През ДЕКЕМВРИ ще празнуваме – бебковците ще целуваме

• 36 673
  • 745
  •   1
Отговори
# 255
  • USA
Дари отиваш на пазара и купуваш червено цвекло,спанак,орехи и се постарай да ги папкаш в сурово състояние.Ако не ти харесва цвеклото на салата,пробвай го на сок +моркови и ябълки.Орехите са хубави за закуска със овесени ядки,мляко и сушени плодове по твой избор Peace

# 256
Като ви чета кой какви свекърви има, ако ви кажа за моята не знам дали ще ми повярвате Simple Smile Тя също е имала много добри отношения с нейната / с бабата на мъжо/ и сега казва, че иска по същия начин да се разбира със снахите си и е страхотна. Казва ми следното: "Ако трябва да бършеш прозорци, направи се, че те боли главата или кажи, че ти е лошо, та мъжа да се включи и да помогне", един ден ни изненадаха и без предупреждение ни дойодоха на гости, но към 8-9 часа вечерта, в къщи всичко беше на горе с главата, тъкмо бяхме вечеряли, мивката пълна с чинии и аз се притесних, викам е сега вече ще тръгнат разните коментари, тази не чисти, не мие. Но нищо подобно, вика ми хапни си и си легни да си починеш, кой ще види, че чиниите ти не са измити и утре е ден Simple Smile
Абе страшна е, но като знам, че е скорпион все си мисля, че може и да видя другата страна по-натам  Close ама и аз не съм лесна де, дано не се стига до конфликти

# 257
Цитат
Дари отиваш на пазара и купуваш червено цвекло,спанак,орехи и се постарай да ги папкаш в сурово състояние.Ако не ти харесва цвеклото на салата,пробвай го на сок +моркови и ябълки.Орехите са хубави за закуска със овесени ядки,мляко и сушени плодове по твой избор Peace

Само не с мляко, че калцият пречи на усвояването на желязото  Peace По-добре да има вит. Ц, който помага да се усвои

# 258

Ох, ям ябълки /по 1 на ден де/, овесени ядки с кисело мляко - също, но явно при мен те не действат. А сега чета, че на усвояването на желязо пречело млякото. Как да ги ям овесените ядки тогава!?! И пилешко ям и кюфтета от другото месо. И въобще такова количество храна изяждам, че нямам място да добавям още. А, и пълнозърнест хляб всеки ден, а преди не хапвах хляб! Ще мина на яйца освен, та да видим!

Пропуснах - изяждам и почти 1 цял черен шоколад на ден!

# 259
  • Sofia
момичета ей сега се връщам от новия ми лекар. бебока е 1860 кг., но той ми изчисли термин 14,12, и сезмица 32. а аз по старо съм 31. вие с избор на екип ли ще сте? аз много се колебая. иначе лекаря е внимателен. а за свекървите не ми се говори, моята е ужасна.

# 260
Здравейте!
Ние ще поставим май рекорд по изписване на теми!
За свекървите това е моята болна тема!С моята свекърва не се търпим.Тя живее в Израел.Д о скоро не си говорихме!С мъжа ми се понасят още по-малко отколкото с мене...Понякога се опитва да дава съвети,но той я отсвирва на първата сричка...
За избора на екип - аз няма да го правя...За 15 дневния болничен на бащата - Документите се носят в НОИ от работодателя,после сигурно от нои се издава ...

# 261
Съгласна съм със всички вас че трябва да се спазва добрия тон и уважение, и че каквото почукало такова се обадило, и аз като Марина след като се задълбочиха нещата с мъжо опознах добре майка му и баща му, много весели хора, добри и готови да ти помогнат за всяко нещо и така се оказа и в последствие но само за баща му, а тя горката вещица.

