Брекети- колко ви излязоха и къде ги поставяхте- част 2

• 193 967
  • 774
  •   1
Отговори
# 150
  • в матрицата
guilty_pleasure, здрасти!! Тези " машинки", се наричат лингвални брекети, но не е сигурно, че могат да ти решат проблема. Аз не съм от Плевен, но мойта ОД е плевенчанка, но сега след 1г и 3м, не бих ти я препоръчала. Аз самата в момента съм и с лингвални брекети на горната челюст и с деймън на горна и долна. По мое мнение лингвалните помагат за леки проблеми, ако твоите зъбки са по кривички, ще си трябват брекети, но все пак и специалист трябва да те види. Сигурна съм, че ако се поразстърсиш, ще намериш ОД в Плевен, и не само 1 Peace Успех!

# 151
  • София
Suzza, какво става с твоята ОД, че не ти харесва вече? Как върви лечението?

Аз да ви кажа, вчера бях при хирурга да се видим, че сме се забравили  Joy...като гледам как ми говореше..отиваме към Великден и махане на брекети около рождения ми ден  ooooh! ooooh!  Но да видим!

# 152
guilty_pleasure, здрасти!! Тези " машинки", се наричат лингвални брекети, но не е сигурно, че могат да ти решат проблема. Аз не съм от Плевен, но мойта ОД е плевенчанка, но сега след 1г и 3м, не бих ти я препоръчала. Аз самата в момента съм и с лингвални брекети на горната челюст и с деймън на горна и долна. По мое мнение лингвалните помагат за леки проблеми, ако твоите зъбки са по кривички, ще си трябват брекети, но все пак и специалист трябва да те види. Сигурна съм, че ако се поразстърсиш, ще намериш ОД в Плевен, и не само 1 Peace Успех!
Лингвалните брекети са ефективни ,не само при леки деформации!От написаното се разбира,че имаш и вестибуларни и лингвални брекети на горната челюст,което е невъзможно?!? Wink Peace

# 153
  • в матрицата
Alexal, ела да ме видиш, щом мислиш, че е невъзможно. С деймън и лингвалини съм...а, ти ако щеш вярвай  Party

desideskata, дразни ме тази  жена. Не помни какво говори, все се опитва да измъкне още пари... Лечението си върви, може би може и по-бързо и добре, ама нямам избор. Та това е, сложихме лингвални, защото единият преден зъб си изоставаше назад, и на мен ми писна, да ми говори, че бил по дълъг  Crazy Абе странен човек е тя, ама нямаше как да го знам, преди да се хвана на хорцето и.

# 154
  • София
Мен пък ме притеснява едно разстояние между първите два горе, което и с ластици не изчезва...от един месец потоянно го връзваме и не помръдват! Така са се закотвили, че и със сила не мога да ги преместя! Ще видим...аз им казвам "хора, тия двата не помръдват, дайте да ги стегнем повечко...", но получавам "няма причина да не искат да се местят! Слагай ластиците, другия път ще видим дали не са се преместили.. еми не искат и не искат!
Но според мен има...трябваше да съм ги свалила горните...повече от 6 месеца не правим нищо там..но какво да се прави...не мога да ги  махна!

А аз съм платила всичко преди 1 година и стотинка не давам вече, не са ми искали де!

# 155
  • в матрицата
desideskata,, и при  мен предния десен резец стоеше по назад, местеше се, но винаги една идея изоставаше от левия, и аз настоях за лингвалните. ( разбира се ОД ми вметна тази идея за лингвални)
За парите, аз също си платих всичко на куп преди повече от 1 г, ама явно не трябва така. ОД май са свикнали като ходиш, все да им снасяш, и бързо забравят като вземат парата на веднъж. Аз пари не давам и няма и да и дам, но ме дразни, и то много това подмятане. Един ден бях побесняла и я питах дали случайно помни колко пари ми каза, че ще струва лечението и как ми ги поиска наведнъж, и от къв зор иска още. Както и да е, въпроса е да има резултат,че и този път с брекети отпред и отзад, ако не стане, май никога няма да се изправят пущините  Mr. Green

# 156
zdraveite,azsam nova v temata.Imam dashterq na 13 god i v momenta e s briketi,le4enieto i oba4e go pravim v 4ujbina i ne moga da razbera kakva e razlikata m/u  "vestibularni" i "lingvalni" briketi ?

