През ДЕКЕМВРИ ще празнуваме – бебковците ще целуваме

• 36 521
  • 745
  •   1
Отговори
# 525
Ха! Нашият е от същата верига - сега ще разгледам - иначе обожавам пелмени ! Търсих и намерих едни на Мис Каприз - отврат ... Определно ще опитам тези - замразени са нали ?

# 526
Gadamer до пицария Верона , на светофара преди хита , като пътувате към руския ще го видиш и гръцкия  Mr. Green  значи както е пицарията , след нея е една банка и след нея е гръцкия , няма как да не го забележиш!

# 527
  • Beyond the Frontiers
Ау, пелмени със сметана...в сряда съм до Втора градска и ще мина през магазина.

# 528
  • София
Gadamer, да, и такива чувалчета има количката, по-тънко и едно дооооста дебело. Но не съм взимала сега от тях, те са за летния /седящ/ кош и предполагам ще са необходими другата есен, живот и здраве. Засега съм взела двете чувалчета които са за малки бебета за тази зима.

За магазина Березка  Shocked моя мъж е руснак, офиса ни е на бул. Александър Малинов ... и как досега не съм го фиксирала този магазин!!!? Още утре съм там да го проверя, ей, страшни сте, ква готина инфо се събира от този форум  Hug Party

# 529
  • София
Момичета в руския магазин продават едни блокчета като шоколад на касата - казва се Хематоген http://www.ekzon.by/ru/products/~showcat/id/10746- пише много добри неща за него - ако искате си вземете - според мен ще ни е полезно.
Освен това има пелмени,които са насипни и тяхно производство - много са хубави.

# 530
Ние в Плевен нямаме нито руски, нито гръцки магазини. Wink Аз много обичам пелмени и варенинки със сливи и сметана.
Бях на прегледи-всичко е наред с бебето и съм спокойна. Уговорихме се с доки, че ще раждам в частната клиника Свето Марина, ще е секцио.
Бебенцето се развива добре, вече е 2000гр. и доста палаво.

Дадоха ми списъци за нещата за мен и бебето и за двете родилни - частно и държавно.
Ще излизаме, така че отивам да се оправям.
Спокойна вечер!

Имам едно въпросче- как и по колко приемате желязото?

# 531
Направо се изумявам как 90% пиете някакви хапове и сте станали полу-лекари  Crazy
На мен след морфологията в 5-ти месец само ми мерят кръвното, проверяват урината за кръвна захар и слушат сърчицето с доплер. Нищо повече. Нямам идея имам ли изобщо хемоглобин и що за чудо е това  Wink
 Та, имам всъщност въпрос за движенията на бебчетата. Колко често ги усещате? Като го чуха с доплер във вторник, всичко си е наред. Обаче имам усещането, че само по няколко пъти на ден го усещам да рита. Някъде пише, че сега трябва да е пикът на ритниците, другаде, че вече няма място и няма да го усещам така осезаемо. Акушерката ми каза 10 ритника на ден. В нета прочетох 10 на всеки 4 часа. 
 Иначе имам бракстън хикс контракции в изобилие. Като споменах на акушерката - дори не обърна внимание. То е нормално по принцип. Макар, че с предната бременност не разбрах що е това контракция. Нито една не получих. (Бях секцио).

# 532
Здравейте, връщам се от ФМ, всичко е ок, и вече сме 2100г  Heart Eyes Пак нямаме снимка, понеже беше си сложил ръчичката пред лицето. С главичката надолу сме и нямам индикации за секцио, което много ме радва, защото последния месец много се навих да е нормално  раждането  Praynig

За желязото на мен ми е предписано 2х1 на ден, но аз го вземам по 1 на ден и гледам да хапвам повечко боб, леща, месо.

Питах за комбинираните витамини на какъв принцип са, понеже отделно когато се приема магнезий и желязо трябва да има 2 часа между 2те лекарства и отговора беше "Сега разбираш ли защо не предписвам комбинирани витамини".

Киара само такива хубави новини да носиш (за теста говоря Wink)
Тионагб честита месичинка и стискам палци скоро да си се приберете в къщи Simple Smile
Йоана дано всичко се оправи и се прибереш у дома и никакво излизане на бебо преди термин!!!
Радостче и на мен работата ми е цял ден пред компа, но стане ли 16:00 и започва да ми понатежава ...
venilove ние мърдаме нон стоп. Мисля си че вечер спи, понеже никога не съм се будила от ритник Wink

Утре няма да мога да отида на училището на Хипп Sad. Дано за срещата успея.
Отивам да готвя, чистя и подреждам, че е някакъв хаос.

# 533
  • Отвъд алеята зад шкафа
Завърнахме се. Похарчих 50 лв. в руския магазин, но се запазих с пелмени и вареники - със боровинки, ягоди, извара и кайма. Замразени са. Е, като са ми се прияли от няколко дена и това е, ама не ми се захваща сама да си правя. Радвам се, че толкова много от вас обичат такива неща.

# 534
Здравейте, момичета! Знам, че не е по темите, но ще ми позволите да се оплача  Peace
Приятелят ми замина вчера на екскурзия до Унгария и Австрия, заедно с колеги, има такава традиция в техния офис и всяка година се ходи някъде. До тук добре, но както може да се очаква, не всичко се оказва както е по оферта от туристическата агенция. При пристигането се оказва, че хотелът от офертата всъщност не бил резервиран и места както се досещате няма  Sick Настанили са цялата група в нещо като общежитие, което по думите на приятеля ми е пълна мизерия. Нещата са стигнали чак до българското посолство  #Crazy и моето момче ме пита дали не се е чуло нещо по новините  Laughing
Човек и на една почивка не може да отиде като хората и да разчита всичко да е нормално  #2gunfire

Извинете ме пак за отклонението  Peace

# 535
  • Beyond the Frontiers
Коя е агенцията?

# 536
Тия дни се смазах от обикаляне и домакинстване. Снощи едва заспах от болки в гърба. Днес започна да ме наболява пак кръста в областта на бъбреците, добре, че съм на ехограф в сряда да ме огледат. Да му се не знае, не искам още да се предавам. Ако не мога  да ида до магазина, да пусна една пералня, да сготвя и да прибера малката от гадина, направо ще откача Sad Уикенда включвам таткото да помага и ще почивам активно, че следващата седмица пак е тежка- гинеколог, нефролог, трябва да си събирам документи за детските помощи. Ама едно по едно- започваме с яко лежане два дни!

# 537
Venilove И аз не я усещам толкова често..само като пътувам с кола ме скъсва от ритници в дясното ребро..Иначе когато съм си у дома и си лежа,почти не рита,за което съм й много благодарна,че имам за учене.Отчитам го и на предната плацента.
Lilly27 Честито за бебчето,много е пораснало  Heart Eyes  Чудя се моето колко е  newsm78
Lyubi  Ти кога се оправи от болницата, че и се разшета...Почини си малко де Simple Smile

# 538

Ако не се лъжа това е линк към офертата http://grabo.bg/zemela-0n9f2

# 539
Ох настигнах ви   animal037

За контракциите в Бг ме караха да пия Магнерот,но така и не спряха (имам си ги от 4ти месец). Като обясних на доктора тук и той ми каза нищо да не пия след като така или иначе магнезия не помага.Общо взето тук нещата са малко по-спокойни...най-малкото не си виждам изследванията да се шашкам без да разбирам,а само се обаждат ако нещо не е наред.

Дано Йоана си изкара до края!!!

Много ми е трудно да си избера количка тук...повечето нямат зимен кош,а слагат бебето в кошчето за кола,но се опасявам,че зимата тук е ужасно студена и няма да е много подходящо...дано намеря поне някой комбиниран модел. newsm78

Въпросче за тези които са си взели пластмасови кошарки: Ще им купувате ли матраци или тези с които си идват са достатъчни???

Общи условия

Активация на акаунт