Брекети- колко ви излязоха и къде ги поставяхте- част 2

• 196 548
  • 774
  •   1
Отговори
# 330
  • София
Лично ще и пратя до Пловдив каротните си и резултата - такива хора или са изостанали в развитието си като специалисти или са като коне с капаци и не им пука какво се случва с пациентите им!

С теб сме со говорили по този въпрос, но пак като се сетя се ядосвам!

Ето и затова написах така подробно всичко за операцията, че да може човек сам да си набави поне малко информация, а да не разчита само на "специалистите", на които е попаднал!

# 331
Благодаря за съветите на всички!
Искам да ви попитам някой има ли наблюдение от работата на д-р Динкова, Куюмджиева и Живкова. Става въпрос за цена, качество и с какви брекети работят.

# 332
Интересувам се от мнения за д-р Михайлов - ул. Цар Самуил 93.
Ще съм благодарна за съвети им мнения

# 333
Някой от вас носи ли ластици, вчера са ни поставили и снощи много я боля. Нормално ли е? Свиква ли се с болката? За пръв път откакто е с брекети изпитва някакъв дискомфорт  Sad

# 334
Не се притеснявай ще свикне.Като ни сложиха ластиците  чак не можа да спи спокойно първата вечер, но бързо свикна.Пожелавам и на вас бързо свикване.

# 335
Мерси, и за така си мислех, ама друго е да го чуеш от минали по този път   bouquet

# 336
Деси, поздравявам те   bouquet . Герой си!

# 337
  • София
Някой от вас носи ли ластици, вчера са ни поставили и снощи много я боля. Нормално ли е? Свиква ли се с болката? За пръв път откакто е с брекети изпитва някакъв дискомфорт  Sad

И аз да потвърдя, нали съм на всяко гърне мерудия  Joy боли, сърби, разпъва, но минава... не знам как са вързани, но обикновено колкото повече говори и се храни с тях (сиреч да ги разпъва), толкова по-бързо си вършат работата и по-бързо се отърваваш от тях Simple Smile

Аз носих вече , но да видим скоро като ми сложат пак дали ще съм толкова изпълнителна... или като е на финал, ще съм по ларж  #2gunfire

did_di, Мерси мерси Simple Smile всеки тук е герой по своему. Аз просто се реших на нещо не толкова популярно, но единствено приемливо за мен  Hug

# 338
след около седмица ще ми слагат брекети. Някои ще ми каже ли как става и първоначално задължително ли е да се безцветни  т.е метални ? Попринцип съм се насочила към прозрачни. Hа 14 съм .....

# 339
след около седмица ще ми слагат брекети. Някои ще ми каже ли как става и първоначално задължително ли е да се безцветни  т.е метални ? Попринцип съм се насочила към прозрачни. Hа 14 съм .....

Аз лично не разбирам въпроса ви, моите са прозрачни, никога не съм бела с метални....

# 340
попаднах в интернет,където бяха казали,че първо им се слагали метални,а чак по-късно цветни или прозрачни. И въпроса ми беше дали е нужно,защото аз направо искам прозрачни .. А удобно ли е да попитам при кой доктор сте и какво Ви е впечатлението от прозрачните ?

# 341
попаднах в интернет,където бяха казали,че първо им се слагали метални,а чак по-късно цветни или прозрачни. И въпроса ми беше дали е нужно,защото аз направо искам прозрачни .. А удобно ли е да попитам при кой доктор сте и какво Ви е впечатлението от прозрачните ?

Аз мисля, че ако сте се спрели на прозрачни брекети няма проблеми да ви сложат направо тях. Моят ортодонт е в Пловдив. Нося ги от сравнително кратко време 1-2 месеца, никога не са ме бодели, драскали, задирали, дискомфорт усещах само първата седмица и то само при хранене, сега дори не им обръщам внимание, сещам се само когато видя, че някой се взира в мен  Laughing Почти не се забелязват, особено вечер, също ако човека е на метър-два от теб, разбира се ако си с някой по-дълго ще забележи, но не веднага. Аз имах такава ситуация - видях се с една позната случайно, бяхме в една посока и около час вървяхме заедно и чак като се разделяхме тя ги забеляза. Ще видиш, че много бързо ще спре да ти прави впечатление кой те гледа и дали се виждат, още повече, че си на 14 години, аз съм два пъти по-голяма и не обръщам внимание, още повече, че това е доста скъпа инвестиция и много хора искат да си сложат, но не могат да си го позволят, така, че според мен ако можеш финансово да си го позволиш слагай си и не го мисли.  Hug

# 342
Здравейте. Скоро ми предстои поставяне на брекети и искам да попитам дали някой е носил т. н. боксьорска гума (ритейнър). С нея ще ми разпънат долната челюст и чак тгава ще ми поставят и там брекети. Притеснението ми идва от това дали е много кофти да се спи с нея, казаха ми че може да се задавям (от слюнка) или да не си затварям напълно устата, което ми се вижда малко като мъчение. Всякакви съвети ще са ми от полза Simple Smile Благодаря!

# 343
  • София
Не съм носила такава (то май само това при мен).. но в момента съм с нещо доста подобно Simple Smile
ластмасова или от твърд силикон (незнам точно материала) плака, която съм захапала.. има отливки и на горните и на долните зъби и те влизат там и седят неподвижни и двете челюсти. Функцията, която изпълнява е съвсем различна от твоята, но част от дискомфорта си е същия..
Наистина се събира слюнка, но чак да се задавиш НЕ. Ако ти е подвижна тази гума, съвсем няма да имаш проблеми. ДОри да стане положението до задавяне - махаш, измиваш и си готова.
Не мисля, че ще е толкова страшно. Аз например не мога да си отворя устата, нито да го махна и въпреки това нямам проблеми със слюнката. Особено през деня, като си пиеш вода и течности. Това през нощта и сутрин го забелязваш повече.

Пак се отнесох, незнам дали се разбира мисълта ми, но понякога като тече по-бързо от пръстите и се получават такива изблици  hahaha

# 344
Благодаря Деси. Да, моята ще е подвижна (аз ще си я слагам в устата за 10 часа в денонощието - по време на сън и малко през деня ще ми стои). Също ще е направена с отливка специално за мен и вътре ще влизат както зъбите ми, така и брекетите.

А твоята не се ли маха всъщност?

Общи условия

Активация на акаунт