Отговори
# 615
Здравейте мамчета. Виждам че някой майчета доста са преживели покрай мъниците. Дано скоро се оправят нещата   Hug
Дана  аз давам на малката лекарствата в шише с малко сок и повечето пъти не ги усеща и си ги пие, или пък в млякото и ги сипвам. Веднъж и на нас ни се случи да и изсипя сиропа за кашлица в устата насила но повърна всичко на фонтан и си казах че така лекарства няма да и давам.
Относно гримирането винаги когато мога го правя, свикнала съм да съм с грим. Спирала, молив на очите с леки сенки и руж. Не се правя на клоун, просто лек грим. Малката вече и тя прави опити да си слага от червилата  Joy
За ученето   ooooh!  и аз имам да завърша магистратура, ноо хич не ми се чете вече, незнам как го правите....само дано не загубя студентските си права...
Трябва да ходим и на консултация, но като няма сега ваксини за поставяне и хич не ми се иска да я водя, защото много плаче от лекарката, само като я види и иска да излизаме от кабинета и се дърпа  Simple Smile Но в къщи си имаме ел. кантар и я теглих преди няколко дни кантара показа близо 11 кг  Shocked  доста е наддала за 3 месеца. На 1 г беше 9,700.
Хубав и слънчев ден на всички  Hug

# 616
  • на североизток
Ех, Дана, много ви се събра напоследък  spoko Не се притеснявай толкова от антибиотиците, все пак помагат Hug Дано всичко да отмине по-лесно и бързо fingerscrossed

За кривите краченца някой питаше...и нашите бяха малко кривички, когато проходи, но постепенно се оправиха Peace Не знам на какво се дължи, при батко й нямаше такова нещо, макар че проходи доста рано( на 9 месеца).

За шамарасовнаето също си говорите. Честно да си кажа аз баткото доста съм го шамарила  Rolling Eyes Първите пъти и аз плачех с него, но определно при нас има ефект. Естествено не трябва да се прекалява и трябва да е обосновано. Някой път изпада в такива състояния на превъзбуда, обикновено когато си е играл много активно и вече е изморен или пък, когато е гладен(с времето се научих да разпознавам симптомите) и тогава започва да се мрънка за някоя дребна глупост, да реве неистово и да се тръшка. В началото започвам спокойно да обяснявам, постепенно повишавам тон, почвам да крещя, но ефект никакъв. Той си знае неговото и върти едно и също. Накрая като ме изкара от кожата ми и като го шамаросам, като че ли излиза от някакъв транс, наревава се, успокоява се и тогава вече започва да ме слуша какво обяснявам. Много държа на това да знае каква му е била грешката и защо е бил наказан. Иначе ще се седи и ще се чуди и накрая ще реши, че майка му е лоша и зла  Mr. Green  Само, който не е имал хиперактивно и буйно дете, само той не може да ме разбере.
Да не си помислите, че само се бием и се караме  Laughing За щастие, колкото повече расте, все повече проявява разум и съобразителност и все по-малко са наказанията. В повечето случаи се боричкаме, играем си и каквото и да стане все мен търси Grinning
Но да ви кажа, виждала съм и деца, ужасно невъзпитани и груби с другите деца, а майките им вместо да им направят забележка, се хвалят как никога не били ги удряли и след малко самите деца идват и започват да крещят и да посягат на майка си. Аз това не го разбирам и не го одобрявам. Децата имат нужда от граници и ги намират опипвайки почвата. И много бързо се ориентират с кой човек, докъде могат да стигнат. Това, ако се замилите и в училище е така-учителят, който е строг и изисква много е по-уважаван от учителя, който не може да овладее класа и да постави някакви правила.
И все пак всичко си е до дете и до характер. Елито ми е съвсем различна и не мога да си представя как някога ще я ударя. Тя дори и да направи някоя беля я прави някак си толкова нежно и неловко, че вместо да ме ядоса ме разсмива Laughing

За разкрасяването и аз по принцип не се престаравам, разчитам на естествената красота Laughing Като по-млада повече се рисувах, но и работата ми тогава го изискваше, а сега карам по-леко. То това да ми е кусура, аз първо да се преборя с излишните кг, пък тогава Grinning

И моля, моля все още не си даваме приза за най-финна мадама  Crossing Arms Елито е скромните 8кг и 73см Laughing

# 617
Дана  Hug
Това с боледуването на децата може да те съсипе  Confused Ние още си борим дрис..то  Tired
Толкова време вече, тъкмо си мисля, че се закрепи и на следващия ден... хоп всичко отначало  ooooh!
Може вината да е в мен, като оправим коремчето спирам да му давам прахчетата, че се страхувам да не се запече  Embarassed и на сутринта ......

