Брекети- колко ви излязоха и къде ги поставяхте- част 2

• 196 540
  • 774
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Ех, нося се да ви споделя, че за мен нещата вървят към финал Simple Smile макар, че има доста време още де Simple Smile

Днешните отпечатъци бяха тези, които чакам вече половин година! Готова съм да ходя към ВМА и отделението по ЛЧХ Joy

Иначе се отървах от транс... незнам си коя дъга - тази от 6 до 6 горе и минаваща по небцето..и най-вече ми е гот, че небцето ми е свободно и няма какво да ми пречи на езика и зелената салата   Mr. Green
- махнахме повдигането от 6ти горни и сложихме на 7ми
- ще слагат ластици на квадрат -5-6 горни и 5-6 долни -> малко ми е трудно да си отворя устата, но вече успях да хапна..значи няма да имам драма  cheers идеята им е да се нагласят горните и долните едни към други по височина...

След 10 дни пак на отпечатъци и ми ги събират в чантичката и при хирурга  Mr. Green

raja_nikol, вие започнахте ли с ластиците? Иначе ще споделя как ми се отразява връзването след няколко дни...не ми се струват толкова страшни...

# 241
desideskata, браво на теб!  Hug

Аз от вчера съм с долни брекети и един пръстен долу в ляво Simple Smile. За две седмици има дори малка промяна на горните, дъгата е станала дълга Simple Smile

# 242
Ох, и аз съм за брекети, и все отлагам.. дотолкова ми се е изкривила захапката, че като си издам напред долната челюст и правя чекмедже  Laughing и непрекъснато си хапя бузите или устните, ужасно е! харесала съм да си сложа брекетите „STB“, защото се слагат от вътрешната страна на зъбите. Знаете ли къде в София работят с тях? самите брекети видях, че не са толкова скъпи.. ама не знам колко стават с труда на ортодонта.. моля да ме насочите. Мерси много   bouquet

# 243
  • София
candy, ако имаш проблем със захапката няма да стане с вътрешните брекети..
Те имат и други големи недостатъци:
- много ще ти пречат на езика. Винаги ще ти е в рани и това мноооого ще ти пречи на храненето.. Може да ти се струва не толкова важно, но комбинацията от болки в зъбите (от местенето) и наранен език е ужасна...ако не можеш да дъвчеш от болките/дискомфорта, единствения ти начин е да се храниш на небце с език Wink но ако той е в рани -> трудна работа....

- невъзможни за почистване...нямаш видимост къде какво чистиш..даже и всеки месец да ходиш на професионално почистване от стоматолог..пак няма да му е леко на човека да чисти и няма да е добре почистено...това води до ужасния зъбен камък, повишен риск от кариеси и възпаление на венците....

- дори да пренебрегнеш предните две и да си кажеш...ооо на инат и упоритост ще ги четкам и по два пъти на ден..ще се храня с меки храни.....това няма да работи повече от 2-3-5-7 месеца....леченията с брекети траят по година, две...100% ще ти омръзне...казвам ти го от опит, макар че мойте са отпред и всичко виждам  Whistling

- от всичко, което съм изчела...останах с убеждението, че са за сравнително леки случай, с козметични корекции...Понеже казваш, че си хапеш устните...т.е си с проблемна захапка...познато чувство...замисли се, че ако си с дълбока - долните зъби ще се бият в горните брекети и обратно...и сигурно ще си с доста голямо повдигане, за да се избегне удрането на зъби в брекети...то пак ще ти пречи да се храниш....

Нооо, аз съм предубедена към тях, предимно заради горните неща....моя ОД каза веднъж....Не гледайте, че **** е с такива брекети, тя работи за мен и всеки ден мога да я наблюдавам...това е бонус, който не е възможен за всеки клиент....

Иванина, мерсаж много!