Един ден ми каза, "ако имаш нещо да ми кажеш ела и ми го кажи нека да си казваме истината отколкото да мълчим и да си говорим зад гърба" и аз си казах "брейй попаднала съм на свекърва"
Не мина много и разбрах че е говорила зад гърба ми, не съм чистела,не съм готвела била съм проста и как щяла да направи така че мъжо да ми разкатае фамилийката Mr. Green и щяла да ме изхвърли от къщата Mr. Green, е как да я обичам тая жена и как да и кажа "мамо" Една майка никога не би си и помислила такова нещо за детето си! Peace

А за това че не съм готвела истината беше друга(разказвам да се посмеете малко) аз си готвех,но неща който на мен и мъжо ни харесват а на баба му(майката на свекито) не и харесваха понеже не яде някой неща,а ние обичаме точно тях ! Laughing

ДАРИЯ как пиеш феро-фолгама, аз пия 2х1 и съм супер

# 262
  • Beyond the Frontiers
Свекървата е на 400 км, и се разбираме чудесно, чуваме се веднъж седмично, съвети не дава, ако не са поискани. Веднъж ми е направила забележка по отношение на детето и то, че като съм при нея в Бургас не се възползвам да излизам с приятелки, а стоя аз го гледам.  Crazy Прям човек е, аз също. Знаем, че всеки си е с характер и се стремим да не влизаме в битови конфликти. 5-6 години се справяме вече...

# 263
Дария Моя хемоглобин беше 91,и ми изписаха лечение 14 дни Тотема сутрин и вечер по 1 ампула.Като свърших си направих тест и беше 114.На другия ми доктор и това му се стори ниско и каза да приемам по 40мг желязо на ден до 40 дни след раждането.Но това е доза ,която е изписана за мен,незнам дали важи за всички.Аргумента му е ,че по време на раждането ще изгубя кръв и за да съм добре трябва да имам хемоглобин поне 120.Освен това анемията се предавала и на бебето...Моят хемоглобин все е бил нисък(подарък от мама),ще гледам аз да предотвратя ако мога.Сега ще ходя пак да го изследвам другата или по-другата седмица,да видя кво се е случило.Но от 22-ри септември всеки ден приемам по 47мг...(20 от ампулата и 27 от пренатала).

# 264
  • Sofia
Страшна тая тема за свекитата  Laughing аз не мога да се оплача много от моята.На 200км е и може би затова.И двете сме си с характер и сме си го показали една на друга , но си спазваме доста приличен тон  Peace .Когато родих Ивон стоя у нас около 10 - на дни ,нооооооо само чистеше и готвеше.Опитвала се е да каже кое как трябва да е , но като види , че никой не я отразява и не настоява да е на нейното или да прави сцени.

За имената ние сме се спряли на едно , но не е окончателно.За съжаление е само мъжко за сега за момиче никой не мисли , дано не ни изненадва бебо  Crazy Иначе и предния път отидох да раждам само с име за момиче  Peace

Лека за сега от мен  Hug

П.П.Забравих , че искам да питам мамите от Стара Загора кажете кой магазин си струва да се разгледа за бебешки неща в града ? Другия уикенд ми се очертава ходене до там и искам да огледам нещо интересно дали има

# 265
момичета стискайте силно палчета за IoannaD, че миличката току що ми писа смс , че са я приели в болницата с доста контракции и 1,5 см разкритие  Praynig та сега и дупчат дупето с инжекции и с магнезии и дано да се закрепят нещата , че още си е рано да вестявам за бебоци, дано да си стои още месец поне в корема и младежа!

Така че стиснете по едни палчета за нея  Praynig

# 266
Силно стиснати палчета от мен за Йоанна! Дано овладеят разкритието. Голям кошмар е в тези болници, дано по-скоро всичко се оправи!  Praynig

Последна редакция: ср, 12 окт 2011, 22:09 от Lyubi

# 267
Стискам силно палци  Praynig за Йоанна   Hug

# 268
Аз имам въпрос по съвсем друга тема. Вече ми е ясно, че като се роди бебето таткото има право на 15 дни отпуск, които се изплащат от НОИ. Разбрах и това, че се издава болничен. Кой всъщност издава този болничен и кога?  newsm78
Болничния се издава от болницата,в която ще раждаш. С епикризата на бебето в деня на изписването. Питаш на информацията в болницата и те ти казват къде и готово.  Grinning
След това той си го дава на шефа и те го занасят в НОИ.Както нашите болнични. НОИ го изплаща ,не го издава!  Peace

Стискам палци за Йоана.Ако не друго и не успеят да овладеят положението да мине всичко ОК и  да са живи и здрави с бебето поне!!! Hug

# 269
И аз се включвам в стискането на палци за Йоанна. Дано всичко се нареди по най-добрия начин и ще чакаме вести скоро как е.   bouquet  bouquet Hug Hug Hug

Общи условия

Активация на акаунт