Днес поне ме разведриха - излязоха резултатите от последния ми изпит - за първи, може би и за последен път завършвам семестър с отличие  Mr. Green /малко нескромно от моя страна да се похваля  Blush/

# 618
  • София
vany666 ,защо не даваш на Ади пробиотици?Със сигурност няма да навредят а и от тях няма да се запече ,когато се подобри /щом това ти е опасението/.Когато Йоана има проблеми със стомахчето й давам линекс бебе ,никога не съм й давала хидрасек или други от този род.

# 619
  • Пловдив
vany666 ,защо не даваш на Ади пробиотици?Със сигурност няма да навредят а и от тях няма да се запече ,когато се подобри /щом това ти е опасението/.Когато Йоана има проблеми със стомахчето й давам линекс бебе ,никога не съм й давала хидрасек или други от този род.
Ентерола са пробиотици  Peace
vany666, когато си мислиш че се е закрепил, захранваш ли постепенно..., а не изведнъж да започнете да ядете всичко!
vesy_evi, страхотна коса  Peace !!! А цвета естествен ли ти е? Гледам Майчето русичка  Grinning Голяма сладурана  Heart Eyes

# 620
Здравейте момичета! много пожелания болните дечица да се оправят вече!!!  Hug Попрочетох назад, но тия дни хич не ми е до писане. Не остава време - денем от Шошката не мога да се вредя на компютъра, който е най-желаната вещ в стаята, а вечер се приспиваме трудно и или няма време, или нямам сили.

Забелязвам, че и при вас същите тенденции - дребосъците буйнстват, не искат да спят и тн... Явно в тази възраст е нормално, така че....и това ще мине! Може пък да е от фазите на луната  newsm78. От няколко дни трудно се приспиваме, с часове увещаване и гушкане, или в количката. Но поне ни даде две нощи почивка без да се буди. Че преди това имаше една серия  Sick Sick - буди се в 4 и реве до 6 сутринта!

Много енергия изисква това хлапе - като й доскучее, а това се случва често, почва да редува любимите забранени неща - отваря камерата на хладилника, качва се по столовете и на масата, отваря шкафовете, събува си домашните обувки, пипа по лаптопа....Едновременно с опазването й невредима, се опитвам да готвя или чистя. До обяд съм без сили  Mr. Green. Признавам, че твърде често прибягвам до БебеТВ, ефектът е зомбиращ и мигновен. Е, важното е да расте жива здрава, пък ще изтърпим малко неудобство. Сега за пръв път я приспах вкъщи следобяд, и използвам случая да поначеша пръстите на клавиатурата  Laughing

С говоренето сме много назад, но това не ме притеснява. Не би трябвало да притеснява никого. Всяко дете си е различно. А и заради това ние не осъзнаваме колко много всъщност разбират! За сметка на това е много музикална и много танцува  Wink

# 621
Giada, и Теди е така.Много е назад с говоренето, но пък танцувалните му умения са на ниво. Simple Smile Всъщност не казва никакви думички, само някакви негови си срички повтаря от време на време.Всичко разбира, просто не иска да повтаря.Кака му на тази възраст имаше доста богат репертоар, а той нито дума.Почна ли да го питам как прави това или онова просто не ме отразява,а като му досадя на всеки мой въпрос обръща глава, в смисъл да не го занимавам повече.Simple SmileИма ли и други неговорещи?
Dana, не е толкова страшен АБ, важното е да се оправи Дани. Peace
Antonia, Sweet maniche, благодаря!  Simple Smile

# 622
Илиянка давам на Ади солети, попара, пилешка супа, банан, компот от дренки/ е, това и аз не бих го пила/. Една вечер дадох АМ, но после спрях да не става по-зле  Blush

