Брекети- колко ви излязоха и къде ги поставяхте- част 2

• 196 542
  • 774
  •   1
Отговори
# 465
  • София
Браво, Ани!
Мноого да им се радваш и  бързо да забравиш брекетоносенето и старото положение Wink

Аз да дам ъпдейт: вече ям всичко, стомаха ми добре понася нормалната храна, макар че гледам да не го натоварвам с тежки  комбинации.. Не мога да дъвча добре, но и това ще се оправи. Вече имам мимики на лицето и се усмихвам свободно. Друго, друго.... повече отварям, но все още не мога широко...но вече отварям около 3см и приборите и храната влизат нормално..  Joy

За тия два месеца, в които бях завързана, венците ми са възпалени леко, нооо аз очаквах по-лошо състояние за тях.. но стоматолога ми каза, че не са зле и мога да изчакам още за почиистване докато отворя широко Simple Smile

Мисля в събота да ходя пак при ОД-тата да махнем дъгите с куките и да започваме вече финалните ластици...

# 466
Здравейте ! Интересувам се много от лингвалните брекети 
Много ви моля да ме посъветвате .....  Къде , при кои ортодонт е най - добре да се сложат ?
( и ако има вариянт в софия при кои е най - евтино ? /
каква е цената на лечението с лингвалните брекети 

# 467
Здравейте, лингвалните брекети са доста по-скъпи от другите, при моята ортодонтка (а и при други които съм питала) са 9400 лв. Но това не е най-лошото. От няколко места ме посъветваха да не си слагам такива, тъй като храната се почиства от зъбите доста по-трудно в резултат на което се образуват много кариеси и в края на крайщата си оправяш захапката и кривите зъби ... но си пълен с кариеси. Нека и другите да кажат, но аз поне лично съм много против тези брекети. Единственото им хубаво е това, че не се забелязват, но не мисля, че това е най-важният фактор Simple Smile

# 468
  • в матрицата
Здравейте, не съм се включвала отдавна, ноо, редовно чета  Mr. Green. Та, като стана въпрос за лингвалните, не мога да не се намеся, нали съм с 2 вида брекети . С лингвални съм вече 6 месеца и не мога да споделя това мнение за трудното почистване и кариесите. За мен те се почиства доста по лесно от деймъна, и до сега не са ми създали някакъв дискомфорт. Моите струваха 250 лв, но те са част от цялостното ми лечение, за това не вярвам, ако се слагат само лингвални да са на такава цена.

Аз от вчера съм или се опитвам да съм с ластици. Момичета, как се справяте с тях? На мен за няма и 5 часа ми се скъсаха 3 комплекта, да не говоря ,че голяма мъка е поставянето им? Моите са едни много малки кръгчета, някой ползвал ли е друг вид?

# 469
Здравейте, лингвалните брекети са доста по-скъпи от другите, при моята ортодонтка (а и при други които съм питала) са 9400 лв. Но това не е най-лошото. От няколко места ме посъветваха да не си слагам такива, тъй като храната се почиства от зъбите доста по-трудно в резултат на което се образуват много кариеси и в края на крайщата си оправяш захапката и кривите зъби ... но си пълен с кариеси. Нека и другите да кажат, но аз поне лично съм много против тези брекети. Единственото им хубаво е това, че не се забелязват, но не мисля, че това е най-важният фактор Simple Smile

Това дали се забелязват или не изобщо не е най-големия проблем:)) По-важното е да си намериш добър ОД, който да ти проведе лечението на разумна цена и с щастлив край разбира се:)  Peace

# 470
Аз от вчера съм или се опитвам да съм с ластици. Момичета, как се справяте с тях? На мен за няма и 5 часа ми се скъсаха 3 комплекта, да не говоря ,че голяма мъка е поставянето им? Моите са едни много малки кръгчета, някой ползвал ли е друг вид?

Дъщеря ми е с ластици от близо месец.
Първите няколко дни беше ад, за пръв път я чух да каже, че я боли. Постепенно започва да свиква, яде с тях, спането и е зор  още.
Нейните са с костенурка отпред на пакетчето. Лесно си ги слага, няма проблем.

# 471
  • в матрицата
raja_nikol, като малки кръгчета ли са ластиците? Късат ли се понякога?

# 472
  • Русе
Суза, щом се късат, значи има проблем със здравината им. При нас се случваше, когато започнахме да ги слагаме през нощта с маската. Вариантът е да ги слагаш по два или да поискаш от ОД по- здрави.

# 473
raja_nikol, като малки кръгчета ли са ластиците? Късат ли се понякога?

Много рядко, но съм виждала скъсани.
Мони, каква маска бе....още инквизиции ли има  Confused

# 474
  • Sofia
Синът ми слагаше такива малки ластичета на всеки 4-5 дни,много са малки и аз не успявах да му ги поставям,но той се справяше сам...В началото го стяга неприятно,но след няколко часа се свиква...След 5-6 ден избледняват доста и се късат сами,а може и по-рано

# 475
Нашите се сменят на 48 часа

# 476
  • Русе
Публикувам две снимки в деня на поставянето на брекети и 1 година по- късно. Да но се отворят. Проблемът ни наистина беше много сериозен.

http://dox.bg/files/dw?a=b2e14fabec

http://dox.bg/files/dw?a=81ef81410c

По въпроса за маската съм писала по- назад- няма как- с обратна захапка бяхме. Спахме с нея 6-8 месеца. Крепеше се само на ластиците на предни кучешки- без допълнителни каишки за главата.

# 477
  • в матрицата
raja_nikol, по цял ден ли ги носи детето? На мен ми казаха 3 денонощия постоянно, после 1 месец само нощем.

# 478
Сузи, уж по цял ден, ама...не съм там, не мога да гарантирам. На нея и е най- кофти нощем.

Мони, при нас беше същия проблем, с тая разлика, че кучешките не бяха избили, стояха си вътре във венеца. Почти година мина докато се отвори място за тях, докато избият, да ги дръпнем надолу...но сега са супер  Peace

Много се радвам, че ни се размина ваденето, защото другите ортодонти това ни препоръчваха. Щеше да е било напразно  Peace

# 479
Лингвални брекети !
Много ви моля да ме посъветвате .....  Къде , при кои ортодонт е най - добре да се сложат ?
( и ако има вариянт в софия при кои е най - евтино ? /
каква е цената на лечението с лингвалните брекети 

Общи условия

Активация на акаунт