Брекети- колко ви излязоха и къде ги поставяхте- част 2

• 196 552
  • 774
  •   1
Отговори
# 345
  • София
В момента не се маха, но и на мен са ми завързани челюстите с ластици и не мога да ги отварям...по други причини Simple Smile

Оказа се, че ще съм така още 30 дни и общо ще ми станат към 70 дни, вместо обещаните 45..но то при мен кога ли е било нормално всичко Simple Smile 26 април ми се струва много далече, но 28 юни още повече  Joy

Ще се храниш ли с нея? Тук може да имаш дискомфорт, както и при говорене. В началото на моето лечение носех за повдига на захапката едно като шини... но само с повдигащ ефект..и трябваше да я нося винаги и задължително като ям... ужасно беше и при говорене, но сега ми се струва като , че само съм се лигавила и мрънкала...но оценяваш някои неща когато съвсем не можеш, нито да ядеш нито да говориш...макар и само за 2 месеца...

Не го мисли, ще мине и ще го забравиш. Лично аз вече се убедих , че понякога колкото по-малко знаеш, толкова по-добре!

# 346
Аз ще я нося само при сън и няколко часа през деня, когато аз си реша. Няма да ям с нея за щастие, то си е и невъзможно, тъй като ще обхване горните ми зъби с брекетите и долните, на които все още няма да имам. Така че просто ще си стоя с нея за 10 часа в денонощието и ще ми разширява ... там каквото ще разширява Simple Smile

Ти си направо не-човек с тези всички неща, които търпиш!!!! Simple Smile

# 347
  • София
Чак пък не човек.. просто съм решителна Simple Smile

Преди няколко години...да кажем 4-5-6 (не си спомням)..си казах: Един ден, ако ми имам достатъчно парички ще си оправя зъбите, ако ще и да са всички изкуствени... Е, малко ми се е променило мисленето относно изкуствените, но човек наистина трябва да внимава какво си пожелава... и в най-смелите си мечти тогава не съм предполагала, че към днешна дата ще съм толкова близо до сбъдването и на тази моя мечта Simple Smile

Затова, за да няма такива инквизиции..проблемите трябва да се решават докрай, когато им е времето....и най-вече с компетентни специалисти и с правилните методи !

# 348
Еее , вече мога да кажа,че съм от вас. От днес имам брекети,метални. Сега малко ме боли,но е търпимо. Имам само един въпрос. Защо едно малко място,като кръгче от дясло е синьо,а от ляво червено ???  Confused

# 349
  • София
Брекетите, въпреки че изглеждат еднакво са различни за различните зъби. Най-просто казано, така се различава кой за кой зъб е Simple Smile

Аз имам и жълтички  Joy

# 350
А малките ластичета,които са на самите брекети,на колко време се сменят ? аз сега съм с розовички ^_^ много са приятни,неутрални  Blush

# 351
  • София
Аз лично нямам представа. Мойте брекети са самолегиращи и не се налага да се закрепва дъгата към брекетите с такива ластичет...но предполагам при всеки преглед ще ги сменят, като мърдат дъгите Simple Smile

# 352
  • Sofia
Синът ми си ги сменяше през 5 дни,така му беше казал лекуващия

# 353
Последният ми брекет,който е по-различен от другите супе много ме драска. Слагам восък,но той пада. Когато ям също пада и започва да ме драска адски много. Супер е неприятно  Close ... Вие какво правите по този въпрос ?  Sad

# 354
  • София
Восъкът трябва да е леко затоплен, не горещ, но да го помачкаш малко в ръка .. преди да го сложиш.. така се закрепва по-добре. Дори и да падне, опитай да сложиш същото парче отново.. понякога зависи от мястото и е по трудничко. При хранене сщо е нормално да ти пада. Слагаш ли го наново..
Можеш да пробваш и с дъвка, но не ти го препоръчвам. Отделя се много слюнка, ще огладняваш повече, и можеш да си докараш кариесчета..

С времето сама ще намериш начин да се бориш с тези дискомфорти.
Аз сега съм постоянно с восък - седи оп два дни... имам едни големи куки, на които са захванати ластиците за бездвижване и едната толкова е напред, че ми прави дупка в долната устна...ей така стърчи и се забива..понякога го слагам по 15 минути, защото е много неудобно, повърхността е малка, то е дълго и покрай него няма нищо за закрепване...

Трябва упоритост понякога!

# 355
Еее , вече мога да кажа,че съм от вас. От днес имам брекети,метални. Сега малко ме боли,но е търпимо. Имам само един въпрос. Защо едно малко място,като кръгче от дясло е синьо,а от ляво червено ???  Confused
И на моите имаше такива, но ги изчистиха като ги поставиха. Понеже моите са сапфирни и ми си сториха доста странни тези цветни точки - ортодонта каза, че се поставяли, за тяхна информация. Може да попиташ следващия път.

# 356
Здравейте, виждам че тук има много хора с опит, та бих искала да попитам - може ли да се слагат брекети само на горна челюст според вас - става въпрос за дъщеря ми , на 12 години, проблемът е че има разстояние между предните два зъба, което иска да намали/събере...та се чудя - има ли смисъл да плащаме за долна челюст....то естествено докторът иска и двете...

# 357
  • Sofia
Синът ми/също на 12год./ носеше брекети само на горните и то на 4-те предни  зъба,но всичко е по преценка на лекуващия,те си знаят какво правят....

# 358
  • София
Понякога ние не забелязваме с просто око всички проблеми и често виждаме нещата доста по лесни и прости отколкото са в действителност.

Консултацията с ОД, взимане на отпечатъци, снимки и анализ ще си покажат нуждата. Но и аз съм виждала хора с брекети само на горната челюст, но от 6 зъба Simple Smile така че няма невъзможни неща  Naughty

# 359
Здравейте,

Нова съм във форума, но ще се радвам, ако някой може да ми даде мнение и да ме посъветва. Аз съм на 25 години и съм носила като малка брекети във Варна, сега обаче зъбите ми тръгнаха да се връщат. Ходих при д-р Тасева в София, просто защото ми е близо. Търсих по форумите отзиви за нея, но никъде не намирам и се плаша. Каза ми, че не са ми оправили захапката, защото съм с доста дълбока захапка, което не е нормално, ако си носил брекети. Аз не искам пак да нося, затова ще търсим варианти с миофункционални апарати. Някой може ли да ми каже отзиви за нея, само за цялостен анализ и отливка на двете челюсти било 300 лв., 150 анализа и 150 за мерките. Това нормално ли е? Струва ми се доста на мен. Ще се радвам, ако някой сподели мнение за нея, работи на ул. Русалийски проход №10.

Благодаря предварително.

Общи условия

Активация на акаунт