# 623
iv4i_79 , абсолютно съм съгласна с твоя пост. Който няма буйно и супер активно дете, той не знае какво е. Део е като шило, той просто няма спирка. Напоследък малко се е поукротил, но пък какви е почнал да ги приказва... ooooh!
Наистина има един момент на превъзбуда, при който колкото и да говориш, колкото и да си добър и спокоен - нищо не помага. Детето изпада в такава истерия, че ако не го пораздрусаш рискуваш да не останеш със здрави нерви.
Но да ви кажа, виждала съм и деца, ужасно невъзпитани и груби с другите деца, а майките им вместо да им направят забележка, се хвалят как никога не били ги удряли и след малко самите деца идват и започват да крещят и да посягат на майка си. Аз това не го разбирам и не го одобрявам. Децата имат нужда от граници и ги намират опипвайки почвата. И много бързо се ориентират с кой човек, докъде могат да стигнат. Това, ако се замилите и в училище е така-учителят, който е строг и изисква много е по-уважаван от учителя, който не може да овладее класа и да постави някакви правила.
А пък това все едно аз съм го писала. И аз съм срещала такива особи, дето се хвалят, че не са му повишавали тон (да не говорим за посягане). А пък то е такова леке, че мен би ме било срам да излезна навън с него. Удря родителите си, крещи им, нагрубява ги, а майката : да мамо, разбира се мамо...недоумявам ... Tired
Ема засега е по-кротка от брат си, ама да видим, не знам защо, ама имам чувството, че ще ми отмъсти като поотрасне малко.  Mr. Green
За учене си говорите. Аз съм завършила магистър семестриално, т.е. не съм писала дипломна работа (преди 8 години някъде), ама ако ме питате каква специалност съм била, нямам никакъв спомен. Та май ще си остана "прост" бакалавър.
За говоренето, Ема напоследък започна да бърбори, бавно но славно. Брат й, макар че не трябва да ги сравнявам, май повече говореше на тази възраст. Абе, всъщност, той вървеше по-напред във всичко от нея, нищо че се твърди, че момченцата по-бавно се развивали.
Дана, и аз не бих се притеснявала да давам АБ щом се налага. По добре да се овладее инфекцията навреме, а не да се чака да се усложни. Ема е пила само веднъж АБ, докато бяхме в болницата и то превантивно, но пък какви други лекарства приема сега, честно казано предпочитам АБ пред тях.

# 624
Здравейте мили момичета,ние вече сме добре,след Диди и аз бях на легло 3 дена,а след това и с цистит  Rolling Eyes !Малката е много палава,не се спира...и да крещя няма кой да ме чуе...мамина лошотия  Mr. Green!
На всичкото отгоре в понеделник събрахме хора да даваме кръв в Пловдив за операция на баща ми,мен ме върнаха че съм с нисък хемоглобин,а на всичкото отгоре тръгваме да си ходим,колата ни разбита и обрана,цял ден по полиции,защото имаше касов апарат вътре...абе сериал  Rolling Eyes !
Еми ставам,когато имам време ще пиша-целувам вииии! Hug Hug Hug

# 625
  • Варна
Дана, лекувайте с АБ без да имаш угризения. Това което е направил Дани е аспирационна пневмония - при задавянето в белия дроб са попаднали чужди нему тела и те са предизвикали инфекцията. Ще се излекува и злото ще го забрави. Peace
Ивчи, Маша, напълно съм съгласна с вас за забележките, повишаването на тона и опипването на почвата.
Днес например за първи път пернах Дани през ръчичките. Обеснявах, казвах със строг тон, карах се и той продължава при всеки удобен случай да бърка в шкафа в тоалетната /държа ръкавиците,гъби, четки с които почиствам банята и тоалетната/. И днес го плеснах. Надявам се да е разбрал вече.
Ембър, Джада, и ние сме в отбора на неговорещите, но пък добре танцуващите. Mr. Green Даже кака им ги е обучила в скромна хореография - въртят се околонея като сателити, но самона определена песен и двамата в обратни посоки. Crazy Joy Освен това Дани различава поп от рок. На първото си друска дупето, а на рока - главата.
Вани, аз в този случай бих давала само АМ и то от лечебната Хумана 2-3 дни, после постепенно да мине на нормално мляко и след още 2-3 дни да захраня постепенно със сухари, сирене, варен картоф, ориз и т.н. И все пак лекар преглеждал ли го е?
ДаниелкаHug

# 626
  • Пловдив
Илиянка давам на Ади солети, попара, пилешка супа, банан, компот от дренки/ е, това и аз не бих го пила/. Една вечер дадох АМ, но после спрях да не става по-зле  Blush
vany666, без пилешката супа  Peace Супа, само постна и то варен ориз и морков. Попара без масло, банан (по-зелен)! Вземи лечебна хумана, става и като АМ и като каша!Хем е хранителна, хем лекува. И много оводнявай  Peace

