на майка да ми бъде отпуснато парично обезщетение за отглеждане на малко дете, считано от................"
От сайта на НОИ - Дата на прекратяване изплащане на обезщетението, определена от системата: 28.12.2011 г.
Значи ли това че считано от 28,12,2011г. трябва да посоча?

2. В заявлението "На основание чл.164, ал.1. КТ и чл. 46, ал.1, НРВПО, заявявам че ще ползвам отпуск за отглеждане на дете до 2г. считано от.............(28.12.2011г.) до ............(28.12.2012г.)

3. В молбата-заявление: "Моля да ми бъде разрешено да ползвам отпуск според чл. 164, ал.1 от КТ за отглеждане на дете до 2г. възраст за детето ми родено на 28.12.2010г. в размер на ...................календарни дни за периода от.............(28.12.2011г.) до....................(28.12.2012г.).

За датите в скобите не съм сигурна и само ги предполагам. newsm78

Благодаря Ви! Hug

Общи условия

Активация на акаунт