Цветарската дружина готви се за бяла зима

• 55 344
  • 720
  •   1
Отговори
# 45
Добро утро Цветни момичета  Hug

Защо ли чак сега ви откривам....

Надявам се въпроса ми да не звучи глупаво, но как и къде прибирате сакъзи и мушкатата? Чупите ли ги? Колко няямалявате поливането? Винаги ги развалям зимата и пролетта купувам нови, а тази година бяха толкова хубави!

Хубав ден и от мен   bouquet

# 46
Здравейте  Hug

Повечето ми резници от сакъзчета май са се хванали- пуснали са листенца. Сега остава да не ги уморя до пролетта.
Галля , привет! Единствено едно кралско мушкато ми презимува миналата година, държах го на хладно и го поливах много рядко на около 3 седмици. Другите момичета ще ти отговорят, защото аз сега навлизам в отглеждането на сакъзи.

Един въпрос имам за орхидеята ми. Подариха ми я цъфнала и красива. След като всичките цветове окапаха отрязах големите дръжки и сега чакам пак да порастне нещо. Обаче искам да попитам дали може прозрачната саксия да я сложа в друга. Трябва ли да се виждат корените?

# 47
  • Варна
Хапя,
можеш да сложиш прозрачната саксия в друга.
И аз в събота ще прибирам поне част от цветята - сукуленти и други по-кекави. Дървото на живота и другия ми голям кактус са с увити в найлон саксии, че да не ги вали много и да подгизнат, малките саксийки са в парничето, все ще издържат до събота. Надявам се във Варна да няма чак отрицателни температури, ама все пак. Мушкатата и сакъзчетата ще чакат второ повикване Simple Smile
Гледам, че за цъфтежа при кактусите си говорите. Моите наблюдения са, че на растението
му е необходим зимна почивка - на хладно и сухо място, почти без поливане. В този случай почти задължително се разписва след като се изнесе на слънце.

# 48
  • España (Плевен)

С това ще ми помогнете ли??? Какво е?  Peace

# 49
КАТИ, ако никой не се включи - довечера ще мога да кажа от вкъщи, там ми е книгата. Но светето пада надолу и цъфти червени цветчета   Peace

Редактирам се ЕПИСЦИЯ е цветето  Peace

Последна редакция: чт, 13 окт 2011, 15:15 от Галля

# 50
# 51
Здравейте момичета.
Незито, Нели, Месечинка, Матце страхотни цветя.  Heart Eyes
Дали не пропускам някой.  newsm78
Аз нямам какво да покажа. Имам едно въпросче само. Коледничето ми като има вече пъпки да го мъча ли да го пресадя.
Нели дано изгрее слънчице вече около теб и да не се притесняваш за нищо.  Hug

Последна редакция: пт, 14 окт 2011, 09:19 от Хексилина

# 52
Здравейте и от мен Simple Smile
и за Галля
Да споделя моя опит за презимуване на сакъзчетата през последните 2 успешни години. Като почне да се застудява и трябва да ги прибирам ги изрязвам така късичко 2-ри номер Simple Smile да не стърчат много от саксиите и ги слагам в мазата може да се полеят но стоят на тъмно и миналата година сигурно за целия период са поливани 2 пъти, почти не ги поливам и на пролет с малко торчица всички се разлистват. От изрязаните клонки които са цяла купчина, си слагам в малки саксийки на прозореца просто ги чупя между две ставички да има ставичка поне една и леко рязвам и го забождам в пръста. Така ми зимуват в стаята на прозореца и се е случвало дори да цъфнат понеже им е топличко и светло и много не разбират че е зима. И стигнах до извода че може старите на тъмно и хладно младите на светло и топличко като младите си ги поливам нормално. Simple Smile

Иначе миналата година си купих фрезийки луковички и малко преди пролетта толкова хубаво цъфтяха като фрезий на пазара и миришеха и бяха различни цветове и това на прозореца в стаята, просто идейка ако някой иска да опита нещо ново мисля че скоро ще е време за такива луковички Simple Smile

Хубава вечер!

