Брекети- колко ви излязоха и къде ги поставяхте- част 2

• 196 531
  • 774
  •   1
Отговори
# 645
Някой знае ли нещо за д-р Сехер Йозгюр - Пловдив?

# 646
Някой знае ли нещо за д-р Катя Керанова от Шумен (впечатления - доволни, недоволни пациенти)?

Благодаря предварително.

# 647
Някой да има впечатления от д-р Буйкова - София? Работи в клиника DSDent на ул.Поп Богомил, а отскоро откриха и нова Confident на ул.Ангел Кънчев...За нея  намирам само къде и какво е завършила, специализирала..нищо друго...  Thinking Thinking Thinking

# 648
Благодаря ти weirdo, ти кога си ги сложи твоите?? Говорим за металните Damon Q, нали??

Сложих Damon clear (за горни предни 6) преди 2 месеца и зъбките почти са подредени. Остана само единият кучешки да се прибере още малко. Единствената разлика между Q и Clear, както може би знаеш е, че Clear са прозрачни и по-незабележими, иначе се постигат едни и същи резултати. Не очаквах всичко да стане толкова бързо, като се има предвид, че бяха много зле. Ако имаш финансова възможност, слагай без да се замисляш. Simple Smile

# 649
От петък и аз съм с брекети. Сложих Damon Q. Много ме болят зъбите, само като започна да ги мия и ме заболява, изтръпнали са. Ужасно е усещането. А дъгата на долната челюст така ми се забива в бузата, че откачам, но ще стискам зъби  smile3505 Трябва да ги нося окло 2г.При мен проблема са няколко криви зъба, недоразвита горна челюст. Поставянето ми излезе 1800евро на долна и горна челюст с отливките.

# 650
Благодаря за информацията ( weirdo i keit79). Аз утре имам час в 18ч. и после ще пиша какво са ми казали..Дано да е малък проблема, както аз си мисля  и да не трябва да ми вадят зъби. Предполагам че разликата в цената между металните и безцветните брекети не е много малка, нямам представа..??? Laughing

Последна редакция: вт, 18 сеп 2012, 10:47 от Аlexia

# 651
Keit79, а ти къде си сложи брекетите ,при кой ортодонт и колко време отне всичко докато ти ги сложиха накрая ?? Твойте метални Damon Q li sa??

# 652
  • София
На 25 Септември е часът ми за сваляне Simple Smile Към момента натежава мнението/решението за постояни ритейнъри.
Направо съм хем притеснена , хем развълнувана... Mr. Green Mr. Green Mr. Green
Да видим, да не са ми уроки.. Naughty

# 653
Благодаря за информацията ( weirdo i keit79). Аз утре имам час в 18ч. и после ще пиша какво са ми казали..Дано да е малък проблема, както аз си мисля  и да не трябва да ми вадят зъби. Предполагам че разликата в цената между металните и безцветните брекети не е много малка, нямам представа..??? Laughing

При мен разликата между моите Clear и Q e 300лв. Друг вариант, който ми предложиха, беше да сложа 10 прозрачни отгоре, които доколкото помня бяха 4500, и последният- 10 прозрачни отгоре и 6 отдолу но не съм сигурна за цената, мисля че бяха 5000 лв. Към тази цена влиза и цената на отливката (200 лв)
Колкото до ваденето, не се притеснявай, едва ли ще се наложи.

# 654
Ходих на преглед в Confident/DSDent и представяте ли си какви цифри ми каза д-р Буйкова -
- 200 евро-ортодонтски анализ;
-2200-2400 евро брекети метални-DamonQ;
-150 евро ретенционните апаратчета;
 и отделно по 100 евро на мъдрец за ваденето, защото трябва да се извадят понеже в  момента растат и ще създадат проблем след това(което може би е единственото приемливо,като цена)...
Незнам на мен лично ми идва малко завишено като цена, освен това навсякаде почти анализа и ретенционните апарати са вкл в цената..или поне анализа..
Сега се насочих към д-р Гайдарова..Ако някой има лични впечатления, нека ми пише...

# 655
Ходих на преглед в Confident/DSDent и представяте ли си какви цифри ми каза д-р Буйкова -
- 200 евро-ортодонтски анализ;
-150 евро ретенционните апаратчета;

При мен анализът беше безплатен, а ритейнърите са включени в общата цена ...

# 656
Alexia, 1_во ходих на преглед в Токуда и там ми казаха цената и да си помисля кога да отида да ми ги сложат, после отидох при Куюмджиева и тя пак ме прегледа, видя ми панорамната  снимка и ми назначи час за слагане. 2 дни преди часа за слагане реших да отида при д-р Светлана Стоилкова и тя каза че трябва да ми прави отливка и профилна снимка, за да прецени как да процедира. Много се чудих дали да си правя отливка, защото ми искаше за нея 200лв., но реших да й се доверя. Като ми направи отливката, отидох след 1седмица, тя беше готова с анализа и ми каза, че за мен е подходяща Damon Q системата и метални, защото има по силен натиск. На другият ден отидох с парите/1300евро капаро/ и да подпишем договора, тя ги е поръча и след 4-5дни ми ги сложи. Значи около 2седмици ми отне слагането

# 657
  • TX
Деси, включена съм на палцестискане  Peace не забравяй да документираш събитието и да споделиш. Тази нощ хубаво да се наспиш Simple Smile) от утре започва лицето на  усмивките

# 658
  • София
Такааа..официално се разделих с брекетчетата си, макар че са в мен...
Нямаше изненади, освен приятни...
Ето малко снимков материал, за всички, които стоически ме изтърпяха в темата през последните 2-3 години...за останалите..мога само да каже, че все още ще се мотам в темата и ще гледам да помагам.

обобщение:
горни брекети - 2год, 3 мес и 15 дни
долни брекети - 1 год, 6 мес и 17 дни
ритейнъри - постоянни горе и долу и апаратче за през нощта за известно време

цена на лечение с брекети: 4500 +250 за ритейнърите
операция: 5100
други стоматологични, рентгенови, аксесоари и подобни разходи през тези години: около 2000

Снимки преди и след брекетите и профилни преди и след операцията Simple Smile
https://lh5.googleusercontent.com/-OWXR7el66vk/UGH8bLv3u_I/AAAAA … rUAk/s822/all.JPG

Сега ми остава да се радвам на резултата, да си нося ритейнърите и да посетя стоматолога за доизпипване на почистването, цвета и други подобни дребни детайли Simple Smile

# 659
Браво Деска, да ти е честита новата усмивка. След избелването можеш да пуснеш финална усмихната снимка в анфас. Ама как само са ти променили профила - невероятно е. Брадата ли са ти наставили или какво - резултатът е много добър - изглеждаш доста по-пропорционална.
Бая си се охарчила, но си е струвало, да знаеш.
Аз си мислех за тия постоянни ритейнъри. Не може ли да ги носиш примерно 2 години и после да ги разкараш?

Общи условия

Активация на акаунт