Брекети- колко ви излязоха и къде ги поставяхте- част 2

• 193 976
  • 774
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Понеже никой не отговаря на въпроса за времето за поставяне, аз пак да се включа!

Зависи дали ще има пръстени или канюли и зависи дали пръстените ще са на 6,7 от двете страни или само на 6 (7).
Зависи и дали ще се слагат едновременно на долната и горната челюст.

Лепенето на брекетите не е сложно, единственото гадно за мен лино беше това за разширяване на устата...много гадно!

Подкрепят с две ръце да запазим добрия тон и да не квалифицираме ОД-та. Всеки има пристрастия към личния си и тнт.

Понеже много хора ме питат на лични, какво се случва с мен...е...другата събота съм на контролни гипсови отпечатъци (3тите в последните 4 месеца) и се надявам да няма никакви вече непредвидени проблеми и да лягам под ножа и да се свършва....човек не може да си запази дата за сватба.. Joy

# 136
desideskata, както винаги изчерпателна  Hug От какво зависи дали ще има пръстени и канюли (каквото и да е това хах)? Пръстени не са ли това на последните зъби, което държи брекетите по моите представи Blush ? Май не може без тях или само аз така съм си мислела  Whistling
Какви ножове, какво чудо говориш, че се стреснах (дано няма общо с брекетите, защото бързо бързо ще се откажа хаха)  #Crazy ?

# 137
  • Русе
И аз знам, че ритейнърите се носят колкото брекетите, че даже и повече.

lionkata, как премина първичния ви преглед при д-р Пейчева? Защото ми е интересно какво ще ме прави  Laughing Колко време отне.. предполагам 20-ина минутки? Очаквах първото посещение да каже каква сума ще са брекеите, но от поста ти разбрах, че не е така.. нищо не е такъв проблем. Аа и друго (засрамих се вече от толкова въпроси) знам, че първия преглед е безплатен, каква е цената на всеки следващ?

И понеже любопитството ми надделява се самоцитирам, защото никой не ми отговори Simple Smile
Колко време ви поставяха първоначално брекетите, когато отидохте да ви ги слагат и след колко време станаха след като са ви взели отливка?
При нас  поставянето  отне коло час- горна и долна челюст

# 138
  • София
Ivanina_ , спокич за ножа - едно на милион се навиват освен с брекети да имат и Лицево-челюстна хирургия;) аз съм тежък случай, защото проблем с дълбока захапка не  е решен на време Simple Smile в предната тема има много по моя случай, да не се повтарям Wink

Канюлте се лепят като брекети, малко по-големи са от тях и там се напъхва дъгата. При пръстените дъгата влиза в улеи от външната страна Simple Smile

Кое ще има зависи от ОД-то. При мен не можеше с канюли. Те самите казват, че често се отлепват, защото са на дъвкателни зъби и при хранене напрежението върху тях е голямо. Но, знам за хора, които и дъгите си чупят докато ядат..така, че зависи, но риска е по-голям Simple Smile

# 139
Ясно, успокоих се  Laughing
Благодаря за обяснението Simple Smile

# 140
Ivanina, първичния преглед е безплатен, като си направиш снимките пак отиваш и втория е безплатен, тогава ти вземат някакви отливки за да направят анализ.
Дават ти час за ден в който ще ти направят анализа, ще ти кажат цената и предупреждават че ако се откажеш от тях като изпълнители дължиш 150 лева за анализа...Това ми казаха на мен. Сега във вторник ще е анализа ни и цената!!!
Не мога да повярвам ченяма хора тук във форума които скоро да са слагали шини на децата си за да сподели цени!
Верно е, че проблемите са различни и цените са различни, но все пак!

# 141
Дават ти час за ден в който ще ти направят анализа, ще ти кажат цената и предупреждават че ако се откажеш от тях като изпълнители дължиш 150 лева за анализа...Това ми казаха на мен.

Леле.. това е много кофти, но обяснява безплатните два прегледа. Може да има хора, които не очакват цена каквато ще им кажат и не са подготвени и да се откажат за момента. А първичния и вторичния преглед през какъв интервал от време са?

# 142
Ами при нас близо месец...незнам защо? но сега след вторичния на следващата седмица.
За цените чувам разни страховити неща за шини. За Брекети нямам идея! И понеже явно им се случва хора като чуят цената да се откажат от тях и предполагам затова са направили тази цена от 150 лева за да не са капо. Но в крайна  сметка всеки си знае джоба и има това право, както и те тяхното:-)

# 143
Разбира се, и те хляб ядат. За шини.. носила съм преди 7-8 години, но не помня каква цена бяха, плюс това сега надали са актуални. За брекетите гледах около 1000евро нагоре.

# 144
  • София
Големия ми син носеше шини до лятото,бяха за разширяване на горната челюст,за да направят място и зъбите да се понаместят,ефек почти нямаше.Махнаха ги защото трябвало да никнат някакви кътници,а самата шина беше плътно по задните зъби,отпред не се виждаше.Цената беше 320 лв.Сега след като се покаже кътника хубаво ,може би брекети ще трябва да слагаме ooooh!Там цените вече ме плашат.

# 145
  • София
Здравейте:) Искам да ви попотам за д-ор Красимира Гайдарова? Тя дали слага шини на деца? и въобще, ако имате каквато и да е информация ще съм ви много благодарна Hug

# 146
  • София
Здравейте и аз да попитам за София.
За поставяне на брекети са ми препоръчали д-р Камен Цветанов.
Има ли мнения за него като специалист и горе-долу за цените.

# 147
Искам да питам тук за добър ортодонт и зъболекар за София. Имам един неразрешим проблем с един зъб и ми трябва зъболекар, който е и ортодонт с надеждата, че би могъл да ми разреши както проблема с този зъб, така и да намести няколко криви зъба.

За протокола - обиколила съм вече 4-5 зъболекари в продължение на 10 години, този зъб толкова са го отваряли и затваряли, че накрая се наложи коронка, въпреки това продължава да ме боли на венечна основа  Crazy Това което ме интересува е дали ако се извади ще могат да се наместят останалите зъби (че имам и мъртъв зъб до него) и дали би помогнало да се реши този проблем. Само ортодонт не става - пращат ме на зъболекар, а само зъболекар пак не става - не могат да решат този проблем освен да се вади зъба  ooooh!

# 148
  • София
scarly , Трябва ти зъболекар, който да реши проблема със самия зъб и ортодонт, които да прецени може ли да се наместят нещата и как. Такова нещо като добър зъболекар , но да е и ортодонт според мен няма. Човек не може да е специалист по всички зъбни въпроси!

Ако питаш мен, направи си прегледи с двата специалиста едновременно, виж какви са ти възможностите и прецени дали ще се вади или лекува и как и дали ще се нареждат Simple Smile

Аз ходя от 4 години при д-р Венков - стоматолог хирург и съм много доволна (лично мнение)..каквото сме правили все е трайно и излекувано..аз аз съм доста проблемна Wink

За ОД - има много мнения в темата Simple Smile

# 149
Здравейте, мили дами! Включвам се в темата тъй като неотдавна реших да си поизправя зъбките. Знае ли някой добър ортодонт в Плевен и дали някой има от тези машинки които се слагат от вътрешната страна на зъбите така, че да не се виждат.
Благодаря предварително

Общи условия

Активация на акаунт