Последна редакция: нд, 25 мар 2012, 19:02 от desideskata

# 244
candy.princess, както и Деси каза ще ти е неудобно с тях. С обикновените брекети ще видиш колко бързо ще свикнеш. Даже сега са модерни  Laughing.
Няма от какво да се притесняваш дори и да се виждат, това показва, че полагаш усилия да подобриш визията си. Не е ли по - добре човек с брекети, отколкото с грозни и криви зъби? Знаеш все пак, че първия споменат след година-2 ще има прекрасни зъби, а човека с кривите - ще остане с такива.
При мен още първата седмица си пролича макар и минимална разлика - имах леко разстояние между предните два зъба (от близо като се гледам го виждам иначе не), което за 4-5 дена изчезна почти на 100% и чувството, че се подобряваш е много хубаво! Simple Smile Нямам търпение да видя след месец - два хубави зъби Simple Smile
Не отлагай повече, дето се вика никой няма да те замести, теб чака Simple Smile

# 245
Деси, нямах никаква представа че става така, макар че е повече от логично, че ще разраняват езика, ма кой да се сети за това  Laughing разубеди ме на секундата!

Иванина, извинявай ако си написала вече, ама ти тогава с какви брекети си? Искам да мина възможно най-поносимо и безболезнено, макар че усещам, че няма да е така.. от 14 годишна почнаха да ми растат мъдреците и сбутаха всички останали зъби отпред, защото нямаха място да растат. Не ми правиха проблем в началото, ама те не спряха да растат.. започнах да си хапя бузите отвътре, сега вече са и устните и не се търпи.. прибера ли се в БГ юни тичам веднага.. затова сега събирам мнения, за да се подготвя за сумата, която ме очаква  Laughing

Мерси за отговорите, определено ми отворихте очите!  smile3501

# 246
  • София
Ако си доста време в чужбина и ще се лекуваш в БГ... определено е по-добре да съм те разубедила  Hug просто ще са повече ядовете ти Simple Smile Помисли за вариант, който да търпи по-редки посещения при ОД...и времето за лечение може да ти се увеличи, ако си идваш рядко е БГ...само предполагам, незнам какъв точно ти е случая  Hug но определено ще се радваме да си имаме ново попълнение...

Аз не вярвах, че езика ще ми играе толкова важна роля...разбрах го като ми сложиха дъгата на небцето...постоянно ми дереше езика, не можех да се храня и оцених нещо, за което колегите ми се смееха...а именно как се ядат пържоли с език и небце..без зъби  Joy
Втори ден съм без пречки за езика и въпреки ластиците и изттръпването...съм като нова Naughty

Всички мъки са поносими и ще ги забравиш след време...все пак трябва да помислиш от здравна гледна точка, не толкова заради суетата човешка... Simple Smile очевидно си живяла и до сега с криви зъбки, така че подредените ще са смао бонус към по-доброто ти здраве!

# 247
Ако си доста време в чужбина и ще се лекуваш в БГ... определено е по-добре да съм те разубедила  Hug просто ще са повече ядовете ти Simple Smile Помисли за вариант, който да търпи по-редки посещения при ОД...и времето за лечение може да ти се увеличи, ако си идваш рядко е БГ...само предполагам, незнам какъв точно ти е случая  Hug но определено ще се радваме да си имаме ново попълнение...

Аз не вярвах, че езика ще ми играе толкова важна роля...разбрах го като ми сложиха дъгата на небцето...постоянно ми дереше езика, не можех да се храня и оцених нещо, за което колегите ми се смееха...а именно как се ядат пържоли с език и небце..без зъби  Joy
Втори ден съм без пречки за езика и въпреки ластиците и изттръпването...съм като нова Naughty

Всички мъки са поносими и ще ги забравиш след време...все пак трябва да помислиш от здравна гледна точка, не толкова заради суетата човешка... Simple Smile очевидно си живяла и до сега с криви зъбки, така че подредените ще са смао бонус към по-доброто ти здраве!

ами аз си се прибирам в БГ, стига учене навън, много умна ще взема да стана  Laughing така че ще мога да ходя при ОД толкова често, колкото се налага..

за зъбите, много сладурски са криви (само долните, не знам защо само те), и май, май това ми е чаровното на усмивката.. ако не ми създаваха проблеми, изобщо нямаше и да се занимавам. много си я харесвам усмивката, не искам да я променям, ама няма как...

останалата част от поста ти ми е все едно на китайски.. явно трябва да седна и да поразровя за какво говориш, защото представа си нямам за какви ластици, дъги, небца и прочее говориш. съвсем нова съм в таз сфера

# 248
candy.princess, както и Деси каза ще ти е неудобно с тях. С обикновените брекети ще видиш колко бързо ще свикнеш. Даже сега са модерни  Laughing.
Няма от какво да се притесняваш дори и да се виждат, това показва, че полагаш усилия да подобриш визията си. Не е ли по - добре човек с брекети, отколкото с грозни и криви зъби? Знаеш все пак, че първия споменат след година-2 ще има прекрасни зъби, а човека с кривите - ще остане с такива.
При мен още първата седмица си пролича макар и минимална разлика - имах леко разстояние между предните два зъба (от близо като се гледам го виждам иначе не), което за 4-5 дена изчезна почти на 100% и чувството, че се подобряваш е много хубаво! Simple Smile Нямам търпение да видя след месец - два хубави зъби Simple Smile
Не отлагай повече, дето се вика никой няма да те замести, теб чака Simple Smile

Подкрепям напълно  Peace

# 249
Иванина, извинявай ако си написала вече, ама ти тогава с какви брекети си? Искам да мина възможно най-поносимо и безболезнено, макар че усещам, че няма да е така.. от 14 годишна почнаха да ми растат мъдреците и сбутаха всички останали зъби отпред, защото нямаха място да растат. Не ми правиха проблем в началото, ама те не спряха да растат.. започнах да си хапя бузите отвътре, сега вече са и устните и не се търпи.. прибера ли се в БГ юни тичам веднага.. затова сега събирам мнения, за да се подготвя за сумата, която ме очаква  Laughing

Аз съм с обикновени метални брекети. Първите няколко дни ме боляха зъбите (особено 1-вия бяха зверски болки), но се търпи Simple Smile. Да чукна на дърво до момента от горните брекети нямам нито една раничка в устната кухина (нито по лигавицата, нито по езика). Долните ми създават малко повече проблеми, защото все още нямат дъга (не знам защо ОД не сложи, но до колкото разбрах до 2-3 месеца трябва да има), т.е. в момента имам само основата, която се лепи, както и нямам лигатури. Това оставя празно място (мястото за лигатурите) в самата звездичка, което малко ме драска, но не е такъв проблем.
Сега се сетих на 3-тия ден дъгата (металната тел, която минава през всяка една звездичка и се закача в края, за да дърпа зъбите) започна да ме драска от лявата страна, което ми създаваше дискомфорт, но онзи ден на прегледа ОД ми обясни, че зъбите са започнали да се местят и тя е станала дълга. Когато зъбите ти започнат да се наместват дъгата започва да става дълга за челюстта ти и се реже или направо се сменя Simple Smile.
Изобщо не се чуди повече, а започвай Simple Smile. На мен ми извадиха и 2 постоянни ЗДРАВИ зъба. Когато ОД ми съобщи, че ще трябва да се извадят се бях отказала, но тогава доста хора ме подкрепиха и го  направих. Радвам се, че не се отказах тогава, а си сложих брекетите. Давай смело, няма да съжаляваш Simple Smile. Добре е да проучиш и да избереш ОД, който се е утвърдил, за да не останеш разочарована и без ефект накрая. С моя първи опит преди 10-ина години и носене на шини така се получи, но нищо Simple Smile.
Преди да си ги сложа четох доста по темата. Нормално е да не знаеш какво е дъга, ластици и т.н., но ще се научиш Simple Smile, всички сме били така в началото. В интернет има доста информация, пък и да похваля хората тук - каквото съм попитала винаги са ми обяснили Simple Smile.
Спирам да пиша вече, защото постът стана доста дълъг.  Mr. Green

