Брекети- колко ви излязоха и къде ги поставяхте- част 2

• 193 984
  • 774
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Прочетох, че тези "неща" които се слагат след свалянето на брекетите, се носят около два пъти по - дълго от самите брекети, вярно ли? Какво точно представлява това апаратче и вижда ли се? Simple Smile
А колко време ви поставяха брекетите?  Mr. Green

ритейнърите са общо взето два вида - временни и постоянни, или подвижни/неподвижни. Носят се дълго време, по преценка на ОДто. В началото често и с течение на време се намалява интервала на носене, докато се махнат за постоянно.
При Постояните - залепват се от вътрешната страна и си ходиш с тях , но незнам дали след 2 години например се махат и крайс тях или може вечно да си с тях. Имам колега, който от 6 години си ходи с долен и нито му пречи нито нищо, но не ходи и да го маха (това е друга тема).

# 121
desideskata, мерси за изчерпателния отговор Simple Smile Надявам се да не нося постоянни, но все още на първичен преглед не съм отишла (но имам запазен час  Naughty ), пък мисля за финала  Laughing

Колко време ви поставяха първоначално брекетите, когато отидохте да ви ги слагат и след колко време станаха след като са ви взели отливка?

# 122
При д-р Галина Димова, която идва в Русе в клиниката на "Д-р Димитрови". Страхотна е, наистина знае какво прави.

За тези пари оставаше и да не знае  Mr. Green

# 123
  • Русе
При д-р Галина Димова, която идва в Русе в клиниката на "Д-р Димитрови". Страхотна е, наистина знае какво прави.

За тези пари оставаше и да не знае  Mr. Green
Както винаги, Рая знае най- добре.....Когато става въпрос за дете с тежък ортодонтски проблем на 14-15 години, което не се е усмихвало от близо две години и най- вече за моето дете, парите нямат значение. Само аз си знам какво ни е коствало това през тази една година, която измина. При алтернативата да вадим здрави зъби- ти Рая какво би избрала? Нашите брекети са Деймън Кю, еферта се прояви още на първия месец, които съответно се отрази на външния вид и самочувствието на дъщеря ми, която скоро ще навърши 16 г. 

# 124
Моля ти се, не с този тон  Peace
Ти също не знаеш нашия проблем, както и този на всеки един тук.
Просто давай факти, без да си категорична кой може и кой не да оправи проблема.
За твое сведение, преди да се спрем на Иванова обиколихме всички светила във Варна, които са същата цифромания. Е, те всички искаха да вадят- защото е по- лесно, по- бързо, по- сигурно. От позицията на времето вече мога да кажа, че наистина не се е налагало, представи си и то при Иванова  Wink.

# 125
Аз очаквам идния вторник да ни кажат цена за шини след анализа който трябва да направи Пейчева!
Няма ли тук мами на кито децата ходят при нея. Кажете какви суъми са ви казали и плащате, че да съм подготвена.
Ще се радвам и други мами които ходят в София и са слагали на децата шини да кажат. КАзвам София, з-то явно тук е друга България за тези неща. Дори и във Варна цените са с пъти по евтини от тук, странно защо newsm78

Мoni2102 колко ви струваха брекетите, че чак толкова скъпо било???

ХУбав ден мацки  bouquet

# 126
  • Русе
Тонът ми е в унисон с твоя...Така - ето фактите: От 7 годишна дъщеря ми носи шини за разширяване на горна челюст. И така до 14- годишна, когато се оказа,че проблемът ни няма да се оправи по този начин. Стоматологът ни препоръча да поставим брекети във Варна. И така започна голямото четене и търсене. Така, че съм запозната и с вашия проблем, тъй като ти ,Рая доста си писала в темата. Посетихме и д-р Р. Иванова. Впечатлението, което ми направи, беше повече от лошо- мизерни условия на работа, липса на всякаква хигиена в кабинета /бърникаше из устата на детето без ръкавици/, изключително груба- ще извадим този и този зъб и т.н. Цената, която ни поиска за т.нар. лечение- 2600 лв., тъй като при нас се налагаше разширяване на горна челюст с екстраорален апарат. Дъщеря ми излезе разплакана след този преглед. Седмица по- късно бяхме на преглед при д- Димова. Балкан разлика- обясни ни, че не се налага вадене на долни зъби, разширяването на челюстта ще стане по значително по- безболезнен и бърз начин от самите брекети и че ще спим с маска около година. Цената -2500 евро. Година и два месеца по- късно мога смело да кажа- струваше си. Челюстта е разширена, кучешкият зъб, който беше израснал горе във венеца слезе още на втория месец. Да не говорим, че болките, които щеше да изпита при лечение с обикновени брекети, са й спестени. Другата седмица сме на преглед, надявам се да се сдобия и със снимков материал. Така, че когато става въпрос за детето ти, за неговия външен вид и самочувствие,парите са без значение. 

