Майчинството счетоводно - 44

• 36 564
  • 738
  •   1
Отговори
# 660
  • София
Elfita ♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥ много благодаря за бързия отговор Peace сега ми е ясно Rolling Eyes

# 661
Здравейте, отново!
До 04.11 се водих в майчинство при един работодател и получавах 240лв. От 07.11 започнах работа при нов работодател, като искам да получавам 50% от майчинството си към заплатата. Въпросът ми е декларацията за промяна на обстоятелствата, която трябва да се занесе на НОИ в 3- дневен срок от новия или от стария работодател се подава.
Важно ми е, защото срока изтича днес, а такава декларация все още не е подадена.
Благодаря предварително!

# 662
  • София-Младост
Здравейте, отново!
До 04.11 се водих в майчинство при един работодател и получавах 240лв. От 07.11 започнах работа при нов работодател, като искам да получавам 50% от майчинството си към заплатата. Въпросът ми е декларацията за промяна на обстоятелствата, която трябва да се занесе на НОИ в 3- дневен срок от новия или от стария работодател се подава.
Важно ми е, защото срока изтича днес, а такава декларация все още не е подадена.
Благодаря предварително!
Мисля, че при старият подаваш прил.12, а при новият 4.

# 663
Благодаря, Ала-Бала bouquet
Проблемът е, че на стария работодател от НОИ са му отказали да приемат декларацията, защото все още не са платени осигуровките за октомври. А от новия отказват да я приемат и сега стои неподадена, а 3-дневният срок изтича.

# 664
  • София-Младост
Благодаря, Ала-Бала bouquet
Проблемът е, че на стария работодател от НОИ са му отказали да приемат декларацията, защото все още не са платени осигуровките за октомври. А от новия отказват да я приемат и сега стои неподадена, а 3-дневният срок изтича.
Прил.12 категорично няма връзка с осигуровките според мен. Тя се подава в тридневен срок, от датата на даденото събитие...никъде не са я вързали с осигуровките. Да си иска писмен отказ, че не не са я приели, за да няма после глоби. Прил.4 от новият ще се подаде след подаване на декл.1. При него прил.12 не виждам защо да се подава.

# 665
Ала-Бала , още веднъж благодаря! Hug
Непременно ще предам.

# 666
здравейте майчета,
искам да помоля запознатите от Вас да ме насочат къде и с какви документи да отида.Безработна съм и получавам обещетение в размер на 9.24лв на ден от НОИ.Искам да кандидатствам за детски ,но незнам какво ми е необходимо като документи.Съпругът ми е държавен служител и се осигурява на около 850лв.Какъв е минимума за да получа евентиално тези надбавки.Благодаря ви предварително. Hug

# 667
Здравейте, мами!

Моля да ме ориентирате дали трябва да подавам някакви документи, след като детето навърши 1 година, за да ми продължи майчинството? Или то продължава автоматично, но сумата вече е МРЗ?

Дали съм изпуснала срока - детето стана на годинка в края на октомври?

# 668
  • Burgas, Bulgaria
намерих фирма в която да ме осигуряват, но сега като говорих със счетоводителя ми каза ,че нямало смисъл от сега да се осигурявам ..... те щели да от януари да връщат 24месеца на зад и се губел смисъла да давам пари за осигуровки от сега ....термина ми е юни и каза март, че може да ми пуснат договора .....иначе били пари на вятъра .....
така се обърках ...и ядосах ..... някой ще ми помогне ли да го разбера този човек и има ли смисъл в думите му...... Tired Tired Tired

# 669
  • Пловдив
Здравейте, мами!

Моля да ме ориентирате дали трябва да подавам някакви документи, след като детето навърши 1 година, за да ми продължи майчинството? Или то продължава автоматично, но сумата вече е МРЗ?

Дали съм изпуснала срока - детето стана на годинка в края на октомври?

да,трябват документи
виж линка на първа страница

намерих фирма в която да ме осигуряват, но сега като говорих със счетоводителя ми каза ,че нямало смисъл от сега да се осигурявам ..... те щели да от януари да връщат 24месеца на зад и се губел смисъла да давам пари за осигуровки от сега ....термина ми е юни и каза март, че може да ми пуснат договора .....иначе били пари на вятъра .....
така се обърках ...и ядосах ..... някой ще ми помогне ли да го разбера този човек и има ли смисъл в думите му...... Tired Tired Tired

да,има смисъл
особено ако си безработна от доста време

# 670

Има смисъл това, което ти казва. Прав е човека. И аз съм в подобно положение, осигурявам се от скоро допълнително, но ще прекратявам, защото са точно пари на вятъра  Peace

# 671
  • София-Младост
здравейте майчета,
искам да помоля запознатите от Вас да ме насочат къде и с какви документи да отида.Безработна съм и получавам обещетение в размер на 9.24лв на ден от НОИ.Искам да кандидатствам за детски ,но незнам какво ми е необходимо като документи.Съпругът ми е държавен служител и се осигурява на около 850лв.Какъв е минимума за да получа евентиално тези надбавки.Благодаря ви предварително. Hug
Има една тема за детските потърси я, там Елфита на първа стр. супер подробно е дала всичко. Ако доходът вие под 350лв/член от семейството имаш право на детски.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=622201.new#new

# 672
Току-що ми се обади една приятелка счетоводителка и ми каза, че не превеждат майчинство, ако заплатите на майката са били подавани в НОИ само като начислени. Има ли такова нещо категорично написано някъде? И какво е виновна бъдещата майка, че работодателят й е некоректен и не й внася осигуровките, а само ги начислява?

# 673
  • София-Младост
Току-що ми се обади една приятелка счетоводителка и ми каза, че не превеждат майчинство, ако заплатите на майката са били подавани в НОИ само като начислени. Има ли такова нещо категорично написано някъде? И какво е виновна бъдещата майка, че работодателят й е некоректен и не й внася осигуровките, а само ги начислява?
Говореше се за това, но не съм го видала написано, може и да е мой пропуск.

# 674
  • Пазарджик
Здравейте момичета имам  следните 2 въпроса:
1.Чух че коментираха по телевизора преди време че майчинството ще се изчислява на база 2 години назад а не година и половина, влезе ли това в сила или е било само предложение
2. Калкулатора на първа страница попълних много прилежно от фишовете които ми дават от фирмата ми , и бе изчислено че някои месеци, които са с повече дни излиза да взимам повече майчинство, отколкото ми е чистата заплата в момента - за месец март 2011г например изчислената сума е 421лв. За сравнение брутната заплата мие 502 лв и  вземам чисто 398лв за всички 18 месеца назад същата (има различна 2, 3 лева),и излизам в майчинство 45 дни преди термина на 27.11.2011г Аз ли нещо пропускам? Възможно ли е това? Ами нали беше 90% от средната нетна заплата горе долу?
Моля отговорете

Общи условия

Активация на акаунт