Последна редакция: чт, 13 окт 2011, 19:46 от mecho_

# 53
  • на североизток от Рая
  Добър вечер!  Hug

Хриси, с удоволствие разгледах тиквите. Възхищавам се на въображението и сръчните ръце на тези, които са изработили тази красота. Аз с кеф бих разгледала по няколко пъти всичко това. Много ми харесаха онези червеникавите тикви. Толкова е приятен цветът им. Хриси, Вики е толкова пораснала. Гони те на ръст май.  Hug Heart Eyes Hug Да ти е здрава и добричка!

Месечинко моя, а ти какви чудни кактуси си ни показала. Уау! Много са интересни всички. Защо досега ни спестява техни снимки?!

Гале, добре дошла тук! Радвам се, че си ни открила и се надявам, че няма да ни изоставиш. Нали знаеш, че много си те обичам!  Hug Така ме зарадва онзи пъзел, който ти ми прати. Hug Hug Hug

А за цветето на КАТИ мислих , мислих, но още от първо виждане ми се стори , че е каменно цвете.  Моето като беше малко, точно така изглеждаше.
 Листата на Еписцията  имат един сиввкав оттенък. Пък цветето на КАТИ го няма.

Ей туй пък не го разбрах. Поне едно "здравейте" може да се напише.
 Съжалявам, ако звучи грубо, но е така.

Може пак да се включа, затова не казвам чао.  Simple Smile

# 54
Хексилина  до кат о не са ме напъдили от компа  Crazy много бързо да викна  smile3514 не само не го пресаждай, но и не го пипай- където си е коледничето, щом е пуснало пъпчоци, значи му е добре!
Е това ми беше времето на компа...  Sick
Успехи цветарки!   bouquet

# 55
  • DE
Да се обадя и аз като черна станция hahaha

Хекси не го пипай сега. Като прецъфти тогава, че ще му опадат пъпките.

Много красиви бодливковци сте показали. Месечинке, това долу с тигровия цвят е прекрасно!

# 56
  • Sofia
Как се казва това цвете с тигровите цветове-прекрасно е

# 57
Идвам без данък, но моите стачкуват и продължават да не цъфтят. Само 1 антуриум се излъга и той е блееедо розов (?). Чета ви, че обсъждате прибирането на сакъзчетата, а мушкатото? По същия начин ли зазимявате?

# 58
  • на североизток от Рая
Чета ви, че обсъждате прибирането на сакъзчетата, а мушкатото? По същия начин ли зазимявате?

И мушкатото  се зазимява като сакъзчето. Те са от една порода.  Peace

Хареса ми постът на  mecho_. Точно по този начин ще прибера тази година моите сакъзчета. Пък дано напролет да се похваля с живи растения.
 Хареса ми и идеята за фрезиите. Вече се запалих и аз да си завъдя поне две.

mecho_, пиши по-често! Да не се скриеш сега някъде?!  Hug

Вече ви желая Лека нощ!  Hug

# 59
Здравейте!    bouquet

Данък ще "платя" след някой ден, защото.. готовииии... едната ми циклама оцеля и толкова много пъпки се задават, че ми е кеф да я гледам! У нас дойде зимата, ние мръзнем, а китките ликуват!  Mr. Green В тая връзка.. дано не пускат скоро парното, ние ще оцелеем някак Wink

Нели, радвам се, че пишеш по-често! Стискам палци детенце да се оправя вече!  Hug

Иначе аз опразних терасата.. в следствие на което вътре стана джунгла, ама това е. Тъпото е.. че цяло лято купувах, боцках в различни саксии /каквото намерех/ и сега е малко цинга манга, ама догодина ще внимавам и ще присаждам и ще напазарувам еднакви саксии.  Crossing Arms
Наканих се да затъмнявам каланхоетата, но още не мога да се заседя десетина поредни дни вкъщи.. Иначе опразних един рафт в гардероба за сандъчето и приготвих 2 кашона за саксиите.. Ще ми се да цъфнат..  Rolling Eyes
Хайде малко "вътрешни" снимки  Grinning

Хоите..
Една от новоприхванатите теменужки
Тази пристигна пред 2 седмици от Стара Загора с мъжлето ми Heart Eyes
Това остана на терасата.. за сега - разсада ще го прибирам, но още не знам къде точно, а исусовия венец мисля да си остане там.. няма да го поливам.. каквото стане Crossing Arms

Имах забрана до днес да садя, но след седмица мисля да си набоцкам луковичките..  Rolling Eyes Пратих половината на баба да сади и тя, поне една от нас да отгледа нещо от тях  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт