Брекети- колко ви излязоха и къде ги поставяхте- част 2

• 196 542
  • 774
  •   1
Отговори
# 255
Има ли някой поставял брекети в Перник?
При кого, приблизителни цени?

Ако имам София на 1 крачка разстояние, не бих  си търсила ортодонт в Перник  Peace

Разбирам. Тогава въпросът ми е за София.

Някой поставял в София и на добра цена?
Под добра цена да се разбира, че е бил доволен и от резултата!    bouquet 
   здравей,аз нося брекети от скоро.За момента сам доволна,ходя в София в клиника Медстом при д-р Канупакис

# 256
Привет и от мен като бъдещ брекетоносител  55
Тези дни разбрах, че ми предстои "дългото пътуване"(не беше голяма изненада за мен) и изчетох доста неща. Благодаря на всички за информацията   bouquet
Днес записах първи преглед за консултация при д-р Теодора Йорданова. Не знам какви са цените при нея, но се надявам да не са като при д-р Димова(която явно е много добра, но са ми непосилни тези суми). Praynig
Тая в себе си надежда за чудо - добър ортодонт и брекети за под 3500лв.(но не метални) Embarassed

# 257
Здравейте. Аз съм на 13 години, в началото на април прaвя 14. Имам крив, горен, втори зъб (отдясно). Заради него носих шина.От нея ми се оправиха двата зъба,но другия остана крив.  челюста ми е малка и това е главната причина. Преди месец ми правиха ренгенова снимка. Двата ми горни кучешки са млечни,а постоянните растад перпендикулярно да горните. Натискат нервите и могат да им навиреният сериозно. Стоматолог ми каза да ми се извадят зъбите с упойка и след два месеца, да види дали са тръгнали на правилното си място.Ако не, ще ме оперират със сечение ( нещо такова , не съм убедена).Ако тръгнат правилно- брикети.
1. Въпросът ми е такъв -  Много ме е стаях за ваденето на двата зъба, дори и с упойка. Вадиха ми зъб с 2 упойки и боля УЖАСНО много, просто невероятна болка. Сега зъбите са 2, а и няма да изглеждам добре. Чух ,че слагали брикети и в дупката,за да дърпат зъбите. На мен не ми е възможно да ходя без зъби, а и ме е страх от болката при вадене ! И веднага след изваждането, могат ли да се олят брикетите и колко време трябва да се седи с тях ?
Може ли да ми препоръчате стоматолог и информация за брикетите и слагането ? Благодаря предварително  Могат ли веднага след ваденето да се сложат Брикетите и колко време трябва да стоя с тях ?
P.S - !!! Съжелявам за Правописните грешки !

# 258
xXxMiraclePawsxXx, какви са тези брикети  hahaha, наричат се брекети.
Направи си преглед при ортодонт, той може да отговори на всичките ти въпроси, а ако искаш да ти препоръчаме пиши за кой град става въпрос. 

# 259
xXxMiraclePawsxXx, какви са тези брикети  hahaha, наричат се брекети.
Направи си преглед при ортодонт, той може да отговори на всичките ти въпроси, а ако искаш да ти препоръчаме пиши за кой град става въпрос.  
Може ли някой да сподели след махането на брекетите какво следва..

# 260
  • София
След махането следват:
- цялостно почистване на зъбите, ако се налага и малко избелване..лекуване на венци или други неща, които не са били възможни по време на лечението...това разбира се няма общо много с махането, а повече съз здравето Wink

- носене на ритейнъри - постоянни, временни... в началото се носят мисля почти цял ден, след това само нощем, след това през ден, два, седмица , две, докато се махнат напълно

- пак ходене при ОД , но на 2-3-4 месеца за известно време

# 261
След махането следват:
- цялостно почистване на зъбите, ако се налага и малко избелване..лекуване на венци или други неща, които не са били възможни по време на лечението...това разбира се няма общо много с махането, а повече съз здравето Wink

- носене на ритейнъри - постоянни, временни... в началото се носят мисля почти цял ден, след това само нощем, след това през ден, два, седмица , две, докато се махнат напълно

Благодаря за бързият отговор! И пак въпросче относно тези ритейнъри-те постоянно ли остават и намя ли да се разместят зъбите след време пак,понеже става въпрос за мен а не за дете?

# 262
  • София
Има различни типове ритейнъри - постоянни (залепват се отзад на зъбите и си седят така, образно казано) и преместваеми (като шини и се носят определено време от денонощието, пак образно казано..защото има много видове)

Разместването зависи от много фактори:
- ако имап мъдреци и растат проблемно, ще трябва да ги извадиш..
- ако силите, които се прилагат по време на лечението не са прекалено агресивни и позволяват образуването на обвивката на зъба на новото място  в костта....не виждам причини да се местят...то затова лечението не е 6 месеца, а година и 6 примерно. Първие 6 има активно местене и после 2 пъти повете е за задържане. След това ритейнъри... Не става с магическа пръчка Simple Smile

Назад и в предната тема има много писано Simple Smile

# 263
След махането следват:

Благодаря за бързият отговор! И пак въпросче относно тези ритейнъри-те постоянно ли остават и намя ли да се разместят зъбите след време пак,понеже става въпрос за мен а не за дете?

Виждам, че Деси ти е отговорила, аз само ще добавя, че вида на ретенционния апарат зависи от това колко е било тежко състоянието, на мен ОД ми каза, че при по-тежки случай се носят и постоянни, които се залепят от вътрешната страна на зъбите и заедно с това се носят и сваляеми апарати.

# 264
След махането следват:

Виждам, че Деси ти е отговорила, аз само ще добавя, че вида на ретенционния апарат зависи от това колко е било тежко състоянието, на мен ОД ми каза, че при по-тежки случай се носят и постоянни, които се залепят от вътрешната страна на зъбите и заедно с това се носят и сваляеми апарати.
При мен проблема е впоследствие от парадонтит ,започнаха да ми се разместват зъбите,иначе до преди година всеки си мислеше че съм с изкуствени заби понеже бяха перфектни и сега чак не мога да повярвам какво се случва в устата ми !Ортодонта каза че трябва само отгоре да ми сложи брекети за около 6 месеца и после отзад някакви постоянни ,които всъщност ме притесняват да не ми увредят зъбите по някъкъв начин понеже нямам кариеси до сега.
Ако има някои с подобен проблен моля да сподели!

# 265
xXxMiraclePawsxXx, какви са тези брикети  hahaha, наричат се брекети.

от София

# 266
  • София
Веднаха да се похваля, че имам зелена светлина да ходя при ЛЧХ-то.
Другата седмица съм при него, да видим дали ще успея да го излъжа за по ранна дата... ииии започна да ми се вижда края или поне началото на края... Joy

# 267
Кво е това бе, Деси  newsm78
Говори ни на български  Mr. Green

# 268
  • Русе
Лицево- челюстен хирург

# 269
  • София
Кво е това бе, Деси  newsm78
Говори ни на български  Mr. Green

Само от теб не го очаквах  Joy мислех, че съм ти най-ясна  Joy
Вече съм с подредени зъбки. Само Лицево-челюстния хирург трябва да ми оправи костта и съм финито!

Общи условия

Активация на акаунт