# 250

Аз съм с обикновени метални брекети. Първите няколко дни ме боляха зъбите (особено 1-вия бяха зверски болки), но се търпи Simple Smile. Да чукна на дърво до момента от горните брекети нямам нито една раничка в устната кухина (нито по лигавицата, нито по езика). Долните ми създават малко повече проблеми, защото все още нямат дъга (не знам защо ОД не сложи, но до колкото разбрах до 2-3 месеца трябва да има), т.е. в момента имам само основата, която се лепи, както и нямам лигатури. Това оставя празно място (мястото за лигатурите) в самата звездичка, което малко ме драска, но не е такъв проблем.
Сега се сетих на 3-тия ден дъгата (металната тел, която минава през всяка една звездичка и се закача в края, за да дърпа зъбите) започна да ме драска от лявата страна, което ми създаваше дискомфорт, но онзи ден на прегледа ОД ми обясни, че зъбите са започнали да се местят и тя е станала дълга. Когато зъбите ти започнат да се наместват дъгата започва да става дълга за челюстта ти и се реже или направо се сменя Simple Smile.
Изобщо не се чуди повече, а започвай Simple Smile. На мен ми извадиха и 2 постоянни ЗДРАВИ зъба. Когато ОД ми съобщи, че ще трябва да се извадят се бях отказала, но тогава доста хора ме подкрепиха и го  направих. Радвам се, че не се отказах тогава, а си сложих брекетите. Давай смело, няма да съжаляваш Simple Smile. Добре е да проучиш и да избереш ОД, който се е утвърдил, за да не останеш разочарована и без ефект накрая. С моя първи опит преди 10-ина години и носене на шини така се получи, но нищо Simple Smile.
Преди да си ги сложа четох доста по темата. Нормално е да не знаеш какво е дъга, ластици и т.н., но ще се научиш Simple Smile, всички сме били така в началото. В интернет има доста информация, пък и да похваля хората тук - каквото съм попитала винаги са ми обяснили Simple Smile.
Спирам да пиша вече, защото постът стана доста дълъг.  Mr. Green

мерси! аз съм се решила вече, т.е. зъбите ми го решиха вместо мен  Laughing като се прибера и започна да разучавам на място, ще пиша тук да си кажете мнението за ОД-тата, които съм намерила.. някой да препоръчате в София? дето да търпи лигли и бъзливки, защото аз определено съм от тях  Embarassed

# 251
candy.princess, препоръчвам ти моята ОД д-р Палмира Алагьозова. Няма от какво да те е страх. Аз бях доста страхлива преди, но тя 1-2 пъти ми отправи интересни реплики относно страха и вече влизам при нея усмихната и изобщо не се притеснявам Simple Smile. Много е внимателна, обяснява всичко,  какво и с каква цел прави. Говори тихо и спокойно Simple Smile

# 252
Деска, нямаме още ластици.
Другата седмица се надявам вече да ни сложат брекети и на новопоникналите кучешки, за които уж нямаше място, другите ортодонти искаха да вадят...оказа се, че има  Peace Сега трябва да смъкнем тях в редицата, където им е мястото. Ластиците били финалния етап, от който мен много ме е страх, но докторката ме уверява, че това е бял кахър. Дано  Praynig

# 253
Ходих при известна пловдивска ортодонтка, направи ми много добро впечатление и ми предложи да ми сложи напълно естетични Damon, били най-новите, каза, че е работила с тях и били към момента едни от най-добрите на пазара. Лично аз досега не бях чувала, че има напълно естетични / прозрачни и горе и долу на всичките зъби/ Деймън  newsm78
може би са тези
http://www.konsident.com/2010/10/26/%D0%B1%D1%80%D0%B5%D0%BA%D0% … 0%B8-damon-clear/
или
http://dsdent.wordpress.com/2010/11/13/%D0%BD%D0%B5%D0%B2%D0%B8% … lear/#comment-108

Последна редакция: пн, 26 мар 2012, 20:38 от maria_2103

# 254
  • София
Деска, нямаме още ластици.
Другата седмица се надявам вече да ни сложат брекети и на новопоникналите кучешки, за които уж нямаше място, другите ортодонти искаха да вадят...оказа се, че има  Peace Сега трябва да смъкнем тях в редицата, където им е мястото. Ластиците били финалния етап, от който мен много ме е страх, но докторката ме уверява, че това е бял кахър. Дано  Praynig

Мда, наистина са за накрая...но аз нали съм обратно на всички логики  Joy имам и сега, за после незнам,...сигурно пак Simple Smile
Но днес като втори ден, изобщо не ми правят впечатление...даже изтръпването от тях не е по-лошо от смяната на дъгата или лепенето на пръстен...Храня се с тях, говоря си...в сегашната формация не се виждат..освен ако не се ухиля да ми се покажат всичките зъбоци Simple Smile

Специално описвам всичко заради теб, че да не се притесняваш толкова.... е малко се мъча докато ги сложа, нооо ОД ми даде кукичка да си помагам и е лесно вече Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт