Брекети- колко ви излязоха и къде ги поставяхте- част 2

• 196 534
  • 774
  •   1
Отговори
# 480
  • София
Аз си сменям ластиците всеки ден, даже понякога по два пъти на ден. И най-дебелите даже са ми са късали.

Иначе съм била с по-тънки, по дебели, помалки, по-големи. Лисичка, Заек, сега съм с мечка.И едно пиле имаше.

При мен проблема е много дълбоката захапка.

# 481
СПЕШНО ТЪРСЯ ОРТОДОНТ - КОИТО ЛЕКУВА С ЛИНГВАЛНИ БРЕКЕТИ !

И МЕ ИНТЕРЕСУВА ДАЛИ ИМА ОРТОДОНТ КОИТО ЛЕКУВА С ТОЗИ ВИД БРЕКЕТИ ДО 2000- 2500 ЛЕВА ?

# 482
Аз си сменям ластиците всеки ден, даже понякога по два пъти на ден. И най-дебелите даже са ми са късали.

Иначе съм била с по-тънки, по дебели, помалки, по-големи. Лисичка, Заек, сега съм с мечка.И едно пиле имаше.

При мен проблема е много дълбоката захапка.

Колко мм е разликата между двете челюсти? Колко е нормалното? Какво значи принципно перфектна захапка?

# 483
  • в матрицата
Момичета, какви са тия ластици мечки, лисици???? Вие ли си ги купувате или ви ги дава ОД?

# 484
Момичета, какви са тия ластици мечки, лисици???? Вие ли си ги купувате или ви ги дава ОД?

Аааа, костенурка са нашите  Wink
ОД ги дава, да  Peace

# 485
  • София
Моите са Фред и Барни пък! Joy Joy Joy

# 486
Щом си мерим ластиците  Grinning - моите бяха тюленче и акула!

Сега да кажа за ритейнърите. Преди два дни ортодонтката ми даде една силиконова отливка на горните ми зъби. Носих я два дни непрекъснато, а от днес ще я нося само през нощта в продължение на една година.
Другия месец ще ми махне и долните брекети и ще ми залепи там една дъга. Това може би пак е ритейнър за долните зъби, който е неподвижен.

# 487
  • в матрицата
А н и, на долните зъби е ретейнър - да, но постоянен. Лично аз съм за тези постоянни ритейнери, защото няма нито в един момент да позволят връщане на зъбите. Силиконовите ритейнери някак си не са ми надеждни, особено за пациенти над 20г. Но, това разбира се си е лично мое мнение.

# 488
Сузи, ортодонтката това ми дава - това нося.  Grinning Права си, но мен все още ме притеснява дали ще се вижда тази дъга, дали няма да ми пречи..... силиконовия ми е по безобиден  Wink

# 489
  • в матрицата
А н и, дъгата нито се вижда, още по-малко пречи. Казвам го, защото имам 3ма приятели с такива от години  Peace

# 490
Олеее, как от години!? Аз се надявах след година да приключвам вече с тази одисея.

Пише ли някой със свалени брекети в темата?
Искам да попитам дали има някакво нарушаване на емайла на зъбите след свалянето на брекетите? Аз забелязах леки надрасквания там където е бил залепен брекета. Дори като потъркам с език усещам местото където е бил брекета малко по грубо от това в края на зъба.

# 491
  • Sofia
При самото сваляне на брекетите на сина ми ОД му изчисти лепилото и ги полира с гумичка

# 492
След последното посещение при ОД се оказа, че моят приятел трябва да претърпи лека хирургическа намеса преди поставяне на апаратчето на небцето му (апаратчето се казва expander) - обясни, че хирургът трябва да направи няколко разреза на небцето му, ще му сложи шевове и т.н., за да може апаратчето да бъде по-ефективтно. Някой преживявал ли е подобна операция? ОД каза че като интервенция е по-лека от ваденето на зъб, но на мен въпреки всичко ми звучи страшничко...

Иначе на Петък 13ти  Rolling Eyes ще ми слагат горните брекети, вече нямам търпение. Лечението ми ще струва 3700лв, като първоначалната вноска е 1000лв, а след това 18 месеца аз си избирам начина на разсрочено плащане Simple Smile Ще пиша пак в Петък да се похваля  Hug

# 493
Здравейте на всички! Изчетох темите, в които се обсъждат брекетите и съм благодарна, че ви има, защото от вас научих много полезна информация.  В петък ще се присъединя към брекетоносещите. Нямам търпение  Simple Smile. Ще ми сложат сапфирени брекети, цена 3000 лв. (без ретейнърите). Цената на ретейнърите, постоянни е по 100 лв. на челюст. Още веднъж благодаря за полезната информация, която сте споделили!   bouquet

# 494
  • София
Не се стърпях и се самоснимах веднага щом можех да се ухиля широко  Joy
https://lh5.googleusercontent.com/-rBhAyN1ape8/T_hu0RwzJDI/AAAAA … s365/DSCF0541.jpg

Виждат се и Фред-ластиците ми  Mr. Green
Останало ми е да се наместят малко в дясно предните зъбки и тези разстояния отзад да изчезнат Simple Smile За мен има огромен напредък от преди, ако си спомняте първата ми постната снимка....

Общи условия

Активация на акаунт