TR TeMa 43 :)

• 48 093
  • 739
  •   1
Отговори
# 315
Добро утро на всички  Hug

Лорче, желая ти бързо оздравяване и дано да е последно боледуване за тази зима! Hug  Ама, големи са красавци вашите котенца, и твоето и на Делтичка, чак заобичах котки  Mr. Green Не че имам нещо против тях, но ме е страх когато са наблизо, все очаквам нещо неочаквано - т.е. да ми се хвърлят отгоре и да ме одерат. Сигурна съм че този страх би преминал, ако имах коте вкъщи де... Така беше с кучетата. Едва ли е имало по-страхлив човек от мен - беше ме страх от кучета, от котки, от всякакъв тип животни и... насекоми дори. Е, след като взехме куче нещата се промениха. Понеже нашия далматинец (да почива в мир) се мислеше за много силен, с него сме влизали в схватки с какви ли не породи ... то обикновено аз го отнасях, той само палеше искрата  Mr. Green . Относно имената, той беше Кевин, а с годините се превърна в Кешо  Rolling Eyes ... Също спеше при мен, или по-точно - аз при него  Mr. Green  Лорче, бъди сигурна че всичко разбират тези животинки. Кевин разбираше че ще ходим на разходка, дори само по интунацията с която произнасях името му  Shocked   и все пак правят това, което им изнася.
Делтич, кога планувате да идвате насам? Аз вече съм малко трудно подвижна, но евентуално бихме могли да се видим, вие двамцата зареждате с много енергия  Hug   Аз пък, към края на месеца ще пътувам за София, защото влизам в 9тия месец и не ми си иска да раждам в самолета. За съжаление Пегасус прекратиха полетите си до София, и ще трябва да пътувам с Турските авиолинии, а пътят до летище Ататюрк ще отнеме доста часове, но нямам друг избор  Rolling Eyes   
Аз да попитам, някой дали знае да има православен храм в азиатската част на Истанбул? От влака сякаш съм виждала някъде в кв.Картал, но не съм сигурна....
Днес е Архангелова задушница, да се помолим за спасението на душите на всички обични хора, които не се вече сред нас ....  Praynig   
Днес тук е Арефе гюню, момичета кажете прави ли се нещо по-специално на този ден. За първи път ще сме сами на този Байрам, защото Куби не иска да пътувам да Афион (все пак е 5-6 часа с автобус) с тоз корем, пък и имахме малко проблеми със свекървата  Confused  ... 
Желая хубав ден на всички и повече поводи за усмивки!  Hug Hug Hug

# 316
  • Истанбул
В днешния ден, Луизи, се пържат мекици и се раздават, за душите на умрелите Praynig Hug, също се прави подготовка за утрешния ден bowuu
Делтич, душо, само кажи кога? Hug
Лорче, какво стана с Ланселот, не ти ли Ареса името? newsm78

# 317
  • до вятърните мелници
Луизи, в Кадикьой има няколко гръцки и арменски църкви.
А ти как ще пътуваш в 9тия месец със самолет? Нали не дават уж?

А снощи чух нещо по новините, но колко съм разбрала ще кажат по-напредналите с езика... Щели да "внасят" лекари и мед. персонал от чужбина в Турция. Тоест, очаква се да влезе в сила декрет за улеснението на дипломирани извън страната специалисти в областа на медицината. Местните доктори естествено протестираха, но явно не достигат...
Някой друг чул ли е нещо подобно?

Лори, и на теб гечмиш олсун Hug! Ти да не би да си се ваксинирала тая година? Къде ти е имунната система?

Да, Яки, черна котка значи, той си беше черен, а пък ние го мислехме и за женски отначало... личи си че сме нямали много опит с котките... Браво за мазето, начи сте готови за гости с преспиване(ия)  Mr. Green

Айде, Делтич, стига ни държа всички в напрежение. Казвай кога идете - от-до и всички подробности  Hug

# 318
Джорди, благодаря за инфото  Hug   Ами, според самите компании разрешават до 36 г.с., разбира се с разрешение от гинеколога, и се отнася за бременни с едно бебе, не за близнаците. Ние също чухме, но то се говори от поне един месец за чуждестранните лекари. Куби все наостря уши за тази новина, защото сме пряко засегнати.

# 319
  • Варна
Охо-о-о!...Дали пък,да не взема и аз да се заловя да уча турски? Grinning...Че мойтУ началствУ,в последно време ми пили нервичките и почнах да се замислям за смяна на работното място Joy...

Мисти,всичките имена ми харесаха много! Grinning...Зорът е да накарам моите мъже,да погледнат сериозно на работата и да стигнем до консенсус за едно от тях,така че,всички да се обръщаме към животинчето по един и същи начин...Иначе то няма да си научи името...Ама те,все намират махна-дълги били тез`имена...не знам си к`во...Да си останело официалното име...Вчера една приятелка ми подсказа мистър Дарси,кратко Дарси...Да видим какво ще кажат сега...Мъже-не четат Джейн Остин и името не предизвиква асоциации в тях,тъй че нямам големи надежди...

