Брекети- колко ви излязоха и къде ги поставяхте- част 2

• 194 030
  • 774
  •   1
Отговори
# 195
Деска и аз съм я признала  Peace, толкова е изтърпяла, а е такъв дух и оптимист, Деска, да ми пратиш снимка на усмивка без брекети след време  Heart Eyes

Иванина, аз пък се надявам да не ти извадят нито един зъб, не давай бе, жена, връщане назад няма.
И за нас казваха, че няма място, ела да видиш сега няма ли

# 196
  • София
Емиии разбутват гадините....едни такива синички...подготвят те към бъдещото изтръпване Simple Smile

Ех, raja_nikol, и аз го чакам това време....не за друго, сватба ме чака на есен Wink Mr. Green
А за снимките спокич..и тука ще ги кача. Знаеш качих си страшните начални, сега за хубавите няма да се стискаме я  Joy
И вашите чакаме Wink как вървят кучешките, започнаха ли да се предават или още се опъват  ooooh!

# 197
Кучешките се показаха,, дори май целите се излязаха. Трябваше да ходим да им поставят брекети и на тях вече, но поради ужасните зимни условия не можахме. Съвсем скоро трябва и това да стане. Предполагам, че бързо ще разберат къде трябва да отидат  Mr. Green, след тях малко ластици и сме били към края. Дано  Praynig, тя си ги носи с кеф, но аз тръпна в очакване какво ще е като ги махнат, като чета колко съвестно мият другите и какви ли не инструменти имат....моето не си дава много зор  Sad

# 198
Здравейте ,искам да попитам има ли някой от Варна ,Добрич ,Каварна ,Тошево , който ходи на ортодонт при д-р Джукова в Пловдив.Ние ходим със сина през месец и половина и тръгваме от Балчик .Ако има някой може да се комбинираме и да си разделяме разходите за пътя .Следващата ни дата е 21.04.2012г. Ако има интерес моля звъннете ми на 0885/051736-Даниела

# 199
Здравейте отново! Днес беше първичния ми преглед при д-р Алагьозова. Уви и тя твърди, че без вадене на 4 зъба(4-тите горе и долу) няма как да стане Sad Много съм разколебана -  май съм на път изобщо да се откажа от интервенции в устата си. Тя твърди, че със сигурност ще намеря лекар, който да ми предложи вариант без вадене, но според нея- това са хора, които са готови да кажат и да направят всичко само за да имат пациенти без да предупредят за последиците, които обаче идват след години. Подробно ми обясни механизма, по който ще се стигне до парадонтоза вследствие на Даймън при мен. Друг  приятел, който вече си коригира зъбите чрез Даймън, ме съветва да се свържа с Къюмджиева или Филчев. Някой да има тел. на мъжа, понеже в списъка не е даден?

# 200
  • София
В събота сутринта ще ходим на преглед при д-рКамен Цветанов.
Така никой и не ми сподели - дали е добър специалист и дали скъпо е при него.
Сигурно никой не беше при него....

# 201
Така... идвам да разкажа. Simple Smile
На 24 по план извадих десния 4-ти горен зъб, а вчера и левия. Менюто вчера беше само пюренца, защото нямаше, но днес и с кюфте се справих  Mr. Green.
Около десния излезнаха две афти, защото аз съм предразположена към тях и доста често се появяват, а явно онзи ден хирургът ме е драснал по венеца и веднага излезнаха афти.
Вчера левият не й беше удобен и с инструментите ме подпираше в долната устна. Станаха 2 малки ранички, на местта на които се опитват да излезнат афти...
Нямах проблем с ваденето на първия зъб - отне около 15 минути. Упойката ме хвана добре и ме държа дори 5-6 часа след това, от което не усетих абсолютно никаква болка след ваденето.
Втория излезе доста трудно около 25-30 минути го вади. От напъни ръката й трепереше накрая, но се справи. Упойката пусна след 3-4 часа и до вечерта ме боля, но се търпи.
Трудно се заспиваше вечерите, когато вадеха зъбите, защото пулсираше и е неприятно.

