Брекети- колко ви излязоха и къде ги поставяхте- част 2

• 196 540
  • 774
  •   1
Отговори
# 225
Благодаря! Аз мислех, че само моите се разкачат още на 3-тия ден...  ooooh!

# 226
  • София
Моите не са се разкачали, по-скоро от наместването дъгата започваше да става по-дълга и не беше изрязана достатъчно,затова ми опираше в бузата и я драскаше.
При мен трябваше просто скъсяване и на следващото ходене ми я скъсяваха. 

# 227
  • BG
Здравейте,
Аз имам брекети от почти година. Определено имам успех, имайки предвид колко криви зъби имах. Наложи се да ги сложа, защото имах твърде много извадени зъби, а останалите бяха прекалено нагъсто.
Ходя при д-р Динкова, София. Много съм доволна и от нея и от екипа й. Вчера ми сложиха стоманена дъга на долните зъби. Все още изпитвам дискомфорт, но пък винаги е така след всяка интервенция. После бързо отшумява.
Надявам се в края на периода да за се затворили 3 дупки и една да е намаляла до толкова, че да има място само за един имплант.
Вие ходите ли често да си почиствате зъбния камък?

# 228
  • София
Трупането на зъбен камък зависи най-вече от човека и киселинността на слюнката му. Аз съм като каменоломна и със старателно чистене, миене, търкане, конци, интрадентални четки...води, моди...пак си имам..но 2 пъти годишно на мен ми е добре. Ходя си периодично за преглед, да не навредим нещо на венците и за мое лично успокоение!

# 229
  • BG
Трупането на зъбен камък зависи най-вече от човека и киселинността на слюнката му. Аз съм като каменоломна и със старателно чистене, миене, търкане, конци, интрадентални четки...води, моди...пак си имам..но 2 пъти годишно на мен ми е добре. Ходя си периодично за преглед, да не навредим нещо на венците и за мое лично успокоение!

На мен ми казаха, че е хубаво на 3-4 месеца да ходя за профилактика на зъбен камък. При мен винаги има какво да се сваля ...  Rolling Eyes

# 230
  • София
така си е..на 3-4 месеаца на преглед..но не е задължително да махаш зъбен камък непрекъснато Simple Smile

напълно те разбирам..и аз съм като каменоломна...все се трупа колкото и да почиствам..но съм доста инат и упорита и го надвивам с четкане и голямо пълно бойно Simple Smile

# 231
  • BG
така си е..на 3-4 месеаца на преглед..но не е задължително да махаш зъбен камък непрекъснато Simple Smile

напълно те разбирам..и аз съм като каменоломна...все се трупа колкото и да почиствам..но съм доста инат и упорита и го надвивам с четкане и голямо пълно бойно Simple Smile

Мен понякога толкова много ме болят след смяна на дъга, че седмица не мога са си мия качествено зъбите.  Confused
Спомням си един много смешен случай .... Така се случи, че отидох на обяд при ортодонта и заварих едно момче и една дама с перфектни зъби и брекети. Докато чакахме се разговорихме и я попитах от кога е с брекети, защото като и гледам зъбите няма нужда да ги носи (само да спомена, че моите очаквания бяха, че за около 2 години ще имам решен проблем).  Поинтересувах се колко време носи тези брекети. И тя ми отговори, че определно вече зъбите и са в желаната конфигурация и скоро ще и махат брекетите. А иначе, съвсем нехайно добави тя, нося брекети вече 5та  Shocked година! Толкова се шокирах и изнендах от вероятността и при мен да се случи така, че останах без думи  Joy И сега ми смешно като се сетя за тогава, защото съм направила физиономия, която предизвика усмивка в околните ...

# 232
Здравейте, момичета!  bouquet
Някой лекувал ли се е при д-р Симова? (Пловдив)
Ако има такива, моля да споделите отзивите си от нея:)

# 233

В крайна сметка дъгата сменя ли се или се издърпва и отрязва в края, защото нещо се обърках?

# 234
При нас се е случвало и само изряза края.

# 235
  • BG

В крайна сметка дъгата сменя ли се или се издърпва и отрязва в края, защото нещо се обърках?

Зависи ... С времето дъгите се сменят, защото отначало са по-еластични, а после стават все по-плътни. Възможно е да не ти сменят дъгата няколко пъти, а само да я натягат като се сменят само гумените ластичета (лигатури), които фиксират дъгата към брекета. След време гумените лигатури се заменят частично или напълно с метални.

# 236
Благодаря за обяснението Simple Smile

# 237
  • София
Не при всички брекети се налага използването на лигатури за захващане на дъгата и брекетите..все пак си има и самолегиращи като Деймън смарт Simple Smile

В началото много ще ти убиват дъгите отзад, защото местенето е най-агресивно..ту ще те боде от ляво, ту от дясно...че и от двете...
както казаха..понякога само ще я режат, понякога направо ще я сменят..понякога ще се налага да я търпиш да те ръби, защото ако я срежат..при местенето може да се изхлузи...ей такива работи...

# 238
Благодаря! Ще видим при мен как е. Не знам дали споменах, но на 23 март отивам да слагам и на долната челюст Simple Smile

# 239
Здравейте. Нова съм и се регистрирах точно за тази тема. Ходих на преглед в града ми при ортодонтка, която пътува от София и ми беше препоръчана. Каза ми, че цена за метални брекети е 3200лв, а за естетични - 4200. Нормално ли е да е толкова висока цената, като се има в предвид, че не включва цената за ритейнърите накрая? Моля, ако знаете, предложете ми добър ОД в Благоевград. Praynig

Общи условия

Активация на акаунт