# 627
Здравейте от нас Simple Smile
позагубих се малко ама с тези дни е много хубаво времето и сме все навън с малкия и майка ми
Димитър е панта голяма, няма спирачки... вършее навсякъде, а горкото куче на леля ми ако знаете какво го прави  като го види и започва да крещи неистово отива и започва да му се радва и мачка Simple Smile))
вече спим само по веднъж за по 2ч
като легне в 13 става в 15  хапва и навън

Дана представа си нямаш как се почувствах като прочетох за Дани ;-( представям си колко тежко ти е било, дано сега по-бързо да минава пневмонията

Бебчо колко кила си свалила? 34? леле за колко време? как успя
аз досега съм свалила 13кила
при мен става бавно по 6 килограма на месец горе долу остават ми още 16-20 макс

поздрави  Hug Hug Hug

# 628
  • София
Докато не е свършил днешния ден искам да поздравя малките ни именници.
Честит празник на Андрея и Ади!!! Да им е живо и здраво името и да им носи много радост и късмет!

Фъстъчка герданчетата са напълно безопасни, не се притеснявай. Здрави са, но за по-голяма сигурност след всяко кехлибарче има възелче, така че дори и да се скъса, да не се разпилеят. Щом моя разбойник го търпи и даже вече не го отразява, значи е ок.

# 629
Ето ме и днес Simple Smile. Дара заспа, мъжа ми е пак на пазар Simple Smile, а майка ми си чете нещо, та пак е тишина и спокойствие Simple Smile.

Dana, щом се налага, ще го взимате този АБ. Хубаво е, че и ти си с такава нагласа, а не се тормозиш сега и за това.

Фъстъче, тя Мирка ти каза какво представляват тези огърлици. Силно се надявам на нас пък да помогнат, защото отзивите като цяло са много добри, но явно, че не помагат на всички и на сто процента. На мен ми трябва повече за нощно време, ако има ефект. Не трябвало да се държи на вратлето през нощта, но някои майки споделят, че ги слагат на глезена, така смятам да пробвам и аз. А за издръжливост на дърпане - предполагам, че са добре и здраво направени, защото са специално за зъбоникнене при деца.
Лелее, много спи наистина Рони, браво! На Дара дали й се връзваха толкова часове като новородена newsm78.

Децата имат нужда от граници и ги намират опипвайки почвата. И много бързо се ориентират с кой човек, докъде могат да стигнат. Това, ако се замилите и в училище е така-учителят, който е строг и изисква много е по-уважаван от учителя, който не може да овладее класа и да постави някакви правила.
iv4i, с това съм напълно съгласна. Аз примерно като казвам, че съм против шамарите, не съм казала, че съм против строгостта, забележките и т.н.. Строгост и дисциплина са абсолютно задължителни. По-скоро пляскането не го свързвам със строгост, а с използване на страха у детето, което съм сигурна, че понякога води до желани резултати, но може да доведе и до неприятни последствия. Това поне го вярвам на теория, на практика ще видим как ще се оправяме пък ние. antonia, аз например гледам Дара да няма достъп до места, където не са за нея, за да не се налага да й се карам, от което и без това не виждам полза - тя едва ли ще ме разбере на този етап, че е лошо да отваря точно този шкаф, а няма проблеми да отваря онзи примерно. Виж, за принципни неща вече се опитвам да й вкарам някои значения в главата - опасно, горещо и други, но не разчитам на нея да се пази сама още, прекалено рано е, но нека се набива в главичката.

За говоренето - човек гледа да не сравнява, но си е успокоително като знаеш, че и други дечица нямат още умение за нещо, както твоето. Сега разбирам, че доста деца от нашата група не казват нищо. Аз и преди съм споделяла, че Дара не казва дори мама или тати, както и нищо друго смислено. При нея почти всичко е с ба.., например често използвам думичката "падна" (нещо си паднало), и тя се опитва да я казва, но пак нещо като ба.. Иначе като е в разговорливо настроение, само върви напред-назад и ги нарежда разни. Така че ember, не се притеснявай, явно и много други сме като вас.

Аа, и ние сме много музикални - само да чуе два-три акорда от някъде и се почва Crazy. И ги измисля най-различни движения, пък се кълчи и настрани.. Laughing

Danielkka, навремето цистита ме хващаше няколко поредни зими, но започнах да пия много вода и смятам, че точно това ми помогна и от тогава съм забравила за този проблем.
Надявам се баща ти да е добре!

Общи условия

Активация на акаунт