Ти да не би да си се ваксинирала тая година? Къде ти е имунната система?
А де?! Simple Smile...И аз туй питам!...Вече взех да се притеснявам...Никога не съм била такава кекла newsm78
Аз ваксини,освен включените в имунизационния календар,не слагам,нито на себе си,нито на близките си,нито препоръчвам на иначе здравите си пациенти...Изпитвам скепсис към реалната полза от тях...

В днешния ден, Луизи, се пържат мекици и се раздават, за душите на умрелите Praynig Hug,
Забелязвате ли,как успоредно вървят обичаите при двете религии?

Аз пък, към края на месеца ще пътувам за София, защото влизам в 9тия месец и не ми си иска да раждам в самолета.
Луизи,ти не чакай последния момент,че да не стане после "Едно го мислиш,пък то става...съвсем същото" ...

# 320
  • Истанбул
Да, преди няколко дни беше подписана наредба (закон или там каквото е) за работата на чужденци, доктори и мед. сестри... Изискването е, доколкото рабрах, да се знaе турски език. Cтава дума за частните болници, разбира се, а те хич не са малко newsm78

http://www.cnnturk.com/2011/turkiye/11/04/khk.ile.yabanci.doktor … 5617.0/index.html

# 321
  • Истанбул
Това с чуждестранните лекари е поредната крачка на правителството да противопостави лекари =пациенти и пациенти=лекари=правителство.Или казано по=иначе да се подбият заплатите на лекарите.Ердоганчо определено не ни обича . Mr. Green
Моята подготовка за утрешния празник =направих кадаиф долмасъ=десертът=символ на Ерзурум

# 322
  • Варна
М-м-м!...Хаки,обожавам кадаиф!...Велико кулинарно изобретение! Grinning С пълнеж ли е вътре туй чудо?
От къде се очаква да заприиждат лекари към Турция,така че да направят дъмпинг?...Съюзът на лекарите в Турция няма ли да реагира?

Какво означава "Арефе гюню"?

# 323
  • Varna
Хаки,
Голяма си майсторица, обаче хич не сЪ съмнявам аз в това...ама нека си те пУФаля Hug

МацОрани, ще ви кажа точно по часове и дни за моето пребиваване, едва когато мога да си букна билети за самолета до АнталЯ. Нещо системата не приемаше картата на Делтов днеска и заради това, ни за хотели в Истанбул и Анталя буквахме, ни за аероплани rotfImao Що стана така, нинам Rolling Eyes И ще чакаме пРонделника да букваме, чрез агенция.

Луизка, слънце такова,
Де ще ми сЪ мяткаш по влаците с бебенцето барабар бе, да те мисля и да се притеснявам, да не се спънеш някъде. Не ме карай да се чуствам виновна. Но ако ти се идва шЪ бЪда пре много щастлива. А за черква на Азиа сайд....абе ти не си ли спомняш, там дето седяхме тримката и зад нас имаше една Арменска черква?.

Лорче,
Дааа, морската звезда е много красива огърлица... Simple Smile

Момичета ще изпляскам две снимки на нашето място. Тя Копнежчето трябва да мЪ биЙ, щото са на моя тИлИфон, а аз се самозабравих и до сега не бях ги качила. Отивам сИга да катеря снимкИтИ. Само двечки са, няма да ви натоварвам. То две, щото ми сЪ видЕ, че роклАта бая ми е заголила бИдрото, ама и на втората колкото и да съм дърпала роклАта, май по- късУ станА ooooh!

Оф,Джорде,
щяФ да забраЯ,  нещо да искаш от баба си и аз да нося за към тУ вас?

# 324
А ха да не си мислите че съм ви забОравила Mr. Green Crazy.. нЕма такова нящу Naughty Whistling Laughing Wink Flutter Hug Hug . С две думи ПРИВЕТ МРИВЕТ Party Heart Eyes Mr. Green Simple Smile

Да пусна инфо за празника ... И Бог да прости и по време на задушница, и по арифе гюню Praynig.

Цитат на: bz
... YTpe е вторият голям (религиозен) празник тук - Kurban Bayram=Курбан Байрам (празника на жертвоприношението). Всички знаем историята за Авраам(Ибрахим) и неговиTe синoBe Исаак(Ишак - (B Старuя 3aBeT( B kнигитa Битие) 22:1-24) u Исмаил(Ишмаил - в Quran-a (2:127–129 u 37:100–107); тук има малко разминаване кой син аджеба Авраам е бил готов да принесе в жертвоприношение, ама то като в "изборЪТ на Софи" - к/о и да избереш все ти е дете, болка, мъка. Та DHeшнияT ден е денят преди празника - Arife günü=Арифе гюню - http://en.wikipedia.org/wiki/Day_of_Arafat (**който иска пости, но не е задължително както е по време на Рамазана ; всъщност пости се 10 дена преди Курбан Байрама).