# 157
  • София
привет,

моля за малко помощ  Praynig  Hug. Реших да си слагам брекети на дърти години (39). Оказа се, че си имам млечен зъб, а постоянният му е израсъл корените на съседния. Ходих тук: http://dental-studio.biz/ и докторката - д-р Димова-Настева - ме информира за цената за брекети Damon: стандартни - 2500 Е, естетични - 2700 (или 2800 беше  newsm78), индивидуално направени - 3000 евро. Времето за носене се очаква да е съответно 1г. 5-6м, 1г. 7-8м и 1г. 2м. После си плащаш и 500 лева за задържащи устройстви (ритейнъри).
Бихте ли ми казали, това прекалено скъпо ли е, да опитам ли да ида и на друго място. Бяха ми препоръчали д-р Динкова и д-р Пейчева, да отида ли и при някоя от тях според вас?

Последна редакция: вт, 07 фев 2012, 02:55 от Betta

# 158
  • в матрицата
Здрасти, Betta ! Димова вече се олива, как ще иска отделно пари за ретейнери???? Shocked Изобщо не се занимавай с нея, освен, ако нямаш желание да и подариш няколко хиляди лева. Провери поне при още 3ма, пробвай и Иванова на ул. Иван Асен, има по назад в темата за нея.
Успех с лечението!  bouquet

# 159
  • София
Бета, най-добре е да отидеш на още няколко консултации и да прецениш. Много зависи и от сложността на проблема ти.

Че е скъпо при Димова, няма спор! Така че всеки си преценява дали може да си позволи да ги даде тези пари.

Аз преди да взема решението да избера нея, отидох при няколко други, определено по-евтини, но някак си не успяха да ме убедят по въпроса за лечението, тъй като имах сериозен проблем с дълбоката захапка.

Димова просто ме грабна със спокойствието и вниманието си,показа ми подобно на моя случай,отливки, снимки. Винаги е приветлива, усмихната, обяснява. Някак си я почувствах като моя ОД и не съжалявам изобщо за парите.  Simple Smile

# 160
Аз май ще се отказвам от първичния преглед при д-р Пейчева. Първо ми записаха час за 4-ти февруари, обадиха ми се, че е болна и го отложиха за 8-ми, а днес ми се обаждат отново и казаха, че пак нямало да може, защото още е болна. Евентуално другата седмица щяла да бъде на работа и ще ми се обадят за нов час.   ooooh!

# 161
  • Русе
Преди година и 2 месеца и аз имах същите терзания относно това колко скъпо ще ми излезе лечението. Димова предлага схема на изплащане за срок от една година и не е толкова страшно. За мен тя е най- добрата, в крайна сметка повечето ортодонти се обучават при нея. А след като видите резултата, ще разберете, че си струва.

# 162
Видях, че д-р Алагьозова е в списъка на страница 3 от темата. Някой може ли да сподели мнение, защото се чудя какво да правя с д-р Пейчева, до която все не мога да се добера.

# 163
  • София
При мен също ритейнърите са отделно - 200лева + 4500 за лечение Simple Smile това, че са отделно не е драма !

Иванина, мен ако някой така ми отлага непрекъснато часовете ще съм изключително недоволна, по следните причини:
- моето време ми е ценно и насрочен час означава отмяна на други ангажименти!
- представи си като започне лечението, 2 години, ще си на прегледи постоянно! Отлагането на прегледи води до забавяне на лечението!
- прави ми лошо впечатление подобно отношение към хора, от които си изкарваш хлява!

# 164
desideskata, изнервя ме това, че един вид не гледа на сериозно на нещата. Ок, разбирам, че има проблеми, но поне да каже, че няма да стане следващия месец примерно, а не всяка седмица да ми отлага. До сега 2 пъти сменят часа....

Общи условия

Активация на акаунт