Майчинството счетоводно - 44

• 36 594
  • 738
  •   1
Отговори
# 540
Благодаря за отговора.Днес си взех болничния 45 дневен преди раждане и на него ми написаха адреса на който живея (под наем съм и не съм си извадила жълтия лист за настоящ адрес,понеже сменихме квартирата пак е в Пловдив),личната ми карта е от същия град Пловдив .Та въпроса ми е като подавам прилож. за промяна на обстоятелствата на мястото на "адрес за кореспонденция..." кой адрес да пиша,по лична карта или този който ми писа д-ра на болничния лист? или въобще има ли някакво значение?

# 541
Cantariny да добавя относно твоето питане - ти какво искаш - да останеш на работа или да напуснеш / да те освободят по инициатива на работодателя  newsm78
По чл.328 от КТ има една точка -12, която гласи - поради обективна невъзможност за изпълнение на трудовия договор. Друг вариант е да ти предложат обезщетение и на база на него да те освободят, ако ти се съгласиш. Иначе всякакви промени в трудовия договор се правят с писмен анекс / допълнително споразумение към него. Ако промените не те задоволяват - не подписваш и не се съгласяваш.
Здравейте, какво следва, ако промените не ме удовлетворяват?
Отново опитах да говоря с работодателя, но удрям на камък. Не желаят да ме съкратят, защото ми предлагат работа, която аз не искам.
Какви са ми опциите оттук нататък? Ако не се явя на работа, те могат ли да ме уволнят?
Да търся ли адвокат?

# 542
Цитат
Публикувана от: Elfita ♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥
Вмъкни Цитат
Цитат на: krasichka в Пет., 04 Ноем. 2011, 18:29
здравейте ако от тези 18 месеца назад имам 2 месеца през които не сам била осигурявана като 0 ли се смята или се прилага минималната работна заплата

ще ти взимат МРЗ за съответния период
тоест няма смисъл да си внасям осигуровките на минималната работна заплата
защото мислех да си внеса осируровките на МРЗ за тези месеци а в този случай по добре не нали

# 543
  • София-Младост
Благодаря за отговора.Днес си взех болничния 45 дневен преди раждане и на него ми написаха адреса на който живея (под наем съм и не съм си извадила жълтия лист за настоящ адрес,понеже сменихме квартирата пак е в Пловдив),личната ми карта е от същия град Пловдив .Та въпроса ми е като подавам прилож. за промяна на обстоятелствата на мястото на "адрес за кореспонденция..." кой адрес да пиша,по лична карта или този който ми писа д-ра на болничния лист? или въобще има ли някакво значение?
Пиши верен адрес, на койте евентуално, ако има проблем с болничният да ти пишат и да ти го върнат.

# 544
  • Пловдив

тоест няма смисъл да си внасям осигуровките на минималната работна заплата
защото мислех да си внеса осируровките на МРЗ за тези месеци а в този случай по добре не нали

да,няма смисъл ти да си внасяш /а и не може да внесеш осигуровки за минал период,в който си била безработна/.остави нещата така-по-добре е

# 545
Здравейте Simple Smile
Ще попитам нещо тук,за да не отварям нова тема.Април ми е термина,последна година съм и юни навършвам 26 и университета спира да ми поема здравните осигуровки.Докато гледам бебенцето няма да се водя в майчинство,май,защото не съм работила и НОИ няма да ми поема осигуровките,а ще трябва сама да плащам?!Така ли е или се бъркам и ако е така,ще имам ли право да се регистрирам и да взимам помощи за безработни?Или все пак по някакъв начин се водя в майчинство  newsm78 Дано някой има информация...

# 546
  • Пловдив
Здравейте Simple Smile
Ще попитам нещо тук,за да не отварям нова тема.Април ми е термина,последна година съм и юни навършвам 26 и университета спира да ми поема здравните осигуровки.Докато гледам бебенцето няма да се водя в майчинство,май,защото не съм работила и НОИ няма да ми поема осигуровките,а ще трябва сама да плащам?!Така ли е или се бъркам и ако е така,ще имам ли право да се регистрирам и да взимам помощи за безработни?Или все пак по някакъв начин се водя в майчинство  newsm78 Дано някой има информация...

