TR TeMa 43 :)

• 47 125
  • 739
  •   1
Отговори
# 735
Май, се изгубихме в превода Joy hahaha поне аз Embarassed  Темата беше "Вярванията в Исляма"-това преведено от немски..... newsm78
Петте основи/стълба на вярата- превода при нас беше "Петте задължения на всеки мюсюлманин" беше дадена на друго дете../то си било набавило фес и показвало как се молят мюсюлманите Sick/, което за мен е меко казано неудачно....
Както и да е...разбрах това което исках  bouquet Hug

# 736
Оле, припомнихте ми, как преди х години в езиковата писах на немски реферат за будизма. Не искам да се сещам, но трябва да взема да го изровя от архивите за да видя, какви съм ги писала тогава.  hahaha hahaha hahaha

# 737

**И в никакв случай не е с пропевденически тон Simple Smile Mr. Green. За старите кучета ме знаят, но нoвите да не решат, че съм някоя фанатизирана баба hahaha

Тъй като се считам от новите в този форум, искам да кажа, че съм изключително благодарана за тези постове на BZ хнм., изобщо не ги считам за проповед, гълтам всяка новост с жажда, подтикват ме да търся допълнителна информация. Далеч не съм религиозно настроена, интересът ми е насочен към културните различия на нациите и всичко написано от Вас ми е много полезно, интересно и приятно да го науча. Благодаря!  bouquet

Тъй като днес съм на вълна Руми, ето едно инфо, което ми попадна / за мен поне е ново/
артистът, който играе във филма за него "Руми-танцът на любовта" - Синан Тузчу е негов потомък
Той е 24-то поколение внук на Руми.
http://www.slusham.com/img3/1009/sinan_tuzchu_3.jpg
За Синан това е ролята на живота и на мечтите му. В интервю за турските медии той казва, че много се е вълнувал. „Когато получих предложението, се уплаших. Знаех, че ще ме гледа цялото ми семейство и се тревожех да не направя нещо погрешно”, казва актьорът. „Голяма част от снимките бяха в първото медресе (религиозно училище), построено от Мимар Синан, и имах усещането, че съм се пренесъл в друг свят. Представете си как човек, който от години ходи с джинси, възприема света, облечен като дервиш ”, разказва Синан.

# 738
Пак с.м аз  Crazy ... аман бе , нали hahaha Joy Mr. Green Embarassed

Копнеж - извинявам се, ако с.м те объркала още повече Embarassed Crazy . Според мен преподавателят не е бил много наясно какво иска да пита Whistling Thinking Crazy .. щото така е объркал децата. Но пък от др страна така детенце е трябвало да чете повече и да научи интересно инфо Wink Peace. Та с две думи, всяко 'зло', за добро Mr. Green. За молитвата - ми то при нея със сигурност нЕма да има нужда от фес hahaha Joy, а по скоро от такиях(takiyah) или куфи(kufi) шапка  Mr. Green Laughing (http://www.google.com.tr/search?hl=tr&q=taqiyah&gs_sm=e& … pegAozssgbYo8DnCA ; http://www.simplyislam.com/images/products/50066.jpg).
(**Аз пък се радвам , когато, особено, деца имат желанието и любопиTcTвото да протегнат ръка и да се докоснат към нещо различни и непознато. Е вЕрно в БГ малко Бг чадо с фес и при  това коленичело в позиция сyджyд(prostration) със сигурноcт би предизвикало ей това Confused Rolling Eyes Shocked #Crazy newsm78 Crossing Arms ooooh! Thinking , поради историческа обремененост. Но пък аз и др път c.м споделяла как миналата година, и всяка година всъщност, по случай 23ти Април(нашето 1ви Юни) или на 29ти Октомври(нашето 3ти март), децата от школото на детето(над 40 националности) изuлзaт на сцената с пълни фолклорни костюми(фесове, забрадки, шамии, фераджета) и тропват поне 2-3 хорца, че и пеят на TR. Че е смешно и забавно да видиш къдраво русо холандче с фес на главата да тропва хорон, весело е - да, но че това го научава да зачита различния до себе си е по важното като че ли. Та се надявам и това дете с феса на главата да е постигнало същия ефект у съучениците си, а не като нещо непременно негативно. Wink Peace
)

О хhippie добре , че спомена Руми.. напълно изключих за тържествата. Миналата година едно моя приятелка беше и сподели, че е било страхотно. Аз като суфист човек по душа и сърце си умирам за Руми Mr. Green Laughing Wink Crazy. Ей тва е филмът (http://www.google.com.tr/search?hl=tr&q=sinan+tuzcu+rumi& … urRDpGssAb8gZWFCQ).. ша трЕбе са гледа .

Пускам новата тема.. готово ... едно .. две ... три . Mr. Green Laughing Wink Hug

# 739

Общи условия

Активация на акаунт