TR TeMa 43 :)

• 47 126
  • 739
  •   1
Отговори
# 720
  • до вятърните мелници
Делте, Аше гушкам ви много силно!
 Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug

# 721
  • Истанбул
Здравейте другари Hug

БЗ хвала на ръцете ти HugОПравна булка и майка си ти!Да ми оставиш ашуре=знаеш ,че не ям от всеки.

Делтичке, Praynigако Бог е решил така,то поне  ДА бъде без мъка и страдание,бъди силна ,с теб сме. Praynig Hug

Суха Мащерке гечмиш олсун HugАйде да не се повтарят такива зъбарски теглила.Мерси за снимките,Чудесни са.

Аше много неприятно, Cry

На всички именици =весел празник а на форумското общество много позитивна енергия.

# 722
Здравейте момичета  Hug Heart Eyes  bouquet

Честит НИКYЛДЕН на вси4кото празнуващи !!

Хаки - знаеш , за теб , винаги ... А и ще направя дай Боже още един път Thinking Mr. Green (** и миналата година така стана .. правих раздавах.. и после за Коледа наново ... хем ашуре, хем пшеница .. таз година може и зерде hahaha Mr. Green Laughing). Ще ти биде телефонирано Sunglasses Wink Party

Mile - уу каква си скрита лимонка поетеса Mr. Green ..WOW! .. ела и ти кака ... тук с.м .. ша та чакам на гарата по белил маратонки и скъсани jeans ...ооооо Laughing Wink Hug

Коpnezh - браво ! Машaллах направо .. евала ... прекрасно ашуре Hug Peace Grinning  chef. Да си го хапнете с кеф Party.

Аше - много кофти ... Бог да го прости  момчето и сили на семейството му Praynig Praynig .

Делте - с теб сме, мила !!! Praynig Hug

# 723
  • Казанлък of all places
Делте  Hug Hug Hug

Аше, мир на душата на момчето!  Hug

Сватя, така значи, а? На Хаки ще оставяш на мен -не! А аз за кого кътам сърмите с кисело зеле? Или ти викаш, аз само да се задам на границата, ти пак ще запретнеш престилката, а?

# 724
СвакЯ , виж ся .. ти само ела, за теб ша забъркам нова пшенuцa , ако трЕбе със 100 съставки hahaha Joy Whistling Thinking Mr. Green Crazy .. Ти само ми донеси зеуето (** не че няма ти се радваме задружно и групово и на теб, де Mr. Green .. ама да си кажа in advance)

Сладке - я кажи как са твоите моми и какви ги готвиш Коледо-Hовогодските дни  Mr. Green Laughing Wink

Ето и по едно кестанe за всеки за лека вечер  Hug Laughing

Hug Hug

# 725
Е, за кестените много ви завиждам... Все се каня да си купя и да се помъча да ги приготвя някак..

# 726
  • Варна
Дорде се добера до компа,празникът,току виж,свършил  Grinning
Да честитя и аз на всички плаващи,по морета,океани и язовири-да са живи и здрави и никога да не им липсва попътен вятър към щастието и успеха!
redemi,НАЗДРАВЕ за твоя скъп именник! Скоро да те зарадва с една добра,умна и хубава булка!

Копнежче,много гиздаво излязло на снимката и твоето ашуре!...Май си сложила и боб,и ориз...Споделяй,как биде прието от домашните критици? Grinning Аплаузи,или освирквания? Mr. Green

Джорди,ние в къщи,понеже не можахме да стигнем до консенсус,сега чакаме писан,сам да си избере име Joy Мъжът ми и синът ми му викат Аполо(както е по документи),а пък аз му викам Аш...След като опитах всички имена,които обсъдихме тук,плюс още няколко,се спрях на това(май Хакито го предложи),понеже някакси ми пасва на устата и понеже,с всеки изминал ден,кожухчето на котЮ,все повече напомня за пепел-косъмчетата на върха стават по-светли и това придава сребрист отблясък на козинката...Та така,чакаме да видим,на кое име по-напред,ще започне да се обръща хайванчИтУ Joy...Той,за сега,най-често се преструва,че не разбира,че се отнася за него-голям тарикат Mr. Green...Ама толкова е миличък и нежен,и кротичък!...По цял ден някой го мачка,а той,само от време на време,ще каже едно МЯУ и то,някакво такова едно,особено, тихо...Душичка пухеста!...Пу-пу-пу!...Да не чуе дяволът,че като го тресне хормонът,не сЪ знаЙ,как шЪ сЪ промени и на къде шЪ го избиЙ  Mr. Green

Делтичке, каквото и да кажа,мъката е голяма...Но това е животът-уви,часът на раздяла е неизбежен  Cry...Дай Боже,да не страда много,татко ти! Praynig

Последна редакция: вт, 06 дек 2011, 23:31 от Lora-Di

# 727
Добро утро бандата  Heart Eyes

Делте  Hug Hug Hug Hug Praynig Praynig Praynig

Останалата част от групата да се разпише  Heart Eyes Grinning Mr. Green Wink Crazy Hug

