Майчинството счетоводно - 44

• 36 774
  • 738
  •   1
Отговори
# 645
  • София-Младост
Привет момичета,
Предварително се извинявам ако тук не е мястото за въпрода ми -
Каква еднократна помощ за раждане на близнаци дава държавата?
Има ли значение семейното положение в случая - аз съм омъжена.
2х600лв. Няма значение семейното положение.

# 646
Здравейте!!Имам въпрос, разбрах, че таткото може да вземе майчинството след 6тия месец ли на детето?Ако той се осигурява на 700 лв от 4 години толкова ли ще взима майчинство, или ще се изчисли без данъците-около 500 лв?И на мен ще ми спрат ли майчинството изцяло или ще взимам половината, благодаря предварително  Hug

# 647
  • Пловдив
Здравейте!!Имам въпрос, разбрах, че таткото може да вземе майчинството след 6тия месец ли на детето?Ако той се осигурява на 700 лв от 4 години толкова ли ще взима майчинство, или ще се изчисли без данъците-около 500 лв?И на мен ще ми спрат ли майчинството изцяло или ще взимам половината, благодаря предварително  Hug

ти няма да взимаш нищо,ако си прехвърлила обещетението
той ще получава 520-540 лв за периода след 6 я месец докрая на първата година

# 648
  • В сърцето на един мъж и половина, и една госпожица
Момичета, здравейте  Hug
Искам да попитам дали трябва аз да нося нещо някъде за 2ра година майчинство. Подписах някаква молба ли беше, какво беше във фирмата и от там ми казаха, че нищо повече не трябва да правя. Така ли е? Притеснявам се да не пропусна нещо и да стане фал. Благодаря предварително за отговорите   bouquet

# 649
Момичета, здравейте  Hug
Искам да попитам дали трябва аз да нося нещо някъде за 2ра година майчинство. Подписах някаква молба ли беше, какво беше във фирмата и от там ми казаха, че нищо повече не трябва да правя. Така ли е? Притеснявам се да не пропусна нещо и да стане фал. Благодаря предварително за отговорите   bouquet
На първа страница в темата има подробно описание.
Иначе се подава заявление-декларация прилож.4, копие от акта за раждане, молба за ползване на отпуск за гледане на дете до 2 год.

# 650
Момичета, здравейте  Hug
Иначе се подава заявление-декларация прилож.4, копие от акта за раждане, молба за ползване на отпуск за гледане на дете до 2 год.

Аз ли ги подавам тези неща или фирмата? Благодаря много за бързия отговор  Hug

# 651
  • София-Младост
Момичета, здравейте  Hug
Ти до работодателя, той до НОИ.

# 652
Много благодаря   bouquet
Значи да не се притеснявам, че и аз трябва да мъкна нещо. Молбата я подписах, копие от акта занесох, предполагам декларацията ще я оправи фирмата.
Още 1 път благодаря на отзовалите се  Hug

# 653
  • Все още в къщи, но скоро може и в лудницата
Момичета, здравейте  Hug

Вие ги подавате на работодателя, а той в НОИ

# 654
Здравейте! Моят случай е следния: голямото ми дете навършва 1 година на 24.11 тази година, а терминът ми за малкото е 16.03.2012. Въпросът ми е бих ли могла да ползвам болничен за периода м/у 24.11 и излизането ми в 45-дневен преди термин, просто за да избегна получаването на 240 лв. през декември и януари. А дали това ще се отрази на базата за второто ми майчинство?
Предварително благодаря за отговора!

# 655
  • София-Младост
Здравейте! Моят случай е следния: голямото ми дете навършва 1 година на 24.11 тази година, а терминът ми за малкото е 16.03.2012. Въпросът ми е бих ли могла да ползвам болничен за периода м/у 24.11 и излизането ми в 45-дневен преди термин, просто за да избегна получаването на 240 лв. през декември и януари. А дали това ще се отрази на базата за второто ми майчинство?
Предварително благодаря за отговора!
Ползването на болничен е един вид прекъсване на отпуска за първото дете и по този начин може да ви бъде отказано обезщетение за второто като за първото.
Иначе може да ползвате болничен.

# 656
Имате предвид, че второто би се преизчислило вече на база период, който обхваща и първото майчинство?

# 657
  • София-Младост
Имате предвид, че второто би се преизчислило вече на база период, който обхваща и първото майчинство?
Второто ще се изчисли на база най-вероятно 24 месеца назад, т.е.02.2010-01.2012

# 658
  • София
здравейте, не знам дали въпроса ми е за тук ...
става въпрос за болничен между две майчинства.  последно преди майчинството ми шефката ме осигуряваше на 330лв. първата година от първото майчинство съм получавала около 250 лв. през втората 240лв. на месец. първото ми майчинство / отпуск за гледане на дете/ изтече на 23.09 т.г., а 45 дневния болничен за раждане е от 27.11.т.г. тоест имам една дупка от малко повече от 2 месеца. за този период излязох в болничен. двата дни, който НОИ ми изплаща за септември получих 18,48, а за 21 работни дни през октомври ми изплатиха 184,75 ... не съм математик но не разбрах това 80% от какво са? очаквах, че трябва да получа 80 % от 330лв. сумата на която ме осигуряват, но ....
ако някой може да ми разясни, ще съм ви ужасно благодарна Peace
желая ви спокоен и усмихнат ден  bouquet

# 659
  • Пловдив
здравейте, не знам дали въпроса ми е за тук ...
става въпрос за болничен между две майчинства.  последно преди майчинството ми шефката ме осигуряваше на 330лв. първата година от първото майчинство съм получавала около 250 лв. през втората 240лв. на месец. първото ми майчинство / отпуск за гледане на дете/ изтече на 23.09 т.г., а 45 дневния болничен за раждане е от 27.11.т.г. тоест имам една дупка от малко повече от 2 месеца. за този период излязох в болничен. двата дни, който НОИ ми изплаща за септември получих 18,48, а за 21 работни дни през октомври ми изплатиха 184,75 ... не съм математик но не разбрах това 80% от какво са? очаквах, че трябва да получа 80 % от 330лв. сумата на която ме осигуряват, но ....
ако някой може да ми разясни, ще съм ви ужасно благодарна Peace
желая ви спокоен и усмихнат ден  bouquet

базата ти е 12 м по 240 лв и затова такава сума ще получаваш за болничните за общо заболяване

Общи условия

Активация на акаунт