# 127
 Peace

Болка не сме имали и ние, нищо че не сме с обикновени брекети. Към моята дъщеря се държи чудесно.

Успех ви желая, важен е крайния резултат  Heart Eyes

# 128
  • Русе
Успех и на вас!

# 129
  • Пловдив
Момичета, нека не прекръстваме темата по-по- най сред ортодонтите.  Всеки има индивидуален проблем и най-доброто за един може да не е най-доброто за друг. 
Сега аз да попитам за ритейнърите.... аз доколкото разбрах от нашата ортодонтка ще се носят около 3месеца само, а не двойно на времето което са се носили брекетите. С Деймън брекети сме , и има ли това значение за времето на носене на ритейнърите?

# 130
Момичета, нека не прекръстваме темата по-по- най сред ортодонтите.  Всеки има индивидуален проблем и най-доброто за един може да не е най-доброто за друг. 
Сега аз да попитам за ритейнърите.... аз доколкото разбрах от нашата ортодонтка ще се носят около 3месеца само, а не двойно на времето което са се носили брекетите. С Деймън брекети сме , и има ли това значение за времето на носене на ритейнърите?

Аз пък знам, че почти колкото се носят самите брекети  newsm78 а де, кой сега е по- по - най  Joy

# 131
  • Русе

Аз пък знам, че почти колкото се носят самите брекети  newsm78 а де, кой сега е по- по - най  Joy
Малко са три месеца- поне колкото са носени брекетите- 1,5 -2 години.

# 132
За ретенционен апарат 3 месеца е изключително кратко. Аз съм носил ортодонтски апарат когато бях на 21 (студент втори курс). Поради липсата на ретенционен апарат на долна челюст след приключване на лечението (няма да казвам кой ортодонт ме лекува тогава Simple Smile зъбите се върнаха на старото положение за около месец. Поради това на 30 годишна възраст се лекувах отново и носих ретенционен апарат в продължение на 18 месеца. Хубавото беше че шината се използваше и за нощно избелване на зъби. Само че ако не се носи редовно, нещата се влошават, поради което много ортодонти предпочитат да поставят неснемаем ретенционен апарат. Тогава няма как пациентът да го носи, но в устата си, а в джоба.
За Пловдив препоръчваме ортодонт д-р Иван Горялов - www.usmivki.com. За Кърджали - д-р Кадир Иса - www.isadent.net

# 133
(няма да казвам кой ортодонт ме лекува тогава Simple Smile

Защо? Тази тема не е само за хвалба  Peace

# 134
И аз знам, че ритейнърите се носят колкото брекетите, че даже и повече.

lionkata, как премина първичния ви преглед при д-р Пейчева? Защото ми е интересно какво ще ме прави  Laughing Колко време отне.. предполагам 20-ина минутки? Очаквах първото посещение да каже каква сума ще са брекеите, но от поста ти разбрах, че не е така.. нищо не е такъв проблем. Аа и друго (засрамих се вече от толкова въпроси) знам, че първия преглед е безплатен, каква е цената на всеки следващ?

И понеже любопитството ми надделява се самоцитирам, защото никой не ми отговори Simple Smile
Колко време ви поставяха първоначално брекетите, когато отидохте да ви ги слагат и след колко време станаха след като са ви взели отливка?

Общи условия

Активация на акаунт