Лека и спорна сряда ... кой ша ходи на пазара (не не няма да съм аз hahaha Joy Mr. Green Laughing )

http://www.hurriyetdailynews.com/foreigners-see-istanbul-through … amp;NewsCatID=385

http://www.hurriyetdailynews.com/Default.aspx?PageID=238&NID … amp;NewsCatID=345

http://www.hurriyetdailynews.com/Default.aspx?PageID=447&GalleryID=120

ps: btw, новата тема е готова, стои и на топло, пийва си топъл чай и чака тази да бъде изписана и изпратена в дебрите на форумските архиви  Mr. Green Laughing Crazy

# 728
  • Казанлък of all places
Много ми хареса идеята за фотоконкурса през очите на чужденците. Хапке, де те, бре?

# 729
  • на морето
Мархаба , аркадашки !  Hug Hug Благодаря ви ,милички .. Heart Eyes Heart Eyes  bouquet Hug

Едно предиобедно кафенце , че за закуска вече си е късно ,...а пък за обяд  е рано ... Laughing Laughing Laughing

Лорче , с котЯтата е така , миличка ...докато се усетиш и ти е "влязло под кожата "сладурчето с мъркане и пухени лапички ... Аш.. newsm78 казваш , пепел -демек ...май ми напомня на мойта Аша ... Laughing  Е , айде на хайрлия да е , ще си имам адашче , пък стигна ли до Варна нявгаш , ще бъде уважено подобаващо муцунчето  Grinning Peace Hug
Колкото до "хормоните " рано е още да се замисляш .Вие като сте го взели имате ли клауза за задължително кастриране или е по ваше желание .Защото ,момчето ще се осефери като мъж някъде към 7-9 месеца, дори и към годинка може , при положение че няма "заплаха " за чужди набези в територията му .Въпросното " поставяне на визитки" , т.е. маркиране е много по -силно изразено и по -рано почващо , когато трябва да очертава и защитава "територията " си от други себеподобни . След като е сам , може и до година и половина да кара ранен пубертет  Mr. Green Mr. Green Mr. Green  След това ще решите какво да правите , но ако ще го кастрирате е добре още докато не се е " осеферил" да то "тунинговате " .Ти ,всъщност четеш в котешката тема , няма да повтарям тук предимствата . Нагушкай го от мене . Hug

# 730
Добро утро, днес поразгледах новините.

Днес в гр.Коня започва честването на годишнината от смъртта на Руми 7-17.12.2011
"Пътят на любовта и добрите нрави"
http://www.konyakultur.gov.tr/001.jpg
сега разбрах, че можеш да си купиш и по интернет билети за някои от проявите,
изложби, фотоконкурси и др.
http://www.haberkonya.com/haber/29851/Seb-i_Arus_Etkinlikleri_bugun_basliyor.html

"Умът е неспособен да изрази Любовта.
Само самата Любов може да разкрие истината на Любовта
и какво означава да бъдеш любещ.

Пътят на нашите пророци е пътят на Истината.
Ако искаш да живееш, тогава умри в Любов;
умри в Любов, ако искаш да останеш жив. "

и една неприятна новина, надявам се без пострадали
доколкото разбрах пожар на няколко кафенета в Бейолу
http://www.haberturk.com/yasam/haber/694746-tophane-alev-alev-video-galeri

Желая ви приятен ден, въпреки всичко!   bouquet

Последна редакция: ср, 07 дек 2011, 11:01 от xhippie

# 731

Лека и спорна сряда ... кой ша ходи на пазара (не не няма да съм аз hahaha Joy Mr. Green Laughing )

ми като не даваш нишан ей го вчера пак ти изневерих с 4 Левент Twisted Evil  Mr. Green  Twisted Evil

на всички много гуш..днес сме на тема ябълков пай с мноооого канела  Crazy

# 732
Чакайте да ви похваля сладоледа с нар на Суха Мащерка  Grinning Много лек, свеж и лесен за приготвяне! Аз съм изключително впечатлена. Рецептата я има в блога ѝ.
На останалите в къщи не им хареса, но те обичат по-друг тип сладки неща, но за мен е много добро нещо. 
И на Ашето лесният тутманик с ким, също е много добро попадение за мен.
Понеже не съм много ентусиазирана в кухнята hahaha, такива лесни, бързи и вкусни неща ме впечатляват и вдъхновяват Mr. Green

# 733
Здравейте, другарки!
Лори, да тази година го направих по турската рецепта /но по гъсто/ с боб, ориз,  нахут, жито,бели и черни стафиди,фурми, с.кайсии, с.смокини, орехи, лешници, бадеми, канела, захар, есенция ром и нар.  chef Вечерта бяхме на гости и го занесох там /в една голяма купа/.Беше ми интересна реакцията, защото аз от години на тази сбирка нося арменско ашуре и те хората си го чакат. Най-често задавания въпрос беше "това боб ли е?" Crazy Но се прие добре. Използвах възможността да разкажа за Ашуре гюню и от къде идва традицията/и с половин уста откъде го знам Hug  bouquet/Аз не умея да пиша увлекателно, но разказите ми се слушат с интерес Embarassed.
Анджето и Хапкова да се стягат за фотоконкурса Hug
Аше, това "тунинговане" ме разсмя. Прощавай за невежеството, но в какво се изразява newsm78
Хипи, това за Любовта го знае сърцето ми Rolling Eyes
Рош, отивам да го търся този сладолед. И аз редовно използвам рецепти на Суха Мащерка  chef  bouquet Hug
Мирамила, Hug
Бз, теб те оставих накрая... проекта ни за Исляма беше оценен за петица. Всъщност оценката не е лоша и лесно може да се поправи.. Основната забележка  е , че в центъра на проекта във вид на таблица бяха поставени "Петте основи на вярата"
Вяра в Аллах
Вяра в Ангелите
Вяра в Св.Книги (Писанията).
Вяра в Св. Пророци.
Вяра в Сетния (Съдния) ден
Вяра в Съдбата

Като всяка  една от основите бе обяснена съвсем накратко, като ползвахме това:http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%98%D1%81%D0%BB%D1%8F%D0%BC
Останалото бяха интересни факти- за привличане на вниманието и да се запомни нещо..
Възможно е и аз да не съм разбрала, но това не е ли основата  на вероучението в Исляма? /която отговаря на "Символ на Вярата"http://www.pravoslavieto.com/molitvoslov/molitvi/symvol_veruju.htm  в Православието.
Темата ни беше за вярванията в Исляма /не задълженията, не празниците, не за Мохамед, не за фракциите в Исляма и пр./ Правилно ли съм разбрала?

Последна редакция: ср, 07 дек 2011, 14:20 от kopnezh

# 734
Привет мривет

Пак с.м аз вашата стринка лела члинка учинайка и просто кака БЗ абла ... hahaha Joy Whistling Crazy Flutter Mr. Green Heart Eyes Hug

Така по ред на номерата Mr. Green

Mileeeee бе джанъм беним как не те е срам Crossing Arms Crazy ... изневеряваш ми ,,, еъъй едно нещо да не ти каже човек ... ЕЕ как беше .. не е като да си с мен ама нали Mr. Green Flutter .. Дай снимки на тикви кексове и сие да се заблъжим и ние .. Скръндза Laughing Wink

Копнеж - значи то не че аз съм експерт по която и да е религия, ама да си кажа като някоя Мара подробната hahaha Joy. Значи на английски е много ясно разделението на двата термина, коuто вие малко сте объркали: има 6 Articles of faith u 5 Pillars of Islam. Но на БГ става 6 Вярвания и 5 Стълба на вярата и разликата малко се промива. Това, което вие сте об9снили с детенце са 6 Вярвания на Islam-а. А учителката е търсела 5 Основи/Стълба на вярата, които са :

1. шахадата(символ на вярата), която се състои в засвидетелстването на това, че няма друг Бог освен Бог(Аллах е арабската дума за Господ/Бог) и че Мухамед е негов пророк. Тя може да се каже пред свидететли обикновено 2ма мъже, може да стане в джамия, на улицата, вкъщи, по интерента etc.

2. Салят(namaz=намаз е tr дума, демек молитва) - 5те дневни молитви: преди изгрев слънце, по обяд, след обяд, вечер веднага след залез слънце и преди лягане(това най просто обяснено .. ); часовете на тези молитви се сменят според сезоните и големината на деня ...т.е. ако сега молитвата преди изгрев е в 6 , то през лятото е в 4:30 сутринта etc. .

3. Хадж (поклонение), което се изисkва от всеки мюсюлманин, който е в добро здраве и има финансова възможност да изпълни това задължение. Хадж.т се провежда винаги дни преди Курбан Bayram-a и зав.рshва с Курбан Bayram-а. Има и малък ХАдж(Umrah=Умра), който може да се изп.лни, когато човек поиска и колкото п.ти поиска през живота си - няма ограничение.

4. Саум(oruc=оруч е на TR, т.е. пости/постене) - по време на месеца Рамадан (от малко преди изгрев до залез слънце) без никаква храна, вода, лекарства, дъвки, цигари .. въобще нищо не трябва да излиза и влиза в устата. Това е физическта страна на поста; духoвната/емоционална/душевна - е че това е вътрешна борба целта, на която е да извиси човека и да го направи по добър.

5. Зекят(милостив данък)- т.е. дават се пари на бедните/джамията/сираци/нуждаещи се. Той е в размер 1/40 до 1/10 от дохода.

Та това най накратко. Дано не звучи много объркано Embarassed Rolling Eyes.
**И в никакв случай не е с пропoвeднически тон Simple Smile Mr. Green. За старите кучета ме знаят, но нoвите да не решат, че съм някоя фанатизирана баба hahaha Joy Mr. Green Thinking Whistling Crazy. Който ме знае и познава, знае, че аз съм послеDнияT човек да влизам в такава роля. Казах си каквото имах да кажа Laughing bowuu Wink Peace.

Та така ... сега ви оставям за малко .. ще пусна новата тема по късно ... Hug Hug

Последна редакция: ср, 07 дек 2011, 19:15 от bz

Общи условия

Активация на акаунт