Брекети- колко ви излязоха и къде ги поставяхте- част 2

• 196 532
  • 774
  •   1
Отговори
# 630
Има ли тема само за шините, че засега дъщеря ми няма нужда от брекети?

Ами направете си, ние тук не сме им фенове  Heart Eyes
По мои наблюдения всички с шини минават после на брекети, аз не бих причинила това на детето си, още повече, че и аз съм носила.

# 631
  • софия
Има ли тема само за шините, че засега дъщеря ми няма нужда от брекети?

Ами направете си, ние тук не сме им фенове  Heart Eyes
По мои наблюдения всички с шини минават после на брекети, аз не бих причинила това на детето си, още повече, че и аз съм носила.
И аз съм за брекетите, но в момента съм в първи стъпки на разузнаването. По- добре е да прочета мнения и за двете и тогава да взема решения. Дъщеря ми е само с два криви горни, излезли 11 постоянни и според ортодонта е добре да се корегират навреме с шини, пък каквото не става след време с брекети.
Но според ортодонтите ние не сме хора , а касички , а 90% от децата в страната са с проблеми. Така че би трябвало всички родители место биологични отпадъци след хранене  да произвеждат златни кюлчета. Затова проучвам мненията.

# 632
  • Русе
Виждам от линийката, че дъщеря ти няма още девет години. Недей да бързаш. Говоря ти като човек, който има дългогодишен опит със шини. Дъщеря ми ги сложи на 7-8 години, правихме на три пъти нови и на 14 и половина сложи брекети. Не си струва средствата и годините носене- говоря за шините. Накрая пак опираш до брекети. И там вече е цифра. Но пък всичко се случва много бързо.

# 633
Здравейте и аз се включвам във форума. Искам да си сложа брекети, но след всичко изчетено досега направо незнам..Някой чувал ли е за Клиника DSDent, там работи д-р Буйкова. За нея също не съм много информирана, ако някой знае нещо, моля нека пише. В сряда имам записан час за 1 консултация и ще видя какво ще ми каже като начало. Интересува ме също цената на Damon Q. Благодаря...

# 634
Здравейте,

Четох и старата тема, и новата, но не успях да прочета всичко. Имам дъщеря на 15 години. Има желание (и нужда) да носи брекети. Преди няколко години бяхме ходили при д-р Арнаутска, при д-р Ценова, имахме шини, но не ги носихме. Живеем във Варна, ходихме при д-р Стефанова на преглед (насочи ни стоматологът ни), тя ни препоръча метални брекети за 3 500лв. Цената наистина си е внушителна, съпругът ми се разтършувал и открил д-р Катя Керанова от Шумен. Смята, че дори с пътуването ще бъде по-изгодно. Та бих искала да попитам за мнения за въпросната ортодонтка, ако може Ани да изкаже мнение, а ако има и някой друг неин пациент - ще бъда много благодарна!

# 635
  • София
Само прителски съвет, че последния път като го споменах..ме нападнаха разни индивиди  Laughing

Не търсете само най-евтиния вариант за лечение, а най-подходящия ортодонт и предложено решение!
Не малко са примерите, че евтиното излиза скъпо след време! При мен така се получи - някога с най-евтиното, а сега на тия години по трудния начин...

3500 не е огромна сума, още повече че всички предлагат разсрочено плащане за времето на лечение или там съобразено с личните нужди. Това ще намали финансовата тежест, а и все пак се говори за здраве. Аз и кредит бих изтеглила, но пак бих си решила проблема, но всеки сам си знае.

Относно моята милост...финалът е много близо, всичко е наредено вече. Остават ми финални отливки и назначаване на дата за сваляне - но ще го разбера другата седмица  Mr. Green

# 636
Аз съм била при др Керанова преди .... 15 години  Laughing Laughing Laughing
Имам много положителни впечатления от нея...
Поради други независещи от мен и нея причини се наложи да прекратя лечението при нея. Между другото скоро я срещнах случайно и реших да подновя лечението си с брекети, но вече в друг град и за това сега съм тръгнала по изследвания...

# 637
  • TX
Спарки ние също ходихме при д-р Стефанова за консулт, още е рано за брекети ще изчакаме да излязат всички постоянни зъби, но тя ни предложи най адекватното лечение имаме липсващи зъби и ....абе ще имаме да вървим един дълъг път за красива и здрава уста, но само тя ме спечели, а за паричките, започнах да събирам както казах има време да започнем, но тя прави разсрочен вариант и това е цялата сума.
Деси следя темата с интерес очаквам снимки много си преживяла за благото на здравата и красива усмивка   bouquet

# 638
Здравейте!!!
Някой знае ли в момента как вървят като цена самолигиращи брекети Damon Q? И някои случайно да се е лекувал при д-р Буйкова в клиника DSDent на ул.Поп Богомил? От скоро отвориха и втора клиника Confident na ул.Ангел Кънчев???

# 639
Здравейте!!!
Някой знае ли в момента как вървят като цена самолигиращи брекети Damon Q? И някои случайно да се е лекувал при д-р Буйкова в клиника DSDent на ул.Поп Богомил? От скоро отвориха и втора клиника Confident na ул.Ангел Кънчев???

В студиото, където сложих моите, Damon Q са 4000 лв горе и долу. Става въпрос за студиото на д-р Димитрови в Русе.

# 640
Благодаря ти weirdo, ти кога си ги сложи твоите?? Говорим за металните Damon Q, нали??

# 641
  • BG
Само прителски съвет, че последния път като го споменах..ме нападнаха разни индивиди  Laughing

Не търсете само най-евтиния вариант за лечение, а най-подходящия ортодонт и предложено решение!
Не малко са примерите, че евтиното излиза скъпо след време! При мен така се получи - някога с най-евтиното, а сега на тия години по трудния начин...

3500 не е огромна сума, още повече че всички предлагат разсрочено плащане за времето на лечение или там съобразено с личните нужди. Това ще намали финансовата тежест, а и все пак се говори за здраве. Аз и кредит бих изтеглила, но пак бих си решила проблема, но всеки сам си знае.

Относно моята милост...финалът е много близо, всичко е наредено вече. Остават ми финални отливки и назначаване на дата за сваляне - но ще го разбера другата седмица  Mr. Green

Още колко време ти остава и колко време вече носиш брекети? Ще ти слагат ли ритейнъри?

Аз нося от година и половина и вече има доста добър резултат, но края не му се вижда още.

# 642
  • София
Stephy,
Да ще ми слагат ритейнъри, само незнам дали сменяеми или постоянни. Но да си кажа чесно това ми е най-нископриоритетната мисъл  Mr. Green

Иначе за сроковете:
- с горни съм от юни 2010
- с долни - от март 2011
- операция - април 2012
- следващата седмица съм на отпечатъци и определя дата за сваляне - едната евентуална е 25.09, но да не бързам да се радвам.. да видим какво ще каже гипса  Joy
По-дългия период на носене на горните се получи (преднамерено), зашото нямаше как да сложим едновременно и долните и горните, заради един зъб, които беше назад от редицата и трябваше да се премести с почти един сантиметър навън, за да влезе в редицата.... и за да мога да се храня изобщо и за да не пречат долните брекети/зъби на преместването...трябваше първо той да излезе и тогава да лепим долните...е, през този период имах пластина за повдигане, за да не пречат долните зъби на местенето (защото при затворена захапка долните заставаха на мястото на което тряббваше да е този непослушник..и ако я нямаше пластината, той никога нямаше да се премести, защото долните му пречат....а нямаше как да имам пластина , ако бях с долни брекети... и такааа)
По-дълго от предвиденото се оказа и възстановяването на атрофиралите ми мускули след операцията... ноооо вече съм почти на финал, макар и не на 100% възстановена физически.
Иначе зъбите ми са подредени като хората още преди операцията. След нея само ги намествахме във вертикална посока, за да ми стане стабилна новата захапка  Naughty

Пак се отплеснах в обяснения  Mr. Green Mr. Green Mr. Green но то нормално за мен  Joy

# 643
Суха Мащерка, благодаря за споделените впечатления  Simple Smile

На всички останали също благодаря, не се съмнявам в способностите на д-р Стефанова по никакъв начин. За нея така или иначе има много информация. Тъй като за д-р Керанова не мога да прочета нищо, затова се опитвам да науча нещо повече за нейната работа.

А за сумата бих могла да коментирам предвид стандарта в Бг... Примерно сравнение за цените (имайки предвид и различните им заплати): http://www.docshop.com/education/dental/orthodontics/braces/cost

# 644
А за сумата бих могла да коментирам предвид стандарта в Бг... Примерно сравнение за цените (имайки предвид и различните им заплати): http://www.docshop.com/education/dental/orthodontics/braces/cost

Имайки предвид, че стандартът в САЩ е около 10 пъти по-висок от този в БГ, цената на едно ортодонтско лечение там е много по-достъпна, отколкото тук. Ето защо се възхищавам на българските родители, които правят всичко възможно и намират начин да осигурят брекети за децата си, независимо от всичко!!!!   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт