През ДЕКЕМВРИ ще празнуваме – бебковците ще целуваме

• 36 607
  • 745
  •   1
Отговори
# 660
  • Sofia
Ей, момичета, много благодаря за прекрасните пожелания! На всички вас аз пък пожелавам да си доносите бебоците до края и раждането да мине гладко. То много ясно, че и на себе си пожелавам същото де Wink.

А относно предпазните мерки. При нас нещата са много лесни.....просто аз не мога да забременявам по естесвен път и май никога от както сме женени (15 г. без 1 месец) не сме се пазили. Навремето, като се разбра, че имам проблем с тръбите, моята лична лекарка тогава ми каза: "Ще видиш, че ще забременееш накрая! А тия запушени тръби си имат и положителна страна.....няма да мислиш за предпазни средства!". Тогава ми беше тъпо, но сега като се замисля...напълно права е била жената. Така, че сега дерзая Crazy.

# 661
an4eto, честит рожден ден!!!
Ако не можеш да забременяваш заради тръбичките, как е станало и предния път с дъщеричката и сега. Инвитро ли?

Днес срещичката беше много приятна - чакаме снимки във фейс-а.

# 662
Ехо мами здравейте  Laughing
An4eto, Честит празник, много здраве ти желая и прекрасно бебче през Декември  Tada
IoannaD, браво на теб, много се радвам, че си в къщи  Hug

Аз пак пропуснах срещата Sad Но вчера бях на сватба на брат ми и днес съм като парцал. И булката я взимаха от вкъщи, та трябваше да чистим с мъжа ми, толкова народ в този апартамент никога не е имало  Shocked

Толкова ми се танцуваше, но не можех Sad едно-две бавни хорца и блусчета само, но няма как пазене трябва. А другата събота пак сме на сватба  Laughing и пак ще има подпиране на стола.

Както казвате ритъма на живот ни се променя, а на мъжете им е едно хубавко. Мъжът ми снощи след като си тръгнахме от сватбата си отиде и на ергенско парти, подготвиха се за следващата, а аз в къщи и в леглото Sad Не намерих сили да се присъединя към моминското  Tired

# 663
Анче, честит рожден ден! Бъди щастлива и само положителни емоции, както и прекрасно бебе на финала.

За ноктите - мисля,че съм намерила разрешение:
Имах проблеми с палците на краката години наред. Рязаха ми част от нокътя,но не помогна. Винаги ми врастваше в кожата и беше ужасно. Като забременях с Катерина и заради жегите, каката ми се подуваха и пак се появи проблемът.
Отидохме след като родих при един приятел ортопед, то направи следното: Наддигна нокътя отдолу, но бръкна с едната част на метални щипци -има формата на ножица, но завършва като пинцети/ до средата, което трябва да ви кажа, че е адски болезнено, но имаше ефект. След това си правих бани със смрадлика, две-три седмици. Кипва се водата, слага се смрадликата веднага се отстранява от котлона, отварата трябва да остане прозрачна, че да се вижда дъното. Ако се вари дълго става много силна и ще изгори кожата. И така всяка вечер. Мина и от тогава-вече 2 години нямам проблем.
Йоанна  Hug!

# 664
  • Sofia
an4eto, честит рожден ден!!!
Ако не можеш да забременяваш заради тръбичките, как е станало и предния път с дъщеричката и сега. Инвитро ли?

Днес срещичката беше много приятна - чакаме снимки във фейс-а.
Да, и двете ни деца са ин витро. Ние сме от големите късметлии дето ни се получава.

# 665
Купихте ли и матраче? Аз предния път като бях в Икеа си харесах само легълцето, но така и не се сетих да видя матрачетата. Дано това което си избрах от сайта да става.

Да, взехме и матрачето - едно от полиутиренова пяна, тук струват по 60 лв., не знам в Испания по колко са. Взехме и 2 протектора за матрака, чаршафи и дори възглавница, т.к. майка ми много държеше колкото и да й обяснявах, че в началото спят без възглавници и няма нужда.
Иначе много странно ми се стори - тръгнахме да избираме олекотена завивка - имат 2 вида и тъкмо взимаме едната и гледаме, че пише, че не се препоръчват за деца под 12 месеца.  Thinking Хем са в бебешката секция, хем са бебешки размер, пък не се препоръчват за малки бебета. Не знам каква е причината, но не взехме и решихме другаде да търсим.

# 666
A_vagabond,
на мен ми се случи нещо изключително неприятно с олекотената завивка, може би затова не се препоръчват: баткото беше сигурно на седмица, не повече, когато бяхме заспали всички, и аз се стреснах, станах, и видях че бебето го няма. За миг изпаднах в луда паника, това става през нощта, аз сънена, надигнах завивката и бебчо си спеше блаженно под нея, още тогава я смених с одеалце, а сега не мисля да завивам беб с такава, като порасне, иначе сега на баткото му е голям кеф да си я гушка... Hug

# 667
аз не съм купувала олекотени завивки, и аз съм чувала разни неща, които казва silvergreen а и по-страшни, имам 4 комплекта чаршафи с пликове и 2 одеала, отдело по-тънки пелени и плетена пелена също Simple Smile

# 668

Да, взехме и матрачето - едно от полиутиренова пяна, тук струват по 60 лв., не знам в Испания по колко са. Взехме и 2 протектора за матрака, чаршафи и дори възглавница, т.к. майка ми много държеше колкото и да й обяснявах, че в началото спят без възглавници и няма нужда.
Иначе много странно ми се стори - тръгнахме да избираме олекотена завивка - имат 2 вида и тъкмо взимаме едната и гледаме, че пише, че не се препоръчват за деца под 12 месеца.  Thinking Хем са в бебешката секция, хем са бебешки размер, пък не се препоръчват за малки бебета. Не знам каква е причината, но не взехме и решихме другаде да търсим.

Ако става въпрос за олекотеното юрганче, не ги препоръчват, защото ако бебетата докато се въртят попаднат под него може и да не успеят да си отвият личицето и има опастност да се задушат. Затова аз клоня към купуването на сакче. Даже вече съм си го харесала. Иначе за през деня може да използвам одеалце, все пак ще може да го наглеждам.

А за матрачето, аз съм си избрала това с пружини, само че ми се струват много тънки с тия 10см, но ще реша в като отида на място.

# 669
e, добре де, с одеяла не е ли опасно пак да се завиват бебоците. Пак могат да си ги издърпат. ВИе с какво ще ги завивате. Аз съм чувала, че се защипват с безопасни игли в долния край. Ама това с иглите ми се струва пак опасно. А спални чувалчета дали са подходящи?

# 670
по-трудно с одеало, имам и спален чувал вече, а за безопасните игли-продават пластмасови Grinning

# 671
  • Beyond the Frontiers
Аз смятам да обличам момата с някой от плюшените космонавти и да спи така...Ама ще видим.

# 672
Аз си взех олекотено юрганче с гъши пух и е страхотно.Цялото ми комплектче с чершафите си има едни пластмасови тик так копчета,които се падат отстрани на матрачето.Така че завивката като влезе в плика и ще се закопчава,мисля че няма да имам проблем.Иначе смятам да ползвам и спално чувалче,но не дебело,а някакво пролетно(да не я прегрея през зимата,и да го ползвам през пролетта).

# 673
На мен това с тик так копчета и с безопасни игли ми изглежда още по опасно, ако все пак успее да попадне под завивката, няма излизане, бррр...не искам да си го помисля дори #Crazy

иначе и аз имам олекотена завивка, но ще я ползвам май само да покрия когато бебето не е в леглото...

# 674
Изглежда не само аз имам този гаден проблем с ноктите!Преди да забременея ми се получаваше 1-2 пъти в годината и само на десния крак.Но откакто съм бременна всичко се влоши-и на двата крака на палците.Светнаха ме обаче да не си режа ноктите в ъгълчетата-да ги оставя да се покажат навън.Лелеееееееееее не мога да ви опиша какво ми е......цяло лято ходя с чехи и рани по палците-от излишната кожичка се получават рани и все тече гной...Сега е малко по-добре-не излиза гной и не ме болят,но за обувка все още не мога да си помислям-на работа с тънки чорапки(за да може поне малко да дишат краката) и с прости чехлички от 1.50лв.Дано вече се приключи един път завинаги с този проблем,че вече ми писна
На мен ми остава една седмица работа и от другия понеделник 24.10 в 45 дневен болничен.Кога се изтъркули толкова време?Докато се обърне човек и то минали месеците и още малко докато се накупят и останалите нещица и с бебче в ръчичките-!От една страна нямам търпение,от друга страна незнам какво ми предстои и ме обвзема едно странно чувство което незнам как да опиша.

Общи условия

Активация на акаунт