Брекети- колко ви излязоха и къде ги поставяхте- част 2

• 193 976
  • 774
  •   1
Отговори
# 165
  • София
desideskata, изнервя ме това, че един вид не гледа на сериозно на нещата. Ок, разбирам, че има проблеми, но поне да каже, че няма да стане следващия месец примерно, а не всяка седмица да ми отлага. До сега 2 пъти сменят часа....

Точно за това говоря! Аз не бих отишла там на преглед!
Не познавам ОД-ката и практиката й, но това несериозно поведение не ми прави добро впечатление Simple Smile

# 166
  • София
Някой да каже мнението за Камен Цветанов? И цени...

# 167
Днес бях на преглед при д-р Алагьозова. Лечението ще е година и половина с изваждане на двата горни 4-ти зъба, което не очаквах и много се изненадах  Shocked. Не знам какво да правя, защото мисля, че има достатъчно място...  Tired

# 168
  • София
Отиди на преглед и при други ОД-та...всеки има собствен стил на лечение и мнение...
За дължината на носенето, лично аз ти препоръчвам да не се самонавиваш на фиксиран срок...и при мен беше от 1 до 1г и половина (по-бързо заради операцията), но се оказа, че има повече проблеми, отколкото се виждаха на пръв поглед...
Виж при Suzza, пък се е наложило още един вид брекети...
Просто по-лесно ще преживееш евентуално забавяне, ако предварително не се замонавиваш, че ще си готова за следащото лято , например  Hug

# 169
Много се замислих... Може и да няма място, защото преди носех шини, имаше струпване на зъбите, но не ми вадиха  Thinking. Те се подредиха, но не съм носила задържащи устройства и първите 4 отгоре започнаха да избягват хоризонтално напред, а не запазиха вертикалната си позиция като на нормалните зъби. Между тях си има по 2мм разстояние и да, може да няма достатъчно място и ако извади 1 зъб ще се наместят, но не може да махне само 1, защото трябва да има симетрия. Какво аджеба ще прави мястото от 2-рия изваден зъб не мога да си обясня  Naughty. По моя преценка или ще остане разстояние между 4-те предни горни зъба или по някакъв начин трябва да дръпне задните на негово място Tired. Ако обаче направи това те ще се разминат с долните зъби и ще ми каже "ами трябва да извадим и долу два"......  Crossing Arms

# 170
Ivanina това е неприятно с отлагането на часовете, но според мен поискай още едно мнение...нейното например! После си прецени какво ще правиш. На нас отсега са ни казали че 4 ще се вадят...постоянни, когато израснат! Хванали сме се на хорото и ще го играем...живот и здраве сряда ще имаме шини... Hug
А казаха ли ти цена за Брекети където си ходила? Каза ли ти да си направиш снимки и тези всички подробности?

# 171
Да, докторката има кабинет и в София и в друг град, в който цените са двойно по - ниски (не знам в София при нея как са, но в сравнение с д-р Пейчева). Обясни ми много любезно каква ще е процедурата. Не ми даде час за преглед следващия път, а каза да си помисля дали искам и да се обадя да запазя час като си направя и снимка, но не помня как се казваше и да отида заедно с нея.

# 172
Бори се до последно за твоите зъби и не давай да ти се вадят ей така!!!
За обувки човек обикаля 4 магазина, докато си хареса нещо по вкуса, а като опре работата до здравни грижи, се мята на първото- искай още мнения, интересувай се!
Има форуми за брекети- поразрови се там и виж кой е най-препоръчваният ортодонт за твоя град
Например тук-
http://breketinfo.com/
Освен това, като избираш лечение, мисли и за последствията.
Като ти извадят зъби какво ще стане с профила ти? Ще се вдлъбне и ще заприличаш на пиле...
Има системи брекети, с които не е нужно да се вадят зъби и липсата на място не е проблем- разтърси се в гугъл, ще научиш много =)

# 173
Благодаря.
Другите ОД по София са ми доста неудобни, а д-р Алагьозова я има в списъците с похвалените. Опасявам се, че може и да е права, защото действително съм с големи зъби.

# 174
Какво значи неудобни- ти ги посещаваш веднъж в месеца... =)

# 175
И аз съм на мнение да не бързаш, и при нас 3 искаха да вадим, е не избрахме тях, оказа се, че място има. Консултирай се с още някой  Peace

# 176
Здравейте на всички във форума, не знам дали е подходящо мястото тук във форума, но тъй като видях че темата все пак е за брекети, бих искала да помоля ако случайно някой види съобщението и е бил пациент или е настоящ такъв на Д-р Георги Стоилов от Пловдив, моля ако не го затруднява да сподели впечатления от лечението на страницата му в facebook.  ще я приложа за всеки случай. Благодаря предварително!
http://www.facebook.com/pages/%D0%A1%D0%BF%D0%B5%D1%86%D0%B8%D0% … 2/188341944605351

# 177
Да ви споделя развитието на историята ми Simple Smile
Консултирах се с моята зъболекарка като й показах панорамната снимка и тя потвърди, че резците са заели доста голямо пространство или нещо подобно.. и трябвало да се извадят.

Записах си час в петък за единия зъб и ще се разделяме, а другия до 6-ти март трябва да съм го извадила. Живот и здраве на 9-ти март имам час да слагаме брекетите Simple Smile

Последна редакция: пн, 20 фев 2012, 22:42 от Ivanina_

# 178
  • Down Under
Да се включа и аз в темата.Имам обикновени метални брекети само на горната челюст,за моя радост ще ги носля само 7-9 месеца.Цената,която платих е 1000лв.Имам приятелка,която си сложи брекети от вътрешната страна на зъбите.Тя е от Варна,но си ги постави в Шумен.Там цената е 2000лв.,а във Варна й искаха 5000лв.Друга приятелка също посещава въпросният ортодонт и плати 1500лв. за обикновени метални.Разликите са огромни Peace

# 179
  • София
Ivanina, потърси и трето мнение...много бързо се отказа от здрави зъби!

Аз два мъртви отказах да ми извадят.....и ги кътам и пазя от към натоварване сега като са с брекети...и пак не ги давам!

По търси и трето мнение...или попитай със стрипинг не може ли да се докара работата! За мен лично той е по-малкото зло от ваденето на здрави зъби!

И при мен уж нямаше място, та по-добре било незнам си какво..а сега се оказа, че даже 2мм се чудим как да затваряме! Нареждат се нещата с времето...

Извинявам се ако звуча приповдигнато, но аз лично не ме бих могла да прежаля два зъба!
Успех!

Общи условия

Активация на акаунт