Редовно обучение ли си ???
дохода на човек 350 лв бруто ли ви е или повече???

помощи за безработни взимат тези,които са работили-ти нямаш право

# 547
здравейте,искрено се надявам ако може да ми помогнете Simple Smile Simple Smile Simple Smile
Та въпроса ми е следния в момента по договор съм на брутно възнаграждение от 270лв.,минималния ми осигурителен доход е 440лв.,интересува ме колко ще ми бъде майчинството,смятах на калкулаторите за майчинство но нещо не ми се получава,всъщност като брутно възнаграждение незнам какво да напише,като минималния осигурителен доход е 440лв.

Благодаря предварително,надявам се някой да може да ми помогне Simple Smile

# 548
Здравейте Simple Smile

Редовно обучение ли си ???
дохода на човек 350 лв бруто ли ви е или повече???

помощи за безработни взимат тези,които са работили-ти нямаш право
Да,редовно съм,до края на май 2012.После университетът спира да ми плаща осигуровки.А доходът ни е под 350.
А за бюрото по труда имам предвид ако не се водя майчинство,значи съм на пазара на труда,но нямам работа,вече няма да съм и учаща.Не съм наясно там как стоят нещата,мога ли и има ли смисъл да се регистрирам там.

# 549
Момичета, имам следното питане на 3.11 са ми внесени документите в НОИ от 135-тия до 410-тия ден на майчинството, кога би трябвало да ми преведат парички newsm78 ( последния болничен ми е до 13.09, ако това е от значение)
Благодаря предварително Hug

# 550
  • Все още в къщи, но скоро може и в лудницата
Момичета, имам следното питане на 3.11 са ми внесени документите в НОИ от 135-тия до 410-тия ден на майчинството, кога би трябвало да ми преведат парички newsm78 ( последния болничен ми е до 13.09, ако това е от значение)
Благодаря предварително Hug

Срока е до 15 работни дни от подаване на всички необходими документи

# 551
  • Пловдив

Да,редовно съм,до края на май 2012.После университетът спира да ми плаща осигуровки.А доходът ни е под 350.
А за бюрото по труда имам предвид ако не се водя майчинство,значи съм на пазара на труда,но нямам работа,вече няма да съм и учаща.Не съм наясно там как стоят нещата,мога ли и има ли смисъл да се регистрирам там.

имаш право на

-помощ за бременност 150 лв 45 дни преди термин
-социално майчинство 100 лв на месец за една година
-помощ за раждане-250 лв за първо дете
-детски 35 лв на месец
-помощ за студенти 2880 лв

за всичко питаш и подаваш документи в социалните по район

# 552
  • Stavanger, Norway
Здравейте. Малко съм поизпуснала последните промени в закона за майчинството. Бременна съм. Имам син на 1г и 4 месеца. Ползвах майчинството си до навършване на 1-вата годинка на детето. Последните 6 месеца преди да изляза в майчинство за раждане се осигурявах на 1500лв. получавах обезщетение на стойност средно 730лв (в момента не знам точната сума). От навършване на годинката на малкия работя и ме осигуряват на 411лв. Какво майчинство мога да очаквам при това положение ако не променям сумата, на която се осигурявам?

# 553

Пиши верен адрес, на койте евентуално, ако има проблем с болничният да ти пишат и да ти го върнат.

Благодаря . И на двата адреса мога да бъда открита и са верни , и все пак да питам дали има значение кой адрес ще напиша ?

# 554
Момичета, преведоха ми първите пари за отпуската (от 3-ти октомври, понеделник, съм в отпуска). По-малко са отколкото получавах като пари, когато излезнах в болничен 45 дни преди раждане през 2008 newsm78
Възможно ли е да са ми намалили заплатата без да съм подписала допълнително споразумение за това? Предполагам е станало при заместничката ми (сега никой не ме замества, защото фирмата съкращава персонал).
Благодаря предварително за отговора!

Общи условия

Активация на акаунт