Майчинството счетоводно - 44

• 36 928
  • 738
  •   1
Отговори
# 90
  • Пловдив
Здравейте мами,търсих дълго отговор на моя въпрос,но така и не намерих.Ще сам ви много благодарна ако ми помогнете.
Моят термин е определен за 22.12.2011,т.е от 07.11.2011 излизам в 45 дневен отпуск.
В фирмата,която работя съм от 02.11.2010,т.е имам 12 месеца осигуровки.
По новия закон(много поздрави на майка му,който го е измислил),всяка бременна трябва да има 18 месеца осигуровки за да взема майчинство,а тези 18 месеца се броят от датата на началото на 45 дневния отпуск.
В моят случай това означава,че от 01.05.2010-01.11.2011 аз трябва да съм ОК с осигуровките.До тук добре,това го разбрах.През тези въпросни 6 месеца (от 01.05-01.11.2011) аз работих в един хранителен магазин,в който са ми водили осигуровки(дай боже!) 1-2 месеца,макар че съм работила 3.
Въпроса ми е,трябва ли да си внеса социалните осигуровки за липстващите месеци с задна дата,защото през времето което не съм работила си внасях здравните сама.Възможно ли е,ако нямам 2-3 месеца соц.осигуровки от тези 18,да не получавам майчинсво?
Надявам се да съм го обяснила добре,благодаря ви предварително

социални осигурвки назад не може да внесеш

за да взимаш 2 години майчинство трябва да имаш 12 мо сигурителен стаж през целия си живот.имаш ли ги???
базата за изчисление ти е вече 18 месеца преди 45 дневния.

# 91
  • До морето :)
Питането ми е следното: За социалните помощи, които се дават на майки, които нямам стаж какво документи са необходими? Знам, че 45 дни преди термин се подават документи за еднократна помощ от 150 лв., от какво точно трябва да се занесе в социалната служба? Или навсякъде условията са различни?

# 92
Здравейте! Във фирмата, където работя главната счетоводителка е в отпуск по майчинство. Тя единствено има право да подписва годишния счетоводен отчет. При това положение какво следва да се направи?  - ако подпише отчета, той ще бъде ли действителен, т.е.законово коректен или трябва да се прекъсне майчинството, за да се свърши тази работа? Благодаря предварително за отговорите!

# 93
  • в 1001-та нощ
Ала-Бала   bouquet благодаря за отговора в предната тема за приятелката ми   bouquet

Сеха имам днин въпрос и за мен   bouquet ако сега съм бременна, на работа съм от 12 юли - след 410 дни майчинство (първата година) - това, което ми е изплащано от НОИ брои ли се за доход - за следващото майчинство - ще се получи 1 г на работа и 6 месеца - обещетения от НОИ (те са ми колкото заплатата, въпросът е приемат ли се за доход или се вземам някакв аминимална база).

Не съм бременна, но обмислях и се чудя финансово как ще се случи  newsm78

# 94
  • В полите на Пирин планина
Питането ми е следното: За социалните помощи, които се дават на майки, които нямам стаж какво документи са необходими? Знам, че 45 дни преди термин се подават документи за еднократна помощ от 150 лв., от какво точно трябва да се занесе в социалната служба? Или навсякъде условията са различни?

Ако си на трудов договор - копие от болничния лист, ако не - бележка от наблюдаващия гинеколог за термина. Има декларация по образец, която се попълва в Дирекция Социално подпомагане.

Здравейте! Във фирмата, където работя главната счетоводителка е в отпуск по майчинство. Тя единствено има право да подписва годишния счетоводен отчет. При това положение какво следва да се направи?  - ако подпише отчета, той ще бъде ли действителен, т.е.законово коректен или трябва да се прекъсне майчинството, за да се свърши тази работа? Благодаря предварително за отговорите!

Би могла да сключи граждански договор с фирмата във връзка с консултации и подписване на ГФО, например, за да има право да подписва и да не си прекъсва отпуска по майчинство.

Ала-Бала   bouquet благодаря за отговора в предната тема за приятелката ми   bouquet

Сеха имам днин въпрос и за мен   bouquet ако сега съм бременна, на работа съм от 12 юли - след 410 дни майчинство (първата година) - това, което ми е изплащано от НОИ брои ли се за доход - за следващото майчинство - ще се получи 1 г на работа и 6 месеца - обещетения от НОИ (те са ми колкото заплатата, въпросът е приемат ли се за доход или се вземам някакв аминимална база).

Не съм бременна, но обмислях и се чудя финансово как ще се случи  newsm78

Не съм Ала-Бала, но да ти отговоря  Grinning

Взема се доходът, от който е изчислено обезщетението за бременност и раждане до410 дни, т.е. реално средната заплата от базата. Няма да ти бъде финансово неизгодно за бъдещото обезщетение.

Последна редакция: нд, 16 окт 2011, 14:51 от Boten Mary

# 95
Бебето ми се роди, сега ми предстои да ми издаде педиатърът изравнителния болнияни...След това ще подавам документи за майчински...Искам да попитам дали НОИ в София се намира единствено на на Стамболийски или има и други клонове(община Красно село)? В сайта не намерих :/

# 96
  • София-Младост
Бебето ми се роди, сега ми предстои да ми издаде педиатърът изравнителния болнияни...След това ще подавам документи за майчински...Искам да попитам дали НОИ в София се намира единствено на на Стамболийски или има и други клонове(община Красно село)? В сайта не намерих :/
Само там се подават болничните.

# 97
Съответно и документите за майчиство Simple Smile

# 98
  • София-Младост
Съответно и документите за майчиство Simple Smile
Да. Имат офиси, но те са свързани с Бюрото по труда, не обслужват това което ти трябва Simple Smile

# 99
  • Burgas
Сигурно е коментирано,извинявам се ако е така,но колко е майчинството след 1та година,има ли увеличение от 1.09 на 270лв.

# 100
  • София
Сигурно е коментирано,извинявам се ако е така,но колко е майчинството след 1та година,има ли увеличение от 1.09 на 270лв.

Не, евентуално 2012 г. с новия закон за държ. бюджет.  Peace

# 101
  • Burgas

Не, евентуално 2012 г. с новия закон за държ. бюджет.  Peace
ХМ,кофти......аз си мислих,пък и други майки,че с увеличение на минималната заплата се увеличава и майчинството.

# 102
  • София
Само през първата година (410-те дена), ког.-то не може да бъде по-малко от МРЗ. Втората година не е обвързана с нея.  Peace

# 103
  • Burgas
Само през първата година (410-те дена), ког.-то не може да бъде по-малко от МРЗ. Втората година не е обвързана с нея.  Peace
Благодаря за отговора.Гадна работа....

# 104
  • гр.София кв.Драгалевци
Добър ден.Искам да попитам дали мъжът ми може да използва да излезне в майчинство,защото аз не работя а съм студентка редовно обучение.АЗ по това,което чета до момента не мисля,че ще стане,но на него са му казали,че може.И за това ви питам в крайна сметка ще може ли или не?

Общи условия

Активация на акаунт