Цветарската дружина готви се за бяла зима

• 55 348
  • 720
  •   1
Отговори
# 60
  • София
mecho_,запали ме с тези красива фрезия.Някой знае ли къде има луковици в софия?

# 61

Wilma Flintstone благодаря ти за съвета и не се притеснявай когато можеш тогава го виж  Grinning ако се сетя нещо ще питам мен ме интересува най-вече как да ги накарам да цъфтят.Цветен данък е снимка на някоя китка  Laughing
[/left]
хеиййй останаха ми очите в твоите кактуси  Shocked

Хм... никога не съм карала моите да цъфтят Simple Smile Просто си цъфват по някое време. Почти нямам кактус, който поне веднъж да не ми е цъфтял, макар и след години. Вероятно, ако ги стимулираш с нещичко за цъфтящи растения, ще има по-бърз резултат... Със сигурност съм забелязала, че като ги преместя на по-светло и по-топло, скоро ме изненадват приятно. А това лято ги изнесох всичките на открит балкон. Досега не бях го правила и съм много доволна от резултата. Със сигурност догодина ще повторя.[/size]

Дано поне през уикенда смогна да разгледам вашите кактуси и да покажа нещо от моите!!!

До показване не съм стигнала, но поне поразгледах! Simple Smile Показаните кактуси са повече от зашеметяващи!!! Мисля, че малко ще ме е срам да показвам моите...  Embarassed

popii,
Твоето кактусче е съвсем мъничко, но мился, че имам точно такъв - доста израснал вече. Цъфтял ми е и то много красиво. Струва ми се, че имам снимки от събитието; надявам се да ги намеря! Simple Smile

# 62
  • Варна
Нели, ами аз нали не мога да кача нови снимки, затова се фукам със стари Embarassed
Радвам се, че ви харесаха кактусчетата ми Simple Smile За съжаление 1-2 от тях се преселиха в цветния рай Whistling Това тигровото отдолу е стапелия, бяха двечки, но едната тази пролет започна да гние много странно - покри се с черни точки, които се разрастваха и аз я изхвърлих от страх да не се пренесе и на тази. Надявам се догодина да порасне още малко и да има клонки за размножаване Simple Smile
Буболече,
тази тъмнолилавата теменужка е разкошна Heart Eyes На моята такава и изгниха корените, натопих цялата розетка във вода и едно листенце отделно, и двете пуснаха корени, но нещо не се хващат засега. Дано да успея да спася поне едното.
Фрезията е прекрасна, мисля че на Бриколаж продават луковици, а и вероятно във всеки градински център.

# 63
Аз насадих фрезии, купени от Бриколаж преди около 3-4 седмици и ... нищо.
Всъщност не съм ги поглеждала от няколко дни, поливам ги рядко, защото се оказа, че съм избързала доста със засаждането. Поради тази причина един много "дебел" зюмбюл чака, но уикенда сигурно ще му дойде реда.
От тези дъждове всички балконски изглеждат много зле и при мен. Прибирам ги през уикенда на по-топличко.
Хубав петък ви пожелавам!

# 64
  • España (Плевен)
Галля цветето е ЕПИСЦИЯ. Видях, че има две мнения та попитах една жена от входа за името му. Тя отглежда много цветя и реших и нея да питам.
Нели, Галя Благодаря.  Hug

# 65
привет и тук и поне за софиянци е хубав слънчев петък за сега Simple Smile
Шмурди
бързо постче да кажа че луковички на фрезии и лаленца съм ги купувала от сточна гара там има борса за семена измежду строителните магазини и има много много неща и може би са по-евтини, събота мисля работят до към обяд някъде.
Та там има голямо разнообразие на луковички на лаленца и може по една да си вземеш от различни видове, аз си бях взела някъде 10 различни и на пролет само си ахка човек с любопитство чака да цъфнат да види какви са но тях вече в градинка навън ги сях не в къщи Simple Smile
Хубав ден Simple Smile

# 66
Така и не разбрах, какво значи "и тук" ?  newsm78
mecho_ от Сточна гара имаш пред вид  "Сортови семена" и др. ли?
Беше ме срам  Embarassed да си призная, че често ходя до там... и това също беше моето предложение.
Тези дни Ша сЪ разходя до Холандия на 4 км  Mr. Green за коледничета и цикламки.
Ако някой иска да съгледам нещо спИциално  да сФирка   Flowers Bouquet
И сега една питанка  Thinking закупих си чушчици "Чили" от Лидъла в саксия и вече 1 седмица им се радваме.
Та въпросчето е- стават ли за хапване или   newsm61 Питанката е най- вече от комшия  Mr. Green
Весели, спокойни и слънчеви дни ви желая!   bouquet

# 67
  • София
Записвам се и отивам да чета отначало.
Много сте изписали за 3 дни.
 Heart Eyes

# 68
да mumita, точно Сортови семена е по-правилно да се каже ама като не ми идва на ума но мисля че там сега има луковички и даже мисля да мина да проверя утре

# 69
Здравейте цветарки в този есенен ден!
Може да сте ме забравили,не съм писала доста дълго време,но си виждам албумчето на 1 стр.
Кучо,благодаря за цветната темичка  bouquet
Много красиви цветя и градинки показвате,следя ви редовно.
Аз малко си поизоставих градинката,но пък си купувам цветенца за вкъщи,пускам едно скромно албумче:
http://mimkapz26.snimka.bg/flowers/cvetenca-2011.627259
Хубав остатък от деня!

# 70
Мими26 много хубави цветенца и аз май ще си купя такава хризантемка, много приятно албумче за разглеждане много свежи идейки, мерси Simple Smile

# 71
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
благодаря за новата тема Кучо,  Heart Eyes Hug Heart Eyes и за избора на снимка Wink

никаква милост нямате  Mr. Green за нула време 5-6 страници, нямате изчитане  Hug

....И сега една питанка  Thinking закупих си чушчици "Чили" от Лидъла в саксия и вече 1 седмица им се радваме.
Та въпросчето е- стават ли за хапване или   newsm61 Питанката е най- вече от комшия  Mr. Green
..

Wink щом е за комшията всичко става Mr. Green
шегата настрана, от раздел подправки са, стават, но трябва да са мноооого люти. ако са като тези, които аз видях, пресади си ги Wink

видях снимки на много цъфнали кактуси (май месечинката ги пусна) каква "порода" е последната в дясно?  Thinking прилича на нещо, което си донесох от планината за още не направения алпинеум  Blush живее си втора или трета година на двора.  Blush

забравих да споделя, не съм прибрала още саксиите от двора, но не издържах и бутнах с пръст в саксийката на картофената палма  Laughing там си е грудчицата, здрава и твърда, но как се слязла толкова надолу идея си нямам  Crazy

# 72
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН   neli mar4
ЗДРАВЕ, ЩАСТИЕ, КЪСМЕТ И МНОООГО ЛЮБОВ!   love001

# 73
  • София
neli mar4
Честит рожден ден!!!

# 74
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
много щастие и радост и от мен Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт