Отговори
# 675
Минималното майчинство ще бъде увеличено с 30 лв. от 240 на 270 лв. Това обеща социалния министър Тотю Младенов в предаването „Тази сутрин“ на bTV.
Ама то обещаното не е като даденото....

# 676
  • София
О, zarat, и второ да е, емоцията пак е голяма! Simple Smile

Иначе той Тотю обикновено дава, ама Дянков не дава Wink Пък така между изборите що да не обещае.
Хич не им вярвам вече.

Аз впрочем, вече не съм в майчинство, прекъснах след първата година и си пуснах оставащите дни отпуска - събра ми се до края на ноември да съм у дома. Към средата на месеца идва и свекърва ми, която ще живее с нас, за да гледа Мая (тъкмо и за Иво да има контрол след училище Wink) и ще използвам времето да си доорганизирам финално сватбата и после да си сменя документите, че ще си сменям фамилията - много зор ли е това упражнение?

(днес изпратих Иво на екскурзия и съм си дала пълно Уво от готвене и домакинстване, та  пиша през пост  Laughing)

# 677
  • Stavanger,Norway/ Varna
Брикси, много добре ти го е казала личната за рибеното масло. Страшно е полезно. Тук заради липсата на слънце, го препоръчват да се приема цял живот. Особено зимата да не се пропуска. Освен на вит, Д, е богато и на така важните Омеги  Peace Аз много се ядосвам, чемоите маймуни го плюят  Rolling Eyes Трябва да им купувам във вид на хапчета, ама много скъпиииии. Сега няма как  Confused

Аз ще се побъркам от мъка по Мила...

# 678
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!
Минималното майчинство ще бъде увеличено с 30 лв. от 240 на 270 лв. Това обеща социалния министър Тотю Младенов в предаването „Тази сутрин“ на bTV.
Ама то обещаното не е като даденото....

Дааа, това го обещава по ТВ, ама е забравил да спомене, че ще увеличат изискването за стаж на 24м.  Crazy Доста прецакващо за мамите, които сега са бременни. Мен не ме засяга де, ама има такива, които доста ги прецакват.

Аз м/у другото чета всичко, но не ми остава време и да пиша, ето сега имам 2 мин промеждутък преди да скокнем да взимаме Георги от у-ще и бързам да се включа, да не ме забравите съвсем!

Честити рождени  и именни дни на тези, които имаха тези дни!

Бърдии, много хубаво сте го измислили, айде лека ти подготовка!  Hug

# 679
Мами,моля за помощ ако някоя може да ми разчете резултата от изследванията на Ники
Първо хемоглобина е много нисък 112 при реф стойности за мъже 140-180
Другото:
MCV-72.40 при реф 82-98
MCH-24 при реф 27-33
LY-4.1 при реф 1.3-3.9
LY % -53.5 % при реф 22-45
GR% 36.9% при реф 51-67
RDW 14.8% при реф 11.6-13.7
 оф тези неща не мога да разчета и нз какво означават,но не са в норма newsm78 Някой ако има идея какво е,моля да ми пише,че така се притесних

# 680
  • В сърцето на моите съкровища...:)
Много благодаря на всички за хубавите пожелания!  Hug Hug Hug

Брикси,относно вит.Д-то имам една опаковка Vigantoletten 500 I.E,която ми донесоха от Германия с 90 бр. в нея,ако ти или някой друг има нужда да каже,ние няма да я ползваме!  Peace Срока й е до 2013!  Peace Педиатърката на Нестор го е проверила и каза,че е ок!

Ние бяхме на преглед при доки за вируса на Нестор и всичко е овладяно!Нямаме усложнения и не се налага да взимаме лекарства!  Whistling

Оле,много сте пораснали...бравоооо!  Party
Бърди, и аз така направих с майчинството. Сега съм платена отпуска до февруари... Whistling Crazy
bobinka,чак пък много да ви е нисък хемоглобина, не е ...Нашият е 100! Днес съм му напазарувала мръвки на младежа да вдигнем тонуса.. Mr. Green

# 681
Бобче, замина ли Мила? Ох, не ми се мисли какво ти е....
Стискай зъби още малко, кога идват?

Не съм, как я караш?

Да, да, и второто е тръпка, ние много му се кефим на Нико.
И пак се възхищаваме като направи някоя лудория.

Ох, и аз искам на Икеа, за детски неща...

Бобинка, не ти ли обясниха кое какво е?
Аз нали съм в пълно невидение относно подобни изследвания, не мога да помогна.

Витамин Д купи, ама много рядко давам.  newsm78
Ако ме разберат на косултацията, ще има да мрънкат. Много държат на тоя вит.Д.

# 682
Бобинка, не се шашкай предварително, хемоглобина не му е нисък, нашия е 97. А за останалите неща, най - добре педиатъра ще ти ги каже  Peace и да търсиш и да ровиш, само се затормозяваш повече ти и ги мислиш.

Аз съм много доволна от себе си, днес имахме контролно и имам 6  Laughing и се освободих от текущия контрол, който трябваше да правим  Peace

А Чочко, от вчера следобед е по добре вече милото ми, не е вдигал Т, почва да се заиграва вече, но дриска като за световно....от тоя АБ сега  ooooh! и да избиват тия горни зъби, че ....  #Crazy

Туй то от мен, прочетох ви по диагонал....няма време Wink

# 683
Бобинка,
WBC (левкоцити)
LY% (лимфоцити- %)
MO% (моноцити- %)
GR% (гранулоцити- %)
LY# (лимфоцити- бр.)
MO# (моноцити- бр)
GR# (гранулоцити- бр.)
RBC (еритроцити- бр.)
Hgb (хемоглобин)
Hct (хематокрит)
MCV (ср. обем на еритроцита)
MCH (ср. Hbg съдърж. в еритр.)
MCHC (ср. Hgb конц. в еритр.)
RDW (девиация на ерит. р- ие)
Plt (тромбоцити)
MPV (ср обем на тромбоцита)
Pct (тр обем/общ обем)
PDW (ширина на тр р- ие)

# 684
  • София
Ехоо, забравихте ли ни? Затрихте ли ни вече от първия пост?  hahaha

Ние сме добре. Редуваме болни-здрави-празници и пак. Мисля, че вече му се вижда края.  ooooh!
Малкия расте, дивее и щурее. Нищо не казва. Нито знае животните кои са, нито как правят. Знае само мама, папа, баба и да крещи като на полето след кака си.  Mr. Green Вече почти постоянно са заедно и нещо си играят един до друг. Прояде най на края човешка храна - сутрин, обед, вечер. Останал е само с две кърмения през деня и все още 5-6 през нощта, ама нощните сигурно още доста ще ги влачим.

Бобинка, хемоглобин 112 на 1г е идеално! Не гледай референтните стойности за възрастен мъж, всеп ак става въпрос за бебе  Wink

изчезвам, че пак ме дърпат за полата

# 685
Честит Рожден ден на Алексия и Светлозар!
Честит Имен ден на Нестор!
Много здраве и щастливо детство!!!

# 686
  • София
Честит рожден сен на Светли и честит имен ден на Нени!!! Hug Да растат здрави и щастливи и да радват мамите  Heart Eyes

ех, че гадно с болничките деца... и то пак рожденици  ooooh! дано бързичко да се оправят  Praynig Peace

нещо съм отнесена и не помня какво щях да пиша  newsm78
за вит Д - аз давам (ама мноооого рядко, щото забравям  Whistling) от немските таблетки, които са комбинирани с флуор за зъбките...
за майчинството - приключва ми в събота и от понеделник съм платен отпуск до средата на януари, пък дано до тагава да стране чудо и да приемат марти в някоя ясла  Praynig
бобинка, не се шашкай и не се вкарвай сама във филми - изчакай доки да си ви каже кое какво е и дали е нормално отклонението от реф стойности Hug
бобченка, малко остана, не се натъжавай, гушни си другото съкровище  Hug

изчезвам  Heart Eyes спокойна вечер  Hug

# 687
Бобинка, децата имат други стойности за кръвната картина. Затова лекар разчита резултатите. Не се притеснявай. Хемоглобин 112 е в рамките на добрия хемоглобин за деца на 1 г.  Peace

Бобче, то не останало, докато се завъртиш една две смени на работа и минало времето.  Hug

Илка, липсваше. Това със заиграването и при нас е така.  Party

Отрекоха увеличението за майки. Ането не ни подавай грешни информации.  Mr. Green

При второ също е голяма тръпка, особено ако първото е правило всичко по-рано и си в очакване и при второто така да се случи, ама НЕ. Моето второ не казва нито мама, нито амам, нито тати, никое животно не знае, даже и да дава боц незнае. Не ходи, не тича. Единствено скубе, пищи, подвиква отвреме на време едно Е като чубанин и много се катери, все по опасни места. Много е вълнуващо.  Crazy

# 688
  Честит рожден ден на Светлозар и Алексия, честито и на Нестор! Да са мнооогооо здравички и много щастие да носят на мама и тате  Hug
  Ние сме добре, днес спах след обяд, чудо невиждане и сега ми е лошо и ме боли главата  Whistling Сакън да не си почине човек...Малката е добре, и тя не говори, не ходи, нищо не казва, не съм и я учила, не е ли рано  newsm78 Много обича музика и танцува много смешно, падаме от смях просто. Станала е и много гальовна, само се гушка, прегръща, целува. Играчки у нас не признава, като я взема от яслата се гушкаме 2 часа  Heart Eyes Тя и в градината колкото пъти ида все я носят, любимка им е там, особедно на едната учителка само обеснява колко е готина  Simple Smile Те на всички така обесняват сигурно де, ама ми е кеф.
   Беболе много хубави мерки има Радо, гледах ви снимките, скоро той ще те носи като гледам  Grinning Дано скоро забрави инцидента.
  Аниии как сте, дано вече сте по-добре, не ми харесва това, че не пишеш, Краси знаеш ли как са

# 689
Честито на днешните рожденици! Да са живи и здрави, гордостта на мама и тати!
Честит имен ден и на Нестор, със здраве да си носи хубавото име!

пашик, класическата гледка значи - момиченце си играе с кукла Heart Eyes Много мило ми стана Simple Smile Моя само души тука един зелен динозавър Laughing Laughing

илка, оле, много хубаво така с каките, блазе ви направо Laughing В момента ролята на другарче за игра се пада на мен и нищичко не мога да свърша вкъщи. Залепен за мен ей ooooh!

брикси, рибено масло задължително, много разпространена практика си е. Спомням си, че и моето поколение ни караха да го пием като деца. На братовчедка ми в Турция ѝ е препоръчан отдавна и тя си дава на малчо. 

ей бобче и аз се сещах днес за теб... чухте ли се с мъжо, как ли се е държала Мила?

Моя днес много ме разсмя като на един стрък праз каза "цвете" Rolling Eyes  hahaha

Общи условия

Активация на акаунт