На този ден се посещават и гробищата (като задушниците в БГ), правят се много молитви , чете се Quran. Сега е BpeMетo (от 7-13 ден на 12-uя иcлямския месец Ду ал-Хиджа), когато се прави и поклонението Хадж(Hajj). YTpe е Байрамът. PaHo cутринTa мъжете ходят на молитва(bayram namazı), след която се правят курбаните u гостуванията започват (и така до cpEda Mr. Green  - ядене, пиене, дечурлига, баклави, шекери, пари, целуване на ръце, мухаббет etc.).   :icon_biggrin:  "

" ...пожеланията ca същите като пожеланията за Рамазан байрама, но Рамазан се заменя с Курбан :

Iyi Bayramlar ! (ийи байрамлар) - Честитu/веселu празници !

(Kurban) Bayramınız Kutlu olsun ! (Kypбан Байрамънъз кутлу олсун) - Да е честит Kypбан Байрама!

(Kurban) Bayramınız Mübarek olsun! (Kypбан Байрамънъз мюбарек олсун) - Да е благословен Kypбан Байрама!

(Kurban) Bayramınız Nice ve Mutlu olsun! (Kypбан Байрамънъз  ниъдже Be мутлу олсун) - Да е радостен и щастлив Kypбан Байрама!

Hayırlı Bayramlar ! (Хайърлъ Байрамалар) - Благоденствени празници !

*** Bayram=байрам= празник (от религиозен, през лични празници/тържества/официални чествания)

След БайрамОт с.м за срещи горещи някъде на топло Wink ... İstinyе е винаги удобна дестинация  Thinking Whistling Crazy Mr. Green Wink...

Не знам дали ще мога да влеза утре преди да тръгнем към лятната къща да празнуваме, та да честитя отсега празника : целувам ръцете на по големите, дечурлигата щипвам по бузите или по крачетата, на всички прегръдки ! И дай Боже до скоро с някои от вас  Hug!

** http://ibnlive.in.com/photogallery/5154.html
http://www.hurriyetdailynews.com/n.php?n=celebrating-islams-grea … stival-2011-11-04

IYI BAYRAMLAR/ HAPPY Eid al-Adha/ 4ECTuT Курбан Байрам  Hug!

ps: За пътуване по време на бременност .. хм .. ко да кажа .. презокеански полет 9 седмици преди да родя Whistling Crazy Mr. Green ... но проблемо , слава Богу ... дори не загряха, че съм бременна  (**само един господин на последната контрола след като ме пусна да мина, се спусна к'мто мене и ме попита "хм....очакваме ли нещо Thinking Laughing" .. казах му че не знам дали той очаква, ама аз очаквам  Whistling hahaha Joy Mr. Green Laughing Wink). Тъй че споко, Луизи, и успех Hug Hug Praynig Heart Eyes ! Малко остана .. краят му се вижда ... Ууу обеби се темата, 41 кере Машаллах ... еваллах , ашколсун, аферин Hug Praynig Heart Eyes Simple Smile Grinning Laughing Wink Party  bouquet !!!

# 325
  • на морето
ДобрЮтро ,  скъпи дружки -веселушки !

На всички момичета ,които празнуват , както на семействата и близките им .... Здраве ,любов , разбирателство и  щастие !
Iyi Bayramlar !

МисХепи , бързо да оздравяваш ,миличка !  Ама и вие ли сте си взели котенце , че ще му харесваш име ? Ще ни го покажеш ли на фото ... Ей ,...да не ви заразих аз ,бе милички,  с котешкия вирус ?  Wink
Лорче - м-р Дарси ....мммм... прИкрасно ... Всъщност ,аз също ползвам основно варианта за чужбинските имена на животинките ....Имах преди мнооого време едно коте ,ама много любопитно беше , и я кръстихме Любка ...Та ,като вземах да я викам из махалата все имаш някоя персона от женски пол ,вървяща по улицата да се спре или обърне или поне да се огледа .. Същото нещо беше и с котарака Митьо .... Wink Wink Wink Wink  Сега и с Лора от време на време имаме такива съвпадения - в градинката до нас играе едно детенце с такова име ....  Котка Шани и аз съм имала , само ,че моето беше съкращение от немското Шнее =сняг .. Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green

БЗ- слънце за очите ми ,радост за сърцето ми .... Hug Hug Hug

Последна редакция: нд, 06 ное 2011, 08:43 от asha

# 326
  • Варна

Нека празниците ви са пълни с обич и топлина!
Дано здравето,любовта и разбирателството никога не напускат вашите домове!
  Hug

# 327
  • Истанбул
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!НЕКА  ЗДРАВЕТО  И БЛАГОДЕНСТВИЕТО НИКОГА НЕ ВИ НАПУСКАТ!

# 328
  • Varna

Iyi Bayramlar!!!

Мир и любов, здраве и топлина в семействата ви мили аркадашки Hug

# 329
Честит празник и от нашето семейство, за всички вас!

Общи условия

Активация на акаунт