Bela Trixx, не се страхувай извади ги. Аз имам фобия от зъболекари, но попаднах на много внимателен хирург и мога да ти гарантирам, че самото вадене изобщо не боли. В момента на ваденето през 4-5 минути ме питаше боли ли ме, обясняваше ми какво прави и т.н. Хубавата усмивка влияе и на самочувствието, но някой път (както е при мен) отива и към здравословен проблем. Важно е да преодолеем страховете си и да се погрижим за себе си. Успех  Hug 

# 202
При мен се налага вадене на 4-те мъдреца (които не са изцяло поникнали) преди започване на лечението.
Колко ориентировъчно е цената за вадене на зъб, знае ли някой.
Ivanina, ти при кой си вади зъбите, може ли координати (ако е в София).

# 203
Мolly, вадих ги във Враца при една много мила жена. Струваше ми 20лв на зъб, но в София сигурно е повече.

# 204
  • София
При мен се налага вадене на 4-те мъдреца (които не са изцяло поникнали) преди започване на лечението.
Колко ориентировъчно е цената за вадене на зъб, знае ли някой.
Ivanina, ти при кой си вади зъбите, може ли координати (ако е в София).

Щом не са ти поникнали попадаш в графата на ретиниралите мъдреци...цената им варира от 150-400 по мои наблюдения...в София.  Зависи от много неща, но най-общо от: тяхното разположение (ще им ли пилене, срастване с костта, ще се налага ли добавяне на костно вещество..), от хирурга (задължително е да използваш стоматолог-хирург, не просто зъболекар), АБ, и други разходи за след интервенционния период.
А ако по-голяма част е поникнала може и с доста по малко да се мине, но си трябва консултация и панорамна снимка .

Имай в предвид, че вариантите ти за вадене варират от "на веднъж" до "един по един". Рядко се навиват лекари на първия, а ти няма да можеш да се храниш като хората ама хич. Пълното възстановяване до изчезване на джоба, който се получава, е от месец до 2.
Намери си хирург и прецени реално времето.

Това от моя личен опит с 3 мъдреца, един от които вече в шкафа ми  Joy напълно ретинирал, разположен под 7мия долен ляв кътник, с малко пилене, без поражения за костта ми и съответно слагане на костно вещество...на 10тия ден ми махнаха конците, бях с дренах до 7мия ден...джоба ми изчезна на втория месец и бая ме измъчваше да го чистя...че там колко храна се завира и само ядове може да ти създаде...за тия два месеца изобщо не дъвчех там...и заради джоба де, и заради страха ми..всичко с АБ, обезболяващи за първите дни ми излезе = 180 + 30

Мога да дам координати на моя "зъбен" хирург  Wink а във форума има цяла тема за мъдреците, може и там да погледнеш Simple Smile

Надявам се бях полезна!

Честит празник на всички ! bg bg bg

# 205
  • София
Днес бяхме при Камен Цветанов.
Харесах го. Но ще отида още поне при двама.
Като цена - обикновени брекети - 1300 евро
естетични - 1600 евро за горе и за долу.

# 206
Ivanina, Desi, благодаря за информацията.
Деси, много ще съм ти благодарна ако ми дадеш координати на хирурга ( тук или на лични, както прецениш).

# 207
Момичета, кажете нещо за д-р Иван Горялов (Пловдив).
Чувала съм, че доста скъпичко излизало, но поне си струвало...
Ако някой е бил при него, моля да сподели, за да знам какво да правя.
Благодаря предварително!  bouquet  bouquet

# 208
Да ви попитам кои брекети бихте препоръчали :
- полуестетични на Даймънд
- Inspire ice
- сапфирени Radiance

също има ли значение вида на брекета за продължителността на лечението, някои казват, че с металните било по-бързо, други казват, че и при двата вида продължителността е еднаква ? 

Също да попитам някой слагал ли си е Damon Clear ?

Последна редакция: ср, 07 мар 2012, 18:04 от maria_2103

# 209
също има ли значение вида на брекета за продължителността на лечението, някои казват, че с металните било по-бързо, други казват, че и при двата вида продължителността е еднаква ? 

Аз също знам, че с метални е най - бързо. Simple Smile

На мен пък ми излезнаха 7 афти и 2-та извадени зъба.. 9 рани  ooooh!. Ходя при моята зъболекарка да ги маже, но нещо не й харесва как зараства едното място от извадения зъб. Казва, че има нещо, което я закача.. можело да се оправи само... моля се да не е страшно  Cry
Живот и здраве други ден слагам брекетите Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт